Låter kroppen bestämma!

Dag 2 och därmed sista dagen av "Ansvarsfull alkoholservering" avslutad! Började dagen med att lyssna på att läkare som pratade om de mentala skador som alkohol ger, nog intressant med likväl sövande. 

Resten av dagen bestod "Konflikthantering" med Henrik Mattson från cuab (.se) Och vilken kille! Inspirerande, intressant, övningar jaa helt fantastiskt faktiskt! Lärde mig en hel del både om hur man faktiskt ska bemöta olika sorters gäster men även endel om mig själv t.o.m. :) 

Sen drog jag ner på stan med flickorna för att inhandla dagens middag: Marinerade kycklingfileér fyllda med philadelphia och skinka! :) Var även och lämna in skattekortet så jag undviker 60% skatt & så ligger det färdigt där inför framtida jobb! Sweet! 

Hade sen planer på gymmet ikväll men lät kroppen bestämma och den sa vila. Så för att inte irritera den och få någon otrevlig förkylning på halsen igen så valde jag helt enkelt att stanna hemma och vila istället! Har passat på att fota och lagt upp en massa bilder på saker som jag hittade när jag rensa hemma i mitt flickrum i söndags! Tänkte se om någon annan skulle få glädje av saker jag inte längre har använding för! Och att tjäna lite på det är ju inte heller helt fel :) 

I övrigt har jag chillat järnet och imorrn är jag ledig! Ska få laptopstödet sålt (Y), gymma om kroppen känns piggare, diska, tvätta, handla och ev. klippa mig ifall nån frisör på stället jag fick presentkort ifrån har tid för lilla mig :) 

Har förövrigt valt att skjuta upp resan vi tänkte ta på sportlovet, egypten är oroligt (igen när jag tänkt åka :o) och kanarieöarna lockar inte så värst mycket och det är till dessa platser det finns resor kvar.  Blir att åka i slutet på maj istället, innan jobbet kallar! :) Är sugen på Grekland eller Kroatien främst :) 

Sen står myskväll på schemat här imorrn kväll Ofantligt skönt om du frågar mig :) 

Skola & gym!

Det kommer nog inte hända alltför många gånger så lika bra att säga det, sååå sköönt att vara tillbaks iskolan idag! Provet gick vägen, det var några små saker jag inte riktigt kom ihåg men i övrigt kunde jag nog allt (y) :) 

Dagen fortsatte med kurs/föreläsningar på temat "Ansvarsfull alkoholservering". Det handlade givetvis om alkohol, men även droger, narkotika, polisen roll och restaurang- och krog branschen generellt :) Överlag helt intressant, även fast den sista föreläsaren hade kunnat förberett sig en aning mer tycker jag,... 

Ikväll har jag varit till gymmet, var ju ett tag sen sist då jag kände mig halvkrasslig ihelgen och sen låg hemma sjuk mån-tis var det ett tag sen såå med tanke på det gick det bra! Men ska tvinga mig dit varje dag fram till min födelsedag nu! Bokade in o träna med Åse den dagen så, för andra året irad! Tyvärr ingen tradition jag vill  fortsätta med (Förlåt ^^) 

Men nu blev jag trött, det var som sagt ett tag sen jag var till gymmet och om jag ska orka sitta och lyssna på del 2 av kursen imorrn med konflikthantering och alkoholens effekter som tema är det nog lika bra att stänga av datorn och krypa ner i sängen nu! 

Just ja, tack för "hårbanden" syrran! Passade perfekt och jag slängde glatt mina gamla slitna i roskisen! 

Nattinatti! 

// Hanna 

VIN!

Jaa, har nu läst mig helt galen. VINVINVIN är det enda som snurrar runt i min skalle just nu! De bra nyheterna är iaf att det börjar sitta en hel del (Y) Kan de flesta av instuderingsfrågorna och känner generellt mig rätt lugn! 

