En händelserik tisdag !

Fortfarande provperiod, fortfarande softa dagar ! Denna dag började egentligen först 12 för min del meen jag hade fått tandläkartid 9.30 och inte orkat byta den såå jag fick pallra dit och det var bara glädjandebesked föör hon sa att mina tänder såg riktigt bra ut ! (: Jag hade bara nått som kunde ge ilningar som hon pensla på , inget annat ! Vilket är mycket glädjande nyheter för en tjej med svaga tänder ! Happy !

Sen var jag och handla och så lagade jag lunch till mig och Jonas och sen blev det full fart till skolan. Hade Först filosofiutgivningstimme, vilket inte var så intressant för mig eftersom jag inte skrivit alla delproven (var sjuk på det första) meen jag fick iallfall reda på att min grupp fått högsta betyg i grupparbetet ! Awesome !

Därefter hade jag matteutgivning och det var mindre roligt, hade godkänt, men sämre än jag behövde för att hålla mitt medel så bestämde mig direkt för att tenta om det. Nåja, nytt prov nya tag och så glömmer vi detta.

Efter skolan blev det full fart hem och laga middag, äta och sen till Saxofönen för att äntligen få klippa mig hos min favoritfrisör EMMA ! :D Försökte faktiskt ta före och efter bilder, meen dom blev inge vidare, så jag skiter i att lägga upp dom. Men kortfattat blev mitt hår kortare, luftigare och mer lätthanterligt, härligt ! :D



Och därefter fick jag skynda mig på ett möte med en styrelse jag aldrig mött tidigare :S Blir galet stressad över sånt meen de gick bra (: de flesta var riktigt vänliga och trevliga ! :D Det var förresten med Leader Åland, undrar ni va de e får ni gå in på leader.ax. Föör jag kan inte riktigt förklara ^^

Sen var jag slut, kom vid 21.30 ungefär och stupade i säng,...

Om ja trott att ja sku kunnat ta de lugnt denna vecka såå trodde jag tydligen fel,.... För även fast jag hade en chill helg i Swe tar de ändå på o "resa" . ,..

// Glassflickan ",


Byebye soffan !

Glömde säga att när jag var i Sverige så ringde äntligen en gubbe på gnagglig svenska och ville ha Jonas mammas gamla soffa som stått hos oss sååå jag gav Jonas nr till honom och när jag kom hem var den äntligen borta ! :D

Hallelujah, den har nämligen bara stått på högkant i vårt sovrum och tagit plats såå detta var efterlängtat, byebye soffan !



// Glassflickan ",


Ny vecka, ny måndag,...

När jag kom hem på kvällen där vid 23?! Nått sånt kommer väl båten iland var jag helt slut så sovmorgonen dagen därpå var efterlängtad ! :D Eftersom vi fortfarande hade provperiod började jag 12.50. Hade franska, fick ut provet där jag endast hade 5 ynka fel ! Vilket innebar en stark 9 i kursen ! Sku jag varit lite mer aktiv hade jag fått 10, meen är man lat så ^^ Blev hur som helst super nöjd med det resultatet ! Mitt livs första franska prov ! haha

Sen hade jag gympa, får ju fortfarande inte direkt vara med meen eftersom dagens program var Shake it på Träningsverket kunde jag inte motstå o va me iaf ^^, Tog det förståss jättelugnt så det var ju inte lika kul som det säkert sku ha varit annars men det var kul o få "va me" iaf (:

Efter middagen sen panikmöblerade jag o jonas om! haha jag hade lovat nette att de sku va möblerat när hon o selinda på kvällen sku komma över och se på GG. Såå lite stressigt meen bättre blev det ! Nu känns vår lägenhet mycketmycketmycket större ! Bara vi får in mattorna, nya lampan i taket och lite tavlor så ska det blir jättefint ! (:

På kvällen kom som sagt Nette & Sello över och Jonas gick till Hampe, han var väl inte överlycklig över att jag första kvällen hemma sku ha kompisar över meen de sku inte ha passat nån annan dag i veckan såå de fick bli så. Snäll som han är sa han ju bara att de va okej, även fast jag såg att han blev lite besviken. Men han o Hampe hade spelat såå han överlevde ^^, 

// Glassflickan ",

Helgen i Brottby!

