Trauma i onsdags; MCL-skada vid nedre infästet, total ACL-ruptur

Står det på pappret jag fick av Erkki, min ortoped idag. På svenska betyder det att inre ledbandet är skadat och främre korsbandet är HELT av. Dessutom har jag vätska i knät också. Ska man skratta eller gråta?!

Jag blev rätt paff där jag låg när han bara helt spontant sa att korsbandet var av. Helt säkert, utan tvivel. I mina öron sa han det lika självklart som : " du har skadat dig". Inga konstigheter. Jag blev paff , chockad och visste inte riktigt vad jag skulle säga. 

Men nu är det konstaterat iaf. Ingen innebandy, inget nyårsrus, inget "Helsinki city run" får jag ställa in mig på :(( 

Pisspisspisspisspiss!!! 

Nu sitter jag på båten påväg tillbaka till Lillan, skolan d.v.s. finns inget jag kan göra hemma så lika bra att försöka vara med så mycket som möjligt iskolan och missa så lite som möjligt. 

För innan vi kan göra något måste försäkringsbolaget acceptera fysioterapeuten jag valt, d.v.s den som ortopeden rekommenderade (hans kollega). Men detta är privatvår och försäkringsbolaget är ju inte direkt kända för att slänga ifrån sig pengar,... Men jag får hålla tummarna bara ! 

Sen ska en tid bokas med terapeuten, om jag så ska betala allt själv ! För ska träffa Erkki igen om 6 veckor och då ska inre ledbandet vara helt är planen ! Med självläkning och rehab med hjälp av terapeuten ! Så det lär bli och ränna hem enhel del men det är det värt !

Vad som skönt är iaf att Malin finns, Malin är en tjej som också går IP men i paralellklassen. Hon håller på och gå igenom i princip samma sak, så jag har iaf nån att prata med som förstår ! Sköööööönt ! 

En annan bra sak är att Jeffe kanske kommer på besök nu i veckan ! Hade varit superroligt ! :D Det är vad jag skulle behöva, lite julklappsshopping och julmys överlag ! För nu får jag ta en sak i taget. 

Bit ihop eller bryt ihop, jag biter så tandköttet blöder ! What doesn't kill you makes you stronger ! Jag ska bli världens starkaste kvinna ! 

Ska bara ta mod till mig och berätta nyheten för min tränare i sverige först. Detta blir alltså 2a säsongen, i RAD som jag mestadels blir sittande på sidan. Men hey, kanske nästa säsong blir min?! :))  

Det gäller att hålla hoppet uppe, och just nu innebär det att inhandla alldeles för mycket choklad från taxfreen !

Hej hopp, deppa inte förrän du drar ditt sista andetag ! 

// Hanna, än en gång invalido,...

Farsdag !

Är det idag. För några år sen hade vi riktig rutin på denna dagen, och den såg lika ut på morsdag. Klockan 1 var det kaffe & tårta med hela tjocka släkten hos farmor & farfar och därefter ut och äta. Enkelt, kul & tradition !

Nu, när farfar inte längre finns med oss och farmor bor på Tallgården ser det inte lika ut. Tyvärrtyvärr. 

Dagen började med att jag sov sjutusans länge. Vaknade först halv 1, uups. Åt frukost, packade ner rena kläder, duschade osv. Planen var att hämta farmor vid 3 men hon mådde inte så bra så det fick vi ändra. Vid 3 åkte vi istället själva utan farmor till kyrkan och tände ljus på farfars grav. Faster hade gjort så fint med gran & ljung :) 


<3

När vi kom hem var det dags att sätta igång med middagen, 3 rätter + tårta ! Brorsan var ansvarig för förrätt: toast skagen, mamma för varmrätt: gösfilé med kokt potatis och jag hade efterrätten: smulpaj med äpplen ! :D 

Mumma, superduper gott ! Efter middagen spela vi Kina schack och sen skjussa vi brorsan till stan och tog hem syrrans bil. Nu chillar jag hemma & ska nog strax sova. Det blev en riktigt bra & mysig familjedag, precis som det ska va såna här dagar ! :) I present fick pappa av mig anmälningsavgiften till "Helsinki city run" som vi ska springa i vår. håhå, är nog dags att börja träna seriöst inför det bara knät blir bra ! :)


<3

Min farfar var (& är) världens bästa farfar. Snäll, omtänksam & rolig. Han var en sån person som alltid fick folk att skratta & bli på bra humör :) Nu har det gått 4½år sedan han gick bort, och endel av mig tycker fortfarande att det känns overkligt medan en annan del nog kanske slutligen accepterat det. 

Min pappa är grym. Lätt en av mina idoler ! Han är pappa till 4barn och morfar. Han har skidat vasaloppet , sprungit marathon och avklarat klassikern ! Förutom att han är en grym idrottsförebild så är han även världens snällaste och omtänksammaste. Väldans generös också, min fina pappa ! 

Imorgon får jag domen av Erkki, pappa bedömde mitt knä som mycket svullet tyvärr :/ pepparpeppar vi får se vad han säger ! 

Nu är det strax dax för sängen ! Ska försöka hinna via mitt gamla gymnasie och lämna lite info om Lillsved innan tiden med Erkki. Sen ska jag få med mig alla grejjer i bilen. Lika bra att dra sig mot stan så snabbt som möjligt :) 

Sen ska jag förhoppningsvis åka med båten som går 16.00 Hoppashoppas ! 

Nu blir det lite HIMYM innan sängen tror jag bestämt, nattinatti !

// Hanna


Utan dina andetag !

Long time no see, någon dag här snart får ni en längre update. 

Förtillfället är jag invalido efter en innebandymatch med världens bästa lag här hemma på holmen under mitt höstlov. That's life. Men jag har fått extra tid med mina fina vänner ! Det är guldvärt & det märks så väl nu när jag inte får se dom varje dag. Att dom är världens finaste, utan tvekan. Finner inga ord, så låter texten till en mycket fin låt som en mycket fin vän visade mig för ett bra tag sedan ! (: 

"Jag kan inte ens gå
Utan din luft i mina lungor
Jag kan inte ens stå
När du inte ser på
Och genomskinlig grå blir jag
Utan dina andetag"

Knät är piss, men mina vänner är bäst ! 

// Over and out, Hanna

RSS 2.0