Såå unnar mig därför en liten paus innan jag tar mig igenom det en sista gång! Kan ju påpeka att det går bra mycket bättre ikväll  än igår för huvudvärken har äntligen gått över och febern verkar ha gett med sig den också! Hurra! 

Så imorrn har jag alltså vinlära prov (ifall nån missat det...) och resten av dagen består av föreläsning med rubriken "ansvarsfull alkoholservering" Sköönt att få komma tillbaks till skolan! :)) 

 

Myshelg!

Helgen blev riktigt bra ändå, trots att jag fick sova själv. Jobbade natt i fredags, kassan första gången och det gick nog bra :) Nått små fel kanske, men inga större missöden :) Fick åka hem redan 3.30 också så det var skönt! 

I lördags sov jag länge, skööönt! Sen kom syrran hit och vi pyssla födelsedagskort och slog in presenter till skruttan medan vi prata om allt och ingenting :) Mycket trevligt! 

Sen hoppade jag i duschen,for och hämtade Svante och sen åkte vi alla 4 till Hjorten på middag! God mat, trevliga servitörer, en riktigt mysig restaurang om jag får säga det själv! Åk dit vettja! Öppet tors-lör! Därifrån styrde vi sen kosan ut till Eckerö på 8-års kalas och blev där långt efter att skruttan lagt sig. 

I söndags steg jag upp vid 12, hämtade upp helgens umgänge och så åkte vi ut till Sund! Städade ur en massa lådor, hittade saker som jag ska göra mig av med/vi behöver i stan :) Plockade även igenom diverse lådor och sorterade upp dem! Jisses vad jag redan har saker, skulle nog kunna fylla ett helt hus redan :o 

Fick en himla massa gjort meen vet också att jag har sjukt många timmar kvar där innan jag blir klar, om man någonsin kan bli det?! Nä men jag har en liten plan på att göra mig av med allt jag inte kommer ha någon nytta av i framtiden, så att det inte bara får hänga med för att jag inte orkade kolla igenom det :) Planen långsiktigt är att rummet ska se ut och vara ett neutralt gästrum för mamma o pappas alla möjliga gäster :) 

Vid 23 kom sen äntligen min fina hem igen! <3 Vi gick och la oss och sen mitt i natten måsta jag upp och skjussa syrran och hennes kille till båten. Det tog knappa timmen och sen hem och sova igen. Någonstans där började väl roten till varför jag legat hemma nu måndag och tisdag. Förkyld, feber, och en sjuhelevetes huvudvärk :S :( Har som "tur är" bara missat mest matlagning, det är sjukt kul men inte så att jag blir efter direkt. Nu onsdag-torsdag har vi föreläsning hela dagarna så när som på vinlära provet jag ska skriva om imorgon. Och som ni kanske förstår har jag inte haft ork att plugga de senaste dagarna,. meen jag måst väl ta tag i det nu. För jag orkar inte ha det hängandes efter mig längre, de får gå som det går. Wish me luck! 

// Hanna 



Händelserik vecka !

Ja jessus, veckan har bara rusat förbi! :) 

Får börja med att avslöja att jag förra söndagen var och FLÖG i ett litet 3pers flyg med pappa och en pilot över vår vackra ö :D Pappa fick det i 60-års present i somras och han fick ta med 1 person. Mamma ville inte, Svante hade fotboll, syrrorna hade inte tid! Win! :D Det var hur häftigt som helst! Bilder kommer nog senare! 

Sen inledde jag nya vecka med pluggpluggplugg, whisky/ey, vodka, brännvins prov stod på schemat och mycket tid ägnades åt det! Verkar ha lönat sig för jag tror det gick bra också (Y) Har annars hunnit med att gymma, hade en kvalitetseftermiddag med Sara efter provet och fick massa ärenden gjorda avslutade med middag hemma hos oss :) Mycket trevligt! 

