How I met your mother !

Är en helt awesome serie. Precis som Sex and the city. Varför? Jo, även fast 90% är påhittat blabla (typ) så speglar de ändå verkligheten. Livet är inte en dans på rosor. Rosor har taggar, livet har avkrokar. Livet handlar om kärlek, svek, glädje, sorg, längtan, förväntan osvosv. Livet kan vara underbart och hemskt på samma gång. Och mycket kan man inte göra åt, det bara händer, oavsett om vi vill det eller ej. Vi kan inget göra, och jaa, that's life ! Jag orkar inte längre se på gossip girl eller något annat som handlar om framgångsrika människor med största problemet är hur och var man ska ha sin nästa fest. Grow up ! 

Det är därför jag gillar SATC och HIMYM, dom är mer på riktigt. Även fast jag nu inte såg den sidan av NY som om såg, så såg jag en liten del av livet. Jag såg en pickoliten del och jag vill gärna se mer. Men det är inte bara att jag sett stan som gjort serierna verkliga. Det är att människorna i dom är sårbara. De stöter på mänskliga, vanliga problem. Precis som vem som helst. De hittar kärlek och är lycklig men får även sina hjärtan krossade. Precis som det händer för oss andra. För så är livet. Ibland är det alldeles, alldeles underbart och ibland är det rent ut sagt förjävligt. Under förjävliga tider får man göra det bästa man kan. Umgås med fina vänner, fara ut till skärgården med dom eller helt enkelt kolla på ett avsnitt av en grym serie. 

Efter det här hade jag en lika lång text som nu försvann ! Gaaaaaaaaaaaaaaah ! Men huvudpointen var: Njut, ta vara på livet, ta hand om dig själv och dina vänner. Du vet aldrig när det är sista gången ni ses ! 

Puss & kram, 

Nu börjar äventyret ;)

På M/s Skiftet !

Japp, vi kom upp i tid (Nå nästan iaf) hann till färjan med god marginal efter att ha överskridit hastighetsbegränsningen lite grann. Med betoning på lite givetvis ^^,

Vi har lyckats få i oss lite frukost och jaa, nu är det bara 1h och ½h kvar ! Tur att färjan insett hur ogärna folk reser med den och skaffat internet ! Dock gav det precis upp för mig :O Vet inte varför såå snyltar nu på någon annans som åker båten, hihi uups ! Hoppas bara inte denna människa tänkt stiga av inom en snar framtid, då vet jag nog inte vad jag gör. 

Jag och Jennifer är lagom trötta efter en natt bestående av ca 6h max, max alltså. Så vi sitter socialt på varsin sida runt bordet med varsin dator. Jappjapp, men det är chill. 

Hittade precis till en ny blogg, tillhörande Frida Grönholm. Kul var att jag hittade en bild där som min far tagit, men flickan hade varit snäll och berättat det iaf, lr för att citera: "Tagen av någon av Hanna Lindholms släktingar" och det räcker gott o väl för mig :) Dessutom var hon ju med på bilden också, så det är helt okej :) 

Nu satt jag just på fel låt, "Hero of war" jaa jag har hörlurar, alla får inte höra. Hur som helst så är det en dålig låt numera, den påminner mig bara om kriget, om amerikaner som dagligen förlorar sina liv pga det där helvetes kriget. Det påminner mig om att det för mig inte längre är okända amerikaner. Utan det numera är personligt. För min småkusins Johans fästmös kusin förlora sitt liv där för ett par veckor sen. Och ja, det räcker för mig. Det är alldeles för personligt. Dessutom var killen bara 19år, 19år ! JAG är 19 ! Det får mig o inse att man inte kan ta nått förgivet. Nu tänker då inte jag ge mig ut i kriget precis men man vet inte. Man kan aldrig vara säker. Inte ens här , på M/s skiftet kan jag vara säker på att inget händer. 

Sånt är livet och alla har vi 2 val. Att välja att vara rädda och stanna hemma från allt, låsa in oss i en jordkällare lr liknanade. Eller så reser vi på oss, tar chanser, risker, lever livet lite till minne av alla dom som inte längre vandrar på vår jord. Jag väljer livet, jag tänker inte vara rädd. Ingen ska få skrämma mig till tysnad, hindra mig från att leva mitt liv. Så är det bara. 

I höst tar jag chansen, flyttar till en stor stad som är full av kriminalitet , ofred och annat skit. Visserligen ska jag inte in i stora smeten, men man vet aldrig. Men jag låter det inte hindra mig. Jag åker, stolt som en tupp ska jag flytta in i Elevbyn på Lillsveds idrottsfolkhögskola. Stolt ska jag berätta varifrån jag kommer och att jag inte bryr mig om någon Stockholmare tycker att jag pratar som en invandrare. De må de få tycka, men jag tänker inte bry mig. Jag tänker inte låta nån trycka ner mig. Jag är jag och jag står för det. Så det så !

Nu la vi i land på Sottunga, lilla oskyldiga Sottunga. Med ca 100 invånare. Lyckligtvis skulle inte min internetutlånare av här, puh ! Så ännu så länge får dom vara oskyldiga. 

