Det är faktiskt jobbigt att jobba !

Är helt slut ! Har haft en sjukt lång och jobbig dag på jobbet. Lr inte så lång egentligen men en riktigt jobbig en iaf, det var Williams (Elins ersättares) första riktiga dag idag. Så det tog på krafterna att försöka hinna med o visa honom saker han undrade över och sådär, för att va kille var han riktigt duktig faktiskt, men det blev lite mycket för stackarn när vi hade kö i nån timme i sträck. Meen efter 1 pizza blev det fart på honom igen, haha nää men han var duktig :)

Däremot kunde jag inte lämna honom direkt, och jag slapp inte ifrån och hämta lunch innan 16, jag började 10 och jag fick lov att äta i kiosken men kunde inte helt koppla bort o äta när jag måste göra varenda mjukglass ändå, nåja, jag förstår honom. Jag hatade att göra mjukglass i början jag med.

Hade iaf dagens sötaste kund, nämligen min gudson Casper! :) Hade ju tänkt träffa honom under mina lediga dagar meen det gick ju inte som planerat. Men nu bestämde vi att jag skulle träffa honom antingen tis, lr ons alltså när jag är ledig nästa gång (y) :) Det ser jag fram emot !

Min söta gudson på sin 2års dag i våras :)

Nu kom gulle precis hem, han har varit o hämtat sin bror från båten, så ska se om han orkar massera mig lite kanske (a) mina fötter håller på att ta kål på mig :/

På tal om massage så fick jag presentkort på helkroppsmassage i ½års present av gulle när vi firade ½år tillsammans den 17 juli (: Meen har tänkt spara på det tills skolan varit igång ca 1 månad iaf, så jag har något att se fram emot när det börjar gå tungt!

Det blir nog bara lugnt ikväll, jag är trött och gulle är trött. En promenad om en stund skulle inte vara så dumt, vi får väl se!

Cya!

// Glassflickan ",

Kvällsfunderingar !

Jag blir så trött. Jag lämnade in min studiestödsansökan för ca 1 vecka sen och nu fick jag reda på att jag fått ett brev hem, fast jag bad om att få det skickat till odalvägen !!! Gaah, varför gör dom inte som man säger?!?

Funderar på att ev. adressändra, jag och jonas ska bli seriösa sambos från hösten (: Har bara inte tagit upp det med mina föräldrar än ^^ Iof bor jag ju ändå här nästan 24/7 men ändå ^^

Hur som helst, det var egentligen inte det jag skulle skriva bara men jag blev bara lite irriterad när dom inte kan göra en så enkel grej som att skicka ut det till rätt adress. Suck -.-

Har iaf haft en lugn dag, inte särskilt lång med tanke på att vi steg upp så sent men var iaf till stan en sväng. For till Alko och handlade lite, vi ska på kräftskiva till Maria och Pernilla på lördag kväll (Y) :) Min andra kräftskiva för året, tror det är rekord ;D haha

Sen var vi till Kappahl och jag handlade upp mitt presentkort, bara 1½ år gammalt ^^ Köpte ett par jeansleggings som hade kostat 29,90 men nu var det halva reapriset vilket var då 9,90 (y) Det var faktiskt mina andra jenasleggings som jag någonsin köpt ;p har faktiskt bara köpte ett par förut, i spanien men dom har fickor och bälteslinning såå vet inte om dom räknas?!? Har inte riktigt gillat jenasleggings förut men dom är sjuuukt sköööna iaf (Y) :) Och jeans har alltid varit min grejj, har alltid jeans i skolan t.ex. ^^ Kanske man sku köpa lite fler jeansleggings för att få lite variation?! hmm, får se :)

Nytt favoritplagg??

Sen köpte jag också tvättpåsar att ha bh-ar i när man tvättar så att inte tvättmaskinen går sönder, som mina föräldrars gjorde förut ^^ Iof hade vi ju haft den många år och tvättat massor av mina, syrrans o mammas bh-ar i den meen reparatören sa att trumman gått sönder pga för mycket kvinnotvätt ^^

Vill verkligen inte att det ska hända med lille Kenny som vi fått av Jonas föräldrar så lika bra att ha köpt påsar nu då :) vet inte exakt hur det funkar eg, men det hindrar väl från att band och spännen fastnar i hål och liknanade kanske :)

Sen gick vi förbi Korv-görans som tydligen öppnade idag, vet inte vad jag tycker om att han smällde upp ett stort hus på en liten yta meen tjaa,. det är väl bra för konkurrensen på Åland antar jag :) Men tycker nog lite synd om Wirrans och Rökka, dom lär ju få mindre kunder på ett tag iaf. Förhoppningsvis finns det tillräckligt med gäster åt dom alla !

