Sleepy sunday!

Inlägget som precis publicerades skrev jag och försökte publicera igår men blogg.se strejka :S Så ni fick det nu istället! :) 

Igår hann jag faktiskt med lite vettiga saker också, som att rulla hundratals köttbullar & fixa praktikplats till våren! Tjoohooo! :D Har gått o tänkt lite, och även fast det säkert hade varit roligt och vara på en båt så vill jag inte vara på Birka efter vad jag fått höra av Julia & Linn, 2h färjorna känns lite trista och tjaa sen finns bara Cinderella kvar som man ej måst kunna finska på. Så nä, det blir en restaurang hemma :) Jag vet redan nu att jag, de lediga stunderna skulle sakna både min man och mina vänner. Att inte kunna va "ledig" på riktigt så att man kan göra vad man vill liksom :) Nä, jobbet på sjön lämnar jag åt min bättre hälft! 

Hann även med att se på "Gäster med gester" och sen var jag färdig för att sova innan telefonen ringde! Fick prata med flertalet från gamla glassen! Gullisarna! Saknar dem så! Måstemåstemåste ta tag i det här med att hälsa på folk snart! Bara jag kan gå igen,.... 

Idag har jag precis inlett dagen, sitter o försöker få i mig lite frukost :) Dagens planer är att pluggapluggaplugga, har prov imorrn som jag faktiskt tänkte ta mig till skolan o skriva! Utöver det så ska jag försöka reda upp lite pappers höger här i mitt översvämmade barndomsrum innan det blir dags att troligen åka in med min bror (OMG!) som ska övningsköra med mamma! haha men det ska nog gå bra! :) 

Nu ska jag sätta fart med frukosten, tjingeling! 

// Hanna



Tiden som skadad!

Ja trots att jag legat mest hemma den senaste tiden så har jag inte kommit mig för att skriva nått :) Dag 3 bestämde sig iaf mitt  knä sig för att berätta att jag inte skulle komma så lätt undan med så lite smärta jag hade dagen efter. 

Så den senaste tiden har jag spenderat hemma, mestadels i sängen :) Men jag har haft tur! Henrik har passligt nog varit ledig från skolan och mina fina vänner har titt som tätt kommit förbi på besök! :) 

Men nog suger det, är lite less på att inte kunna gå. Kan man gå så kan man bära saker, kan man gå kan man hjälpa till med en hel del, kan man gå känner man sig inte helt handikappad! 

Menmen, den dagen kommer den också! Det gäller bara att se framåt! Nästa vecka ska jag iaf iväg och träffa både sjukgymnast för instruktioner för rehab och även en syrra för att få ta bort stygnen! Snart har det gått 2 veckor! Sjukt egentligen vad tiden går, är snart 2månader sen jag skadade mig :o Och häromdagen var det 4månader sen jag träffade min Henrik! <3 

Idag är det lördag och min bättre hälft är i Sverige. Meningen var att jag också skulle vara i Sverige, på klassträff och att även få träffa min favorit Casper! Menmen, tog mitt sunda förnuft till fånga och bestämde mig för att det var klokare att stanna hemma då jag fortfarande har rätt ont när jag rör mig längre sträckor och stunder! Satsar på att orka mer nästa helg istället! Då är det lilla jul + skepparbal! 
 
Så nu ligger jag hemma på soffan hos mamma och pappa istället, helt ok det med. Blir uppassad till tusen och nån finns alltid tillgänglig! Har även planerat klart lilla jul & jul nästan i detalj! :) Skönt att ha det klart! Nästa vecka ska några små lilla julklappar inhandlas och sedan är det  julklappsdags! Mihi älskar att få köpa och skämma bort mina nära & kära! :)) 

Och så får jag ju inte glömma bort att min bättre hälft fyller år på måndag! :) Och så har vi ungefär 100000 julbord inplanerade! håhå men jag ser fram emot julen :) Jag har alltid gillat den! :) 

Nu vill mamma ha min uppmärksamhet igen, finns enhel del skåp & lådor att gå igenom och nu sitter jag ju stilla så hon kan komma och visa en massa saker utan att jag springer därifrån :D 

Ha det bäst tills vi hörs igen! 
 