Igår jobbade jag på Hjorten, vet inte om jag hade 100% lov till det meen jag tog det lugnt och det kändes bra! Blev ingen lång kväll heller så :) Skön mjukstart! Hade himla trevliga gäster också, två barnfamiljer :) Vi blev nog alla lite bebissjuka, t.o.m. Camilla som hävdade att hon inte gillar barn :p Hur som helst var det skönt att va tillbaks, lite ringrostig men det gick nog helt bra :) Kunderna var nöjda iaf (Y)

Idag har jag hunnit med att va iskolan och förbereda inför kvällen, fick gratis lunch där med (Y) Sen har jag gjort ärenden, hämtade ut en vinst från Jicken-julkalendern och det var en tvätt & klippning! Visserligen inte hos min frisör meen när man nu vunnit den gratis kanske jag kan vara lite otrogen! Topparna ska jag väl våga nån annan röra iaf :) 

Var även på min andra arbetsintervju och har nu beslutsångest deluxe! Ska försöka ta ett beslut ihelgen hade jag tänkt. Skönt att kunna välja hur som och inte bara måsta ta det enda man får. I-landsproblem indeed! 

Försökte sen lugna mina nerver med reashopping som jag kunde finansiera med presentkort sånär som på 35cent! ^^ Blev nya "lite stadigare" skor! Lite tyngre, tjockare material än tygskor typ :) Bra att ha när vädret är lite sämre! + hårsnoddar! Så faktiskt saker jag behövde :) 

Har även varit och handlat frukostmat och bäddat åt syrran och Pete som kommer inatt, så blir inte en så lång helg trots att min fina åker på bortamatch + cup. Har inbokat nattjobb ikväll (äntligen!!!) meen lugna er jag ska sitta ner i kassan så inte så mycket spring! 

Imorgon ska jag sova länge, försöka hinna med ett gympass och sen blir det middag på Hjorten med lillebror, storasyster och Pete och därefter 8års kalas för systerdotran! :) Söndag blir troligen i Sund, har inte varit där någon längre stund sen förra året :o 

Nu behöver jag laga ihop lite mat, köpte fastlagsbullar till efterrätt (a) lite tidigt men dom såg ju så goda ut :o haha
 
Trevlig helg på eder alla! :) 

// Hanna


½ år!

Jag har faktiskt varit aktiv denna söndag, gjort både vanliga och ovanliga saker meen tänkte strunta i att nämna det idag och ta det imorrn istället för idag är det faktiskt ingen vanlig dag!
 
För idag är det exakt ett halvt år sen jag träffade världens finaste! Att jag tog beslutet, att inte åka till London och stanna hemma är helt klart det bästa beslutet jag någonsin tagit! <3

<3
 
(Bilden är från Skepparbalen 2012)

// Hanna 

Euforisk!

Ligger på sängen helt utamattad men så lycklig att jag inte vet vart jag ska ta vägen! :D Kan inte sluta le! 

Det blev tacopaj igår och för att va första gången blev den helt ok! Mer fyllning bara så! Sedan fick jag sällskap av min fina med till baltic för att sitta i seket när mina fina brudar krossade motståndet med hela 14-0! Duktiga flickor! 

Idag inledde jag dagen med ett gympass, riktigt kul att köra nya övningar och tungt blev det också! Fantastiskt! Känner redan att träningsvärken kommer smygande. 
 
Eftermiddagen spenderade vi med släkten i församlngshemmet då det blivit lilla Ines tur att döpas! Guds ord blandat med fina sånger, världens sötaste vattenhällare och en mycket nöjd liten tös så var då alla i släkten döpta åter igen :) Vi fick en massa god mat och jag riktigt njöt av att umgås med finfina släkten, det händer ju för sällan! Och alla underbara kusinbarn och deras ofantliga energi,påhitt och ideér Helt underbara är dom, allihopa! <3 

Men nu 3h senare är jag helt slut och mys med mannen står på schemat resten av kvällen! <3 

Förresten gick arbetsintervjun bra , ifall nån var nyfiken att få veta det! Men kommer inte uttala mig mer förrän jag varit på nästa och tagit mitt beslut! 

