Yrkesprov & träning(svärk)!

Idag är det torsdag, torsdagen den 25 april för att vara exakt! Och är det en vanlig dag?! Nej! Idag öppnar Maxinge, ålands första vettiga köpcentrum! :D Äntligen säger jag bara! Butiker som H & M, sportia och Clas Ohlsson är äntligen här! Finally! Ska dra med brorsan dit senare i eftermiddag, han vet bara inte om det än ^^

Yrkesprovet då, var ju inget att va nervös för egentligen ^^ Lite nervös var jag,men bara man kom igång så gick det i det stora hela bra :) Några små "fel" som bara uppmärksammas av domare gjorde jag men fick ändå 4 av 5 i bedömning så det ska jag väl vara nöjd med! :)) 

Var så lättad och glad när jag kom hem att jag tvinga med gulle ner till select för o köpa chips! SÅ det blev filmmys & gottis som belöning! hihi 
 
Igår var det onsdag, började dagen med ett möte med min fredagskock (min extra servering) så vi redde ut ett par frågetecken angående det :) Sen pratade jag med Mia och beställde dukar, servetter etc till fredagen :) 

Därefter blev det hem för snabb lunch innan jag skulle till gymmet och träna med Åse! Och vet ni va, det gååår framåt! Även fast det känts som att jag stampat på stället så går det faktiskt framåt ! Har även LOV att springa nu sååå ni kan ju gissa vad jag gjorde igår kväll!? ;) Det blev en runda på ca 45min men jag var förnuftig och körde 5min snabb gång, 5 jogg och upprepa :) När jag joggade över skolgården sen så var kvällens yrkesprovsgäng ute och fira och då hade jag precis jogga 5min igen så stanna och pratade med dom en stund och sen gick jag hem :) Avslutade med bumbibjörnarna i sängen! hihi

Idag har jag hunnit med att diska, käka frukost och läst mejlen! woopwoop! haha :) Ca 14.30 slutar brosan skolan så då ska vi iväg och köpa blomma, kolla in Maxinge och så en snabbis och fira faster som fyller år idag! :)) 

Innan dess borde jag hinna med att fixa menykorten tills imorrn, plocka ner lite tvätt och så via min praktikplats hade jag tänkt! :)

Så dags att sätta fart nu, eller ja fort går det inte idag. 45min gym & 45min jogg sätter visst sina spår! ^^ Så det blir en vilodag idag, för ikväll är det styrelsemöte och Vårmöte i Lemland som gäller! 

Ha en bra dag! 

// Hanna 

Måndag!

Fick börja veckan med en låång sovmorgon tillsammans med finaste! Hur skönt som helst! Under dagen har jag hunnit med att fixa ihop menykorten till yrkesprovet imorrn samt diskat och rensat pappershöger osv. Hade tänkt dra till gymmet nu innan middagen men styr om och ska ta och stryka mina serveringskläder nu snart istället, så tar jag gymmet efter middagen! :) 

På tal om yrkesprovet så känner jag mig rätt lugn, har en del saker som snurrar runt i huvudet men det ska nog gå bra, helt ärligt behöver jag inte få annat än godkänt och det ska jag väl klara av utan problem :) 
 
Det är verkligen sista rycket iskolan nu, har bara yrkesprovet imorrn, och på fredag ska jag servera på yrkesprovet men ej bli bedömd. Behöver jobba in lite timmar som jag missade i höstas då jag opererade knät. 

Och på lördag börjar praktiken! Så ska dra under veckan och hämta kläderna och prata lite! :) Blir nog bra, skönt ska det bli att få komma ut lite och jobba! 

Ha de bra! 

// Hanna 

Maxim - 1 vecka!

Nu har alltså en vecka gått sen jag fick hem mina maxim produkter, och denna vecka har jag valt att testa after training bars och recovery drinks! Nästa vecka tar jag andra! :)) 

Denna vecka har jag gymmat och idag har jag gått/joggat. 