Förresten så har jag en enorm träningsvärk, helt enorm ! Men det var så värt det, förresten så har jag bestämt mig för att hoppa på NGD:s träningar iallafall. Jag har bara missat typ 4. Det är nu allvaret sätter igång. Jag ska, lite vackert på deras fb sida fråga om det fortfarande är okej, vilket det är enligt Nicole. Men det känns bättre o fara om dom väntar mig, då känns det bättre på något vis :) Men jag ska göra´t ! För kondis behöver jag, likaså styrka. Men kondisen är värre att bygga upp på egen hand. Det tycker jag det. Har jag kommit ihåg att nämna att jag tog fotbollen med mig?? haha jepp ! Jag o Jennifer ska sparka lite boll, vilket nog kommer behövas efter all mat vi ska äta ! ^^ Kollar man på packningen hade man kunnat tro att vi skulle vara borta i flera veckor, 1 åtminstone. Vi är borta 1½dygn ! haha Nåja, hellre mätt än hungrig och heller lite för mycket med än att sakna nått :) Det kör vi på ! 

Nu har jag skrivit så mycket att knappast nån orkar läsa, t.o.m. min syster har sagt att hon inte orkar läsa folk som uppdatera ofta och långt. Nåja, jag känner mig iaf lite lättare, lite klokare och lite tröttare i fingrarna. Just ja, jag har träningsvärk också, men jag älskar det ! Jag hade nästan glömt hur det känns,... underbart ! 

Om ingen granne har oskyddat trådlöst blir det nog ingen update innan imorrn kväll. Ha de bra så länge ! 

Over and out ! 

// Hanna :)

Jobb, sola & fottis !

Bra onsdag, mycket bra onsdag ! 

Jobbet gick smärtfritt, jobba med bra gäng ! Därefter for jag o sola en sväng med Melle & Jeffe. Därefter snabbt o handla innan jag kasta i mig mat och åkte för att sparka boll. tjaa, vi förlora stort men vi gjorde ju iaf 1 mål, ett snyggt sådant t.o.m. ! à la alexandra :D Och kul hade vi med :) 

Sen drog vi till backeberg o fortsatte o kolla på fottis, men fc bonde förlora tyvärr. 

Nu är jag hemma o försöker hitta inspiration till att duscha och packa. Nå klockan är ju bara 23 än, vart lite senare igår :p 

Ska duscha NU, sen packa, lova mamma att diska då hon mejla o bad mig höra av mig eftersom hon undra om jag var okej, nog är hon lite gullig ibland :) 

Sen ska jag fara med ett lass till Jennifer, så att jag inte har allt att komma ihåg imorrn, då kan det gå illa ;D Ändrade planer, nu ska jag tydligen o sova till na, braa då kanske vi inte blir såå försenade imorrn ;) haha

Så måste nog sätta fart dåå, sätta på lite bra musik o tagga järnet ! På fredag kväll sen när vi kommer hem hoppas jag på att jag kan träffa mina barndomskompisar , sommarålänningarna Linnéa & Erika. Sommargrannar har vi vart :) Fina minnen ! :) Får väl ev offra mig o fara ut meen fick ju fribiljett idag iaf, eftersom jag inte fått mitt kort -.- 

Nu ska jag sätta fart, varmt har jag också! håhå 

Nattinatt ! 

// glassflickan ",

En spontan tisdagskväll !

Idag gick det bättre, jobbade 10-16. Bara 1h övertid, fint så ! Nå junilönen blir ju inge o skryta med eftersom jag jobbat typ 1 vecka så nån timme extra skadar ju inte precis. 

Efter jobbet posta jag bostadsansökan till Lillsved. Har nog allt fixat nu ! Bara o packa o vänta till den 22 aug nu då ;D

Sen åt jag middag och därefter tog spontaniteten över ! Åkte till Jennifer för chill på balkongen, som följdes av pajbakning och tv tittande ! Mycket fin tisdag måste jag säga ! (: 

Nu måste jag hoppa i duschen för imorrn är det jobb 10-15 (ev 16) sen handla med Jennifer, käka middag och sen sparka boll ! hihi min första korpmatch för sommaren, vi lär väl förlora eftersom vi har fottisfolket skadade lät det som. Ojoj, illa ! Men kul lär det väl bli ändå ! :D Sommarfeelis det iaf ! 

Sen är det packning som gäller för på tors morgon sticker jag o Jeffe till KÖKAR ! hihi jaa, kökar av alla ställen ! Men roligt ska vi nog ha det :D Komma hem bruna o utvilade förhoppningsvis ;D 

Kan bara stanna till fredag kväll för jag jobbar lör-sön såklart. 

Menmen, nu sängen ! 

Nattinatt ! 

// Hanna :p



Just så ja,...

Nu borde jag då egentligen precis kommit hem från jobb, dessvärre så gick det inte så. Jag vakna upp i rätt tid, inga problem där utan när jag väl vakna mådde jag så jävla dåligt att jag inte visste vad jag skulle ta mig till ! :o Helt sanslöst vad dåligt jag mådde alltså ! Så det blev att messa chefen att det inte var möjligt, det kändes hemskt men jag hade inte så mycket till val. 

