Stockholm imorrn !

Kvällen blev minst sagt jaa, finner inga ord. Mina föräldrar skulle för första gången skypa ! OMG ! hoho till hjälp hade dom pappas kusin (som är mycket mer teknisk o insatt än båda mina föräldrar) detta höll dom på med medan jag och brorsan titta på ! Hohoho riktigt intressant faktiskt ! ^^ Det roliga är att den dom skypa med är 80+ meen pigg o tekniskt insatt som en jaa 30 åring ! (: 

Vi blev iaf lite klokare, medan vi höll på o döö av skratt av våra föräldrars dåliga engelska uttal samt ordförråd ! Speciellt pappas, är nog bra att han ska till USA ! (: Vi fick iaf skjuss fixad från flygplatsen, dom kommer i 2 bilar o hämtar oss ! hihi amerikaner alltså, tror vi har massooor av grejjer med oss ! ^^ Meen jag ska faktiskt vara duktig o packa lite, såå att jag kan köpa hem en massa istället ! Sen att alla märken är såå mycket billigare där gör det ju mycket bättre :)) 

Sen försökte vi även komma överrens om hur länge vi ska va på olika platser osv. Planen nu är iaf Washington - Virginia Beach - Georgetown (och därifrån är det bara 1h till NY) - Washington. Fint så ! NU ska vi bara komma överrens om hur länge vi ska stanna på respektive plats, nåja det löser sig nog ! (: 

Nu borde jag då inte svamla om USA utan istället sova, för imorrn ska jag till Sthlm o träffa Sara ! :) Ser fram emot det ! Såå nu kallar sängen, nattinatt !

// glassflickan ",

Massage ! <3

Åh vad jag älskar att få massage, om jag blir rik nån dag ska jag gå oftaoftaoftaaa ! hihi Dessutom går jag till ålands bästa ställe också, dom på Massage NU är såå snäll, rara o framför allt duktiga ! Man känner sig så speciell o välomhändertagen när man åker dit. SÅ det kan jag rekommendera ! :)

Idag var jag till den manliga som jobbar där, Bo-Erik tror jag han heter & han var HELT suverän ! Vissa tjejer vill inte gå till manliga och sist jag var så valde jag den kvinnliga, Pia meen nu så fanns det bara eftermiddagstider med Bo-Erik o jag ville inte åka dit på morron så. Dessutom är det bra att prova på andra massörer, o inte bara gå till en och sen hålla sig dit. Man behöver prova olika först för att se vem som passar en själv bäst.

Nu är det rätt länge sen jag var till Pia, 7 oktober fick jag veta såå jag har lite svårt att minnas skillnader meen Bo-Erik tog i hårdare skulle jag vilja påstå men så mycket annat kan jag inte komma på. Visst är det ju personliga skillnader meen inte några större grejjer. Så gillar man när dom verkligen tar i så är Bo-Erik att föredra :)

Jag måste erkänna att jag var lite nervös innan eftersom jag skulle till en karl meen det gick som sagt bra. Han är finlandssvensk och jättetrevlig ! Han fick mig att känna mig helt avslappnad och bekväm :) Dessutom såå massera han mig i 1h fast presentkortet bara var på 50 meen han hade så lång lucka till nästa sa han ! haha härligt snubbe ! :) Har man en gång börjat att gå på massage, jag har nu varit 2 ggr med ca ½års mellanrum tror jag det är svårt att sluta, det är såå skönt & även bra för kroppen ! Tror jag ska unna mig att gå efter jag sommarjobbat klart ! När jag kanske känner mig lite rik ! ^^

Det härliga med dom på MassageNu är också att dom skriver ner i sin "pärm" var man är spänd, var personen behöver massage mest osv. Jättebra ! Bo-Erik hade full koll på hur det var med mig sist :) Så på det sättet spelar det inte heller någon roll vem man går till ! (: Förra gången var det mest axlar & nacke meen nu var jag mycket spänd i korsryggen och framför allt var jag mindre spänd i baklåret, dvs jag har slutat att sitta med benen i kors ! :D Framsteg ! Sen var heller inte höger axeln lika spänd som sist, meen så har jag inte gått iskola o burit skolväskan lika mycket heller så :) Så tack mamma & pappa för massagen, helt underbart var det ! 