Mina tankar kring Recovery bars är följande: 

+ goda (har testat ett par smaker, inte alla)
+ ger snabb mättnadskänsla
+ lätta och enkla att ha med, inte för tunga för att ha med i fick under utomhuspass

- kan bli lite mosiga
- tar längre tid att få i sig (jmf med recovery drinks)


Bild: Tränat klart för dagen = provar maxim recovery bar! #maxim #buzzador
Recovery drinks:

+ går snabbt att få i sig
+ godast som kall

- tunga (jmf med bars)
- inte lika goda smaker (enligt mig)
-inte så bra om man måste ha den med hela dagen, godast som kall 
- lägre mättnadskänsla 

Bild: Trött efter härligt utepass i vårsolen! #buzzador #maxim
Sammanfattningsvis så gillar jag barsen bättre, bra mättnadskänsla, lätt att ha med ! :D 

Nästa vecka ska jag ta mig an pulvret och before bars! Är aningen skeptisk för pulvret, men vi får se! 

På återhörande! 

// Hanna



Sista veckan!

Jaa hörrni, sista riktiga skolveckan är nu över! Har utvärderat utav helvete, haft de sista presentationerna och ätit en massa mat! :) 

Det känns bra, hur skönt som helst! Har under helgen nu hunnit tvätta mina serveringskläder, menykorten är skurna och ska bara sättas ihop och det ska jag pyssla med imorgon! 

Har även fått praktikschema och jag är nöööööjdare än nöjdast! Får va ledig valborg :)) I övrig spelar det mig inte så stor roll hur jag jobbar, men skönt med schema så att jag kan planera träning etc kring det! På tal om träning har det gått sisådär den här veckan, har dock haft "hjälp" av paketet jag fick från posten som hade detta innehåll: 

Bild: Fick äntligen buzzadorpaket med detta fina innehåll! #buzzador #maxim
 
Så har testat och testat! Ska precis ta och skriv en liten rapport här hade jag tänkt, nu när jag hunnit testa en del av produkterna! :) 

Var förövrigt UTE och träna idag ! Kunde bara inte åka till gymmet när solen stod högt på himlen och träden svajade lätt! Tog det väldigt försiktigt och lyssnade på kroppen dock! :)) Men mår såhär sjuuuuuuukt bra efter åt! Om 2h ska vi grilla med Sara & Rasmus så nu ska jag sätta fart med annat !

// Hanna 
 
 
 
 
 
 

Tiden rusar iväg!

Ja, det var ett tag sen sist igen. Fast idag går det långsamt, vaknade med en fruktansvärd smärta i magen och ett svagt illamående :S Inge roligt alls, så har legat hemma hela dagen.... Missade träningen med Åse.... Nåja, har iaf konstaterat att det inte är magsjuka iaf, skönt! För nu såhär utåt dagen har jag bara ont, inget illmående och så, är nog bara en släng av att känna av att man är kvinna och inte man tror jag, hmpf... 
 
Hjortenturerna gick bra, hann dock inte med så mycket mer under helgen. Veckan som gått har jag lagt ner den mesta vakna tiden på att göra klart meny, drycksförslag och bordskarta för yrkesprovet och sen hemtentan. Hann även med gymmet rätt bra! Dessvärre fick jag under veckan ont när jag gjorde endel övningar meen fick order om att skippa dom och göra de andra istället och det har gått bra! 
 
Lämnade in allt med yrkesprovet och hemtentan i torsdags så jag åkte med ett leende på läpparna till Sverige i fredags med klassen! Hotellbesök och lite shopping stod på schemat, fick present till brorsan,lite saker hem och lite nya kläder inhandlade! Finfint! :)) 

I lördags var det åländska cupen i innebandy, sov länge men åkte sen dit för att titta och fick se mina fantastiska brudar segra och ta guld! Hur kul som helst!!! :))) På kvällen åt vi middag med brorsan som fyllde 18år! :)) Och igår gymma jag, åkte ut till Sund och baka och så kom släkten på kalas! :) Mycket trevligt! 

Idag är som sagt ingen rolig dag, kom på att det var en till sak angående yrkeprovet som skulle in idag så gjorde det jag kunde och får hoppas på att dom blir nöjda med det. Funderar starkt på att hämta vetekudden och köra lite seriemarathon här och hoppas smärtan går över.

Hämtade förresten ut ett paket från posten igår, men visar det i nästa inlägg! 


// Hanna 

Det går framåt!

Jag har de senaste dagarna tagit tag i mig själv och lämnat in både en hemtent och en annan inlämningsuppgift! Skööönt! 

Dessutom har jag hunnit med att vara på ett core-pass på avancia med Camilla! Bra instruktör och mestadels vettigt upplägg på passet! Kunde dessutom nästan helt anpassa passet så att jag inte skulle irritera mitt knä med konstiga rörelser! 
 