Nu, 6h senare mår jag superduper mycket bättre ! Och enligt schemat som jag ej fått så ska jag jobba imorrn. Hmm, chefen har dock gått hem för dagen. Får väl stiga upp i tid imorrn istället och glatt messa att jag mår bättre o kan komma o jobba. För sen tors-fre ska jag o Jennifer till Kökar ! hihi jepp ! Så då kan jag inga jobba heller :p 

Har nu även fått parkeringsvakts schemat för Madicken som vi (ÅUF) drar på Bentes i sommar. Missar då tyvärr premiären o en av parkeringsvaktsgångerna meen dom andra 2 ska jag väl dra mig dit. 

Nu funderar jag på vad jag ska göra resten av dagen då, betala räknar måste jag göra meen sen får jag se. Jennifer sku iaf ringa efter att hon varit med bilen o grejjat. Klockan 19 är det möte, måste ha fixat schemat tills dess men när Jenny inga svarar ?!? Får väl ringa o terrorisera henne, eheh 

Crap, hon är i Sund o jobbar o har schemat i stan och kommer ej hem innan imorgon. Hmm, lutar mot en tur till jobbet då o hoppas att schemat är uppsatt där och inte bara veckans., man kan ju hoppas iaf. Annars kanske man stöter på någon, dom borde ju sluta typ 4 så. håhå 

Så nu måste jag nog klä på mig och dra dit iallafall då, varför mådde jag skit imorse?!? Hade jag kunnat åka på jobb hade alla problem varit lösta. Sucksucksuck,... 

Nu sätta fart, heippahejj ! 

// glassflickan ",

Lillasyster & storebror !



Storebror Casper (min gudson) & hans nyfödda lillasyster ! Längtar tills jag får träffa alla men speciellt henne för första gången ! <3 

// Hanna :)

Söndagsfrukost !

Klockan är just 2, hehe och jag äter en ordentlig frukost ! Vad jag laddar för vet jag inte, men jag kände för det. Lider nog lite fortfarande av sömnbrist tror jag. Nåja, tur att jag börjar först 10 imorrn ! Sweet ! 

Fick för ett par minuter sen se på facebook att en kille jag var lite intresserad av för ett par månader sen har hittat sig en tjej, good för them ! No hard feelings eftersom jag inte är intresserad av honom än mer som en vän :) Ifall nu nån annan också sett det och undrat så vet ni det nu. Lite otippat dock, eftersom jag knappt visste att dom kände varann meen som sagt. Kul för dom ! (: 

Idag ska jag inte göra mycket, hade tänkt vara duktig o jogga meen förkylningen vägrar ju släppa :( Så det blir nog bara chill innan jag blir bjuden på grillmiddag hos faster klockan 6 ! Sweet ! (: Måste även ta o handla lite, vanlig söndag idag väl?! Och prata med Jennifer som tydligen har en del att berätta om helgen enlig sms:en. Så henne träffar jag ikväll gissar jag. 

Det är moln på himlen men solen kommer fram emellanåt, imorgon börjar allvaret pånytt och det ska faktiskt bli rätt skönt. 

Nej nu kallnar min frukost, cya ! 

// glassflickan ",

Kul att veta:

*I USA :

- behöver man ej packa matvarorna själv, det gör kassören (sooft !)
- spolar toaletten automatiskt, likaså vattenkranen samt pappret man torkar händerna med på allmänna W.C:n.
- har ALLA antingen snygga alternativt stora bilar ( inga gamla volvon här inga )
- har dom Ben & Jerry glassbarer, me like ! 
- dom har även Swizzels (stavning!?) en yoghurtglass (typ mjukglass) bar som har samma system som lösgodis. Du fixar själv och väger sen. Gott,fränt och rätt dyrt. Men så är det nytt i USA, vi får vänta minst 5år för att få det i Norden alltså. 
- har dom kodlås till bilarna. (Hallå, hur lat får man bli!?! :o)
- är folk dessvärre oftare överviktiga än motsatsen, sann historia tyvärr
-är frihetsgudinnan är mindre än man tror
- är NY:s tunnelbana är under all kritik
-är Central park AMAZING ! (ett MÅSTE)
-är läsk ALLTID billigare än vatten på alla snabbmatställen
-på restauranger kommer dom dock o fyller på vatten, + ! 


*Annat om Kanada:

- Montreal är franskt, mycket franskt.
-Kanada har fake dollar (egna d.v.s)

Kommer nog fylla på listan, men detta var vad jag kom ihåg nu ! Det ska även komma bilder med korta texter, förhoppningsvis imorgon. Under tiden kan ni ju memorera detta, haha 

Nattinatti ! 

// Hanna ",

Midsommardagen !

Är det då idag, undrar varför alla helger ska envisas med att först ha en afton, en dag , ibland en annan dag o.s.v. Nån som vet??

Hur som helst så åkt jag o faster ut till Sund vid 2tiden, en miss i min väderbedömning gjorde att de inplanerade soltimmarna uteblev med endast ca en kvarts undantag, bittert. Nåja, ny chans imorrn eventuellt. P.g.a. vädret så orka inte pappa grilla heller så det blev stekt kött istället, men serverat med nypotatis iaf. Alltid nått ! Därefter sov / vila jag ungefär 1h skulle jag säga, för att se åka tillbaka till stan, byta kläder o dra ut till Lemland. Väl hos Måns spela vi spel, jag förlora. Det var mindre roligt, jag var trött och orkade inte bry mig jag är alltså hemma igen. Lika bra det, så att jag inte är död imorrn och faktiskt kanske kan göra något vettigt, alternativt iaf inte sova bort heeela dagen. 