Nu sitter vi framför tvn o slappar, har sett på ett program om nå människor som tvångssamlar på skräp :o okej inte bara skräp, men mycket skräp iaf! Usch, sån vill jag aldrig bli iaf :S Okej, dom sa att dom hade ett tvångssyndrom så alla får det inte och man kan inte rå för det, men ändå! Snart börjar Sex & the city och sen är det sängen som gäller föör jag ska jobba från 10-17 imorgon !

Var in på statistiken och såg att en del människor kollat in min nya blogg, sku va kul o få veta vem de är! Lämna gärna en kort kommentar så blir jag glad !

God natt & sov gott !


// Glassflickan ",

En jobbig natt = en trögstartad dag !

God morgon!

Ja, jag vet att klockan är halv 4 :O Vi sov riktigt länge idag, gulle har ju fått ont i ryggen så han var till läkaren här om dagen och fick då piller för smärtan som han ska ta 1h före vi går och sover, som han gjort. Men igår kväll tog han det på relativ tom mage, vilket resulterade i att han har haft otroligt ont i magen hela natten ! Stackarn har legat o kvidit av sina smärtor, han har vaknat till och från och jag som brukar sova tungt har faktiskt också vaknat och känt mig hjälplös :/

Så sovit riktigt ordentligt har vi inte gjort, bara nån timme då och då och sen från klockan 12-14.30 då gulle sa att klockan var mycket :)

Men vädret är ändå mulet idag, och vi har inte så mycket planer. Gulles hälsa är självklart viktigare :)

Han är iaf i duschen nu, vi har ätit lite och han mår bättre (y) Ska snart hoppa i duschen jag också o sen ska vi till stan på några ärenden, och sen till Jonas föräldrar en stund tror jag. Vi behöver iaf inte äta så tidig middag idag (Y) haha

Vad vi gör ikväll vet jag inte, jag ska på jobb imorrn till 10 så det blir en lugn kväll iaf, ett par kompisar sku dricka ikväll så vi kanske far ut och kollar läget om det inte börjar regna :)

Nu duschen !

// Glassflickan ",

Framtidsfunderingar en varm sommarkväll!

Det är inte bra att sitta o fundera för mycket för sig själv ^^ Har än en gång suttit o funderat på framtiden, dvs vad jag ska göra efter lusse ! För jag tänker då inte sätta mig i skolbänken på en 5årig utbildning! Åh nej! Jag ska göra något annorlunda, något kul, spännande !

Det värsta är bara att jag hittat min drömkille, här ! På denna kobbe, och han är ganska så fast här, och vi har kompisar, lr främst hans kompisar som precis som honom har jobb och flickvänner här. Dessa kompisar i fråga har nu även barn ! Så dom lär ju stanna här,.. Jag har alltid sagt att INGEN kille någonsin ska få mig att hindra mig från att fara på äventyr ! Och min kille vill inte heller hindra mig, vi har haft denna diskussion många gånger redan. Men samtidigt är det ju jobbigt och vara ifrån varandra länge också?! Jag menar, vi snackar typ 1år utan att få träffa varandra ! Det skulle bli gaaleet jobbigt !

Nåja, jag har ju ändå 1år kvar, 3an i lusse, som innebär press o stress med prov o hittan o dittan! Samtalsämnen i skolan kommer vara:

1) Studentproven
2) Karonkan
3) Studentdimissionen
4) FRAMTIDEN !!!! Vad ska du göra seeen?!??

Så ja, jag är redan stressad !!!