Nu har jag precis käkat middag, tacos ! Men var tydligen inte så hungrig, det blev en massa över trots att jag bara tog lite av varje, hehe och om kanske 1h ska jag fara till Sund för vi ska skypa med Bob inför USA. Har dock inte tänkt ut nå frågor meen det kanske kommer när vi väl snackar med honom :) Sen blir det bara chill innan sängen, för imorrn är det tidig uppstigning ! Båten går 08.00 ! (:

// glassflickan ",

Finska resultat !

hahhaahahhahaahah jag fick precis reda på att jag fick 8/10 i båda delarna av finska hörförståelsen ! :DDD Nog är jag allt bra på finska ändå, hahahahahhha :D

NU ska jag sticka iväg på massage och bara för att hörförståelsen gick så bra såå ska jag faktiskt plugga lite finska sen ! Är ju nästan kul iaf :D hihihi

Jag trodde verkligen inte att det gick såå bra, jag valde dessutom att INTE få resultatet direkt eftersom jag inte trodde det hade gått så bra ! ^^,

Detta gjorde min daag, nu har jag precis prismärkt en herrans massa grejjer, sköönt så slipper jag bli super stressad sen ifall jag får bord snart ! Hon sa att det kunde vara folk som ringer o avbokar sent så jag sku vara beredd :))

Nuu massage  !

// glassflickan ",

I väntan på massage !

Åh vad jag längtar tills klockan blir 15 ! För dåå ska jag på massage ! :))) Det blir inget gym idag, tyvärr. Är småförkyld o vill inte att det ska bli värre eftersom jag ska till Sverige imorrn. Ska ta tag i gymmandet antingen på söndag eller sen senast på måndag  ! Även finska plugget ska jag ta tag i, mejla precis min lärare o fråga om jag slipper ha det som redan skrivit förhör på i provet, framsteeeg ! haha :)

Nej jag ska ta tag i och diska och städa lite iallafall, innan jag åker iväg på 50minuters njutning !

Hoppas alla har en bra dag ! Och nej jag har inte glömt att jag har en sista bild kvar i bildlistan, men jag vet inte var min kamera är och där finns bilden ! :)

Hej hopp !

// glassflickan ",

Felsms.com

För den som har tråkigt, vilket jag har haft i nån timme nu, mycket underhållande faktiskt. haha nej nu hörrni ska nog jag gå o sova så jag orkar upp i rimlig tid imorrn istället ! 

Nattinatt ! 

// glassflickan ",

Hittat lugnet,...

Ja hörrni, shit happens. Vi tog oss inte till final iår, men nästa år får vi en ny chans frågan är om jag är med. Just nu är jag himla pepp på att fara härifrån ! Lillsved lockar, plugga innebandy på heltid skulle inte vara dumt, inte dumt alls ! Sen är jag pepp på att få spela i en ordentlig serie, åländska ger inget mer. Visst är vi jämna med alla lag i serien när vi har gäng, det har vi men det är fortfarande för lite. Det är ingen spänning, ingen bryr sig o.s.v. 

Dessutom har jag spelat med det här laget i 3år, för att utvecklas behöver man byta. Visst skulle jag kunna spela med NGD, ska så småningom börja träna med dom för att få mer träning men det vet jag inte om räcker. Är trött på åländsk/finsk innebandy. Jag vill spela i Sverige, innebandyns hemland. Jag vill prova på att få spela på riktigt ! Anmälan dit är dock jobbig, riktigt jobbig att fylla i,. massa bilagor hit o dit ska med o.s.v. 

Ujj, ska be min syster (blinkblink ^^) om hjälp och sen kanske fara till skolan o be om hjälp därifrån, tur att den inte behöver in förrän senaste 18 maj, jag har mycket tid på mig ! ( : Sen ska jag även skicka in till H & R samt kika på ams lite om jobb. Jag skulle bara villa sticka iväg NU, o se o göra nått annat. Menmen, lika bra att söka mycket så man har o välja på. 

Förresten kom matteresultaten idag, helt okej blev mitt resultat som väntat ungefär. Jag blir student iallafall ! Dessutom tror jag att gränserna blir rätt låga, med tanke på att provet faktiskt var svårt. Nu har jag bara hälsaresultatet kvar , o det kommer på fredag ! Meen, dessa är bara dom preliminära! Dom riktigt kommer först i maj typ.,. men dom brukar ligga rätt nära så det är så gott som spikat. 

