Första funkisdagen !

Då är den avklarad. Hade min "viktigaste" dag idag då jag & Niclas var "värdar" idag och ansvariga. Började dagen med att hänga upp en massa lappar, visa vägen för Sara & Fredrik och så. Efter första infon hade vi "blixtturnering" dramagrupperna mot varandra (dvs halvklasser). Sporterna var: sittvolleyboll, fotboll med 1 ben, innebandy utan armar och basket med en arm. Såg riktigt kul ut när dom försökte sig på det ! Lite fusk här och där men jag tror det fick de flesta att tänka till ! :) Själv stod jag på sidan och såg till att allt fungerade ;) 

Allt eller inget är jag , antingen är jag fullt med som deltagare lr arrangör. Idag valde jag arrangör och det uppskattade båda lärarna så :) 

Senare började föreläsningarna. Och vilka föreläsare ! Helt sanslösa historier ! Sara blev överfallen i senare tonnåren och något år senare ramlade hon från en "mini trampolin" (= blandning av trampett o trampolin) och bröt ryggen på flera ställen. Hon fick domen att hon aldrig skulle kunna gå igen, 19år gammal!? Tjejjen var då elitgymnast och akrobat. Snacka om helomvändning ! 

Idag kan Sara gå utan problem korta sträckor men har kryckor till hjälp och ibland även rullstolen. Idag är hon 3barnsmamma och fru till barn med svår astma, en massa allergier, epilepsi och gud vet allt vad. Trots att hon själv lider av lätt funktionsnedsättning klarar hon galant av att ta hand om sina barn där hon blir både sjuksyster och pedagog förutom mamma ! Blev helt tagen av hennes berättelser, otroligt stark kvinna  ! 

Fredrik sen, en man som levt i rullstolen. Ryggmärgsbråck föddes han med och har både kunnat skidat och gå i sina dagar och idag gör han både och. Går korta sträckor och kan nöjt kliva ur en bil och hämta fram rullstolen själv, för att sedan sätta sig i den. Det riktigt lyser om honom ! Det var mitt första intryck :) 

Mannen har alltså levt med detta i hela sitt liv, hade en bra uppväxt årskurs 1-3 med en liten skolklass där hans speciellabehov accepterades och han blev förstådd. Mindre lyckat i åk 4-6 då han bytte skola. Men problemen sågs och ändrades till åk 7-9. 

Killen har varit med i flera landslag i olika sporter, gjort ett häftigt 10dagars äventyr i Malaysia på motorcykel, skaffat barn och idag 40 har han fortfarande chansen att vara med i innebandylandslaget och killen tvekar. Helt otroligt ! Hans egna ord: "Ingenting är omöjligt, våga testa dina gränser" ! Är starka ord som jag verkligen tar till mig. 

Det blev en omtumlande dag, många intryck och saker att fundera efter. Men en sak är säker, har än en gång fått bevisat för mig att det alltid finns någon som har det sämre , och som ändå ser på livet med ljusare ögon. Skärpning till mig själv alltså ! 

För vad dessa 2 varit med om, kommer jag troligtvis inte uppleva (men säger aldrig, aldrig) men jag tar med mig styrka och hoppfullhet av dom. För det hade dom otroligt mycket av ! Är verkligen glad att jag var på plats hela dagen, trots en irriterande huvudvärk. 

Helt otrolig dag alltså, kan dessvärre inte förmedla känslan rättvärdigt till er. Men jag hoppas ni fått en inblick. Och detta är bara dag 1, shit vilken vecka det kommer bli ! Men jag har iaf det största ansvaret över, fastän jag lär hålla koll ändå och hjälpa till med allt som kan tänkas hjälpas till med. Om jag känner mig rätt ;D

Efter sista föreläsning sa vi hej då till Sara & Fredrik, men jag hoppas verkligen jag får återse dom någon gång ! Och därefter chill hos Hanna innan middagen. Ikväll har vi spelat lite "hej knekt", tagit en kvällspromenad och kollat lite på tv. 

Nu är klockan 22.11 och jag ska tuttisova ! Fast som ni redan märkt innebär det även något SATC avsnitt ;) 

Nattinatti ! 

// Hanna

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0