Jag åkte som sagt med 13.15 båten, som förresten är en barn/pensionärstur. Jag kände INTE en människa på hela båten ! :O Helt otroligt. Tydligen inte mycket folk i min ålder som åker den turen (:

Som jag förresten inte ens behövde betala föör jag hade fått en fribiljett av Jonas mamma, tack ! Båtturen i sig var förövrigt riktigt långtråkig ! Eftersom jag precis ätit lunch såå hade jag ju i princip INGET att göra på båten,... Så spenderade nog halva båtturen i Tax-freen ^^,

Sen tog jag bussen in till Cityterminalen där mina goda vänner Sara & Måns mötte upp mig ! (: Klockan var då 4, halv 5 nått svensk tid vilket innebar att ALLA skulle åka med tunnelbanan, det var trångt som jag vet inte vad och jag kände mig som en riktig turist xD Och vi hade dessutom extra bråttom eftersom vi hade en buss tid att passa, men vi han och det var huvudsaken ! (:

Smarta jag hade faktiskt kameran med meeen glömde totalt bort det förståss. Men helgen var iaf lugn och chill, precis vad jag behövde (:

På lördagskvällen kom även Linus dit så det blev en riktigt "reunion". Hur kul som helst ! (: Vi chillade hela helgen, spelade mexican och tjuv (passande nog eftersom vi befann oss i Brottby, haha,.. :P) Och eftersom Linus kom såå behövde jag inte ta bussen hem utan kunde åka med honom till båten ! Lyx ! Konstaterade ganska snabbt att det är otroligt lyxigt att resa med Linus, alltid bil o även dator med ! ;)

Haha nää men faktiskt, konstaterade ganska snabbt att jag även saknar o umgås med denne tokige lemlänning ! Påväg till båten snackade vi verkligen om allt möjligt, och det var otroligt skönt, föör linus är precis som jag rätt stressad över framtiden, ingen av oss vet eg va vi sku villa göra helt o hållet så (:

På båten sen träffade vi Grannas & hans mamma och DÅ kom jag på att jag hade kameran med,.... Så kan ju bjuda på en vacker bild på pojkarna som höll mig sällskap på båten iaf :)


Grannas & Linus (:

Tack för en underbar helg Måns, Sara & Linus ! Miss u all!

// Glassflickan ",


Lunch med syster S !

Även denna fredag var jag heeelt ledig ! Fatta hur skönt det var ! Även fast dagen började dåligt. Planen var att jag skulle ha varit o tränat med min sjukgymnast klockan 10 meen dom ringde vid halv 9 och sa att hon var hemma med sjukt barn,... irriterande,...

Hur som helst så gjorde jag iallafall mina rehabövningar, duschade, lagade lunch till Jonas och sen kom min syster Sofi efter mig !  (: Som kommit till Åland på natten, och eftersom jag skulle åka till Stockholm med 13.15 båten samma dag och vara borta hela helgen såå hade vi gjort upp att vi iaf skulle äta lunch tillsammans (:

Men innan dess så åkte vi med lunchen till Jonas och så sa jag hej då till honom, sen tog vi ut pengar och därefter skulle vi leta upp ett lunchställe ! (:

Jag hade bestämt att Sofi sku få bestämma meen efter 2 tappra försök såå blev det tillslut ändå min favorit, Svarta katten ! :D Jag åt Tacopaj och Sofi åt nån sallad :)

Det var jättegott och trevligt att bara sitta ner och snacka om allt möjligt :) Och så fick jag ett jättefint halsband som hon hade köpt i Barcelona.

Från Claire´s !

Vilket är en smyckes/accesoar kedja som tyvärr jag inte hittat i Norden. Meen den finns i England, Schweiz och tydligen Spanien också :) Dom har hur som helst jättefina smycken!

Och det roliga var att jag länge velat ha ett lång silversmycke, och detta var sjuktsnyggt ! Och eftersom inte Claire´s finns här så är det inte så många som har likadant :)

Efter lunchen skjussa sen syrran mig till hamnen !

Tack för smycket och för en trevlig lunch sis ! <3

// Glassflickan ",


Damit !