Pappa kom iaf hit efter matchen, bra det så slapp jag sitta här o slänga i mig en massa skit osv. Och så satt han äntligen upp mitt knivställ o kryddhylla ! Härligt det såå slipper jag ha kaos i skåpen ! NU har vi sett på hockey o Lettland fick precis mål. Jag är sjukt sugen på att fara o köpa chips o sen slänga på en favoritfilm och ligga o tycka små synd om mig själv en stund, brukar kännas bättre sen :) Bryt ihop & kom igen brukar min faster säga, och det är kloka ord det ! Lika bra att verkligen må dåligt o tycka synd om sig en stund för har du sjunkit så lågt du kan såå kan det bara bli bättre sen ! :)

Tar tag i allt imorrn igen, gymma & sen massage ! Fint det ! 

Nu ska jag fara o hämta min fina jennifer & så far vi o handlar onyttigheter ! hihi hon är bra min jennifer, alla borde ha en jennifer  ! <3

1-2 !

Piss ! Har inte mer att säga, lika bra att ta det senare när jag kan se på matchen med andra ögon. NU är jag arg, irriterad och besviken. Behöver en dejt med min Jennifer !

Imorrn SKA jag till gymmet & sen är det massage som gäller. Det ser jag fram emot !
// glassflickan ",

Chillar !

Är vad jag tänker göra idag, för ikväll väntar SEMIFINAL ! Och då vill jag vara på topp ! :))

Så jag började dagen med att sova så länge jag ville, hade klockan först på 12 så jag nu inte sku sova borta hela dagen meen vakande där vid halv 12 ! Inledde dagen med att diska efterföljt av en fin frukost !

Det jag har tänkt hinna med idag är att hämta & vika in tvätten, fixa Lillemors kort & present samt ta en promenad dit med det. Samt slå in Svantes presenter eftersom han kommer hit på middag idag.

Sen är det alltså MATCH som gäller ! Woopwoop! Ååh är redan nervös ! Jag vill såååå vinnaa ! hihi :) Annars så behöver jag diska mer och städa lite, tror pappa sku komma me hit efter matchen & äntligen hänga upp min kryddhylla & knivställ !

Förresten så har matchprogrammet kommit inför Tournament, ser även fram emot det ! Ska bli kul att spela turnering igen , o mot lag man aldrig spelat mot förut ! Det gillar jag skarpt ! :) Och vi behövde inte ha första matchen kl 8, woohoo utan vi börjar 8.40, haha meen det innebär att vi iaf inte behöver va i hallen före 8 ! (: Turneringen är om 3 helger, ser fram emot det !

Nu ska jag slå in presenterna, skriva kortet, hämta tvätten & sen gå på en promenad & lämna Lillemors present !
Heippahejj !
// glassflickan ",


Fattiglapp !

Hoho vad det gått pengar idag: studentmössa, present, kortmaterial & mat ! Dessutom betala jag just karonkakryssningen ! håhå tuur att jag får lön från GHS snart ! :) Inte för att det är nån panik på något vis alls men jag ogillar faktiskt att slösa en massa pengar, det ser inte bra ut på kontot ! ^^, Dessutom ska jag ju till Sverige på fredag,. hehe

I Sverige ska jag köpa påskägg & "fyllning" till Tilda & Casper ev studentklänning o nått till Svante. Det är prio 1. Sen lär jag köpa delar av det som jag tänkt beställa, om det finns i butik dvs. Annars inte så mycket till ! Jo ett nytt linne, för jag slängde faktiskt ett gammalt häromdagen :) Tur att det är Sara jag ska med, haha för hon är bra på att säga nej o att det räcker ! hihi :))

På tal om shopping så visa jag aldrig vad jag köpte sist i Swe, då jag var duktig o handla bara lite:









Bara bra köp alltihopa, varav väskan var bäst ! (: Snygg & precis rätt storlek ! Härlapärla !

