Årets sista dag !

Ja hörrni, idag är det nyårsafton ! Shit, jag hänger faktiskt inte riktigt med ! :S Snart kommer alla beslut jag måste göra, ska jag söka till nån skola, ja/nej, vilka?! och vad gör jag nästa höst?! Egentligen gillar jag att ta beslut, gillar att få bestämma över mitt liv. Meeen, sen är det svåra, gjorde jag rätt? borde jag valt något annat?

Hittills har det gått bra iaf, haha för snart 3 år sen bestämde jag mig slutgiltigt för Lusse och jag ångrar inget ! Visst det är jobbigt emellanåt meen så är det att gå iskola, jag vill inte glida runt o göra nada heller så. Nej hörrni, detta är Hanna 2011 problem (;

Detta året då, jag borde väl försöka mig på att summera det. Meen jag har ju så dåligt minne ^^, Jag kan försöka iaf (:

-Nyår firades förra året första hos min gudmor, åt god mat o sen skjussa mamma mig till stan o i min trappuppgång väntade typ 20 pers på mig ! haha vi förfestade och gick sen ner på stan o kollade på fyrverkerierna och sen tillbaks på efterfest hos mig då vi inte var 18 än. Helt bra o kul kväll :) Min kamera valde dock att dö under julen 2009 såå har inte så mycket bilder från början av 2010.
-17 januari blev jag och Jonas officiellt tillsammans

-Under januari & februari var det 18års fester som gällde ! Hur många som hellst (: Bland annat min och Selindas som blev riktigt lyckad ! En massa vänner o bekanta kom o firade med oss och det var hur kul som helst ! Det enda misslyckandet var att vi valde att fara till Indigo, skulle nog vart roligare att stanna hemma meen.  Detta var alltså den 6 feb.
-Helgen efter var det åter igen fest, förfest hos mig och sen ARKEN premiär för mig och Selinda !
-En dag i feb, minns inte datum såå tog jag KÖRKORT också ! En nyckel till frihet minsann !
-Under vintern jobbade jag också på Lemlands skribbaläger med mina goa grabbar & melissa !

-I mars fyllde Malin 18, jag valde att va nykter o det var mycket klokt då jag inte kommer ihåg antalet ggr vi fick stanna på jomalarakan på väg till arken, varpå jag sen beslutade att Malin inte skulle längre utan hem igen!
-I mars åkte även vi i spanskagruppen till Madrid för första delen av utbytet. Mitt blev rätt misslyckat då min spanjorska inte kunde nån engelska, ALLS. Hon hade inte klarat första provet i eng i Åk 3 här! Men det var en upplevelse det med förståss.
-Sista mars var det KAROOOOONKA ! Och jag överlevde kladden trots mina vänners hot (; Var nykter chaufför på kvällen o skulle köra till klinten meen hamna i H:Land haha. Meen alla var jättefina o det var kul (: Sista karonkan innan MIN EGEN ! Shit, det är snart !

-I april fyllde min lilla lillebror hela 15år vilket vi firade på Ålands sämsta restaurang, haha
-I april hade jag också massa tid att umgås med mina finisar Linus, Måns & sara då dom var LEDIGA, hmf,. haha vi fika, hade spelkvällar osv (:
-I slutet av April spelade jag även Tournament och vi var riktigt duktiga ! Och jag har inte spelat en match sen dess,...
-Påsken var lugn för min del, firade med min familj, gudson o lite annat folk hemma nyktert i sund :)
-Valborg spenderades i Lemland för att fira Jojjis 18års dag ! Kvällen var trots lite missöden kul (:
-I april fyllde även min faster 60år !

-Ibörjan av maj kom spanjorerna och vi rännde runt Åland en vecka, sådär lagom kul (: Lite jobbig emellanåt att ALLTID hitta på nått o spanjorerna borde lära sig att stå i KÖ o ta av sig skorna. håhå en upplevelse iaf, jag ska INTE gifta mig med en spanjor !
-Vi firade även att Linus fyllt 19 (även fast han gjorde det i april) med en fest hos honom, kulkulkul !
-Även Casper fick vi fira då trollet fyllde 2år o var på Åland ! Skrutten min (:
-Min bror konfirmerades och min o syrrans pojkvän fyllde år i slutet av maj !

-I juni hade vi vår sista friluftsdag i lusse, vi var hos Linnea på Föglö (:
-Vi hade vår sista avslutning i skolan, jag fick stipendium i idrott :) Och detta firades på kvällen !
-Vilket resulterade i att jag mådde piss på dimissionen som jag & jonas åkte på dagen efter (: Vi åkte även runt halva Åland för att gratta Grannas, Linus, Måns & Sara :) Meen jag orkade inte fira med dom på kvällen, mådde alltför piss dåå,..
-Den 8 juni började jag jobba på La stradas glasskiosk !
-Syrran fyllde 21 minsann den 9 juni o jag rusade runt Åland från jobbet på lemböte till stan på dansuppvisning o sen på fioluppvisning i Sund föör att sen rusa tillbaks till Lemböte.
-Den 13 juni var jag på dop, på Ellinors som föddes den 1 mars !
-Jeffe fyllde 20år och det firade vi tillsammans med en utekväll mitt i veckan (; Kom hem vid 5 !
-Midsommar firades i Lemland hos Måns eftersom jobbet kallade på dagen o dagen efter.
-i Juli hade vi dansuppvisningar och det var superduperkul !
-Jag besökte även Saras familjs café ute i Finström en solig dag :)
-Under rockoff jobbade jag mest, även på Rockoff som vakt såå det blev inte såå mycket festande meen lite iaf ändå (; Såg fyrverkerierna med mina finisar !

-I augusti fyllde pappa år och så var jag o jonas till sverige 2 dagar ! Köpte ALLDELES för mycket ^^,
- augusti hade vi även dansuppvisning , denna gången på kulturnatten ! Och efter det ställde jag mig i kiosken och var helt själv o hade kö från klockan 19 till 23 då jag måsta säga till att inte fler fick stå i kö ! Var heeelt slut efter det !
-Basse fyllde 19 o även det firade vi med fest vid kanalen !
-Och sen var jag på Paf Open med Jeffe & hennes karl. Gratis o bra (; tack jeffes pappa ! ^^
-i august gav jag även till sist albumen med bilder till Måns & sara, liite försenad studentpresent ^^

-den SISTA augusti hade vi vår första inomhus innebandyträning för säsongen och jag SKADADE mig ! vilket resulterade i dagar av undersökningar och sen OPERATION den 2 september !

-i september gick jag alltså på kryckor men var på kräftskiva och kalas, brorsans fottismatcher o annat ändå ! dessutom var jag bitter över att inte få träna,..
-i september fyllde även mamma år !

-Första helgen i oktober åkte jag till mina finisar Sara & Måns i Brottby o sen kom även linus så de blev en fin lugn helg (:
-jag var även o klippte mig till min favvofrisör Emma o så var jag på mitt första Leadermöte !
-Höstlovet firade jag hos mommo med mamma (:
-jag var även på Gayes & Carros 20års fest i oktober, den blev dramafylld,.

-i november var jag barnvakt till Tilda o tog halvt sjuk själv med henne till godbymässan,.. där jag även såg årets luciakandidater sjunga första gången :)
-lagade farsdagsmiddag tillsammans med svante till mamma & pappa
-hade avslutningskonsert med fiolen
-firade lilla jul hemma i sund o fick många fina klappar redan då!

-i december valde jag att flytta hem igen då min pojkvän o ja beslöt oss för en paus
-i december var det volleyboll dag och vi VANN över sportklassen !
-jag åkte till Sofi en helg för att shoppa julklappar o det gjorde jag minsann !
-jag hade min sista julfest på lusse o en händelserik kväll på arken !
-firade jul i sund och fick sjuuukt mycket klappar !
-träffade gudsonen på annan dagen :)
-var en hel massa med jeffe o testade zumba för första gången under mellandagarna
-den 29 dec fyllde min syser 30 !
-den 30 var det m & p:s bröllopsdag och sen var jag och såg på hockey o kul var det !

Och jaa, nu är vi framme vid idag !

Jag borde nu gå o bestämma klart kläderna för ikväll, nästan allt är fixat ! Jag ska ta mig till stan, och sen till Lemland på middag och sen antingen till kanalen lr till stan på fest och sen fira in det nya året med alla andra ålänningar ! :DD

Jag önskar alla ett gott nytt år och så tar vi alla nya tag nästa år !


GOTT NYTT ÅR ! (bild från Rockoff)

// Glassflickan ",


Avancia, alko, middag & hockey !

Imorse var det tungt att stiga upp, riktigt tungt. Jag MÅSTE skärpa mig och gå o lägga mej tidigare, nyårslöfte kanske?! Jag kom iaf upp just före halv 11, slängde på mig kläder, i me frukost, packade väskan och så åkte vi iväg till stan.

Först gymma jag och det gick hyvens nog, bortsett från att det förståss var nå jäkla pass när jag var däär såå kunde inte göra mina hopp, hmm nästa gång MÅSTE jag ! Sen åkte vi via Alko o jag köpte en fin liten flaska som jag ska dricka imorrn ! hihi

Därefter via kalemers/elgiganten efter lite lampor o sen till lägenheten. Tog hem min tv eftersom våran nu pajjat och så lite kläder och annat. Sen åkte vi till Mattssons och handlade o sen direkt hem för att börja laga mat !