Vägen till och från Flaka är dock lång, speciellt om man åker själv och funderar alldeles för mycket, som jag gjorde. håhå jag börjar iaf längta grymt till hösten, redan?! Jaa, weird I know men så är det. Ny skola, ny klubb, nytt folk lockar. Jag är trött på Åland, t.o.m. på sommar-åland. Då är det ILLA. Eller så råkar det bara vara så att jag är sjukt trött pga att jag inte sovit mycket de senaste dygnet. Det förslaget är möjligt det också. 

Nu lyssnar jag på "Written in the stars" fin låt. Gillar den. Funderar även på att skriva lite om USA, ingen lång historia utan mera peka ut saker jag tänkt på, skillnader osv. Jag har ju ändå inget bättre för mig liksom. Därefter ska jag kolla nått avsnitt HIMYM och sen sova. Och stänga av telefonen. Jepp, det kör vi på ! 

Fridens, 
// Hanna :)

Midsommar !

Blev riktigt lyckad. Började dagen vid halv 2, eheh lider lite lätt av sömnbrist kanske?! Hann dock med att hämta o vika tvätt, fara en snabbis till sparis, fixa sovgrejjer , packa , duscha och fixa mig innan klockan blev kvart över 4 o Sara ringde på  ! Ibland är man snabb ;D 

Efter att ha lekt taxi o fått bilen full så kom vi äntligen ut till Linus. Vi snacka, chilla o njöt av tillvaron innan det blev dags att grilla. John hade fixat OXFILÈ åt oss ! åååh, superduper gott ! Åt det med nypotatis, grillad majs o tomat. Mumma ! 

Senare blev det marängtårta och därefter ännu senare glass o jordgubbar ! Prima ! 

Däremellan snacka vi, drack vi, chilla vi, skratta vi osvosv kvällen & natten lång ! Tiden flög iväg ! När de sista gick o la sig vid 3 satt jag, Perka och Hekko uppe fortfarande och efter ett par timmars pratande , argumenterande, musik lyssnande konstatera vi att det var försent för att orka lägga sig såå vi satt uppe hela natten :) Firade riktigt ordentligt alltså ! 

Ringde mamma vid 9 o hon undra nog vad som flugit i mig, haha försökte även tidigare jävlas med Göran men han var itne lika rolig utan la bara på. Vid 10 kom Sara upp, och vid 11, halv 12 fick vi väcka resterande. Nu är jag hemma o chillar en sväng. Ska småningom hoppa snabbt i duschen, packa lite och ev fara o hämta Jennifer o skjussa hem henne, därefter eller annars bär det av till Sund på middag ! Grillat idag igen ;) Senare ska jag ut till Lemland igen. Chill hos Måns är det som gäller ! Nyktert och trevligt ska det bli ! Så skippar Föglö med tusen människor, då jag eg bara vill träffa 1 som ska dit. Känns inte värt då nej. Vill även inte vara helt död imorrn eftersom det är jobb som gäller på måndag. 

Hoppas alla andra har en fin midsommarhelg, 

// glassflickan ",

Home sweet home??

Ja, man kan ju undra. Nu har jag iaf varit hemma i ca 26h. Var dock utan datorn över halva och än i ikväll har jag inte riktigt orkat. Så, så ligger det till. 

Sen vet jag faktiskt inte om det är så sweet att vara hemma, regn, mulet, booring. Men jag har fått umgåtts med finfina Jennifer idag ! Det var guldvärt ! Har saknat henne något vettlöst ! <3 Jag gav henne sin födelsedagspresent, o så hämtade vi min bil från servicen. Felet upptäckt och delen eftersänd. Sen åt vi efterlängtad mat, illa när ingen av oss har mat hemma ^^, Därefter blev det en tripp till Alko, sen efter jordgubbar till tanten i tältet, sen Varuboden o så hem igen. 

Därefter orkade jag faktiskt slänga i en maskin tvätt, städa åt fiskis o slog in en massa presenter. Efter att ha hängt upp tvätten drog jag med mig Jennifer ut på roadtrip till Sund. På vägen stanna vi o handla på mattssons o sen träffa vi syrran o Tilda en hastig sväng för att överräcka en present till na. Väl i Sund plockade vi ihop lite grejjer jag sku ha o lämna lite annat där. Trevligt med sällskap, tack Jennifer ! <3 