Damit ! Skrev precis ett till inlägg, och så råka jag komma emot nått och så försvann allt ! :@ Gaaaaaaah ! så nu orkar jag inte skriva om. Det får bli en annan dag, sitter hur som helt på Isabella nu, höstlov har jag haft i 2½h och jag är påväg till mormor ! Och min mormor har inget internet så det blir tidigast uppdatering på söndag kväll, men jag tvilar att jag kommer orka. Dessutom fick jag precis ett mess av Katja som också befinner sig på denna båt någonstans, och hon vill leka så nu kan jag inte skriva mer ! Bollhavet nästa ;)

Ha ett skööönt lov alla ! För de ska jag ha ! (: Men jag kommer sakna min gulleplutt <3


jag älskar dig <3

// Glassflickan ",


Matteprovet, en assiett och sovsäck !

Så var det dags, för provet jag fruktat för så länge och med all rätt. Det var svårt, jag förstod inte mycket, klarade väl helt bara nån uppgift och sådär. Borde väl eg ha lämnat blankt men det orka jag inte, det var ju iaf godkänt och i den stunden kändes som att det räckte (även fast jag visste att jag skulle bli besviken med resultatet).

Nå sen var det iallafall över, och skönt var det ! Jag hade inga lektioner efteråt så åkte hem. Egentligen hade jag gympa senare meen pga mitt knä kunde jag ju inte vara med. Så jag var hemma och chillade resten av dagen och på kvällen sen tog vi en tur till sund. Jag behövde hämta min sovsäck och lite andra saker.

På vägen till sund stanna vi i godby och tanka och så tog vi en sväng via Fyndhöran, en second-hand butik. Det var tydligen sista dagen de hade öppet så det var mycket gratis, meen jag var duktig och tog inte så mycket, men en liten gammal assiett med blå blommor fick jag med mig, gratis är gott ^^, Så det står nu i vårt vardagsrum med ett litet ljus på ! Gillar fynd !

Hur som helst så var vi då till sund och som vanligt tog de längre tid än vanligt, men jaag hade ju inge bråttom då jag var ledig dagen därpå ! ;D japp, ledig 2 fredagar i rad, I like it !

// Glassflickan ", (30.9.10)

Redovisning, byebye hyllan & nattning av skruttunge !

Klockan 9 hade jag då filosofiredovisning, vi blev indelade i grupper och så skulle vi berätta för dom andra om vår grupps arbete. En från varje grupp bildade alltså en ny grupp. Ingen i vår grupp hade orkat brytt sig om att förbereda sig så vi alla läste direkt från våra papper och var nöjda och glada med det !^^

Sen hade vi vanliga lektion, disskuterade lite olika saker och fick först sluta 11.30 -.- Därefter var det Skolsamling klockan 12, den var nästan som vanligt förutom Mendez som sjöng en kärlekssång till en liten tjej i 2an ! Hur gulligt som helst (: hihi

Och sen hade jag matteprep ! Ingen fatta nått, såå den timmen var värdelös. Sen sluta jag.

Väl hemma skulle jag försöka förstå mig på matten, det gick sådär. Sen vid 5-tiden kom Katarina & hennes man och son och köpte vår stooora hylla ! Hallelujah vi blev äntligen av me den ! Iof hade det ringt typ 10pers på den som ville ha deeen men nu visste jag ju vem som sku ha den (: så de va lite kul !

Byebye !

Sen blev det middag och sen raka vägen ut till Sund. Hämtade Tilda & for hem och nattade henne ! (: Hon var snällt och det gick mycket smärtfritt, hon somnade nästan direkt ! Stora flickan !

Sen hade jag inget annat väl än att verkligen koncentera mig på mattten då jag varken hade tillgång till dator eller tv (nå fel med boxen) Jag förstod de lättare delarna, och tyckte att jag kunde basic delarna iaf. Sen var ju frågan hur långt det skulle räcka.

Syrran kom hem vid 22 och då åkte jag hem och raka vägen i säng för att vara pigg inför mitt andra och sista prov för perioden ! ^^

// Glassflickan ", (29.9.2010)


Franskaprov & besök !

