Löften & reflektioner!

Det hör ju till att man ska avlägga nyårslöften till det nya året! Har ofta glömt vad jag sagt men tänkte nu skriva ner dom så att jag nästa nyår kan blicka tillbaka och se hur det gick för mig att hålla dem! 

Nyårslöften:

1) Inte börja röka! 
2) Våga säga nej ibland till x-jobb! 
3) Hitta tillbaks till mina gamla mat-och träningsvanor! 

Och såå träningsmål/utmaningar för 2014:

1) Tjejvasan 22 feb
2) Brändöluffen 17 maj

Detta gjorde jag 2013 som jag aldrig gjort förut:

- Jag jobbade hela midsommarhelgen
- Jag började gilla klänningar!!! Har säkert köpt 10 st under året, frivilligt! 
- Jag har en studiepaus efter 14 år i olika skolor sen starten -99! 
- Jag har ej haft lov utan fått lära mig vuxenlivets hårda sidor! Kändes mest konstigt under jul- och nyår!

Och det mest fantastiska med 2013:

- Jag gick INTE en endaste dag på kryckor! 
- Fick ingen ny knä- eller annan skada!
- Var på semester med min fina! 
- Kom in på Arcada!
- Flytten till Klockargränd! 
- Började spela & träna med ett nytt IB-lag!

Slutligen kan jag nu konstatera att 2013 varit ett riktigt bra år! Träningsmässigt ett rehab-tråk år med inga fina prestationer att lyfta fram utöver att jag ej fått nya skador men det hade jag tänkt ändra på! 2014 ska jag bli stark, och snabb och uthållig! 

Sätter härmed punkt för min årslånga kateogori 2013 och även året. Nu blickar vi framåt mot 2014 och jag ser fram emot alla utmaningar & prövningar det året har att bjuda på! 

// Hanna

September - December

September:

Var först sommarvarm och sen mitt i allt kom hösten! Jag jobbade morgnar och var hemmafru på eftermiddagarna. Kände mig rastlös men njöt samtidigt av lite lugn o ro i tillvaron.

I september kalasade vi herrans mycket också, men framförallt så fyllde mamma äntligen 60 år och därmed kunde vi avslöja hemligheten om att vi 3 tjejeri familjen är anmälda till tjejvasan 2014! Firade mamma på kvällen med 3-rätters o lite bildspel! Inledde nu också den seriösa planeringen av mammas fest, men mer om den senare! Hade även lite kvällsturer på Åss med de saknade kollegorna! 

Bestämde mig även för att byta gym för att öka motivationen, det hade dock motsatt effekt när PT jag försökte få tid till aldrig behagade att svara -.- Jobbade på skördefesten på ÅCA som glassförsäljare/lek"tant" också. Riktigt kul! Hann även fara runt till andra gårdar med gudsonen med familj! Tryckte in nattjobb och så seglade vi hem Henriks båt! Mys! Mer seglingen nästa säsong, tack! 

Månadens bild: 

 
Oktober:

Var jag en värdelös bloggare, inte en endaste inlägg! Fick nytt jobb på Alko, hann jobba ett par dagar i gamla butiken innan flytten och trivdes som fisken i vattnet med något att göra heela dagarna, samt varierande arbetsuppgifter! 

Jobbade mycket vissa dagar då det kunde bli både morgonjobb, dagjobb och så ibland kväll på paviljongen! Men jag njöt av att fartfyllda dagar fyllda med massa skojj! Tränade även innebandy och började känna mig varm i kläderna, vågade dock ej spela något matchspel! 

Lyckades komma till nya gymma 1-2 gånger på en månad, säger en del om hur mycket motivation det gav mig,.. 

Mycket ledig tid gick även till att förbereda för mammas kalas! Det är mer än vad man tror som behöver göras, fixas och tänkas på! Det har jag nu lärt mig ! 

Får tyvärr bli utan bild då jag inte har någon alls att bjuda på,...

November: 

Om jag tyckte att vi kalasa mycket i september så var det ingen mot november! Först stod mammas stora 60 års kalas på tur, mycket folk både släkt & vänner! God mat, snygga kockar & oerhört duktiga servitörer och spelmän! Är riktigt nöjd med hur allt blev, trots att jag svor x antal gånger kvällen innan men mamma var supernöjd & vad är väl viktigare än det! :)

Fortsatte sen kalasyran med personalfest med arken två helger senare och därefter vår andra och Henriks sista Skepparbal! 