 // Hanna

Dagen efter!

Somnade utan problem, det gäller och vara trött bara. För sover aldrig annars på rygg :) Sov fram till 6 tiden då jag vaknade av att blivit bestulen på min del av täcket ;) Henrik steg upp vid 7 och jag somnade om och sov till 10 ungefär. Hade klocka ställt eftersom sjuksyrran skulle ringa då. 

Har vilat, ätit frukost och sen var Henrik med mig till Medimar och fick såren omplåstrade. Fick se en bild på mitt nya korsband också! Förstod inte så mycket men dom sa att det såg bra ut (y) Fick även beröm för att jag skött mig med ispåsar för knät var inte så svullet! I jmf med v"ad det kunde vara :) Även operationshålen och stygnen såg bra ut (Y) 

Idag lyser solen också, så passa på och njut ni som kan ta en lång promenad eller springa en riktig långrunda! Vi vet inte när vi får en sån härn fin dag igen :)) 

Insåg att det börjar bll dags att byta header, min fina somriga passar inte riktigt in längre :) Och jag har ju verkligen all tid i världen och ligga och pyssla med en ny! :) Tittade tillbaka och hittade ett par gamla:















 
Snart blir det nytt igen! :)) 

// Hanna
 

It's done!

07.00 Var jag där, duschade och bytte om till det snygga operations "nattlinnet" 

Jag åt förebyggande tabletter, fick dropp och fick streck målade på mitt knä. 

Jag rullades in i en op-sal. Inte lika stel och skräckinjagande som ÅHS.

Fick träffa en narkosläkare och flertalet sköterskor. De presenterade sig fint vid namn, jag kommer knappt ihåg nått av dem. 

Jag kände mig sömnig, och sen minns jag inget mer. 

Vaknade sedan på ett främmande ställe och såg en säng och Erkki gå in mot op-salen. Somnade om. 

Rullandes in på "mitt" rum. Fick sova. Hade en fantastiskt omtänksam sjukskötare. Behövde inte ens be om att få telefonen från garderoben! Åt frukost vid halv 2 ish.
 
Inhoppandes på kryckor kom sjukgymnasten, snacka om sympati! ( ;)) skämt o sido! Fick bra information, svar på frågor jag inte hunnit ställa och de jag ställde. 
 
Pratade med ortopeden som var nöjd med op:en. Ett nytt korsband och en bit av en mensik bortskuren. Information om framtiden. Hopp, ett löfte om att jag kommer kunna vara tillbaka nästa säsong. OM jag vill det. (snälla inga kommentarer om att jag inte borde) 

Praktisk info från sjuksyrran, tid till sjukgymnasten och stygnborttagning! På med kläder & "taxi" Sara via apoteket och hem! Hem, fullt med kuddar i sängen, vattenflaska, banan min dator och en stund för mig själv. Jag vet att man inte ska va ensam efter en operation. Men det handlade om max 30min. Sara och Linn skulle iväg och Henrik hade en stund kvar iskolan. Men det var ganska skönt att få fundera lite :)

Eftersom jag intog frukost 13.30, blev det väl lunch vid 18 och så glass till middag sen då! haha nå jag har ätit iaf, och känner att jag varit hungrig , inte bara ätit för att! (Y) 

Förövrigt var syrran här en sväng, och när Henrik var på träning såg jag på film och åt B & J glass =). Satt fastklistrad och när den var slut kom han hem, tajming! 
 
Nu är han hemma och vi ska just sova, de sa att jag skulle få ondare mot kvällen, för att lokabedövningen skulle släppa men än har jag inte känt nått :) Har kört ispåsar i omgångar och jag har inte just ont alls :) Funderar om jag borde ta nått i förebyggande syfte, så att jag får sova hela natten. 