Provet var, till min förvåning helt otroligt lätt  ! Var klar redan efter 35minuter. Jag lämna upp t.o.m. före nette ! hahaha :D (fast vi innan provet sagt att den som sitter längt, dvs jag sa vi skuu ringa nette seen (;
Men det var en otrolig lättnad iallafall, kändes skönt att ha det över !

Sen chilla vi i Berners fram tills lunchen. Efter lunch hade jag två timmar filosofi och jag lät dom andra läsa igenom vad jag skrivit, alla tyckte det var bra och vi gjorde bara några små förändringar, skrev en inledning och sen var vi klara, skönt !

På kvällen var jag äntligen fri ! Eftersom jag bara hade filosofiredovisning på onsdagen ! Sköönt ! Och på kvällen kom Justus & Ellinor över (: Även Hampe var här en stund ! (: Mycket trevligt ! (Tisdagen skrev jag också om i ett tidigare inlägg, (Justus, hampe, och ellinor på besök)

// Glassflickan ",


Huvudvärk & provläsning är ingen bra kombination !

På måndags morgon var det en otrolig lättnad då jag inte behövde hämta Tilda eftersom jag hade en SJUK huvudvärk! Och den höll i sig hela dagen. Som tur var hade jag bara 2 lektioner, franska prep och sen fick jag fara hem. Jag vila en stund, försökte plugga och laga sen middag.

Efter middagen for Jonas iväg och jag satte mig för att verkligen försöka plugga (trots huvudvärken!) Var otroligt glad över att jag läst dagen innan också. Jag höll väl på till lite före 22 (med paus för 2½men ;D) då jag ringde Jonas och fråga om han ville komma och gå en promenad med mig. Så det gjorde vi och sen läste jag lite till och därefter sov vi.

Jag hatar huvudvärk !

// Glassflickan "/

En slö söndag !

Söndagar är jaa, vilodagar, det kan jag intyga ! För så är det oftast här hos oss. Och det är skönt ! Visst finns det självklart undantag meen får vi bestämma är vi bara hemma o tar det lugnt på söndagar ! (:

Denna söndag, den 26.9 var en sådan söndag ! Skööönt, däremot innehåll den också endel plugg för min del, franska stod på schemat ! Meen det gick bra, det är enkelt att plugga på språk. Man läser lite ord, byter till grammatik, lite mer ord, kollar igenom gamla övningar, lite grammatik,.. jaa typ så (: Jag tycker iallafall det är softare än typ historia, för det tar så fruktansvärt länge att läsa på de! menmen, alla tycker vi olika (:

Provet hade jag dock inte förrän på tisdagen men jag skulle ju ta hand om en viss liten skruttunge dagen efter så fick plugga stenhårt på söndagen ! Och det gjorde jag, enda tills min syster (skruttungens moder) ringde och sa att jag inte behövde se efter henne iaf då hon fått ändrat schema. Dååå flög franska böcker fort bort ! :D

Söndags filmen såg vi också på och denna söndags film hette "Jakten på lycka" och var helt otrolig !


Will Smith har huvudrollen och filmen handlar om hans och hans sons kamp mot lycka ! Att bli något, att slippa behöva oroa sig för pengar etc.

Filmen var helt underbar dock sorglig,  baserad på en VERKLIG historia. Jag rekommenderar den starkt ! Se den !

// Glassflickan ",


Sebastians dop ! 25.9.10

På lördagen var det dags för dop, ceremonin var kort och fin ! (: Smart och ha ett sånt kort dop då flertalet gäster var småttisar :) Och alla vet ju hur barn funkar :p och självaste dagens huvudperson tyckte nog det var tillräckligt långt föör han somna, haha 
Efter dopet åkte vi hem då, eftersom dopkaffe efter dopet var för närmast släkten och vi övriga var bjudna på kvällen.

Jag försökte ta kort meen antingen är det bara min kamera lr så är det inte meningen att man ska ta kort inne i kyrkor.


En av de få lyckade bilderna :) haha det ser ut som Sebastian fått en hatt ^^,


Mamma, pappa, barn !