Sen vi kom hem har jag gjort nada, jo åt lite nyponsoppa och läst 145 blogginlägg, jepp 145 stycken. Måste medge att det är rätt booring att vara hemma när man vant sig vid att det alltid ska hända något. Nåja, man vänjer sig väl. Imorrn är det midsommar, ser fram emot att fira det med en gäng underbara människor ! Ska bli jättekul att se alla ! Och efter helgen är det jobb som gäller, och efter att ha sett pappren från skolan så kommer jag nog att behöva jobb rätt hårt. Hyran är ingen fara, inte heller matkostnaden (jäkligt soft att man får frukost, lunch, middag , mån-fre fm) MEN det ska betalas i FÖRSKOTT. Vilket innebär att jag kommer behöva ha rätt mycket pengar nu i aug, sept. Menmen, kommer ju få högre studiestöd och bostadsbidrag eftersom jag pluggar i Sverige iaf, alltid nått. Får se till att inte slösa nu bara, lätt på sommarn, (noot) men iaf tänka på inköp och spara saker som jag ej behöver nu till i höst efter att de första betalningarna är gjorda :) 

Den 22 augusti smäller det, om 2 månader alltså. Av dessa 2 månader ska jag förutom att jobba träna och passa på att umgås med alla vänner som jag inte kommer få se så mycket av i höst. 

En rapport om USA kommer nog först efter helgen om jag känner mig rätt, imorrn är det midsommar. Sara kommer vid 4 tiden och sen spenderas kvällen och natten och morgon i Lemland ! Awesome ! Nu ska jag bara se klart HIMYM på TV faktiskt, haha och sen är det definitivt sängen ! 

Trevlig midsommar alla ! 

// glassflickan ",

Long time no see !

Hi guys ! It has been a long time. Nej jag kommer inte skriva pa engelska, aven fast det skulle underlatta pga avsaknaden av a, a, o.

Trots att mamma har med sig paddan (aka Ipaden) sa har jag inte kunnat uppdatera for blogg.se verkar inte gilla den :s Sa darfor har jag bara kunnat uppdatera snabbt pa facebook, sa att folk iaf vet att jag lever :D

Nu har vi lamnat Washington efter oss och befinner oss nu hemma hos min pappas kusin Verna utanfor NY. Idag har vi bara chillat, kollat pa omgivningen och ska snart ata ute vid poolen. Jepp, hon har en pool and that is awesome ! Dessvarre har jag fatt en borjan till en forkylning meen jag tanker inte lata det stoppa mig :D Imorrn ska vi in till NY, aven pa fredag och ihelgen ar det pizza & poolparty pa lordag och pa sondag ar det father's day sa da ska vi grilla och ha en liten family reunion. Har i trakten bor pappas kusiner Verna och Ricky och natt barn , alltsa nan smakusin skulle komma pa sondag. Trevligtrevligt ! :D

Har i NY trakten stannar vi 1vecka, kommer hem den 22 juni sa vi ses till midsommar ! Jag ska spendera midsommar ute i Lemland med fina vanner saa jag ser mycket fram emot det ! Sen ar det jobbjobbjobb som galler !

Forresten var det varmerekord nar vi var i Washington, +40 grader ! :O Har ar det lite humanare vader, runt 25 grader tror jag. Skoont for mig, eftersom jag brande mig lite, eheh meen det ar battre nuu !

Det var allt "for now".

See ya ! Och tillsvidare far ni halla utkik for uppdateringar pa facebook !

Byebye !

// glassflickan ",


USA nästa ! :DD

Åååh, snartsnartsnart ! Har ännu inte riktigt fatta det dock :o 

Idag har jag då varit på brorsans avslutning, fintfint ! Brorsan fick stipendium också (: Grattis ! Sen har vi packatpackat o packat. Och jag är trööött o har sjuuukt varmt :o håhå

Om ca 1½h drar vi till stan för att först hämta min väska från Selinda som syrran sku ha, sen packa över det och därefter hämta brorsan från klassmiddagen. Sen skjussar jag dom till hamnen o kör själv o lämnar bilen på service, styrningen ska ses över då den är trög åt höger ibland. Därifrån hämtar mamma o pappa mig och seeen är det hamnen som gäller ! :DD 

Woooohooo ! Sen tar vi bussen till Norrtälje, och därifrån buss direkt till Arlanda ! Sover där o flyger imorrn bitti ! :DD Lokaltid landar vi sen efter 2 byten runt 17 tiden. Fast klockan hemma då är 22 nått. Pust, kommer bli sköönt att krypa till sängs den kvällen sen ! :D 

Såå nu vet ni det iaf, sen vet jag inte alls hur jag kan uppdatera meen nått att jag lever lär jag väl lyckas med iaf :D 

Tills dess: So long, suckers ! ;)


Pilarna pekar på Washington d.c (längst ner) & NY (högst upp :)

// the ice cream girl ;)

Strax kallar sängen !

Kvällen gick fort, hann bara blinka så var den över ! Vid halv 8 tiden kom Sara, mycket trevligt ! Såå hon hjälpte mig ta lite klädbeslut ;D haha fick dammsugat, diskat, städat och packat och så vips var klockan halv 10  !  (: Hoppas bara att jag inte glömt nått nuu :o Tror inte det iaf ! 

Väl i Sund har jag packat min o brorsans väska, chillat o försökt lugna stressade familjen ! hoho jag verkar vara den enda som är lugn :D 

Nu borde jag dock sova, Svante har avslutning kl 9 imorrn ! Lovade även att hjälpa honom med håret såå måst upp absolut senast halv 8 ! :O Jisses ! Så nu ska jag slänga igång ett HIMYM avsnitt o sen tuttisova ! Vi får se hur mycket uppdatering det blir imorrn, annars såå säger jag härmed HEJ DÅ ÅLAND & HELLO USA  ! :D 

Förresten så har jag o mina syskon få oväntade respengar av vår kära gammelfaster tant Bolla. Uppskattat ! Tuusen tack ! Måste försöka hinna fara o växla endel imorrn ! 