Jag och pappa var mästerkockar och maten blev riktigt god ! Superduper gott ! Mums ! Jag älskar wienerschnitzel o klyftpotatis, hemlagat är bäst !

Tyvärr fick vi stressa lite med maten så vi skippa efterätten och så åkte vi till Sparhallen o handla mera dricka och sen till Islandia för att se på hockey ! Nu när jag tänker efter så var det nog min allra första hockeymatch jag sett live ! haha o kul var det också ! Såg matchen med brorsan, Sara och Perka joina från andra perioden (: jaa, vi + kanske 200 andra ålänningar (: Det enda som var slött var att matchen sluta oavgjort meen de blev ingen förlängning eller straffar meen annars helt kul :) Jag hejja på A-laget o inte hemvändarna, valet gjorde jag efter första perioden då A-laget låg under, tyckte lite synd om dom ^^ + att dom hade pluttar med sig (: Dvs 94 typ ^^,

Efter matchen chilla vi en stund och sen åkte jag o brorsan till lägenheten eftersom jag kom på att jag INTE har den blekaste vad jag ska ha på mig imorrn (det har jag fortfarande INTE !!) så jag släpa hem ännu fler kassar. Håhå

Nu är klockan 12 och jag SKA gå o sova, alldeles just (:

För imorgon är det nyårsafton och jag har finfina planer ! Först är det middag hos Linus klockan 17, och sen ska vi in till stan till Marlene på förfest och därefter till Miramargaraget för att se fyrverkeriet och sen meera fest nånstans !

Planen var först att va på förfest hos Basse i Lemland, eftersom han inte bor så långt ifrån Linus meen mina middagskumpaner fick inte komma me dit pga föör många redan, och Linus ska troligtvis bli hemma med sin halvt sjuka flickvän, vad jag förstått så då var det 2 extra förutom jag,. Hmm,. tycker deet låter konstigt meen meen. Det blir nog bra ändå (: jag får ändå träffa min Selinda vid fyrverkerierna iaf o så hänger vi ihop resten av kvällen, får väl se vart det blir sen :)

Meeen, PANIK jag vet inte vad jag ska ha på mig ! Funderar lite om jag skulle fara tidigare till stan o köpa nått ändå, borde ha kollat IDAG meen det hann jag inte med... Hmm, måst fundera lite vidare på det,...

NU sova iaf !

God natt och gott nytt år ifall jag inte hinner imorrn ! (:

// Glassflickan ",

Pappersrensning, ommöblering, 30-åring, 2-rätters & hockey !

Även fast min dag började sent har jag ändå hunnit med en hel del ! (: Har möblerat om, kastat ut lite möbler som mamma stuvat in på den tiden jag bodde i stan och så har jag rensat i en massa lådor. Jag har säkert kastat tiotuuuusen onödiga papper som jag av okänd anledning sparat på, så det värsta med min finfina städning är ju att den knappt syns, lr jo den syns om man snokar i mina lådor ! (;

Ikväll har jag och lillebror då äntligen orkat fixa pepparkakshuset ! Skitfint blev det ;) haha ska nog visa er sen och så har vi gjort en pepparkaks-cheesecake med mamma som ska vara morgondagens efterrätt ! Jag är inget stort fan av meen vi får väl se  ! (:

Idag var det dessutom ingen vanlig dag, även fast jag haft en sådan föör idag fyllde min syster T hela 30år ! Meen hon vill inte bli gammal såå hon valde att inte fira det, meen en present ska hon få iaf, när hon nu behagar att va hemma, då hon är särbo såå är hon oftast inte hemma när hon nu ska va ledig (:

Men STORT GRATTIS IALLFALL ! Om du nu sku råka läsa detta (:

Nej hörrni, nu ska jag faktiskt börja soova, klockan är 1 såå enligt mina senaste kvällar såå har jag ingen panik men jag ska faktiskt upp tidigt imorrn ! 11 sku vi tydligen åka hemifrån :o jessus,.. Mamma ska å besikta bilen såå jag ska me o gymma under tiden o sen ska jag via lägenheten och plocka lite grejjer.

Imorrn har mina förresten mina päron bröllopsdag såå då ska vi äta 2-rätters middag ! haha skippar 3-rätters då ingen av oss gillar förrätter ändå ^^,

Menyn är:

Varmrrätt: Wienerschnitzel med klyftpotatis o grön sallad
Efterrätt: Pepparkaks-cheesecake !

Ser fram emot det :) Sen på kvällen ska jag o brorsan o se på hockey, ev får jag Jeffe med mig också (: och såå sku Sara dit med sin pappa, kulkul ! IFK A mot hemvändarna, tror min klasskamrat är med o spelar ?! Kanske, ska bli kul iaf :) Det är ju såå nära man kommer en innebandymatch här på Åland, vintertid mena jaa förståss (;

Till sist så bjuder jag på en bild av födelsedagsbarnet (som ogillar att vara med på bilder) :



Puss & godnatt !

// glassflickan ",


Hilton Waterfalls, Sharm El Sheik, Egypten !

Ja jag har lovat bilder, och det ska komma bilder, massor av bilder meen för det så måste jag leta upp både kameran och sladden och förtillfället har jag huvudvärk så det orkar jag inte med. Jag hade tänkt vara duktig idag, började med att jag i misstag tryckte på ljudlöst när ÅUF:s ekonomiansvarige ringde, hade för mig att det var väckarklockan, uups ^^ och sen valde jag att inte komma med Jennifer o gymma , att jag istället skulle vara hemma och städa, fixa lite osv.

Nu är klockan 2 och det enda jag hunnit med är att svara på messet jag sen fick av gubben som ringde, såå nu borde jag snart få arvodes o km-ersättningspengar ! Tjoohoo! Välbehövligt eftersom jag och Jennifer ååååker till hotell Hilton Waterfalls i Hadbaba, Sharm el sheik, Egypten ! :DDD

Det mina vänner, kommer bli helt underbart och välbehövligt ! För vi har karonkan den 17 feb, vi åker den 22 feb, kommer hem 1mars och då är jag utvilad och kan nöjd och belåten plugga ett par 2 veckor innan skrivningarna börjar på allvar sen ! Det blir bra det, riktigt bra :) Det blir första resan jag åker heelt utan nån familjemedlem på semesterresa ! Tidigare har jag ju åkt med bara syrrorna meen nu är det jag och jennifer ! Och ev så ska melle boka i efterhand och komma med, om hon får ledigt från skolan dvs, hoppas hoppas  !

Hur som helst såå kommer resan bli awesome, det vet jag !


Så ser det ut ! Jag läängtar !

Nu sitter jag och kollar på övernattning på Arlanda, eftersom vårt flyg går redan halv 9, 9 nått, minns inte exakt såå är det lättast att sova där. På vägen hem sen så kommer vi också sent så att vi inte hinner med sista båten meen då ska vi istället höra om vi kan sova antingen hos min gudson med föräldrar, lr i andra hand hos Måns & Sara :) Vi vågar inte chansa att sova hos nån av dom på morgonen, ifall nån buss är försenad, osv. Men det är bra med kontakter iaf ! Rest and fly har dessutom billiga rum, typ 40€ per person vilket är hyvens !

Nej nu är klockan snart halv 3 och jag har inte gjort mycket vettigt idag nejdet känns som jag borde börja försöka med det iaf :)

// Glassflickan ",

Mera julklappar, gossip girl, Jennifer, Zumba & 22 feb !

I söndags kväll så kom då min gudson, hans föräldrar och min faster hit ! :) Jättetrevligt ! Jag fick 2 julklappar också :p En flaska skumpa och en necessär och sen såå ska jag få min efterlängtade kalender ! Jag får varje år en ny kalender med bilder på lillkillen o jag älskar den ! Då får jag se honom varje daag :D haha

I måndags sen åkte jag till stan för att först plock upp Selinda och åka till Nette för att se på Gossip girl. En serie som vi nu sett på tjaa,. länge ^^, Trodde först att serien sku varit "tjejjig" osv , meen det är den inte ! Riktigt bra är den och längtar tills nästa gång vi ska fortsätta se på den :)

Direkt efteråt åkte jag till Avancia för att träna med Jeffe och Julia :) Var slö och trött och eftersom klockan var mycket (typ 17 meen det är mkt i Avancia tid ^^) och då är salarna upptagna och då kan jag inte göra allt. Meen jag fick till en halvhyfsad träning iaf ! :)

Sen åkte jag o jeffe hem till henne, duscha osv och sen vidare på stan för att hitta matställe (: Det blev Dinos o biffburgare, mumms ! Resten av kvällen spenderades med fina Jeffe, chilla o snacka, planera ;) och såg på en Pirates of the caribbean film, på tv ! Deen blev alltså med reklamer drygt 3h lång,... Sen åkte jag hem därvid halv 2 typ , ogillar faktiskt att bo i sund nuuuuuuuuuuuu,.....