På jobbfronten var det full fart, och jag testade även på att spela lite match och det var superkul! Nån vecka senare hade jag lovat att kunna hoppa in om någon blev trött men hamna på att spela en hel match istället!!! Och jag njöt av varje sekund! Lycka! 

Månadens bild:

Uteblir tyvärr då min kamera är försvunnen för tillfället :(

December:

Började julyran med att fira traditionsenlig lilla jul med marknad och litet julbord i Sund! Firade sen självständighetsdagen på lugnaste sättet på länge genom att bara va hemma och mysa. Kampanjade lite för min fina Elin som var luciakandidat och jobbade mer än på länge då det tyvärr är många som inte klarar av att fira en vit jul. Var på julgransjakt med mamma en eftermiddag & en riktigt fin en hitta vi, vem behöver skogskarlar när man fixar det själv?! 

I mitten av månaden åkte vi till Uppsala för att avklara julklappshandlingen och därefter lekte jag tomtenissa flera herrans kvällar innan allt blev klart! 

Julen firade vi sen med middag i Sund dan före dopparedagen innan avfärd ut mot Enklinge där aftonen och det åtföljande dagarna spenderades. Lugnt, mysigt & en herrans mycket mat innan vi återvände till civilisationen och jobb för min del! 

Nyåret fick jag ej fira in på det sätt jag hade velat då jobb kom emot nyårsruset och efter att ha varit småförkyld dagarna kring jul sa kroppen tillslut ifrån när jag kom hem. Firade således nyårsaftonen i sängen, vaknade o kunde se fyrverkeriet från vårt sovrumsfönster för att sedan somna om igen! 

Det var mitt år 2013! I nästa inlägg kommer lite allmänna reflektioner! Stay tuned! 

// Hanna

April-augusti

April:

Kom våren, solen sken jag hade fullt upp med de sista att avklara i skolan! Hemtent efter hemtent, sista hjortenturerna, yrkesprov som jag klarade galant och mycket gym! Vädret gjorde mycket för mig och lyckades som sagt få in bra mycket träning mellan pluggtimmar! 

FIck chansen att prova produkter från "Maxim" så tog nog rekordmånga bilder på mig själv denna månad, insåg även det praktiska med dessa bars och drycker även om jag nog fortfarande tycker att man klarar sig bra långt med vanliga bananer och liknande :) Kände mig även gammal då min lillebror tog steget upp i vuxenvärlden genom att äntligen fylla 18år! Åkte även på studiebesök till Stockholm med klasssen, tittade på hotell och hann shoppa lite med finfina klassisar! :) 

I april, lagom med vädret fick jag börja röra på mig! Minns fortfarande mitt första pass, gick 5min, jogga 5min och så upprepa! i 45min smålog jag i kapp med det fina vårvädret! Underbart var det och en bra boost för fortsatt tränande! 

Månadens bild: 

(Tog tydligen inte en enda bild med kameran i april :o)

Maj:

Provade på att ha praktik för första gången, typ någonsin ! Och kul var det, extra kul när vi själva fick ta dricksen vi tjänade ihop ;) Lärde mig massor och hade allt som oftast kul! 

Fick även min efterlängtade revansch mot försäkringsbolaget! Helsingfors tog min överklagan på allvar och försäkringsbolaget fick ÄNTLIGEN betala ALLT till mig! Så jävla skönt besked! :DD Sprang även Sjöjungfruloppet på dryga halvtimmen, skönt att få va med o tillbaka igen! 

La även min friidrottskarriär seriöst på hyllan då jag sålde mina fantastiska spikskor! De har tagit mig genom otaliga träningar, cuper, karnevaler och slutligen lite skojj träning på Värmdövallen. Men nu får de dansa vidare med en ny flitigt tränande kille! (Som var typ 1m hög :o) 

Tog tag i mig själv och bokade tid för att ta bort mitt hemska födelsemärke också! Fick dock först tid i slutet av mån/början av juni!? Men bort kom det iaf! 