Efter en stunds soffhäng så åkte jag ju till faster , fast först vi Sparhallen en sväng och väl hos henne såå snacka vi om allt mellan himmel & jord o sen bjöd hon mig på middag ! Mums ! (: Middagen gjorde att jag blev lite sen till jobbet meen dom hade löst det så jag fick förbereda köket (plocka fram, koka kaffe, duka osv) och sen vid kvart över 7 åkte jag på dans ! :))

Timmen bara flöög iväg idag, var jättekul ! Gillar verkligen när man börjar kunna alla koreografier o kan koncentrera sig på detaljer & ansiktsuttryck osv ! :) Sommarens favoritlåtar är hittills Fame & I will survive ! Och givetvis förra årets Hurricane ! Då var vi ca 60pers, vi ska försöka göra om den i sommar, med 120 pers ! :o alltså dom övningarna i början känner jag redan nu att kommer bli jobbiga o upprepande o jaa, jisses,. Men det blir nog bra tillslut ! Häftigt med så många på fottisplan ! ((:

Nej nu hörrni fick jag lust att dansa lite, hihi & sen ska jag faktiskt vara duktig o diska en sväng också innan sängen kallar !

Nattinatt ! 

// glassflickan ",

Effektiv chey !

Ja till skillnad från igår så har jag varit effektiv idag ! (:

Dagen började med det muntliga provet i finska, & det gick rätt bra tycker jag faktiskt ! (: Däremot gick hörförståelsen mindre bra, hehe meen nog okej ändå !

Sen drog jag på en stadsrunda, skaffade papper & present till Lillemor på Mariehamnsbokhandel, sen drog jag till Hillings o köpte mig en stundetmössa ! En fin butik det, har aldrig varit dit förut ! ^^ och en jättetrevlig försäljare också , ovanligt på Åland det ! (: Därefter knallade jag till Foto Alandia & hämtade ut karonkafotona o snackade lite om studentfotografering, gillar deras fotograf ! Mycket trevlig prick det också :)

Därifrån åkte jag sen till Bettans, hittade ett fint blått vindspel med delfiner ! hihi såå fint ! (: och så sa jag till att jag villa ha bord o hon sku ringa så fort hon hade åt mig :)

Nästa stopp blev Byggis, härligt att få shoppa utan att behöva betala ! ^^ till mig blev det glasskedar, (långa teskedare), en tårtspade, glasburkar, konservburkshållare, handdukshållare, lite hängare med sugplopp till badrummet o en svampkniv. Just ja, en liten skalpell också eftersom hon i kassan inte ville ge mig växeln först eftersom mitt köp bara blev å 46€ o nått och jag hade presentkort på 50 -.-. Men sen tog jag skalpellen (alltså en sån därn minimini kniv) och då fick jag växeln (y)

Förutom detta köpte jag även lite saker till min lillebror som fyller år snart, men vågar inte skriva ut det här ifall han läser :) Så nu har jag halva hans present fixad. Fint det !

Såå jag har slösat en massa pengar meen även fått en massa av mitt presentkort som jag fick som stipendium på avslutningen förra året ! :)

Nu har jag precis käkat lunch och ska snart åka en sväng o handla lite smått och sen till faster en sväng ! :) Sen hem o äta middag, packa o sticka till Klippan o jobba innan dansen !

Hej hopp ! Hoppas alla har en bra dag trots att det snöregnar, blää !

// Glassflickan ",

Weird !

Jag har prov imorrn, troligtvis ett svårt sådant också. Kan ja det? Nej, bara lite. Är jag oroad, stressad o nervös? Nej. Weird? Svar: JA ! haha hoho hoppas bara inte detta failande kommer förstöra betyget helt totalt ! ^^ hoho nej hörrni kanske jag ändå sku plugga lite då?! Njaa, får bli i sängen en stund innan jag ska sova ! (a)
Annars så är morgondagen fullspäckad så gott som, o för kanske 1h sen fick jag ett samtal som sa att JAG var ansvarig på Klippan imorrn! Åååååååh, jag som bara hade tänkt stå o chilla i garderoben, blää. Nej nu ska tydligen JAG se till att allt funkar, att alla vet vad dom ska göra o att allt sköts på rätt -.-

Morgondagens schema:
12.00 Finska muntligt prov + hörförståelse, wish me luck ! Vet inte hur länge det tar, räknar med att absolut senast vara klar 13.

13.00. Studentärenden på stan + present till Lillemor + byggis

14-15 Till faster en sväng & lämna nyckeln, blir alltid där längre än planerat !