Så idag har det inte blivit mycket vettigt gjort, städat liiite, bytt lakan isängen iaf (y) meeen klockan 19 åkte jag med Jennifer på Zumba, för första gången i mitt liiiiv ! Och det var jättekuuul!  :D sen åkte vi ut till bjärström oooooooooch bokade äntligen reeeeeeeeeeeesa ! Awesome kommer det bli ! Längtar till den 22 februari !

Hanna + Jennifer + Egypten = awesooooome ! Jag längtar sjuuukt mycket ! Kan berätta mer specifikt en annan daag !

Nu chilla lite och sen sova, så att jag faktiskt orkar göra nått vettigt imorrn kanske ^^,

God natt !

// Glassflickan ",

Drömmar !

Inatt och en natt förut för ett par dagar sen så har jag drömt typ samma sak ! Jag är inte på något sett vidskeplig av mig meen jag funderar ändå om det betyder nått? Om jag ska tro att det gör det eller om jag ska ignorera det?

Jag har inte drömt om exakt samma sak, innehållet i drömmarna har varit i princip samma bortsett från några detaljer men plats, personer har varit olika. Den första var mer overklig, medan den i natt var mer verklig på det sättet att jag var hemma, kände alla personer i den osv. I den första drömmen var jag utomlands visserligen med min syster S o hennes P meen annars var det mer overkligt. Hmmmm....

I vanliga fall ignorerar jag drömmar rätt enkelt, tänker på dom ett tag och sen glömmer jag dom. Men både den första och den inatt är annorlunda, jag minns riktigt mycket av dom faktiskt ! Weird :S Och med tanke på hur förvirrad jag är såå skulle det vara tacksamt att låtsas fått ett svar av drömmarna, hur löjligt det än låter.

Nåja, jag får väl fundera vidare bara,...

På tal om helt andra drömmar så har jag tuuuuuuuuuuuuuuuuuusen ungefär ! Eller egentligen kan man kalla dom mål också, drömmar & mål som jag vill hinna med under mitt liv är bl.a:

1. Bo i USA 1år, antingen som au-pair lr jobba.
2. Volontärjobba med barn i Afrika
3. Se & besöka Eiffeltornet, Frihetsgudinnan, Grand canyon, Golden gate m.fl.
4. Fara till Australien !
5. Hitta min "drömmannen" , skaffa barn, hus, hund osv.

Jag har lite att göra alltså, haha meen mitt främsta mål är iaf att komma bort från Åland, se någonting annat. Att jag INTE blir kvar här i hela mitt liv , det är mitt mål. Att jag sen kommer tillbaks o bildar familj här om ett x-antal år deet kan jag nog göra meen jag vill inte bo här heeeela mitt liv. Man behöver komma bort, se nått nytt osv för att uppskatta det man har , och framförallt för att inte bli helknäpp ^^

Sen när, hur och var jag börjar, det är en helt annan sak ! Först ska jag ta studenten, sen är världen öppen för mig !

// Glassflickan ",

Juldagen & annandagen !

Jaa, igår var det juldagen och i vår familj firas den inte nå särskilt, vi är hemma, tar det chill och äter rester från julbordet. Och så går vi en promenad, som jag berättade om i förra inlägget. Min plan för gårdagen var att fara till stan på kvällen och va social meen jag blev trött och stanna hemma istället. Såg på film och pusslade istället. Bilder ska ni få se från julafton meen det blir kanske ikväll.

Idag är det annandagen och jag och Svante har bakat pepparkakor och sen var jag med min kusiner & småkusiner (tjejjerna) till vår gammelfaster där det var smyckeslotteri. haha typ, hon ville dela ut sina och andra släktingars gamla smycken, många i guld :)

Såå det blev lite släktträff då vi var 6 kusiner och så våra 3 småkusiner från Lemland :) Det var väl det roliga med det hela, är inte såå intresserad av att få en massa gammalt faktiskt, det var inte mycket fint i mina ögon. Menmen :)

Nu snart får vi fikagäster, min gudson + föräldrar och faster ! Senare blir det film tror jag !

Ha en bra annandag !

// Glassflickan ",

Julafton !

Igår var det alltså dagen med STORT J som i julafton :) Min julafton började där vid 11 när Tilda kom och ruska om mig och sa att jag måsta stiga upp för annars skulle inte tomten komma, haha ^^ Efter frukosten (tomtegröt, -check ! ) blev det att spela spel istället för att åka pulka då termometern visade på -16 !!!

Vi spelade ett spel som Tilda fått av tomten eftersom hon öppnar julklappar med sin mamma på morgonen o med sin pappa på kvällen. Jag tror spelet hette Spökjägarna, lr nå liknande. Sen drack vi glögg och åt lussebullar och sen åkte dom vidare och mamma, pappa & Svante åkte efter farmor och jag duscha och bytte om.

Sen när farmor kom så fika vi lite till, denna gången blev det smörgås & varm choklad. Sen blev det dags för Kalle Anka och ska jag vara ärlig så har jag nog tröttnat lite, haha skulle nog kunna dissa det för min skull meen mina syskon är fortfarande helt lyriska, hoho

Därefter klädde vi granarna, jaa granarna ! Lilla julgranen behövde en make-over så vi fixa till båda två o dom blev riktigt bra (: Bilder kommer !

Sen blev det dags för maaaaten ! Mumma vad gott det är med julmat ! Åt hur mycket som helst ^^, Till efterrätt åt vi julstjärnor som vi svängde ihop lagom tills Karl-Bertil började ! Och när vi fått en lärdom om att de finns dom som har det sämre osv såå var det dags för JULKLAPPSUTDELNINGEN ! haha jaa, det är faktiskt höjdpunkten på dagen ^^,

Och jag fick hur mycket klappar som helst :O jessus, blev jättechockad ! Och jag fick jättefina klappar av alla, tacktack <3

Har nog kort från kvällen meen dom kan ni få senare, orkar inte heller räkna upp allt jag fick, kanske senare ^^ Men jag skrev ju en lista och kan ju använda den. Det som nu är i fetstil så fick jag och det som är kursiverat ska jag ännu få :)

-Presentkort på Avancia
-Presentkort på Massage Nu
-Presentkort på manikyr (mamma ville att jag sku välja ställe)
-Vetekudde
-Långa yllesockor (mamma håller på)
-Ljus i alla möjliga former
-Första & andra säsongen av Sex and the city
-Bidrag till USA resan

Så av vad jag önskade mig så ska jag få 6/8 ! Är supernöjd :) Dessutom fick jag 2 vetekuddar, haha och så kan jag ju önska resten till födelsedagen, haha ^^

NU ska vi tydligen ut på "juldagspromenad", jag gillar traditioner,.. men INTE denna spec inte då det är -10 ute,..

Hoppas ni andra blev nöjda över era klappar o att ni hade en riktigt GOD julafton ! (:

// Glassflickan ",

Händelserika dagar !

Gårdagen blev händelserik, meen jag mådde ju bra iaf, lite trött bara ^^, När syrran kom så åkte vi till Tobbe med Selindas telefon som jag hitta i väskan o så snacka vi lite om kvällen. Selinda mådde inge vidare så vi åkte själva in mot centrum o så gick vi o åt på Nikolaj, plättar till frukost ! (Y) Fick pepparkakor av Gaye också, tacktack :)

Sen kirra vi några julklappar, hälsade på bekanta osv, även mamma o pappa var på stan meen dom fick vi inte gå med, haha under dagen ringde Tess o vi bestämde hastigt o lustigt att vi sku åka dit på middag och sen stanna där och laga julgodis osv. Såå vi stressa hem, slog in klappar som sku med och så drog vi dit och var där till 22-tiden ungefär :)

Väl hemma igen såå åt vi lite, och sen snacka vi natten lång om mina tisdagsäventyr o allt möjligt annat :) Och sen hörde vi nå ljud, troligtvis katten meen så trissa jag upp Sofi o tillslut var vi båda skiträdda, haha ojoj



Idag var det tungt att stiga upp, allt för några timmars sömn, vakna av att jag fick mess 09.43 ! Inte okeej ^^, Jag steg upp vid halv 12, duscha, åt frukost lite snabbt och slog in ett par klappar eftersom jag även idag sku leka tomte (:

Halv 2 var jag inne istan o då mötte jag upp Måns och Linus på Bagarstugan för en fika ! Bara Sara som fattades till "Fantastic 4" (: Sen gick vi me till Amorina Chochlateria, lr va de nu heter för Linus sku ha julklapp till sin tjej (:
Senare lämna han oss eftersom han hade en herrans mycket han måste göra hemma såå jag o måns tog en sväng på stan (: Vi gick till La Strada med julklapp till Jeffe o blev bjudna på pepparkakor (y) idag igen ^^,

Sen traska vi till bokhandeln för att fixa en julklapp till fammo (pappa som är sent ute, inte jaag ^^) och därefter vidare till Ålands TV eftersom mamma villa va me i en tävling och sen hela vägen till bibban eftersom jag parkerat där :)

Svinigt kallt var det, spec eftersom jag glömt mössa ! Vi värmde oss på bibban i väntan på att Måns mamma sku duka upp och sen drog jag till Avancia och tränade !