Men det känns nästan för bra för att vara sant, och mitt humör har totalt vänt. Nu är jag äntligen påväg, vägen är lång men jag är påväg, tillbaka. Men så har jag en fantastisk grupp människor omkring mig. Ingen nämnd ingen glömd. Men måste ändå nämna en. För det är stor skillnad på att höra av sig via telefon, facebook, eller ses nån timme per dag (ta det ej på fel sätt, uppskattar ALLT!) och att spendera nästan all tid ihop. För hur man än vrider och vänder på det så går det inte att tänka positiv och glad under hela en skadeperiod. De som inte är närmast märker det ej, men personen närmast kan man inte dölja något för. För han ser det och gör allt för att få mig att se det positivt igen. Utan honom vet jag att detta hade varit sjukt mycket tyngre. Utan honom hade jag inte mått lika bra som ja faktiskt göra. Utan honom hade vägen tillbaka varit längre. Utan honom vet jag inte om jag orkat. Utan honom vet jag inte var jag varit idag. Idag är jag, trots omständigheterna otroligt lycklig. Tack! <3

 
 
// Hanna

Äntligen!

Imorrn smäller det! 

Klockan 07.00 ska jag vara på Medimar för operation! 

Äntligen, även fast det är strul med försäkringsbolaget så känns det sååå himla skönt att äntligen få komma ett steg framåt och inte stampa på samma ställe. 

Samtidigt som det känns sjukt bra att äntligen få det gjort är jag sjukt nervös också. Inte för själva operationen, men hur jag kommer må efteråt. 

Hur som helst, nu sitter jag med en ispåse på knät, förebyggande! Tycker inte att det är ett dugg svullet men vill inte få höra motsatsen imorrn! 

Wish me luck! 


Imorrn ska jag bli hel igen! 

// Hanna

Ja ä inte bitter!

Den 10 oktober skadade jag mig, för tredje gången samma knä. 
Den 11 oktober var jag till läkare som inte kunde konstatera någonting. 
Den 19 oktober fick jag tid till oprtopeden som kunde konstatera skadan och förberedde betalningsförbindelsen. 

Idag, den 7 NOVEMBER efter att ha väntat på försäkringsbolaget i 2½ vecka får jag idag , efter flera samtal och besök äntligen reda på att dom INTE tänker betala ett skit angående min knäskada. Eftersom jag varit knäskadad förut och att jag inte uppgett det korrekt. All information finns hos dem men eftersom de är många som jobbar med olika saker blablablablablabla så har de inte kommits ihåg. 

UPPDATERA ER FÖRBANNADE DATABAS! KOMMUNICERA! 

Men , de upplyste mig så vackert om att försäkringen gäller alla andra skador jag kan råka ut för. Och det hjälper mig hur!? 

Jag förstår inte hur detta kan bli mitt fel att dom inte kollat tilbaks på min historik! Jag kan väl inte komma ihåg vem jag pratade med för 2år sen och OM hon skrev in allt rätt!?! 
 
Så jaa, detta är otroligt sjukt fantastiskt roligt om ni frågar mig ! SÅ nej, ja ä inte bitter! Inte alls!!!

Googlade lite hastigt och denna operation kostar minst 25 000kr i Sverige. Vem säger att den inte är tuuuuuuuuuuuuuuuuuuusen gånger dyrare här?! 

Kul, verkligen jättekul nyheter denna annars så bra onsdag.
Tack för att ni förstörde den
Tack för att jag kommer behöva lägga tusentals euro på en operation, som jag hellre hade sparat eller rest för.
Tack för att ni bryr er, tack så jävla mycket för er omtanke och service.
Tack för att ni inte kan erkänna att ni har brist i ert system.
Tack för att ni faktiskt tror att en 20-åring som studerat hela sitt liv har råd med detta själv.
Tack, nu vet jag att det är dags att byta försäkringsbolag! 

Tack för mig! 

// Hanna

RSS 2.0