Men som det ser ut nu så vill jag göra såhär, först ta ett sabbatsår på Åland, jobba lr gå en 1årig utbildning på Hotell & Restaurang, troligtvis till servitör (för att underlätta sommarjobb i framtiden, samt jobbmöjlighet utomlands :DD)

Sen vill jag BORTBORTBORTBORT !! Vill sååå inte bo hela mitt liv på denna kobbe ! Jag vill bo i USA och jobba som AU PAIR! Detta har alltid varit en liten dröm jag haft, och jag tror jag kommer att ångra mig om jag inte åker ! Var för somrar sen på en 3 veckors lång språkresa och det var awesooooome ! Gillar äventyr, att fara till något nytt ställe, gärna också på egen hand ! Då självklart med ett färdigt syfte, inte bara resa själv förståss. Men ååh så roligt de skulle va :) och nu äntligen har jag åldern inne !

Har varit in o läsa på en hemsida där man ska va mellan 18-26 för att få åka. Man åker först till New York och får lära sig lite om vad de innebär att va Au pair samt träffa andra från andra länder som ska va au pairer samma år :) Seen flyger man till familjen ! Man får flygresa betald, lön, 2 veckors betald semester, uppleva den amerikanska kulturen på nära håll, (som jag länge varit avundsjuk på, t.ex. thanksgiving, hallå kalkooon :D och halloweeen med för den delen! :D) och sen får man stanna och resa 1månad i USA på samma visum! Och man har hemresan ändå betald!



Det låter awesoooooooooooooooome i mina öron! :D

Men hur ska man klara sig utan sin karl i 1år!?!?!?! Visst, skype, msn, telefon etc meen utan att få krama och pussa på honom?!? Och vem ska hålla om mig när jag mår dåligt?! gaaah, skulle bli sjuukt svårt !

Men, jag tror ändå jag kommer ångra mig om jag INTE gör detta! Men, det får tiden utvisa !

Nu ska jag sluta drömma och istället gå o pussa på jonas som fixar fram chips & dipp! För vi ska mysa o se på film! :) Sen blir det bestämt sängen, det är en ny dag imorgon!



God natt !

// Glassflickan ",


En ledig dag ! 28.7.2010

Är ledig idag och har faktiskt försökt ta vara på det :) Är iof ledig imorrn också meen jag brukar inte känna mig helt avslappnad när jag vet att jag måst upp tidigt dagen efter. Idag har jag ändå fått lite saker gjorde, lr vi rättare sagt, gulle har faktiskt gjort en hel del han också, han kände sig väl lite tvingad när jag sprang runt och fixade när han först bara slappade vid tvn ^^

Hur som helst så har vi idag städat lite o fixat i sovrummet, jag har nu ett helt nattduksbord och gulle har det trasiga ^^ Från början hade vi bara ett som var trasigt, sen fick vi ett till från Hammarland (gulles familj har stugor där o när jag skriver att jag varit i hammarland är det 99% av gångerna hos dom vi varit) hur som helst så var det andra vi hämtade helt förutom en låda, som vi nu bytte med det andra såå mitt är 100% helt och gulles nästan fallfärdigt. Meen till saken hör att han lovat fixa mitt hur länge som helst, o nu när han själv fick det såå började han faktiskt på det (Y) Karlar -.- ^^

Jag har även hunnit diska det mesta, kände att det var min tur när gulle gjort de senaste gångerna, sen har Kenny fått jobba så jag hängde precis ut tvätten :)

Jag har även grejjat i badrummet, vet inte hur jag ska förklara de här meen vi har iaf två små fönster i badrummet, o för att täcka insyn har vi förut haft två lösa små "staket" som stått på fönsterbrädan meen nu satt jag upp mönstrad plast istället, vilket gör fönsterbrädan tomma och en bra hylla :) Dammsugade även badrummet, är riktigt fint där nu :) Bara vi får upp lite fler krokar för handdukar så är jag nöjd med det rummet ^^

Jag bor största delen hos min pojkvän, har i princip flyttat hit meen inte gjort det officiellt ^^ Hur som helst så flyttade gulle hit i februari/mars?! nån gång och har inte gjort så mycket innan jag började hjälpa honom ^^ med inredning och sådant, har blivit mer o mer sen jag mest bott här i sommar :) Så nu vet ni de! :)