Sen har jag det lite öppet innan jag ska vara på Klippan 18.00 och jobba till 19.30 senast. För 20.00 är det DANS som gäller ! ((:

Så där emellan är det middag och fixa danskläder osv. Just ja, tvätta sku jag ju måsta göra också,. hoppas det är ledigt på eftermiddagen där mellan 15-16. 

Ja så ser min dag ut, men sen har jag en chill onsdag, med 100% fokus på SEMIFINALEN ! Det lag som är i final redan vill se oss där, det vill jag också ! Det skulle vara SÅ kul ! :)) På torsdag har jag sen MASSAGE bokat o fredag ska jag till Sverige ! (: 

Nästa vecka är rätt öppen, men det blir nog rätt mycket finska eftersom slutprovet är på torsdag. Sen är ALLT över ! ååh , hallelujah ! :D 

Nu är "en unge i minuten" snart slut, som jag slötittar på såå nu ska jag gå o sova, läsa lite finska & hoppas på att min lärare är på bra humör o har ett lätt prov åt mig imorrn ! ^^

Nattinatt ! 

// glassflickan ",

Denna dagen ett liv,...

Ja då skulle inte mitt liv vara värt mycket då jag inte gjort särskilt mycket vettigt alls idag ! :O Jag har bara tvättat, handlat, diskat, pluggat minilite & varit o kikat på Byggis ! Meen har nog nästan bestämt vad jag vill köpa för presentkortet! :) Hitta skedar & burkar som jag vill ha, lite annat smått samt lite grejjer till brorsan som snart fyller år !

Nu har jag precis käkat middag, tortellini blev det ! Hitta det på sparhallen o kände för något snabbt ! (: Just ja, har skrivit en lista över personer som jag ska bjuda till studentmottagningen också ! Ska låta både syrran o mamma se den så jag inte glömt nån viktig ! haha kan ju bli pinsamt ;)

Sen har jag bokat båt-och buss till fredag också ! Ska och umgås med min fina Sara som ska resa till Vietnam i 2 hela månader ! :o Såå det ser jag fram emot ! Att träffa henne alltså, inte att hon ska va borta så länge ! ^^

På tal om resor såå är allt inför Irland fixat (borde vara iaf, är inte jag som bokar ^^) längtar dit ! Fick precis mejl om att vi när vi är där ska vara med i konsert där de ska samlas pengar till Japan ! Det kan inte finnas ett bättre sätt att bidra till katastrofen som uppstått pga kärnkraftsverket. Vi spelar, o folk sänker pengar till de som behöver det !

Oj nu är klockan mycket, ska byta om, hämta Elin & sticka på träning !

// glassflickan ",

Små förkyld !

Är vad jag känner mig idag, nejnejnejnejnej ! Har INTE tid ! Därför blir det inget gym idag, även fast jag borde då jag inte varit på jättelänge. Men jag kan inte riskera att va sjuk på onsdag, för spela semifinal ska jag ! Dessutom är det innebandyträning ikväll också, o på den ska jag ! (:

Så idag chillar jag, ska försöka mig på att plugga lite finska, handla, fara till byggis och sen en sväng via faster tror jag o nu har jag en maskin tvätt på gång :) Sen borde jag städa o diska lite också såå ligga på soffan blir det ändå inte.

Jag fixar studentärendena imorrn istället, borde även börja fila på inbjudningar ! Och skriva lista på alla som ska bjudas, håhå jobbiiiiigt ! Meen jag tror att jag bara skickar riktiga pappers inbjudningar till närmsta släkten, den äldre generationen (dvs farbröderna, morbror osv) och seen fixar jag ett evenemang på fb för vännerna & kusinerna typ ! :) Tror det blir lättast så ! (: Ska höra med mamma vad hon tycker.


Glömde visst att publicera. Nu har jag hämtat & hängt upp tvätten, duschat & ska så småningom plugga en stund innan jag åker iväg (:
Ha en fin dag ! 

// glassflickan ",

14 - en bild som du alltid skrattar åt !



Är för dålig på att titta på mina bilder för att ha någon speciell bild så meen kolla runt lite o hitta denna ! hahahah gillar posen, blicken , och det faktum att vår tjockis klarar av att göra detta ! ^^,

// glassflickan ",

@ Sund !