Sen åkte jag via både jeffe o jonas o fick mera klappar ^^,

Ikväll har vi byggt ihop pepparkakshuset och bakat pepparkaksdeg(hann inte igår) och det gick bra ! Ingen brände sig på sockret och huset ser rätt bra ut, bortsett från den sneda skorstenen ;) Första gången jag gjort bygget, annars har pappa gjort det (:

Nu har vi spelat lite kortspel och chillat, har hunnit röja lite i rummet också ! och NU mina vänner är det JULAFTON! Hihi

Så nu ska jag sova föör Tilda och Tess kommer imorrn tidigt föör att åka pulka med oss (: Sen kommer farmor en sväng på eftermiddagen på fika och middagen och resten av kvällen spenderar vi själva, bara familjen :) Rätt skönt eg, lättare att göra saker o ting som man vill osv :)

Med risk för att jag inte hinner senare idag, höhö såå ska jag nu önska er alla en riktigt GOD JUL !

Hyvää joulua, frohe weinachten, merry christmas, joyeux nöel, feliz navidad osv ! (:


Syster T, brorsan och Tilda förra julaftonen (:

// Glassflickan ",

Avancia, julfest, arken & pepparkakshus !

Tiden går den, även fast man inte hinner med (: i söndags blev det som sagt plugg och i måndags var det domedagen ! det gick kanske inte lysande, men bättre än sist iaf, alltid nått (y) efter provet så va jag ner på stan och fixa de sista julklapparna och sen drog jag till Avancia för att träffa Lillemor :)

Det var riktigt kul på Avancia faktiskt, fick ett HELT nytt träningsprogram, men dock sa hon att jag nog inte kunde spela än på 6 veckor, glömde höra hur det blir med dansen,..

Igår var jag ledig eftersom det var julfest på kvällen så drog syrran med mig och gjorde en massa ärenden innan det blev förfest hos Maria innan julfesten som i säg var sådär. Ingen potatislåda drog ner standarden på julbordet och teatern var sådär, har sett bättre och lärarna hade inte orka göra nått program heller, booring.

Efter julfesten satt vi först alla i skolan eftersom vi inte visste vart vi sku dra ^^, Senare drog vi till Maria en stund och sen via Select till Gaye där det var riktigt kul ! (: Härligt att få umgås med så många finisar på samma gång och tack till Gaye som än en gång öppna upp sin lägenhet för oss, tack kompis !

Vid 12 drog vi till Arken och vi var där till stängning eftersom lilla fina Jennifer jobba i garderoben o var sen snäll o skjussa hem Boijer och Selinda och sen åkte vi hem till henne o sov, tacktack ! Tänkte faktiskt inte gå in på nå detaljer angående arken, arken är arken. Meen, det var sjukt många minderåriga inne och vissa var ju så taskiga att dom gick och tjalla, fine om man inte känner den meeen man går satan inte och tjallar på sin gamla lagkamrat, skitstil ! Jag hade mestadels kul iaf, bortsett från den sista timmen dåå Selinda bara var full o inte ville lyssna på vad som var vettigast att göra ^^,

Nu sitter jag hos Jennifer och väntar på skjuss hem, ska till Selinda med hennes telefon jag råka få med mig, uups o seen så sku jag villa få me henne o Sello o äta pizza, vi får si ;)

Just ja, finfina Sara kom till julfesten igår <3 Kulkulkul ! Ska se om jag kan träffa Måns (haha han messa precis o fråga precis vad jag tänker skriva xD) och byta klappar imorrn med honom o ev Linus om han också har passligt. Vi får se (:

Ikväll tror jag att jag ska försöka fixa ihop ett pepparkakshus med mina syskon nästan från grunden, har köpt en "hussats" med färdiga husdelar :p Så vi får se hur det går (:

Nu ska jag sluta, syrran borde komma precis snart !

Ha de !

// Glassflickan ",

Snart hemma !

Jaa, nu är jag snart hemma igen, men båten är ett par minuter försenad. Nåja, det finns inget jag kan göra åt det. Det var sjukt jobbigt att stiga upp tidigt imorse meen bortsett från måndag morgon (börjar ändå förstå 9.50 ;)) så behöver jag inte stiga upp tidigt (annat än på eget initiativ) på evigheteeeer ! Skönt !
Men bara jag kom upp så var jag inte så trött ändå, har orkat plugga en hel del ! Har kanske 8sidor kvar av cell-delen. Men det är bara att fortsätta resten av dagen sen men innan dess så ska vi fara o handla o ev. via lägenheten en sväng.
Annars händer inte mycket idag, pluggpluggpluggplugg står på schemat ! Kommer va dööd innan dagen är slut men måste man så måste man ! Sista tråkiga naturvetenskapliga skitprovet under hela min lussetid ! Tjooohoo ! Så jag ska nog fira ordentligt på tisdag sen ;)
Förutom att plugga så ska jag dock hinna med att slå in Selindas & Nettes klappar för vi ska byta imorrn iskolan (: Så att dom inte försvinner i dimman på tisdag, haha
Nä nu är vi snart iland, ska hämta väskan nuu ! Förresten såå vill jag faktisk bara tränatränatränaträna INNEBANDY nuuuuuuuuuuuuuu !  Gosh vad jag saknar't ! Läste iaf precis att träningen imorrn blir inställd, pga så många sjuka etc. Sköönt, då slipper jag ha ångest över att jag missar ännu mer och förhoppningsvis så kan jag vara med när vi börjar igen efter juul ! Hoppashoppashoppas ! Ska träffa Lillemor (sjukgymnast) imorrn, wish me luck !
// Glassflickan ",

Kvällsfunderingar från ett kallt Åbo !

Brrrrrrr, det är sjukt kallt här vill jag lova ! Speciellt att gå från centrum hem till Sofi (dvs till studentbyn, nån km ut) !

Men vi har varit duktiga idag iaf, jag har lyckats fixa ALLA utan 1 endaste julklapp, o den var faktiskt bortglömd på listan, såå listan nedan har jag fixat (y) Ska fixa nått till Linus bara, meen har i princip bestämt bara jag hittar det hemma sen så :) Däremot så hittade jag dock ingen julfestklänning, såå jag kör på min 18-års klänning, har inte använt den mycket och jag gillar den ! Såå då kan jag med gott samvete julhandla på mellandagsrean sen ;) På tal om rea så är det redan rea här ! I vissa butiker, spec H & M såå min systerdotter fix nästan en ny garderob eftersom vi hitta så mycket fina kläder som var på rea ;D
Till mig själv kom endast 2 saker med hem, ett par tights för 3€, rea naturligtvis samt 1 t-shirt jag tänkt ha till dansen, även den på rea, 7€ tror jag såå endast 10€ för mig själv ! Men jag vill inte räkna ihop hur mycket alla andras julklappar gått för,...
Ikväll har vi varit på bio, vi såg Rare exports, riktigt bra faktiskt ! Meen man ska inte se den om man fortfarande vill ha sin verision av tomten kvar ;p den snälla, goa, gamle röda gubben alltså (: Vi såg den på nya Finnkino med engelskt tal o finsk text meen talet var inte nå avancerat så det gick helt bra ändå :) Dom pratar även lite finska i filmen såå ska nog lura Jonas att se den ;) haha
Efter bion gick vi först till en bar som heter Edison och jag kom in, fast det är lördag ^^, meen där var det fullt så vi gick istället till Bremer o naturligtvis kom lilla jag in där också ;D Där drack vi minttu-choklad (smakar som pätkisshotar typ) och sen GICK vi hela vägen hem, och usch vad kallt det är !!
Nu är vi iaf hemma och turturduvorna har bytt julklappar och står nu och ska säga hej då, det går inge bra,.. sen ska vi packa de sista och sen sova. Bussen går 07.50 imorrn o båten 08.45. Vi kommer hem därvid halv 3 ungefär.
Morgondagen spenderar jag FRAMFÖR biologiboken, och ingen annanstans ! På måndag gäller det, sista rycket och sen har jag JULLOV ! Bara julfesten kvar sen , haha awesome och definitivt välbehövligt !
God natt, god natt !
// Glassflickan ",

Att åka båt, själv,...

Jaa hörrni, det här med att åka båt SJÄLV, det är inte så himla kul faktiskt. Iaf inte sista timman, som precis börjat. Det finns inget mer o göra, man orkar inte göra nått heller och man bara sitter, precis som alla andra glada & högljudda pensionärer, gråtande ungar osv. Dålig luft är det också, om jag ska klaga lite till ^^, Det positiva är iaf att båten har TRÅDLÖST nätverk. Tummen upp för det (y)

Meen just nu sitter jag iaf och pratar om julklappar med Jojji, hon är fin hon Johanna (: Och jag har förtillfället inte lika tråkigt, en annan dålig/bra sak med att sitta "ensam" (är ju omringad av typ 100000000000 pers, höhö) är att man får lite föör mycket tid att tänka, vilket kan va bra, men ibland blir de inge bra alls heller,...

Nåja, nu är det bara ½h tills jag kan börja packa ihop iaf, hämta väskan, gå på toaletten osv. Bussen in till centrum tar ju sin lilla tid, ca 10-15min kanske och dåå är det bäst att va redo att sitta o trängas med tjocka finnar och det är riktigt jobbigt om man är toanödig ! Där varsågod, ett gratis tips (; haha

Nu ska jag kika efter julfestklänning tror jag (: Och hoppas på att jag hittar en som sen också FINNS i butik imorrn, jobbigt läge annars om jag kärar ner mig i en som sen bara kan beställas ^^,

Menmen, nu ska jag som sagt leta upp nån klänning o kanske kika lite på julklappar också (:

Ha en trevlig helg !