Hejjhejj ! 

// glassflickan ",

1 dag kvar !

Imorgon kväll börjar äventyret, då familjen Lindholm + Petteri stiger på M/s Rosella ! haha :D Meeeen innan dess har jag massor att göra. 

Dagen har iaf gått bra trots omständigheterna, förbannade magvärk :( Tur att vi iaf hade rätt lite på jobbet, blev klara i god tid. Och jag lyckades somna igår, med vetekudden på magen ! Ska nog ta den en stund snart igen känner jag :/ Usch vad ont det göör ! Nog om det. 

Efter jobbet har jag varit till banken o betalat bekräftelseavgiften till Lillsved ! , Växlade även pengar så nu har jag 192dollar i plånboken ! Därefter posta jag iväg bekräftelsen och sen for jag o köpte 2 stycken rosor ! En till Brorsan och en till Klingan :) 

Nu är jag hemma o försöker städa lite, skulle plocka undan studentpresenter o plockade fram grejjerna av Elin för att ta kort på dom och hittade då ett kort med en helt underbart fin text ! Tack världens bästa Elin ! <3  Ååh, jag kommer nog att få lite svårt att lämna alla mina fina brudar... Men sånt är livet, tur att Åland inte är alltför långt borta från Stockholm ! ((: Även fast det såklart inte är samma sak som att bo nån hundrameter ifrån varann, menmen ! 

Det blir ingen träning ikväll, magen gör ont och i början av värken så brukar det bli olidigt efter träning, inte bättre tyvärr. Dessutom måste jag även packa och städa och laga mig ut till Sund i vettig tid såå det blir inget tyvärr. Nya tag efter USA resan ! Förhoppningsvis kan bästaste Elin vara med då ! :))

Nu ska jag värma upp lite middag och sen sätta igång på allvar ! 

Pusshejj ! 

// glassflickan ",

Piss !

Efter 3 HIMYM avsnitt är värken ett faktum, jag har en helvetes vecka framför mig o jag som reser bort i övermorgon :O Piss vilken dålig tajming ! Sjukt kul att sitta o ha sjukt ont i magen 10h i flyget :(( Näej, detta var inte kul alls ! 

Nu ska jag nörda lite fb spel, blev ju pigg av detta ju, crap. Sen sova ! Och så hoppas jag innerligt att värken ger med sig så snabbt som möjligt ! Funderar lite på att värma vetekudden, joo det ska jag nog göra ! 

Tjingeling ! 

// glassflickan ",

Checkcheckcheck !

-Spelat fottis & konstaterat att det är ett helt gäng fina tjejjor i laget, check ! 
-Stressat till dansen, dansat & blev "hög" av det ! Dansglädjen är tillbaka ! , check ! 
-Tvättat kläder, check ! 

Ja o nu är jag helt slut. Magen gör ont också, hoppashoppas inte det är min vecka nuu när jag ska fara bort :( blää ! Ska precis gå o sova, klockan är snart halv 11 o jag är slut. Det var inte igår. Ska bara kolla nått HIMYM avsnitt först, blir nog 2 om jag känner mig rätt. Jag borde även ha skrivit en packningslista ikväll, men hjärnan strejkar. 

Imorrn är det jobb 9-15, sen till banken o växla pengar o betala och sen posta brev till Lillsved ! Därefter ska kläder vikas, packningslista skrivas och packning påbörjas. Även lägenheten behöver få sig en omgång, hmm.

Klockan 7 är det träning med NGD, och sen kommer Sara till stan för att få instruktioner o nyckel. Hon är min hustomte medans jag är borta :) Sen drar jag mot Sund, crap måst ha nå kläder att ha på Svantes avslutning också :o Crap ! Nå det löser sig väl. Tjolahopp, det är meningen att jag ska ha allt från stan med mig till Sund imorrn, hoho wish me luck ! Tur att vi har tid att fara via innan båten går på onsdag ifall om att.

Nu börjar locken falla, nattinatt  !

// Glassflickan ",

Mer död än levande !

Jaa, jestanes vad det tar på o dygna, hoho gårdagskvällen blev minst sagt lugn ! Åt lite mat, packade upp resterande presenter och lite sånt. Lekte lite med pappas kamera o inte så mycket mer. 

Det var ju givetvis stört omöjligt att somna såå fick inte mycket sömn inatt, känner mig mer död än levande. Det var såklart massor av jobb idag och jobbigt var det. Hujaa,. 

Nu har jag lagat och ätit mat och klockan 6 har jag korpträning på Nabben ! Kom precis på att jag inga har några benskydd istan meen det får gå ändå idag bara. Sen får jag smita ifrån den för att hinna till dansen som är klocka 7 :) Därefter måst jag hem o tvätta klääder, sen såg jag att Piddi & C:o hade fottismatch ikväll såå det hade ju varit kul att glo lite på den :p Får se hur trött jag är ^^, 

Om jag sku ta o leta fram skorna iaf nu då. Dom ska vara här nånstans :p Ingen boll har jag heller, ojoj det får väl gå ändå bara :D 

Ikväll är det fottis o dans, imorrn har NGD första sommarträningen och på onsdag sticker vi ! :DD Wooohoo ! 