Ha en trevlig lördagskväll! 

// Hanna 
 
 

06.50 & -24!

Fredag, min lediga dag! Underbart skönt att bara ha lektioner mån-tors. Blir ju lite bortskämd med en ledig veckodag, varje vecka! Men bara att gilla läget så länge det varar :) 

Var barnvakt till Tildisen igår, och så var det kris på syrrans jobb så blev o sova där också :) Men hon har tempurmadrass så inte mig emot ^^ Trist o sova själv förståss men så blir det ibland :) 

Så för att hinna till gymmet och träning med Åse itid blev det uppstigning 06.50! Vågade inte stiga upp tidigare heller då skruttungen är himla morgonpigg för när jag steg upp kom hon också upp! :) Var mycket nöjd över mitt beslut att inviga mitt "framruteskydd" till bilen igår kväll för -24 visade bilen när jag satte mig och skulle köra in till stan! Huuh! Nog är det vinter på riktigt nu nog! Hann hem via, byta kläder och slänga i mig lite frukost innan den avtalade tiden på gymmet. 

Tänka sig så går det faktiskt framåt med knät, trots att det inte känns som det. Sköönt! Fick även nya övningar, (y) Vilket i rehabsammanhang är lika upplyftande som framsteg överlag! :)) Det var inte så farligt o träna den tiden faktiskt, och nu har jag dessutom hunnit tvätta, ätit en till frukost, duscha och klockan är nu ungefär kvart över 11 :) Skönt!

Klockan 13.30 har jag årets första arbetsintervju, säger inte mer än så till er nu! Men wish me luck! Ska även hinna med att pyssla ihop ett dopkort och köpa doppresent och fundera ut kvällens middag! Sugen på paj! Vet inte vad min bättre tycker om det dock, vi får se! :) 

Har även bestämt mig för ännu ett mål för året, jag SKA springa Sjöjungfruloppet i maj MINST lika fort som ifjol! Sprang själv utan klocka ifjol men ungefär 56-57min gick milen på då! Under 55min är årets mål! Åh vad jag längtar till bara vägar, friska vindar och våååår! 

Nähä, kort pysslar inte till sig själva! Sluta drömma och jobba nu istället är det som gäller! 

Trevlig helg på er! 

Dagens låt: http://www.youtube.com/watch?v=J91ti_MpdHA

// Hanna

2012 - from my point of view

Lika bra o sammanfatta året medan man någorlunda kommer ihåg något! Kör en lista och får väl komplettera om det är något annat jag känner att jag vill dela med mig av, enjoy: 

Gjorde du något 2012 som du aldrig gjort förut?

Hmm, jobba i nattklubben, på äventyrsläger, sportkidz , sprang tjejmilen, gick på skepparbal

Vilka länder besökte du?

Bodde halva året i Sverige, resten på Åland,. 2013 ska jag resa! 

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2012? 

Dansa pausa, lyckligare nu, du suger, vart jag mig i världen vänder 

Bästa beslutet du tog under året? 

Jobba på sjödagarna, stanna på Åland & flytta ihop med Henrik <3 

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Hmm, gladare nog :) Speciellt hösten-vintern! 

Mest stolt över?

Mina lopp, sjöjungfruloppet, tjejmilen och loppet på Vårdö i ösregn,. 

 

Vad gjorde du på din födelsedag 2012?

Var på Åland, träna med Åse, luncha med faster, middag med familjen på Texas :)

 

De bästa nya människorna du träffade?

Henrik <3, Johanna, Lucas, Markus, Tommy

Vem saknade du?

När jag bodde i Sverige saknade jag vännerna & familjen hemma

 

Bästa boken du läste i år?

Läser verkligen få böcker,. vet inte om det var 2012 men Stefan Holm 1 av 12 har jag läst o den var bra!

Favoritprogram på TV?

Såg knappt på tv alls, serier is the shit!

 

Vad var din största framgång 2012?