Update: Detta var mitt etthundrade inlägg ! Tjoohoo ! haha

// Glassflickan ",

@ Isabella !

Jaa, jag sitter på Isabella, i vimlet bland en massa finnar och är påväg till min systeryster i Åbo ! Föör ihelgen ska ALLA resterande julklappar införskaffas, hehe har jag tänkt iaf och dessutom gärna en julfestklänning :)

Idag har inte gjort nå vettigt alls i skolan, kunde lika bra varit ledig faktiskt ;p Började 8, såg på This is England tillsammans med Benjamin & Pixon eftersom vi alla missat att se den,. och tjaa, vad ska jag säga,. Såg slutet av filmen igår och början idag såå förstod ju mer även fast slutet fortfarande förvirrar mig.

Sen var det dags för 3:orna att göra upp i gruppspelen i volleyboll ! Min klass, 3F hamna i den svåra gruppen med 3C (regerande mästarna) och 3A (sportklassen) såå oddsen var ju inte riktigt på vår sida, meen trots det såå lyckades vi vinna över sportisarna ! Tjoohoo ! Jag skulle såå gärna velat vara med, meen ville inte riskera nått med knäet,...
Mot 3C förlora vi, som väntat meen det är inte så konstigt med tanke på att dom har 2 spelare som spelar i dam respektive herrlaget i volley på Åland. Varav damerna iaf kvalar till Allsvenskan, så jaa,.. dom är rätt duktiga,..

Men det otippade var ändå att 3B (som förlorat alla matcher de senaste åren, vi har spöat dom ^^,) tog sig till delfinalen ! Dom lyckades alltså vinna över 3D, som antagligen var lite föör kaxiga förståss ;P Meen kul för dom ! Dom kämpa bra !

Vid 12 gick jag, Nette & Selinda till Bettans eftersom ingen av oss hade nå lektioner pga volleyn ! När vi kom tillbaks kolla vi på 2:ornas matcher lite grann och sen var det dags för mig att bege mig mot hamnen (: Meen påväg ut stötte jag på Eve och blev och snacka me henne ett bra tag (: Övertalade henne bl.a. till att börja spela me oss igen (y) ;) Hoppashoppas jag får börja träna efter juuul igeen ! jag vill jag vill jag vill !!!

Sen fick jag lite bråttom meen och blev dessutom stressad när det inte fanns en endaste ledig parkeringsplats på långtidsparkeringen !! Så fick backa hela vägen ut igen,.. meen hittade iaf en plats på "lilla gatan" intill (:

Väl incheckad sååå upptäcker jag det som inte får hända ! Veeem har glömt biologiböckerna? Joo jag ! Gaaaah, skulle ju plugga hela helgen eftersom tenten är på MÅNDAG ! Fick panik ett tag och velade mellan att fara / stanna hemma meen valde ändå att gå ombord och messade i förtvivlan (ironi) min syster och bad henne kolla upp om boken fanns på något bibliotek istan och en stund senare ringde hon o sa att den FINNS på stadsbibban !!!!


Sååå jag kan plugga ikväll, imorrn och på båten på söndag (: Shit, vet inte när den ska lämnas tillbaks :S Hoppas jag kan ta me den på båten hem också,..syrran ska väl troligtvis tillbaks till nyår till åbo annars, såå hon borde kunna ta med den seen.

Meen nu måste jag sluta, batteriet dör snart, ska leta upp en ny plats med uttag såå ska jag se på film sen (:

// Glassflickan ",

Förvirrad, mer förvirrad, mest förvirrad, Hanna !

Duger det inga? Nu när jag äntligen blivit så duktig på det här med att komma ihåg o uppdatera sku det ju va kul o få veta om nån faktiskt läser (litar inga riktigt på den där statistiken, det kan ju va så att nån bara snubblar in o sen inte läser ändå) sååå kan inte alla som läser detta bara kommentera? Vad som helst, ditt namn, en kommentar om min blogg, en allmän kommentar om dig själv, jaa va fan som helst egentligen :D Deal?

Hur som helst så var det inte klaga jag hade tänkt göra, utan dela med mig av mitt förvirrade jag ! Jag vet inte alls nuförtiden, nånting. För nån månad sen tyckte jag att jag hade framtiden något sånär fixad på nå vis, jag visste va jag ville göra i vår när jag är ledig, nästa sommar, nästa höst, osv.

Vissa dagar känns det som att jag vet allt, precis allt ! Och andra dagar, ja då önskar jag att jag gick på dagis så att mamma fick bestämma alla, precis allt !

Det jag egentligen skulle vilja göra är att pausa tiden litegrann, typ en månad sådär ungefär. Föör jag hinner definitivt inte MED ! Idag är det den 15 december, vilket innebär att det bara är typ 1 vecka kvar till juulafton och jag har 12 oköpta julklappar, men det är inte det som stressar mig mest, utan det är framtiden !

För efter jul så börjar skolan den 10 januari och en månad senare är jag fri, ja inte riktigt men nästan iaf 1 månad och sen ska jag skriva lite prov (som egentligen säkert är skitmegamaffiga och enormt mycket svårare än va ja tror meen jag intalar mig att dom ska va buslätta)

jaaa, och sen då? Paniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiik ! Jaa typ så känns det :S Det är klart att det finns en massa sätt att fördriva tiden på meen för att göra det på ett roligt sätt , tjaa då krävs det lite pengar, och dom pengarna skulle jag gärna tjäna in på nå kuuul sätt ! Som gärna gav rätt bra med cash, lr hysat iaf meen som inte var såå tidskrävande, alltså inte 100% !

Å andra sidan skulle jag vilja jobba 120% hela april & maj föör att sen kunna shoppa loss i det stora landet AMERIKA som jag skaaaa äntligen få besöka nästa JUNI ! Fatta, det är snart bara 6månader diiiit ! Helt sjukt !

Det skulle inte heller va så dumt om jobbet gav mig nån bättre koll på framtiden, dvs hade iaf pyttelitegrann o göra med det jag sku vilja jobba med. Och där kommer vi in på ännu ett stressmoment: karriär, yrke, jobb!?!?!?!

Näej ni hör ju själva, fortsätter jag såhär såå blir jag nog gaalen. Ihelgen ska jag iaf åka bort, till Åbo för att hälsa på min systeryster och hennes prins samt shoppa "de sista" (läs de flesta) julklapparna ! Och förhoppninsvis hitta en julfestklänning också, jaa, jag sa KLÄNNING ! Jessus, vet inte vad som hänt med mig,..
Om jag nu skulle ta o göra nått vettigt då kanske, typ ta reda på om vi har nån läxa tills imorrn kanske, överhuvudtaget ta reda på vad vi har för lektioner kanske int sku va såå dumt och tjaa, plugga lite med då kanske så skulle allt bli riktigt bra, eller iaf för stunden...

Nån annan som är/varit i samma situation? Please share, lr säg iaf att det nog blir bra hur klyschigt det än är meen de hjälper kanske en smula (:

God natt & sov gott !

// eder förvirrade glassflicka ",


Lucian på dansens vänners julfest !

Stötte på min lärare här om dagen , hon som var och kollade på vårt lilla luciatåg och hon frågade om hon skulle skicka bilden på oss till mig och det gjorde hon med en jättefin text också !



Hanna,
 
Tack för fantastiskt uppträdande. Ni var bästa luciatåg jag lyssnade till på flera år. Det är då man förstår att kvalitet går före kvantitet.
Om du vill , och kan, får du gärna skicka detta till de andra i gruppen.
Nahid

Man blir ju inte annat än rörd, tänk va kul det är att få höra detta, spec nu när jag mått piss i 2 dagar. Tack Nahid ! Bilden är inte den bästa precis, och dessutom tagen med hennes mobil meen jag kan väl bjuda på den ändå (:


Wilma, Viola, Jeffe och jag (:

// Glassflickan ",


Det finns ALLTID nån som har det sämre!

Ifall det nu skulle vara någon därute som undrar hur det är med mig så tjaa, idag är det riktigt bra faktiskt ! Skulle du frågat iförrgår hade jag sagt sådär och hade du frågat igår hade jag sagt: " Åt helvete" för att inte ta i så jag spricker.

Jag har alltså varit sjuk, inte höhö mer än vanligt sjuk utan sjuk på riktigt. Och inte ens bara vanlig förkylning o feber sjuk utan en sjuhelvetes huvudvärk som fört med sig att jag inte fått i mig nån mat utan det har kommit upp igen, en sån sjukdom. Dom kallar det migrän tror jag, men jag skulle faktiskt inte vilja ha det,...

För att dra historien kort så började det i tisdags efter middagen, jag skulle plugga men var trött och hade ont i huvudet så jag lade mig ner för att "vila en liten stund" och två timmar senare kom mamma och fråga hur det va varpå jag svarade att jag hade ont i huvudet och var trött. Jag käka lite snabbt och gick och la mig för att sova med förhoppningen att allt skulle vara bra morgonen därpå.