För övrigt så var vi precis och gjorde en klassisk sommargrej, nämligen köpte glass från glassbilen, första gången för i sommar ^^ Lyxade till det och köpte 2 paket, kolabåtar och trollerimix! Mums ! haha nej, har alltså inte helt tröttnat på glass trots att jag jobbar i glasskiosk (A)



Nu for gulle precis till stan med Linus, dom sku kika vad de var för folk på stan o så, dom tyckte att jag kunde komma me meen jag sku ha behövt hoppa i duschen o fixa mig och de sku dom inte orkat vänta på ändå ^^

Men det är skönt att va lite ensam ibland, blir lite mycket ibland när man bor med varandra, men det är även underbart skönt att alltid få sova med gulle t.ex. (: Iof sov vi nästan alltid me varandra innan också ^^ det tog veckor innan gulle sov första natten i sin lägenhet, han sov bara hos mig ^^ Först när jag åkte till Spanien så sov han hemma ;D haha

Dagens planer var egentligen annorlunda, jag hade tänkt vara med min gudson idag meen han var hos sin farfar så det blev inget av. Får försöka fara dit imorgon istället :) Vill ju försöka att träffa honom så mycket som möjligt nu när han är här, han bor annars i Sverige, närmare bestämt i Spånga (Stockholms förort om jag förstått det hela rätt)

Det är jobbigt och planera nuförtiden, vädret växlar hela tiden så det är svårt att veta om man kan göra det man tänkt, -.- Vi hade tänkt fara o simmar meen det blir nog inte. Får se när gulle kommer hem men film hade varit mys :) Just nu sitter jag och ser på nån friidrottstävling på tv och ska väl läsa lite bloggar och kolla facebook och sånt därnt ^^

Hade !

// Glassflickan ",

Välkommen till min nya blogg!


Hanna heter jag. Jag har en blogg sedan tidigare, http://wwwhannalindholm.blogg.se  men jag la av/halkade efter och har länge haft planer på att uppdatera den meen jag är 1år efter i tiden. Jag började uppdatera igen, meen insåg att det var för mycket för att jag skulle orka utan att få skriva vad som händer precis just nu ! Kanske jag tar upp den igen, men tills dess hittar ni mig här.

Varför jag valde namnet glassflickan är för att jag sedan denna sommar kallas för just de, ni kan säkert räkna ut att jag jobbar i en glasskiosk :) Dessutom har jag varit galen i glass ^^ meen det har svalnat lite nu kan jag nog erkänna :)

Jag heter alltså Hanna och är 18år. Jag bor på Åland, sommarjobbar förtillfället och annars studerar jag vid Ålands Lycéum, börjar tredje och sista året till hösten ! På fritiden spelar jag innebandy, är med i en orkester där jag spelar fiol, dansar för Erica Dunder, umgås med vänner, är med i Sundsungdomsförening (Vice ordförande) och även Ålands ungdomsförbund, försöker också umgås så mycket som möjligt med min systerdotter Tilda (5år) och gudson Casper (2år). Jag är också galet kär i min underbara pojkvän Jonas <3

Skulle jag beskriva mig själv med 3 ord skulle det nog vara: nyfiken, sportig och envis ! 

Utöver det försöker jag tänka positivt och se saker och ting från den ljusa sidan :)

Min blogg kommer dock inte att handla om så mycket glass ^^ Utan snarare om mina framtidsfunderingar, min oro för studentproven som komma skall, det blir säkert mycket innebandy när säsongen drar igång, lite dans och i övrigt vad som händer och sker och vad jag grubblar på, mitt liv helt enkelt ! :)

Orsaken till varför jag bloggar är flera, t.ex. för att min syster studerar på annan ort, så vi bloggar bl.a. för att kunna hänga me i varandras liv utan att behöva ringa varje dag, en annan orsak är för att jag gillar att försöka få ord för vad jag funderar på, det brukar göra det lite lättare :) och annars också för att jag vill kunna se tillbaka på vad jag gjort, och inte glömma allt jag varit med om :))

Hur ofta jag kommer uppdatera vet jag inte, det får framtiden utvisa men ska försöka så ofta som möjligt :)


  
+
   
     =  Glassflickan !


Är det något ni undrar över får ni gärna ställa frågor, i övrigt så gillar jag att få kommentarer !

En personlig header är påväg !


// Glassflickan ",


RSS 2.0