Trauma i onsdags; MCL-skada vid nedre infästet, total ACL-ruptur

Står det på pappret jag fick av Erkki, min ortoped idag. På svenska betyder det att inre ledbandet är skadat och främre korsbandet är HELT av. Dessutom har jag vätska i knät också. Ska man skratta eller gråta?!

Jag blev rätt paff där jag låg när han bara helt spontant sa att korsbandet var av. Helt säkert, utan tvivel. I mina öron sa han det lika självklart som : " du har skadat dig". Inga konstigheter. Jag blev paff , chockad och visste inte riktigt vad jag skulle säga. 

Men nu är det konstaterat iaf. Ingen innebandy, inget nyårsrus, inget "Helsinki city run" får jag ställa in mig på :(( 

Pisspisspisspisspiss!!! 

Nu sitter jag på båten påväg tillbaka till Lillan, skolan d.v.s. finns inget jag kan göra hemma så lika bra att försöka vara med så mycket som möjligt iskolan och missa så lite som möjligt. 

För innan vi kan göra något måste försäkringsbolaget acceptera fysioterapeuten jag valt, d.v.s den som ortopeden rekommenderade (hans kollega). Men detta är privatvår och försäkringsbolaget är ju inte direkt kända för att slänga ifrån sig pengar,... Men jag får hålla tummarna bara ! 

Sen ska en tid bokas med terapeuten, om jag så ska betala allt själv ! För ska träffa Erkki igen om 6 veckor och då ska inre ledbandet vara helt är planen ! Med självläkning och rehab med hjälp av terapeuten ! Så det lär bli och ränna hem enhel del men det är det värt !

Vad som skönt är iaf att Malin finns, Malin är en tjej som också går IP men i paralellklassen. Hon håller på och gå igenom i princip samma sak, så jag har iaf nån att prata med som förstår ! Sköööööönt ! 

En annan bra sak är att Jeffe kanske kommer på besök nu i veckan ! Hade varit superroligt ! :D Det är vad jag skulle behöva, lite julklappsshopping och julmys överlag ! För nu får jag ta en sak i taget. 

Bit ihop eller bryt ihop, jag biter så tandköttet blöder ! What doesn't kill you makes you stronger ! Jag ska bli världens starkaste kvinna ! 

Ska bara ta mod till mig och berätta nyheten för min tränare i sverige först. Detta blir alltså 2a säsongen, i RAD som jag mestadels blir sittande på sidan. Men hey, kanske nästa säsong blir min?! :))  

Det gäller att hålla hoppet uppe, och just nu innebär det att inhandla alldeles för mycket choklad från taxfreen !

Hej hopp, deppa inte förrän du drar ditt sista andetag ! 

// Hanna, än en gång invalido,...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0