Tji fick jag ! Jag vaknade med ett bultande huvud och mådde riktigtriktigt illa --> jag sjukanmälde mig ! Vilket visade sig vara mycket klokt då , för att inte gå i på några detaljer inte ville sammarbeta , helt enkelt.

Jag låg i sängen hela dagen, mådde lite bättre efter jag sovit en stund, lite sämre efter att jag varit vaken osv. På kvällen fick jag iallafall i mig lite mat och började en liten ljuslåga i allt mörker. Magen och huvudet hade blivit sams men jag själv och huvudet var fortfarande ovänner, tydligen.

Men så imorse, när jag vaknade för andra gången (första gången hade jag klockan på ringning mest för att komma ihåg o sjukanmäla mig då mamma inte ville att jag skulle gå till skolan ifall det var nån riktig magsjuka) så kändes huvudet så lätt ! Magen kändes inte lika konstig som igår och när jag steg upp där runt halv 1 såå jaa, var huvudet och jag äntligen vänner igen ! :DDD

Men för att inte ropa hej för tidigt valde jag bara en snabb liten frukost, för att inte överanstränga kroppen då jag ätit så lite dagen före och sen gick jag ut för att få frisk luft osv. På vägen till postlådan stötte jag på granngumman på sparkstötting. Gumman är 91 bast, (vi fyller år på samma dag (; så hon är alltså snart 92 år  !!!

Hon är lite av en idol granngumman, hon är över 90 men bor hemma, lagar mat, går ut och går och hälsar på kossorna, plockar in grönsaker osvosv. Visst, hon bor tillsammans med sin son som börjar närma sig 60 år tror jag minsann men ändå ! Och allt detta gör hon, med ett leende på läpparna !

Så vi tog följe till postlådan då hennes infart är precis där och vi utväxlade artighetsfraser och sedan kom vi in på en för mig lite känslig fråga när man pratar me de äldre, "Hur mår du?" Hah, enkel fråga tycker ni kanske meen vad svarar man på den inför en 91åring eg? Jonä jag är hemma från skolan fast jag idag eg mår riktigt bra meest för säkerhetsskull varpå hon hade kunnat svara: jaa flicka, på min tid blablablabla,...

Nää, de vill jag undvika så jag svarade lite enkelt: Sådär, har varit sjuk så är hemma o vilar upp mig. När jag frågar henne detsamma svarar hon: Riktigt bra idag faktiskt !

Varpå hon utvecklar med att säga att hörseln inte är som den ska, ena örat är helt värdelöst men de andra hör jag lite på. Jag hinner inte fråga om hon har någon hörapparat innan hon förklarar att hon visserligen har en hörapparat meen den fungerar inte så bra, och inte har jag orkat sagt nått till Göran (sonen) om det.

När jag hör detta tänker jaag att visst, jag har säkert mått sämre än henne i 2 dagar ! Meen gumman är 91 och klagar knappt över att hon inte höör nått !

Och dessutom fortsätter hon att berätta som sin väninna (jaa hennes ordval ;), gulligt ! ) som inte SER nått. Och hur synd det är om henne och att hon själv ska vara tacksam att hon har synen kvar. Avslutar med att säga med ett skratt: "Jag får väl börja be folk skriva vad dom säger annars, jag siiir ju fortfarande bra, trots min ålder " !
Innan vi skiljs åt vid postlådorna så berättar hon att hon ska på FEST idag, till församlingshemmet och hon tror att hon kommer vara äldst, men nån ska ju vara det också (;

Så visst, jag har mått riktigt piss i 2 dagar och inte blir det bättre av att endast ett FÅTAL av mina s.k. vänner som jag annars ser DAGLIGEN i skolan hör av sig, schysst,...
Men jag ska va tacksam,, med insikt av en 91-åring tänker jag inte vara bitter för det utan jag tänker faktiskt ta och göra nått vettigt istället för vet ni va, det finns ALLTID nån som har det sämre än Du, kom ihåg det  !

Oj, det blev långt det här ! Meen har du orkat tittat hit kan du väl läsa? Jag lovar, det är inte bortkastat (:

// Glassflickan ",

All star team 2010 !

Jag borde inte vara vaken , jag borde inte blogga. uups, hittade iaf just All Star laget enligt IFF (International Floorball Federation) och måste publicera det och det säger ju sig självt av detta att Finland är bäst (;

All Star Team 2010

För första gången har IFF presenterat VM:s All Star Team FÖRE VM-finalen. Det blev ett av de bättre (även 2008 blev rättvis)

Målvakt: Tomas Kafka (Tjeckien) RÄTT!
Back: Juha Kiviletho (FInland) NJA!
Back: Rasmus Sundstedt (Sverige) RÄTT VAL!
Center: Mika Kohonen (Finland) RÄTT VAL!
Forward: Matthias Hofbauer (Schweiz) FEL!
Forward: Tero Tiitu (Finland) RÄTT VAL!

Jag hade valt Magnus Svensson istället för Hofbauer, men som alltid ska en schweizare vara med oavsett hur det går för laget. Juha gjorde ett bra VM men kanske inte till detta ”världslag”.

3/5 finländare, finland är bäst ! (min kommentar för att göra detta tydligt ^^,)

Kommentarerna tillhör Magnus Fredriksson som bloggat om hela VM och det har jag totalt missat, visst, tyngden har legat på Sverige då han är svensk meeen han har skrivit helt vettiga saker som jag nu läst ^^,

Nää hörrni, nu ska jag säga hej då till sötnöten jag pratar med på msn och tuttilura !

God natt ! (:

// Glassflickan ",


Julklappar & önskelistan !

Nä hörrni jag vet inte hur det blir med de veckor jag inte orkat uppdatera, kanske jag slänger in bilder nån dag snart, kanske inte. Ni får hur som helst leva med det, för det är jag som bestämmer på min blogg, hööh ^^

Snart är det iaf jul :) Och jag har ett x-antal julklappar oinförskaffade ! Meen känner ingen panik då jag ska till syrran nästa helg ! Sköönt, så slipper man köpa en massa dyrt skit häär o kan istället få mer för pengarna däär :p

Men jag borde ändå försöka komma på ungefär vad jag vill köpa till de jag har kvar, de har jag iaf tänkt försöka göra här såå kanske jag kan få tips av nån snäll läsare?! På de jag har kvar :)

Dessa är de personer som ska få julklappar av mig iår iallafall vad jag tänkt nu:

-Mamma, check !
-Pappa
-Teres
-Sofi, check !
-Svante, check !
-Tilda
-Casper + ev nått till hans föräldrar?!
-Selinda
-Mickis
-Måns
-Sara
-Nette
-Faster
-Mormor & farmor, om dom är här på julafton, annars får dom nöja sig med kort tror jag (:

Sen har jag några frågetecken på några kompisar, känns ju pinsamt att få en julklapp o sen inte ha nått att ge tillbaka och vice versa. Jobbigt ! Meen jag tror jag helt enkelt ska fråga o se vad dom säger ^^,

Av dessa som jag räknat upp ska jag alltså köpa 13 minus farmor & mormor + ev nån till då kanske o då har jag fixat 3, bra hanna, bra ! Not,...

Meen till Teres har jag nog klart vad hon ska få, samma sak med Casper & Tilda det är seen det blir svårt men bara man nu tar sig tid och går o tittar så borde de flesta lösa sig. Är ju iaf Måns som kommer bli svårast ! Gaaah vad ger man åt en skiiiit braa kompis?! Som råkar va kille,. de är sjuukt svårt ! Tips någon?!

Vad som är mycket lättare är vad jag själv önskar mig ^^,

-Presentkort på Avancia, valfritt belopp
-Presentkort på Massage Nu
-Presentkort på manikyr (att använda inför Karonkan)
-Vetekudde (avlång att värma o ha på axlar/nacke)
-Långa yllesockor
-Ljus i alla möjliga former , blå är favoritfärgen (;
-Första & andra säsongen av Sex and the city
-Bidrag till USA resan

Det var väl vad jag önskar mig (: Ifall nån (typ min syster) sku råka läsa detta o behöver hjälp (:

// glassflickan ",

Finland är bäst, två gånger om är det nu bevisat !

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ! 

Jag tror det räcker med att säga: KOHONEN, KOHONEN, TIITU & JÄRVI !
Igår blev Finland världsmästare i INNEBANDY för andra VM i rad ! 6-2 blev det och Sverige hängde bara lite med i andra perioden sen var det kört för de blå-gula snubbarna. Och jag skulle så ha velat stå och vrålat i Hartwall arenan, damit ! Nästa vm (om det inte råkar vara långtbortistan) så ska jag definitivt vara där ! 

För tänk er stämningen, med ca 13 000 finländare på plats, tillsammans i en arena stöttande sitt landslag enda in till slutsekunden, det hade varit magiskt att vara på plats ! OCh jag är grymt avunsjuk på min lagkamrat Sarah sooom var där !

http://www.hbl.fi/text/sport/2010/12/11/w55808.php  Spelare efter matchen !

bilden är lånad från hbl , dagens förstaside bild (:

En liten rolig detalj att nämna är att de svenska fansen LÄMNADE arenan när det återstod ett par minuter, snacka om svikare och jessus vad sveriges förbundskapten såg besviken ut när slutsignalen löd. Men stackarn har det väl svårt, han har varit förbundskapten bara sen 08, dvs med på de två senaste VM och båda gångerna har sverige förlorat såå snart får han väl skulden stackarn....