All ork och motivation för plugg är borta och jag orkar inte ens försöka men jag har pratat lite finska med mamma iaf ! Och så är det bara ett muntligt prov (: Tror jag sku skriva nån liten uppsats sen också, får ägna mer tid åt den & det slutliga provet istället :) 

Istället för att plugga har jag städat och redit upp bland gamla grejjer, så nu har jag verkligen massor som jag kan sälja så ska gå in till Bettans nån dag o anmäla intresse :) Dessutom ska jag lägga upp mitt notställ på marknaden äntligen också o be mamma ta in mitt gamla sminkbord så jag kan sälja det me ! 

Nu sitter jag bara o väntar på Svante, så att han kan skriva på kortet till faster sen ska jag tillbaks till stan & ha lite söndagsmys :) det kommer en fin film på tv 3, "The perfect man" det är ju lite av en romantisk komedi det såå får nog inget sällskap av Mr "bara tjejfilmer, ingen action lr komedi?!" haha

Imorgon ska jag plugga lite finska, skriva klart Lillemors kort & fara o köpa en liten present till henne, fara till Avancia & köpa nytt månadskort samt gymma ! Dessutom borde jag hämta karonkabilderna, snacka om studentfotografering samt köpa studentmössa ! :) Ska höra om kanske Selinda har lust att hänga me om hon inte har skola :p

Sen ska jag även fara o köpa nått för mitt presentkort jag har på byggis (: känner att jag har en massa ärenden o grejjer att fixa nu som jag vill få gjorda ! Det blir så jobbigt att komma ihåg allt, känns betungande på nå vis liksom. Dessutom så ska jag o mamma reda upp alla papper & sen fara o prata med försäkringsbolaget samt med FPA om ersättning. SEN är allt som rört min skada ett minne blått, häärligt :)) 

Förresten så spelar vi SEMIFINAL 30.3 kl. 18.30 i BALTICHALLEN ! Kom o titta vettja :) Och NGD, Ålands daminnebandylag som spelar i Finland kommer nu spela i Div 2 nästa säsong efter vinsten mot SalBa i lördags ! Nice ! Grattis! Det är detta laget som jag ska börja träna med nu i april ! (: 

Nu kom Svante hem, så jag ska packa bilen & fara till stan nu ! 

Hejjhejj! 

// glassflickan ",




Innebandyns dag, möte & teater !

Innebandyns dag igår var chill, riktigt chill ! Det enda vi behövde göra var att sitta där, och jaa, sitta där :p haha vi satt vid ett bord och skulle informera om if fram meen jag tror knappt någon förstod det så inte behövde vi göra särskilt mycket :p haha meen såklart var vi inte många från föreningen där ändå, säkert 10pers hade skrivit att dom sku komma och jaa, det var jag Jens & Julia där ! Och Krille förståss :) Elin kunde inte komma me eftersom hon var förkyld stackarn, så det är förlåtligt (:

Vi åkte efter semifinalerna, eftersom det knappt var folk kvar då men finalen skulle spelas mellan Vårdö och Vikingaåsen ! Hejja Vårdö! Kul var det att Vårdö tog sig dit, Sund hade tyvärr åkt ut redan när jag kom dit. I semifinalerna spelade både Vårdö o Vikingaåsen mot Ytternäs, dom hade 2 lag med och båda fick spö i semin ! Häärligt, hejja landet ! :D

Efter innebandy skjussa jag hem Julia & for o hämta Jennifer :) Vi for o åt o sen på möte ! Det är inte länge kvar till Irland nu, längtaaaaar! :)) Det ska bli jättekul, ser jättemycket fram emot det ! Sofi du får ringa om du vill ha info, vi har fått ett preliminärt program !

Sen åkte jag hem o då va Boman & brorsan hos mig så jag skjussa Boman till Vikingahallen och så åkte jag o Svante hem, käka snabbt middag & sen vidare till Klippan för att jobba på teatern ! (: Det var premiär och allt gick bra, nått litet missöde med blommorna som regissören inte märkt men tror det löste sig. Jag och Svante fick dock göra ALLT då vår kära ordförande TITTADE på teatern istället för att jobba ! -.- Men det gick bra iallafall & publiken var nöjda :) Så nu blir det massor av jobb framöver, men nästa lördag ska jag dit o titta själv ! Jag fick fribiljetter som jag gett åt mamma & pappa och jag & Svante får gå gratis eftersom vi jobbar (:

Jag sov i Sund o dagen spenderar här (: Ska precis gå & rulla köttbullar, sen lite finskaplugg, promenad med mamma & sen väntar en fin söndagsmiddag ! :) Vädret är toppen & det är äntligen sommartid ! NU är nog våren äntligen här (:

Tjingeling !