Hmm, genomföra ett lopp i spöregn kanske, bli klar idrottspedagog

 

Största misstaget?

Att jag tackade ja till att åka till London, men hey "life is what happens when you are busy making other plans"

Något du önskade dig och fick?

Tjaa, fick nog vad jag önskade mig i födelsedagspresent om jag inte minns fel

Något du önskade dig och inte fick?

Hmm, ingen aning

Vilket datum från år 2012 kommer du alltid att minnas?

20 och 22 juli samt 20 augusti 

Vad fick dig att må bra?

Henrik, mina vänner 

 

Vad har du för förväntningar på 2013? 

Ett år fyllt av skratt och roliga överraskning! 

 

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? 

Min kusin Johan och hans sambo Nina 

 

 Dog någon som stod dig nära? 

Farmor <3

 

Är det något du saknat år 2012 som du vill ha år 2013? 

Lite längre innebandysäsong, haha nä men mer tid för släkten!

 

Har du varit sjuk eller skadat dig? 

Japp, knäskadad för tredje (och förhoppningsvis sista) hösten i rad...

 

Bästa köpet? 

De flesta julklapparna jag köpte och gav bort! De som fick dem verkade bli nöjda & glada :)

 

Vad spenderade du mest pengar på? 

I Sverige mat och hyra, hemma,... mat ute! Men det är ju så roligt :D 

 

Gjorde någonting dig riktigt glad? 

Jaaa, Henrik! <3

Har även bestämt mig för noll nyårslöften, istället har jag mål för 2013:

 

1) Försöka hålla mig skadefri! 

2) Spara pengar, undvika onödigt slöseri o tänka efter innan jag handlar!

3) Bli starkare än någonsin förut! (För att undivka skador)

4) Komma in på en utbildning! Sen kanske jag inte börjar förrän hösten 2014 ,. men söka iaf! 


Det var vad jag kom på nu! :) 

Kanske lite bilder dyker upp senare :) 

// Hanna 

 


Dags för förändring!

Nytt år, nya möjligheter, ny chans till förändring! 

Har varit trög med att byta header, hela hösten och vintern fram tills nu har jag visat er bilder från min fantastiska sommar 2012 meen nu när det faktiskt är nytt år kände jag att jag verkligen måste ta tag i saken :) 

Ypperligt att jag tog mig tid ikväll istället för att plugga på franska prov (a) 

Nåja, nu ska jag iaf börja uppdatera er mer flitigt! Ny årstidsbefriad header med mitt motto och inspirationsbilder! För det kommer handla mycket om min knäskada, vägen tillbaka. Vägen må va lång, men jag ser målet i horisonten! 

Tänkte dra en kort 2012-lista inom kort. Förresten första gymfria dagen sedan besöket hos Erkki den 3 januari. Han sa åt mig att vara där varje dag, det har jag varit. Men idag somnade jag på sängen ca halv 4 och vaknade halv 6,... Kändes inte riktigt värt att dra till gymmet när jag fortf. kände mig trött efteråt...

Nya tag imorrn!

Stay tuned !

// Hanna 

När hundarna får bestämma

Jag hade tänkte ta tag i o summera året och blicka framåt. Men jag hade två hundar som tyckte annorlunda så det blev mys i sängen och ett par avsnitt Dharma och Greg istället! 

Håll ut mina trogna läsare, snartsnartsnart kommer bättre uppdatering! Jag lovar! :))

Och ja, en ny header ska jag också ta mig tid till att knåpa ihop! :)

// Hanna

2013!

Alltså det här med uppdatering, det går ju inte helt bra måste jag nog erkänna :) Men jag tycker ändå att det är positivt, att jag inte hinner trots att jag är skadad och eg kanske skulle ha tid! :)

Lilla jul, skepparbalen, jul, skidresa & nyår har passerat :) Uppdaterar er lite mer imorrn tror jag bestämt, för nu ska vi strax iväg på nyårsmys hos Sara!

Tjingeling!

RSS 2.0