Direkt efter matchen satte jag mig i bilen och körde iväg till Solbacka för att öva inför luciatåget (: Övningen gick paska för bandet söööög meeen 1h senare var det dags för lussandet och det gick kanonbra ! Vi körde helt utan bandet och det blev riktigt fint (: VI fick en massa beröm och det var jätteroligt (: hade glömt hur mycket jag tycker om att sjunga, spec lucia sånger (:

Tåget bestod av Jeffe som var lucia och jag, Wilma och Viola som tärnor. VI skulle varit 1 tärna till meen personen ifråga svek KVÄLLEN FÖRE ! Mycket dålig stil meen vi klara oss bra utan dig, skulle mest varit för symmetrin bra att haft en till person meed men.

Sen när jag kom hem kollade jag och brorsan på "Nothing like the holidays" En fin film som jag sett för kanske 1 år sen meen som jag sparat på datorn och som definitivt var värd att se igen (:

// eder innebandyälskande glassflicka ",

Suomi, Sara och Jay ! <3

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !

Har jag inte ropat bara 1 gång idag inte ! Finland är (inte så förvånande men ändå) i INNEBANDY VM FINAL !
Min underbara vän Sara är sötare än sötast o nu har jag framtiden räddad, hoho love ya !

Min och Saras konversation på Facebook för nån stund sen , vi har precis kommit fram till att vi borde bli kommentatorer och Sara ger ett smakprov på hur det kunde låta:


Min Sara är fööör gooo (:

Och sist men inte minst, ännu ett plus på denna dagen:

IDOL 2010 =


Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaay Smiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiith !

Fast Like a prayer är TUSEN gånger bättre än "vinnarlåten" så lyssna på den ! Försökte lägga upp den här meen den villa inga,.

Nu ska jag lyssna lite mer på den och sen sova för imorgon är det FINAL & LUCIATÅG som gäller och sen vet man aldrig var kvällen slutar ;D

// Happy jäätlön tytön !


Just nu !

Just nu skulle jag kunna skriva ett långt tråkigt ointressant inlägg om hur jobbigt det är just nu. Meen det tänker jag inte göra, för när jag tänker efter kunde det vara mycket värre.

Visst, jag sitter hemma i Sund, måste stiga upp sjukt tidigt imorgon och slösa en massa tid och bensin på att köra in till stan och jag har inte gjort matteläxan vilket innebär att mina håltimmar inte blir roligare än så imorgon meeen just nu skriver jag med en vän på msn, en som jag inte känt i hundra år och som inte är en riktigt nära man snackar känslor med, utan snarare en ytligre man snackar random shit med, men just nu, för 2 minuter sen skriver han att han aldrig varit lyckligare i hela sitt liv och deet mina vänner, det värmer på något vis !

Jag är INTE i närheten där, i det lyckligaste av de lyckligaste stadierna meen på något vis så känns allt mycket bättre nu, för min vän är inte direkt den som snackar känslor med mig precis och att han visar att han är lyckligast och berättar det öppet för mig, det är stort ! Och det får mig att glömma småsakerna som jag eg nojjar över.

Näj nu har jag filosoferat klart (: men det fick mig att må tuuuusen gånger bättre ! Nu ska jag lyssna på lite musik och läsa lite bloggar och sova. Min klockan ringer 06.00 imorgon, men det gör mig ingenting ! Nu lyssnar jag på denna låten och jag älskar den och tänker på hur bra vänner jag faktiskt har, tack linus !


Förkyld, innebandy & Godbymässan !

På lördagen vaknade jag först när pappa & mamma skulle ge sig iväg till båten, vilket kanske var vid 7 tiden och till min stora fasa hörde jag även att TILDA redan var vaken meen som tur var lurade pappa henne isäng ikväll och hon lydde snällt.

Nån timme senare hörde jag henne igen, ropandes efter mig (jag hade lovat att sova i samma säng som henne meen pga ryggen valde jag att sova i gästrummet) och när jag inte svarade gick hon ner till Morbror Svante som snällt fick stiga upp o ta hand om na ! Lite senare fick jag ge upp att försöka sova meen när jag steg upp blev jag iaf positivt överraskad genom att ryggen INTE värkte i princip någonting ! Awesome ! Däremot kände jag att febern var tillbaka, meen ja hade inget annat val än att stiga upp och laga frukost och packa på ungen kläder och sedan fara och plocka upp Svantes ett par lagkamrater och åka till Baltic :)

Väl på matchen blev lilltjejjen otålig och ville inte sitta stilla och titta meen något större utbrott blev det inte tack vare att jag var förberedd med russin (y) (: Matchen förlorade dom olyckligtvis.

Sen skjussade vi hem hela ligan, lagade lunch och åkte till Godbymässan. Jag hade personligen ingen lust, kände mig helt slut pga förkylningen meen ville inte heller sitta hemma med ett litet rastlöst barn och på mässan joinade Jonas så det gick bra (: Vi gick runt och tittade, handlade det ena och det andra, Tilda sjöng en sång som Åland 24 spela in: 


Och så lyssnade vi på Luciakandidaterna och jag röstade på Julia (:

Silje, Malin, Linn, Julia (:, Linnéa, Jennifer och Johanna !

När dom sjungit klart var jag såå slut att vi bestämde oss för att åka hem. Vi skjussa hem Tilda & sen åkte vi till Mattssons och köpte middag & efterrätt, Ben & Jerry´s ! (y)

Sen tittade vi på film och bara njöööt av lite lugn & ro. Gick och sov jättetidigt också, var helt sluuut....

// Glassflickan ", (13.11)

 


Ajaj, kattvakt & barnvakt !

Ajajajajajaja vad ont i ryggen man kan ha ! Dagen efter Kettle Bells passet hade jag sjuuuukt ont i ryggen :S Helt obeskrivligt ont :S Såå jag gjorde inte så mycket mer än pinade mig igenom skoldagen och skippade att fara o kolla på träningen, låg mestadels av dagen isängen,....

Fredagsmorgonen var inte roligare utan VÄRRE. Hade så sjukt ont att jag knappt kunde röra mig och dessutom sjukt ont i halsen o lite feber på det, tjoohoo ! Jag som hade 2 föredrag fick vackert sitta hemma. Samhälla föredraget tog Jesper iaf själv hand om vilket iof var rättvist då jag hade förberett det hela = mejla partiledaren och fråga frågorna som vi sku ha svar på ;D men iaf !

Meen svenskan ville inte min grupp dra utan mig såå den sköts upp. Missade som sagt 2 föredrag meen inte så mycket mer såå de va skönt iaf. På kvällen sen drog jag ut till Sund för att va kattvakt o barnvakt. Min feber försvann på eftermiddagen så jag var piggare på kvällen även fast ryggen värkte meen jag kom ut till Sund vid halv 7 och kunde lägga Tilda och sova redan 8 sen så det löste sig bra (:

Orsaken till varför jag måsta ut till Sund var för att mina föräldrar skulle åka bort över helgen och min lillebror som visserligen kunde tagit hand om Tilda hade match på lördagen såå jag fick så lov att sätta mig i bilen o ta mig ut till skogen, vad gör man inte för familjen?! Alldeles fööör mycket (;

// Ice cream chick ! (11-12.11)


Kettle bells & avancia !

I jämförelse med mån-och tisdagen såå blev onsdagen allt annat än lugn, rörelsemässigt så att säga :p Efter franskan hade vi kettle bells på gympan som går ut på att man ska svinga en vikt hit och dit typ. Var inte direkt min typ av grejj och inte särskilt kul heller. Något irriterande var också att de har olika vikter, främst med 2kilos skillnad meeeen de hoppar från 4kg till 8kg vilket vi tjejjer ansåg idiotiskt dåå det i vissa övningar var alltför tungt med 8kg och alltför lätt med 4kg, vi hade behövt 6kg meeen det fanns inte.

Sen efter resterande lektioner iskolan och lite mat pallrade jag mig iväg till Avancia för andra gången denna dag och nu för att träna med Lillemor !! Vi gick igenom maskiner och olika övningar som jag nu skulle få börja göra och så fick jag ett Rehabkort :)

Jag som INTE gillar gym ska nu alltså tvinga iväg mig minst 3ggr/vecka ! Hoho meeen vad gör man inte för att få spela innebandy & dansa igen?! Måste man såå måste man. Det gäller att tänka framåt, på målet !

Hanna <3          och           for lajf !!

// Glassflickan ", (10.11)

Måndag gör jag ingenting, tisdag ser jag mig omkring,...

Måndag gör jag ingenting, ingenting, ingeting. Tisdag ser jag mig omkring, mig omkring, mig omkring,... Passar väldigt bra för denna inledning av veckan (: Skola som vanligt och inte så mycket mer än det. Skööönt var det :)

Jag trivs egentligen bäst med att ha saker att göra, tider att passa osv. Känns som att man får så mycket mera gjort då, meeen ibland är det fruktansvärt skönt att bara chilla & göra ingenting ! Därför brukar jag försöka ha mina söndagar såå, för att ta igen mig och vila ut inför nästa vecka som oftast brukar vara fullspäckad meen denna var lyckligtvis (för ovanlighetensskull) lite lugnare :)

// Glassflickan ", (8-9.11)


Fiol, Sverige & förlovningsfest !