Och presenten :) en söt fotoram med gravering betald (:

Efter dopet chillade vi hela eftermiddagen, åt middag & gick sen på dopkaffe. Efter kaffe, som varade kanske 1h for vi o cruisa lite och sen såg vi på film (:



( Har även precis högerklicksskyddat min blogg, så ingen kan sno mina bilder ! Visserligen finns Printscreen, men då får man ingen bra kvalité så är man så desperat får man väl sno då,...)

// Glassflickan ",


Friday, as in FREE !

Fredagen var en underbar dag, jag var HELT ledig från skolan ! Vilket jag aldrig tidigare fått vara under hela min lussetid ! Så det var verkligen välförtjänt ! (:

Min dag började ändå rätt tidigt, steg upp där runt 10 och vid 11 kom Jonas hem. Vi åt lunch och sen åkte vi till stan för att fixa en doppresent till Sebastian ! :) Vi for till Sittkoff och var och kollade på båda "smyckesaffärerna där" och bestämde oss ganska snabbt för vad vi tyckte var fint (:

Sen skjussa jag Jonas på jobb, köpte ett dopkort och en ny mascara och sen åkte jag hem. Väl hemma diska jag och plockade undan. Hur mycket man än försöker hålla det snyggt och fint såå lyckas det alltid på nå vis alltid bli en massa grejjer som ALDRIG ligger på rätt platser :O Och då har inte ens Tilda varit här :O Jag fattar ingenting jaag inteee,.. Håhå, den dagen jag får barn kommer det ju inte bli mindre stökigt heller, meen då har man ju nån att skylla på också ^^ höhö 

Vid 5 styrde jag kosan mot Jonas jobb och sen åkte vi till Sund på middag. Och därifrån vidare till Klippan eftersom det var min tur att se efter knattarn (aka högstadieeleverna) Brorsan & ett par andra killar kom tidigt så hade dom o plocka fram pingisborden såå allt gick smidigt ! (:

Jonas och jag spelade spel och ungarna gjorde allt möjligt. Helt okejj sätt att fördriva ett fredagskväll faktiskt,  och om allt som krävs är att jag för min del spenderar högst 1kväll i månaden på Klippan för att undvika att min bror och övriga ungar dricker sånt de inte borde ställer jag gärna upp. Desto roligare var de då Jonas var med givetvis, kan ju bara tänka mig hur tråkigt jag sku haft om jag suttit där själv (: Stängde där vid 22.30 och åkte hem till m & p en sväng och sen mot stan för att sova ! (:


Sebastians doppresent :) Ni får se innehållet i nästa inlägg ! ^^,

// Glassflickan ",


Tisdag, onsdag, torsdag...

Eftersom jag skrev engelskan på måndagen fick jag sen sovmorgon på tisdagen! Lovley ! Annars var nog dagen som vanligt, slööö dvs. Och eftersom jag är skadad blev det heller ingen dans -.-

Jonä desto mer har jag inte att säga om denna dagen,... Pluggade en hel del gjorde jag nog, som vanligt.

Onsdagen var iof inte heller någon speciell dag, åkte hem där vid halv 10 eftersom jag inte kan vara med på gympan meen om man bortser från att försöka förstå sig på Filosofi såå gjorde jag inte så mycket mer.

På kvällen var det ÅUF - möte. Vi bestämde vem som skulle bli ny verksamhetsledare, och det var väl främst det som diskuterades. Meen som vanligt tog mötet hur länge som helst ! Kom hem lite före 22 och då var det bara och läsa häftet en gång till och sen sova.

På torsdagsmorgonen hade jag sen Filosofiförhör, och det gick nog helt okej bra, sen hade jag en hög andra tråkiga lektioner och därefter slutade jag sådär vid 13.30.

Kvällen sen spenderade jag i Sund. Var på dåligt humör och ville inte utsätta Jonas för det såå bestämde mig för att börja leta fram och plocka ihop loppissaker istället. När jag kom hem till mamma & pappa var först ingen annan än katterna hemma, vilket iof var sköönt. Hade ett HELT hus för mig själv ! Hur underbart som helst !

Senare kom Svante, och sen mamma hem. Vi pratade och så bytte mamma mobiltelefon, herregud. Det tog ju bara liiiit tid innan mamma kunde acceptera att det INTE fanns hennes gamla ringsignal på den nya. hohoh meen kul hade vi iaf (:

Tänk va lite tid med mor & bror och lantluft kan göra ! Love it !