// glassflickan ",

Studenten !

Studenten, ja jag har tagit studenten, ja jag har tagit studenteeeeeeeeeeen, fy fan vad jag är bra ! :DD

Så är det, äntligen är även jag student ! Och för att citera ett kort som jag fick: 

"Efter mycket svett & slit tillhör du nu en elit" True story :D 

Studenten blev awesome ! Vädret var toppen ! Först dimissionen, det var jobbigt att sitta så länge på läktarn o innan det var vår tur smakade det riktigt trä i rumpan. Men jag snubblade inte och det var det viktigaste ;) Samuel sjöng halva publiken till tårar och Mendez o c:o fick alla att skratta ! Mycket fint program (: 

Sen fick vi åka Röde orm runt stan och i vår vagn kom Anton, Nico & C:o som hade trummor o grejjer med sig ;D Utanför skolan fick jag en hel drös med rosor, bl.a. av min gamla dagistant & så kom Julia ! Åh vad härligt det var att se henne på benen igen ! (: 

Väl hemma tog vi lite bilder och så kom det en massa gäster. Riktigt trevligt ! Jag fick en massa fina presenter, blommor, pengar, glas, smycken, kokböcker, handdukar, muggar, champagne, skålar osv :) Vi åt superduper god smårgåstårta och marräng och choklad tårta :) 

Även ett helt gäng från laget kom o firade mig, mycket trevligt ! Sen fick jag lite bråttom till middagen men det var ingen fara. Åt helt god mat på Nautical, även fast portionerna var små ^^ Och därefter drog vi till Knorring o sen vidare till Arken ! Där blev vi sen till halv 4 då vi drog till Select. Därefter var det ju sen 2h kvar till champagnefrukosten o kallt var det ute såå vi var ett gäng på 15pers ungefär som drog hem till mig :) Riktigt trevligt var det ! 

Efter frukosten, som inte var så häv meen rätt rolig ändå där bl.a. ett gäng var upp på självstyrelsegårdenstak :) Vi hängde väl där närmare 1h och sen åkte jag, Erika o Henry hem med taxi eftersom min skjuss hade somnat ;D Jag kom isäng vid 7 ungefär, efter att ha varit vaken i 23h och sen vaknade jag vid 16.30 när pappa o brorsan kom o knacka på ;) 

Men jag hade en underbar student, fick fira den med en massa fina människor , hade tur med vädret, god mat och dricka och en sjujäkla kul kväll ! :D Tusen tack till alla som deltog ! ((: 

Både min far och bror tog bilder under dagen men har bara hunnit ta pappas än så bjuder på ett par från dagen: 


Samuel - You raise me up












Småkusinerna Sigrid (Kusnbarn) & Casper (gudson & kusinbarn) :)


Familjens studenter :) 

2008, 2011, 1972 :)
// glassflickan ",

Imorrn smäller det !

Dagen har bestått av handling, genrep, mera handling, grillning, städning och bakning ! :D Hade huset fullt här ikväll och smörgåstårtor och vanliga tårtor lagades ! :D

Så nu borde allt vara under kontroll, det som inte är det får fixas imorrn lr vara ogjort ! Ska småningom hoppa i säng, man vill ju inte va tröött och så kommer det bli en lååååång dag ! 

Schema:

8.00 Uppstigning --> dusch , fixning
8.30 Frukost
9.00 Syster T kommer o tårtorna färdigställs
9.45 Avfärd mot Baltic ! 

11-ca 13.15 Dimission

Ca 13.35 Utspring från skolan ! 

15.00 Bjudning hemma, välkomna alla o fira med miiig ! :))

18.45 Ska jag träffa Nette & Basse för middag på Nauticla 19 med alla studenter ! (: 

Därefter ska studenten firas ordentligt ! Får väl se när jag vaknar upp på söndag. Vi ses i vimlet imorrn hoppas jag  !

Nu ett HIMYM avsnitt o sen sängen ! 

Todeloooo ! Just ja, ska lyssna på studentsången först också ! :DD

haha 

Nattinatt !

// glassflickan ",

Organiserat kaos !

Jaa hörrni, nu börjar stressen släppa meen istället har jag gått o blivit lite nervös, varför vet jag absolut inte meen jag är iaf hellre lite nervös än stressad :)

Min morgon höll på o börja riktigt tidigt idag, fick ett samtal 5.20. Meen jag var för trött för att svara ;p Istället drog jag mig upp vid 9 tiden för att vara på jobb 10. Jobbade 10-15.30, föör vi blev klara rätt fort så :) Jobbade även lite med Jenny, trevligt att ha nån man känner på plats :) Är ju lättare att snacka då, spec med nån som kan svenska !! haha :D 

Sen drog jag hem, städade åt fiskis, diskade, rensade kylen (ehhe), och sen ringde jag sjuttioelva samtal till min syster för att få reda på allt och så handla jag , bäddade rent åt syrran o hennes kille samt redde upp i lägenheten, vilket behövdes. 