Trixade även med banker, FPA, papperpapper men känslan av att ha vunnit tvisten var värd mödan! Praktiken ledde även till jobb helger över kristihim och morsdag men lika bra gick det ! Fixade morsdagpresenter och hann även fira min gudson mitt i allt jobbande samt prova på livet som gräsänka då H hade långhelg med Albanus! Hann även med att jobba natt en hel del på stadshotellet! Var även med i en till buzzador kampanj, firade kusin Johan med ett hejdundrande kalas också! Härligt vad jag älskar våren! Solen gör verkligen nått med humöret! :) 

Hann även med att barnvakta flickebarnet lite granna och sen tamtadam åkte vi på vår FÖRSTA semester någonsin! Till Zante, Grekland! Och det var helt underbart! :D 

Och, tog EXAMEN och fick ett 200 euros stipendium för goda resultat! Woohoo! :D

Månadens bild:



Juni:

Hann knappt komma hem från Grekland så var det full fart! Inledde med att ta bort mitt födelsemärke och sen levde jag på Albin! haha men hann även med att fara till Hesa på snabbvisit och göra inträdesprov och bli kär i en ny stad! haha provade även på att jobba min första midsommarhelg och får jag själv bestämma är det inget jag fortsätter med ^^ Knappt några gäster, och roligare hade man ju kunnat ha det! :) Meen my & jag firade iaf med glass & gubbar! Mums! 

Hann knappt se Henrik då det förutom Albin även blev endel timmar på paviljongen och Arken, men klirr i kassan blev det iaf! Testade knät precis efter midsommar också, ok resultat då jag knappt haft motivation eller tid i juni! 

Vi hann dock med att dra ut på sjön en gång tillsammans, och det var guld värt! <3

Månadens bild:

Foto: Ojdå! @Pub Albin

Juli:

Stavades likt juni JOBB hann dock med att klämma in en hel del skojjigheter! Vi firade G med ballonger, middag och bio! Jobbade och fyndade på auktion, drack asti med Sara, hängde på Caspers simskola en morgon. Fick även klämma in kattmatande och jordgubbsplockning i Sund då föräldrarna var på semester ! Rockoff hann jag även med och Hoffmaestro var solklart bäst! Tog även med Casper in på Sean Banan ! 

I juli var även H borta mer eller mindre hela, saknade honom otroligt mycket med fyllde som sagt dagarna med mycket jobb! Samma dag som hann åkte fick jag dock besked om att jag kommit in på utbildningen jag sökte på våren! :D

Fick sen äntligen hem honom, och fick sen någon dag senare åka ut till Långnäs o sova ombord för att sen hänga med ut till Källskär en solig dag som jag faktiskt var ledig! Dessutom hann vi med en minisemester till Åbo för att inhandla bröllopskläder!

Månadens bild:

Foto: Helt ok dag att spendera på sjön!
Augusti:

Inledde månaden med att fara till Eckerö kyrka på bröllop & bröllopsfest på Silverskär! Allt var jättefint och bra ordnat! Mitt hårt arbetande trötta kropp sa dock till lite för tidigt men skjuss hela vägen sa vi inte nej till och tog en tidig natt :) Samma morgon som bröllopet var vi även och tittade på drömlägenheten som vi sedan fick flytta in i ! :D 

Var även barnvakt åt favoritbarnen Nummelin en sommardag/kväll! Vattenkrig, promenad och mycket studsande hann vi bland annat med! Jätteroligt med kvalitetstid! 

H var på jobb till södra sverige 2 veckor så mycket packande och flyttande gjort jag med hjälp av mamma o svante :)Jobbade även som vanligt på albin o åss men lite lättare arbetsbörda såhär på slutet av säsongen! Sen drog vi nästan hela gänget till Stockholm för p-fest med grönan o birkakryssning! 

Sen drog jag på egen minisemester till fina Hanna och Småland ett par dagar! Och när jag kom hem började det nya jobbet på Ålandsbagarn som jag sökt och fått ! Valde att skjuta upp starten på skolan och ett år av jobb och samboliv stod inför dörren! 

Hittade även tillbaka till glädjen i träning i och med nytt innebandylag och hall o fina nya lagkamrater! Supernöjd över att jag valde att börja spela med dom! Jobbade även på Åss endel! 

Vi hade även en mindre lyckad släktträff där ingen följde planen och alla amerikaner tog de till deras privata semester med noll intresse för den planerade träffen,. typ,..

Månadens bild:

 

// Hanna


RSS 2.0