// glassflickan ",


13 - en bild som gör dig glad !



Detta är en gammal bild på min gudson, från hans dopdag. Den bilden gör mig glad för jag blev otroligt glad o överraskad när jag blev tillfrågad att bli hans gudmor ! :) Det är ren & skär lycka faktiskt, och han gör mig otroligt glad o jag är stolt över att få vara hans gudmor ! <3

Klassfest & besök !

God morgon god morgon ! Måste säga att jag är imponerad av att jag är uppe såhär tidigt faktiskt ! ^^, Min lektion och grupplektionen , som blev en kvartettövning då vi var några var riktigt kul igår faktiskt ! Ska verkligen öva seriöst nu inför Irland, nu när jag har tid ((: 

Sen fick jag skjuss av snälla Jennifer ut till Saltvik, till klassfesten ! Som var riktigt kul, bortsett från ett missöde eller två och tills alla fick för sig att dra till Arken och taxin blev för liten. Så jag och Selinda slapp int med utan fick ringa halva världen för att komma in till stan. Och snälla Johan kom till vår räddning, tacktacktack ! Bra med gamla kompisar som ställer upp alltså, o jaa han fick ju självklart betalt ! Jag utnyttjar ingen. 

När jag kom till stan fick jag sen besök o matleverans ! Pizzarulle från wirrans, ååh va gott det är ! Och sen blev det film och snack tills vi höll på o somna vid halv 6. hehe så jag lät han sova över ! (: 

Imorse sen vakna jag av att jag fick mess vid halv 9 typ, och sen vakna även min gäst tidigt också så :) Men fint så, så har jag lite tid o chilla innan jag ska hämta upp Elin, ev Julia och sen fara till Baltic. 

Nej om jag sku försöka få i mig lite annat än cola nu då, hehe 

Ha en bra dag alla !

// glassflickan ",

Äntligen klar !

Yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeees  ! Fatta vad skönt ! NU är äntligen skrivningarna öööööver ! Och det gick t.o.m. rätt bra idag, tror jag iaf ! :DDD Meeen dom är ÖVER , och det stavas UNDERBART ! :))

Nu ska jag precis iväg på fiol, sen hem & fixa mig, sen på fiol igen & sen hem snabbt & byta kläder & sen skjussar fina jennifer ut mig till klassfesten ! ((: 

Jag är egentligen sjukt trött, efter 5½h provskrivning ! Tog personligt rekord t.o.m. ! Men det spelar ingen roll, jag har inga (nästan iaf) bekymmer kvar såå trötthet är ingen fara ! Nej om jag sku plocka fram sakerna som ska me ikväll då. Ååååh ser såå fram emot kvällen ! En sak hade visserligen kunnat gjort kvällen bättre, men man kan ju inte få allt ! hihi ^^ 

Imorrn är det sen innebandysdag från 10-16, men jag o Elin far dit till typ 12, tidigast ! ^^ Sen ska jag på fiolmöte kl 15.10 (: Och därefter middag nånstans då innan jag ska va lite före 18 på Klippan o jobba ! Håhåh meen hey, proven är ÄNTLIGEN över ! Det är en sjuuukt skön känsla ! Nu är inte studenten långt borta ! Visserligen 2 månader meen nu räkna jag med antalet skolgrejjer att få understökat innan den (; Bara finskan kvar nu , och har jag klarat det här så ska jag klar det med ! :D 

Nuuuu måst jag sätta fart ! Hoppas alla får en trevlig helg ! (: 

// glassflickan ",

Orkar inte mer !

Plugga alltså, är helt sjukt trött på det ! :o det går bara inte att sitta o läsa?! Läser samma mening om och om igen o fattar inte ändå. Blööö ! 