Därefter drog jag mot Sund, och till min lycka hade mamma o pappa städat massor idag ! :DDD Underbart ! Där försvann stressen med en gång. Så ikväll har pappa o brorsan hämtat stol o bord och jag har bakat småkakor och så har vi börjat dukat lite granna. Tagit fram dukar osv. Skööönt ! Imorrn ska vi handla, sen ska jag duscha , fixa mig och fara på genrep. Sen kommer jag hem med syster S o hennes pojkvän P och då är det hastigt middag för sen ska det bakas tårtor med instruering av syster T ! Vi ska nog även duka fram alla tallrikar, glas, bestick osv. Så att vi inte behöver stressa varken lördag morgon lr när vi kommer hem igen !

Ikväll har jag även rakat benen och funderat ut smink och smycken osv. Känner mig nästan redo :)) 

åååh, nu längtar jag galet mycket !!! Jag ska bli STUDENT, nu på lördag ! Det är ju sjuuukt ! hahaha åååh, lyckalyckalycka ! :DDD 

Nu ett avsnitt, nej ni inte SATC utan istället " How I met your mother" har laddat hem första därifrån eftersom jag inte hittat satc 5 :/ Meen det går nog bra det här med :))

Fullt upp imorrn, så nattinatt !

Life as we know it,...

Hette filmen som jag just såg klart på :) Mycket fin och den fick mig att verkligen tänka på att man inte ska ta något förgivet. Att man verkligen sak vårda om sina relationer för man vet aldrig när livet får en plötslig vändning. Det är faktiskt så. 

Kvällen spenderades iaf i Lemland, hemma hos Em med bandybrudarna ! Riktigt trevligt, massa snacka o sommarmys. Synd bara att det blev kallt så fort. Dessutom hade vi en massa hundar med oss , eftersom Em o Nicke äger 2 och så hade även Sanna och Linda med sig sina. Myyys ! Och guud vad dom var söta :D En vacker dag ska jag skaffa hund, när jag har tid för det. 

Jag var väl hemma vid halv 11, 11 kanske, det blev som sagt kallt rätt fort. Försökte få tag på mamma meen utan tur, så jaa, nu hoppas vi att detta löser sig med handlingen bara. Jag ska INTE få nån panik, jag ska INTE. Pratade även med fina Jennifer nu, och det var skönt att höra att hon inte har ont och hon lät nästan återställd ! Humörsmässigt osv alltså, axeln kommer behöva tid för att läka helt :) Men hon kämpar på och hon kommer bli helt återställd ! 

Eftersom jag varken har ork lr lust och eftersom jag jobbar imorrn valde jag sen att stanna hemma resten av kvällen och se på filmen. Och nu är det hög tid för att sova. Jobb imorrn 10-16. Sen måste jag städa o grejja här eftersom syrran o hennes karl kommer hit och sen hem till Sund och fortsätta fixa osv. Pappa o jag ska efter bord och stolar och så hoppas jag att dom verkligen städat massor under dagen. Så att jag kan få känna lite lugn. Ska även ta hem allt som jag kommer behöva till genrepet på fredag, d.v.s mössan o smyckena eftersom skorna och klänningen är på plats ! Måste även ringa min syster o påminna henne om sakerna som hon sku ta hit :))

Nu sängen, hoppas på lagom mycket jobb imorrn, så att jag får sluta när jag ska. För det behöver jag för att hinna med allt ! 

Nattinatti ! 

// glassflickan ",

Leeeeeeedig , lr så inte.

Nej jag har inte blivit inkallad på jobb men inte kan jag kalla dagen ledig för det. Jag har städat, plockat, burit undan, grejjat och stressat för att fixa inför min student samt för att brorsan skulle få in sin projektredovisning samt att se till att min syster överhuvudtaget nu kan komma hit och få alla papper fixade. Jisses, den dagen jag får "själv" utan föräldrar alltså men med nå vänner till USA ska jag förbanna fixa allt ½år på förhand, minst. hoho

Nu har vi iaf gården fixad, studsmattan är flyttad, uteborden utsatta diverse skräp och annat är bortplockat. Alltid nått (: Sen är även övervåningen helt klar nu och efter morgondagen då mina föräldrar är hemma o lediga ska även undervåningen vara fixad. På fredag är det då "bara" att duka och ställa iordning o gå igenom så att allt flyter på bra :) Alla dricka är inhandlad o på kylning i källaren ;)

Eftersom mina föräldrar nu lovat att detta ska vara under kontroll såå ska jag alldeles strax åka till stan, duscha , fixa mig och sen dra ut på lagfest till Em i Lemland ! ((: Sköönt ! Måste nog fara o handla nått också, är dock supermätt så jag grillar nog inget meen nått måst jag väl ha ifall jag blir hungrig :)

Imorrn är det då jobb som gäller och seen handla, hämta bord & stolar, baka kakor etcetc. Kommer jag levande ur detta så är det ett stooort +, nu känns det rätt hopplöst. haha skämt o sido det blir nog bra tillslut ! 

NU dra, hejjhejj ! 

// glassflickan ",

RSS 2.0