// Glassflickan ",

Engelskastudentprovet & Filosofiintervju !

På måndag morgon var det dags för de skriftliga provet ! Vet inte riktigt vad jag ska säga om det såhär efteråt. Jag skrev frn 8.45 till 14.15 typ. Dvs 5½h. Det är jobbigt, påfrestande och man blir riktigt trött. Men överlag kändes det riktigt bra ! (:
Det kändes som att jag kunde det mesta och inte behövde grubbla på så mycket, förutom den enda uppgiften som alltid gått bra för mig. Det är en text och så är det 10 luckor, ibland står det t.ex. ett verb man ska böja rätt, eller så står de på svenska och man ska översätta, eller så är det bara blankt. Jag brukar kunna dom här, meen dessa var svåra.

Efter provet åkte jag hur som helst hem, duschade, fixade intervju frågor och åkte till statsbibban. Mötte på Nina och pratade en stund med henne och sen var det dags för min grupp att ha vår filosofiintervju och den gick JÄTTEBRA ! Vi intervjuade Anne som jobbar på Trobergshemmet och hon bara pratade på ! Det var jätteintressant och vi lärde oss massor. Super ! Hade känt mig mycket oroad över detta projektet meen så fort jag fixat intervjun och när vi sen hade haft den kändes allt mycket bättre! (:

Efter intervjun åkte jag till Jonas jobb, sen åkte vi o handla middag och på kvällen chilla jag. Var HELT slut ! Meen jag fick iaf 2 stora skolsaker avklarade ! Wunderbar !



// Glassflickan


Lite fiol, skördemarknad & LOPPISplanering !

På söndagen fortsatte fiolen, och eftersom jennifer varit ute och roat säg på lördagskvällen fick jag fara o hämta henne och tro det eller ej så kom vi i tid ;) Vi sku va där 9.30 och jag stannade till före lunch. Skulle ändå måste åka innan nästa lektion började så det kändes vettigast.

Jag åkte raka vägen hem och åt egen lunch ! Sen började det SPÖREGNA så jag klädde mig varmt och väntade på Julia som så snällt hämtade upp mig och så for vi till Jomalauta än en gång för min del, meen denna gången var adressen skördemarknadeN! Som alla andra år var det dags att ställa upp och peka åt bilar ! ;p Måttligt roligt meen jag och Julia fick iaf stå på samma ställe så jag överlevde (:

Men herregud vad folk kan va oartiga ! Om man sätter upp handen och visar att bilen ska stanna så stannar man väl och inte bara gasar förbi in på en väg som man inte får köra på -.- Gaaaah, de flesta var dock trevliga meen det finns ju alltid undantag. En sådan fick julia känna på, " Du förtjänar en kula" Fick hon höra ! Alltså hallå, så säger man väl inte :O Herregud va folk är OARTIGA och STÖRDA ! Det va ju inte vi som bestämde var man fick och inte fick parkera ju, idioter..

Senare fick vi gå och ta oss gratis mat, jag valde en våffla och en ledholmare ! Mumma ! Och sen fick vi även åka hem tidigare än väntat (y)

Och eftersom jag redan ätit middag hade jag inte bråttom alls till styrelsemötet utan kom t.o.m. först ! haha har nog aldrig hänt förut ;D

Mötet var som vanligt, gillar sundsmöten! Chill, vi bestämde bl.a. om LOPPIS i slutet av oktober. Dit får vem som helst varifrån som helst komma o ha bord ! Intresserade kan kommentera här (: Bordshyran är antingen 5 eller max 10€ och platsen självklart Klippan i Sund. Annons kommer i Ålandstidningen den 18 oktober. Brukar va populärt såå skynda eer ! Jaag ska iallafall vara där, vi har en hel del prylar som vi fått från Jonas föräldrar som varken dom eller vi har nån nytta av som vi ska försöka göra oss av med (:

Bilden är random från svenskaloppisar.se

Såå vill DU va me o sälja på loppis kan du anmäla intresse till moi ! :)

// Glassflickan ",

RSS 2.0