På fredagen var jag först iskolan, som vanligt seeen åkte jag hem och packade och åt och därefter vidare på fiol ! Efter fiolen fick jag skyndag mig hem och seen packade vi in allt i bilen & åkte till hamnen för att ta färjan över till Sveariket. Båtturen var trist och båten hade alltför många nojsiga passagerare, enligt oss iaf, dvs två fredagströttingar (:

Vi tog oss över havet iaf, hööh vi riktigt jaa ! Och sen åkte vi till Norrtälje meen missade avfarten då den vanliga var avstängd pga nå vägarbete såå vi höll på och hamna nån annanstans meen lyckligtvis hittade vi en plats att svänga på tillslut, sisådär efter 8km på motorvägen höhö

När vi slutligen kom in i Norrtälje åkte till Flygfyren & shoppade maaat och lite annat smått o gott (: vi köpte mat till Måns & Sara, glutenfriaprodukter till mamma och så lite saker hem till oss. 3 flaskor julmust bl.a. (y) Jag fyndade även lite lilla julsklappar :) Meeen jessus vad tomt det var i butiken :o haha tydligen inte många svenskar som storhandlar på fredagskvällar ;D

Därefter styrde vi vägen mot kvällens mål: La casa de Måns y Sara ! Och till min stora besvikelse missade vi Saras nya pojkvän meeeed ca 30min, damit ! Hur som helst såå hittade vi utan problem fram, och vi hade helt o hållet klarat oss utan gps:en soom min orolige andre hälft bestämt sku ha med sig ! ;D Nåväl, vi snacka, spela lite mexican train (standaaard!!) och åt en herrans massa onyttiga saker & såg på film :) Mycket trevligt !

På morgonen sen hade vi ingen tid att vila utan steg upp vid 9 typ, åt lite frukost och sa hej då och åkte mot dagens främsta mål: IKEA !

Efter lite om och men, vi ogillar båda att köra igenom stockholm !! såå kom vi fram :) Och innan vi slank in på Ikea ville jag bara gå o titta lite snabbt om det sku råka finnas nån vinterjacka till mig på Stadium & det fanns det (y) Det var kärlek vid första ögonkastet ! Gillar när jag verkligen direkt ser det jag söker, Jonas blev riktigt förvånad över att det gick så snabbt för mig att bestämma mig ^^ höhö jaag är väl inte velig annars, lr?!?! Meen ibland går det ruskigt fort faktiskt :)

Love it ! :DD

Därefter blev det ikea och efter mycket om och men, ca 1h och 1kvart senare hade vi hittat allt vi skulle ha oooooch en massa till, hehe ^^, Passade faktiskt på och köpte julklapp till min lillebror där eftersom plutten ska flytta hemifrån nästa höst :o påstår han iaf ^^,

Vi skulle handla madrasskydd, påslakan, en stor sil, kökssaker till min lillebror och upphängningsmaterial till lampan vi köpte sist sooom det sen visade sig att vi hade allt redan,... meen vi köpte ett set till av deet eftersom vi köpte två olika storlekar på lampor då vi var på ikea sist.

Förutom detta fick vi med oss julpynt, en massa ljus, billiga handdukar en enkel hylla och en massa annat jag inte kommer ihåg :)

Därefter var vi fruktansvärt hungriga och eftersom vi inte hade så mycket tid fick det blir Mac Donalds, seen åkte vi på jakt efter en skjorta till Jonas och i första butiken vi sprang in i på Stockholm quality outlet hittade vi en (: Och dessutom hade den butiken en jättetrevlig expedit ! :D

Sen blev det raka vägen till båten, vi tog 15 båten eftersom vi på kvällen var bjudna på förlovningsfest till mammas kusin Maria & hennes fästman Anders :) Och där tillbringade vi sen hela kvällen (:

Kuul men stressig dag alltså (: Vi fick iaf det viktigaste från Sverige, även fast jag hade velat handla julklappar å och när vi kom hem bestämde vi oss för att vi ska köpa en likadan hylla fast längre och sen ha dem under varandra på kortväggen i vardagsrummet såå vi måste snart till IKEA igen ^^

På söndagen tog vi det välförtjänt lugnt och chillade, packade upp alla saker, handlade osv :)

// Glassflickan ", (5-7.11)


Framsteg !

Denna torsdag var det dags för att träffa Lillemor igen, min sjukgymast. Träffar henne lite olika ofta beroende på för att få nya övningar, för att hon ska se hur det går att jag gör övningarna rätt osv :)

Idag var det iaf hur kul som helst att träffa henne föööör hon sa att jag vaar redo för att gå vidare med rehaben ! :DDD vilket innebar att jag nu sku slippa hemövningar o istället få börja på gymme ! Yes, framsteg !

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
SÅ glad blev jag ungefär ;)

Detta var lätt dagens bästa ! Meen ännu hade jag några dagar kvar av hemmaövningar då vi bestämde tid på Avancia veckan efteråt :)

På kvällen sen hade jag tänkt fara hem o hämta sovsäck osv eftersom vi skulle åka till Sverige över helgen (: Så istället kunde jag plugga heeela kvällen, vilket jag inte gjorde, meen det kunde ju mamma få tro ;D

// Glassflickan ", (4.11)


Update:

hehe sååg att jag visst missat en rad i sista stycket ^^, Att mamma kom in till stan med grejjerna såå jag kunde plugga,.. hehe uups såå de kan gå ibland när man tänker fortare än man skriver ;D

Smulle: Hanna, du kan va me på gympan !

Yeeeeeeeeeeeeees!  Idag var en lycklig dag ! Föör jag kunde ännu en gång vara med på gympan, hipphipp hurraaa! :D Vi hade typ motionssim med Gujjan :D Typ vattengymnastik men ändå inte :) Det var iaf jättekul även fast jag borde varit smart och haft sport-bh på mig istället för vanlig bikiniöverdel ;D

Det var jobbigt visserligen, emellanåt meeen det gjorde ingenting, jag kunde vara med och det var det viktiga ! Såå resten av dagen gick lätt som en plätt (:

Vi hade infotimme vilket innebar att jag måsta sluta senare och det störde mig inte !! Detta var en jippikayeeey daag ! :DD

På kvällen hade mitt lag match, det var en jämnmatch som vi tyvärr förlora 2-4. Bättre lycka nästa gång ! Jaag vill också va mee ! Snartsnartsnart,.. det har gått 2 månader sen olyckan & operationen nu, I miss it ALL the time. Innebandyn alltså, inte o & o.



// Glassflickan (3.11)

Framtidssamtalet !

Idag var dagen jag fruktat, framtidssamtalet med min studiehandledare. Jag ogillar att snacka om min framtid av den enkla orsaken att jag inte veeeeeet vad jag vill ! Vi kom iallafall fram till att jag ska ta ett sabbatsår, av orsaken att jag vill försöka komma på vad jag vill göööra (:

Just nu ser det iaf ut som att det blir Hotell & Restaurang Servitör eller Lillsved Idrottspedagog ett år :) Skulle vara kul att komma bort meen samtidigt vet jag inte om Lillsved är det jag vill heller (: Meen kul med ett år i idrottens tecken ! Med förutsättningen att jag kan spela innebandy där på nå vis också förståss (:

Meeen sen då, just nu tror jag det blir något inom sjukvård / omsorg typ :p Vill iaf på något sätt jobba med barn meen inte på dagis ^^, eller visst säkert ett tag meen sen när jag (förhoppningvis) får egna barn tror jag inte det kommer funka :p Såå då känns det lite dumt att sätta sig i skolbänken i 3år för dee för att sen skola om sig.

Nååja, det löser sig nog :) Annars kan jag ha lite kul så länge ^^ haha Föör desto mer jag tänker på det, desto mer förvirrad blir jag faktiskt :p Meen fastalandet blir det nog, om inte utomlands :) meen ifrågan Swe/Fin såå är det finland som gäller har jag kommit fram till iaf ! Ett litet steg framåt iaf ;p

hihi såå söööt :)

har inge mer att säga om denna dagen :)

// Glassflickan ", (2.11)

Och sen kom november,...

Sen kom måndagen, och helt plötsligt blev det november ! Skolan var som vanligt och på kvällen hämtade jag upp Julia och åkte på träningen :) Det är slött, otroligt slött och bara sitta och titta och inte få vara med och träna. MEN det sporrar att göra rehaben ordentligt ! Och det är därför jag åker, samt att min tränare inte ska glömma mig ^^ höhö

Nä men det är skönt att få "komma tillbaka" iaf till hallen, till laget osv (: Och man lär sig lite när man tittar på, nya spelstrategier osv :)

Så på kvällen gjorde jag mina rehabövningar riktigt förbannat ordentligt ! ;)

"Det högsta är ej att aldrig falla utan att resa sig efter varje fall" 
/ Kinesiskt ordspråk

// Glassflickan ", (1 november)

RSS 2.0