Efter coren i onsdags hämtade jag upp getaflickan Elin och så åkte vi och titta på semifinal 3/3, den avgörande. Tjejjorna spela bra men moståndarna hade lite mer flyt och lyckades få in 2-0 innan vi reducerade till 1-2. I slutsekundrarna sen fegade motståndarna och tryckte in bollen mot sargen och de kunde fult vinna med 2-1. Hur fegt!? LÄR ER SPELA SPORTEN! God damit! Och en av spelarna ska vara med i förbundet! Oj jisses,.. vilken förebild.... 

Igår torsdag hade vi en kort skoldag, endast kommunikation mellan 11-14, fick dessutom gå när man kände att man inte kom fram längre. Jag har nu gjort min pp klar och dessutom skrivit ner anteckningar, det måste ju finnas något att göra på måndag å! Så jag åkte iväg till gymmet istället :) Mitt knä var lite stelt :S Men det blev "normalt" igen under passet :) Sen var det bara hem och duscha och till hjorten! 

Jag har min kassa/bartur denna helg, vilket innebär hjorten från tors-lör. Hur bra att jag får göra den EFTER barprovet?! Nötter,.. men jaja kul är det iaf! Igår hände de dock inte särskilt mycket, fick blanda 6 GT och jaa, ta fram öl och läskflaskor typ :p 
 
Idag är det fredag och jag ligger fortfarande i sängen! Woopwoop! 11.40 har jag lunchdejt med Julia :) Sen har jag "teammöte" inför yrkesprovet med Jan klockan 13 och sen ska jag gymma innan jag snabbt ska hem, duscha och så hjorten! Så ser min fredag ut :) 

Ihelgen ska jag annars försöka hinna med hotellära hemtentan så att jag kan koncentrera mig fullt ut på allt med yrkesprovet som ska in samma dag som hemtentan, d.v.s. nästa fredag! Och passande då att vi ska till Sverige på studiebesök då... Så torsdag är domedagen! 
 
Nu ska jag stiga upp, äta nått litet, packa väskan och sticka iväg! 

Trevlig helg! 

// Hanna

Maxim

Kommer ni förrsten ihåg att jag berätta att jag kanske skulle komma med i en ny buzzador kampanj?! Det gjorde jag! :D 

Sååå, inom kort har jag produkter från Maxim att hämta från posten! :)

 
Jag, kosttillskottstvivlaren ska en gång för alla ge detta en ärlig chans! Maxim beskriver sina produkter såhär:

 " vi erbjuder dig produkter för idrottsprestationens alla faser – från tankning till återhämtning"

"Maxim är den ursprungliga energihöjande kosttillskottserien för idrottare. Produkfamiljen håller hög kvalitet och
är för alla som vill säkra en maximalt lyckad idrottsprestation. Maxim-produkterna har nu förnyat sig och den erbjuder dig produkter för idrottsprestationens alla faser – från
tankning till återhämtning. Prova produkter under några
veckors tid och märk hur de påverkar din idrottsprestationsförmåga."

För mer information vänder jag er till deras hemsida: http://www.maximsports.fi/

Vill du också ha chansen att testa nya produkter helt gratis? Bli en Buzzador idag! www.buzzador.com

Kanske Maxim är lösningen för mig att få den där extra kicken i baken för att komma tillbaka 100%!? Häng med!

// Hanna 


Härliga vår!

Ja hörrni, nu är nog äntligen våren här! :D Solen skiner VARJE DAG! Sjukt skönt för psyket! :)

Vi har haft en alldeles underbar påsk! Kortfattat innehöll den skärgårdsmys, en himmelens massa god mat, bus med Nummelinbarnen, påskbrasa med korvgrillning, nattjobb, påskbord, lång promenad, öppnande av grillningssäsongen, äggjakt och påskägg förståss! :D 

Nu är vi tillbaks istan och jag är ledig även idag! :D Hur skönt?! Såhäääääääääääääär! haha så idag har jag haft sovmorgon, skjussat gulle till skolan och gymmat! Nu ska jag strax dra och göra lite ärenden! Ikväll står plugg deluxe på schemat! En hemtent SKA bort! 

Tjingeling! 

// Hanna

RSS 2.0