Mitt livs första operation !

Ja denna artroskopi blev alltså min alldeles första operation ! Jag vet inte vad ni tycker men jag tycker och har alltid tyckt att det är något speciellt med den/det "första". Jag minns alla första skoladagar (som nu börjar bli ett par ggr iof ^^,) första körlektionen, första innebandyträningen, första killen, första utlandsresan, första betyget, första husdjuret, första flytten etc.  Jag ni fattar väl, jag vet inte riktigt varför, meen det är väl just för att det är just första som gör de så speciellt. Även "första ggr" räknas förståss ^^,

Iallafall, så skulle detta bli dagen, den 2 september 2010 som jag, Hanna Lindholm genomgick min första operation!
Vet inte om det är så speciellt mkt att berätta egentligen, meen jag ska väl dela med mig av det iallafall (:

Så som många andra operationer så skulle jag vara fastande, dvs ingen mat efter 00.00 och inget att dricka efter 06.00. Trodde att det sku bli jobbigt o att jag sku vakna o va hungrig etc meen det gick bra (:  Hur som helst så skulle jag vara på sjukhuset 07.45. Jonas kom med mig (: o satt o väntade med mig en stund innan han måste åka me bilen som sku va på service samma dag. 

Jag fick vänta rätt länge meen sen kom vem som visade sig skulle vara "min" sköterska för dagen, Jonas ! hahaha deeet kunde inte varit bättre ! ^^, Han gav mig mycket smickrande operationskläder, jaa ni som opererat er vet. Inte såå snygga ! ^^ sen fick jag ta en massa STORA piller, i förebyggande syfte och så berättade han lite hur det skulle gå till.

Hade förresten en mycket trevlig rumskamrat, hon hette nått i stil med Maj-Britt och var 70+ kändes som vi var en perfect match ! Nooot ! ^^ Dom kom också in med hennes frukost medans jag låg och väntade på operationen. Blev inte alls sugen på mat då nej!?

Iallafall så hade jag operation 8.30. Fick åka dit i min sjukhussäng, precis som på Cityakuten ^^ höhö meen sen måsta jag kliva av och sätta mig i en rullstol. Hade världens snällaste operationssjuksköterska och narkossköterska (: hur gulliga som helst !

Operationssalen såg ut som, tjaaa mega stort badrum på nå vis?! kakelväggar och en massa bord med en massa instrument etc, själva operations korridoren var liite skrämmande ! :O dörrrarna var tunga ståldörrar som drogs fast, liknanade lite som värsta stora boxarna på ett stall :o meen stålaktigt !?

Nåja, fick ligga där en stund meedans vi väntade på narkosläkaren, sen sa dom god natt och jaa, sen minns jag inget mer innan jag vaknade upp på uppvaket ((:

Var sjukt trött meen hade inget ont alls, kände bara hur stelt och tungt mitt ben/knä kändes. Somnade av och an och sen kom Jonas o en annan sköterska och hämtade upp mig till mitt rum (:

Låg och sov av och an och sen kom MIN Jonas o hälsa på mig på lunchen ! <3 Fick min lunch uppskjuten, var inte hungrig såå åt senare.

Sen nån gång kom min ortoped Edward in och berättade att operationen gått bra och att dom nu konstaterat att jag hade halva främre korsbandet halvt av ! Och miniskerna hela. Själva operationen gick ju ut på att dom sku titta efter med små kameror innut mitt knä o såg då alltså detta. Dom hade alltså inte gjort mer än sugit ut nå vätska o skrapat ite typ :S Var så trött så fatta inte så mkt ^^,

(Knäleden består av skelett och leder. Man har två korsband som hjälper till att stabilisera knät och att hålla samman lårbenet med skenbenet och vadbenet. Det är vanligare att skada det främre korsbandet, som brukar gå av helt eller delvis.)

Senare fick jag lunch, sjukhusmaten var inte SÅ farlig faktisk ! Typ skolmat ^^ lite torrt men gick o äta, (: Därefter kom en sjukgymnast in o fixade till mina kryckor o gav mig lite övningar.

Därefter väntade jag bara på mamma ! För sen fick jag byta om (sköööönt ^^) och fara hem !

Var på sjukhuset från 07.45 till 15 typ :)

Sen åkte jag och mamma till apoteket o hämta ut min medicin och sen hem till mig & jonas o hämta kläder, saker etc eftersom vi bestämt att jag o jonas skulle vara i Sund under veckoslutet. För att inte Jonas sku behöva springa på mig så mycket (:

Kvällen spenderades framför tvn !

Ni får fråga om de är nått ni inte fattar, kanske blev lite rörigt !

// Glassflickan ",

Kommentarer
Postat av: Sofi

huuuuuij! läste just alla inlägg o knän o operationer o det bara kryper i kroppen på mig.. o ja säger bara, tur att de int e ja för du vet ju hur ja o skador går ihop.. NOT!

2010-09-22 @ 19:12:11
URL: http://linasofi.blogspot.com
Postat av: Hanna svarar:

hahaha jooo sant, du får akta dig att ni inte dansar så häftigt,.. äh det är ju ingen risk med er pensionärsdans ^^, ;D

2010-09-24 @ 09:41:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0