Så det blir bara att kämpa mig igenom boken 2 ggr dvs har halva kvar, och sen häftet så mycket jag hinner. Nu är klockan just halv 7 och förutom att ha pluggat såå har jag faktiskt varit ut på en ca ½h promenad till toner av glassbilen som förståss var ute här i närheten samtidigt,. -.- Tyvärr var det fortfarande mycket is kvar, även fast det fanns bitar på 60-70m helt utan. Snaaart kan jag fara ut & springa, snaaaart ! ((: 

Men innan dess är det ju detta förbannade prov kvar, usch ! Orkar inte , vill inte , pallar inte plugga meer ! MEN det är bara ett kvar iaf, bara ett kvar ! Och jag ska grejja't ! Det är bara o bita ihop o plugga nu, en stund itaget. 

haha oj vad osammanhängande detta blev, vi kör en sammanfattning:

-Jag orkar inte plugga ! 
-Jag var duktig o va ut på promenad ! Dock var glassbilen i närheten o störde mig i mina djupa funderingar kring livet, lr iaf kring mina spekulationer tills när jag kan börja jogga ! 
-Jag orkar verkligen inte plugga ! 

Tänk om jag sku va duktig o plugga en stund nu då?? Kom förresten på att jag aldrig i livet pluggat såhär intensivt, såhär mycket och ändå inte fått toppbetyg., it beats the hell out of me ! Det skulle ju va liite lättare att plugga om det faktiskt gick riktigt bra, menmen. Inget att göra åt ! Bara gå o vänta o hoppas på låga poänggränser ! ^^

Plugga var det ja, sen ska jag äta efterrätt i form av Ben & Jerry's cookie dough ! Mums ! 

Förrsten är jag mycket pepp inför imorgon kväll, klassfest står på schemat & min klass är bäst ! Det kan inte bli annat än askalaskuuuuuuL ! :DD

// glassflickan ",

12 - en bild från i somras !


Den här bilden tog Erica innan vi sku dansa på en IFK-match isomras ! (: Förra sommaren var fylld av dans & denna kommer det bli ännu mer ! Kryssningsanlöp, sjödagarna, IFK-matcher, kulturnatten, paf open m.m. ! Ååh vad kul det kommer att bli ! ((:

Tidig uppstigning !

Jepp, imorse lyckades jag komma ur sängen redan 9.15 ! Vilket är otroligt imponerande då motiveringen till uppstigningen var att hinna plugga mera ! Så jag har redan hunnit läsa halva boken, och dessutom diskat endel ! Sköönt ! Nu ska jag precis läsa klart boken och sen ska jag antingen spela lite fiol eller gå ut på en promenad ! 

Planen är att hinna igenom boken 1 gång till innan middagen, och sen en gång till ikväll ! Och förutom boken så ska jag läsa häftet ett varv som en sista genomläsningen på alla kurser i kortformat ! (: Sen hoppas jag att det räcker bara, helt enkelt ! 

Så detta blir allt annat än en social dag, men det är SISTA studentskrivningen imorrn, SISTA ! Ååh va härligt det är att kunna säga det, för sen är allt över ! Jag själv har ju finskan kvar men den är ju bara en kurs, inget heltäckade sjumilalångt studentprov :) 

Nej nu ska jag leta upp en bild till bildlistan och sen fortsätta plugga ! Men hälsan är intressant, och det är definitivt jag på något sätt vill jobba med i framtiden ! :)

// glassflickan ",

Glad chey !

Jag har haft en riktigt trevlig kväll i gott sällskap ! (: Hääärligt att INTE sitta hemma o plugga bara ! Det hade jag kanske behövt, men detta behövde jag ännu mer ! Jag hade inte pallat att bara sitta o plugga imorrn annars så :)

Jag var som sagt i Baltic ikväll, med fina Julia och vi träffa bl.a. Elin, Klingan & Mia :) Trevliga brudar det med ! Angående innebandyn såå gick matchen mellan pågarna & lemland inte som vi ville men hey, jag tippa rätt resultat meen åt fel håll ! haha ;) Det var alltså Lemland som vann, vilket sööög ! Det är faktiskt dags för nån annan att få regera nu, i finalen ska dom krossas ! Värt att nämnas var att pågarna låg under med 0-3 lr 4 innan de hann ikapp ! Hade matchen varit 5min till såå kunde dom bra ha vunnit ! 

Den andra matchen, pro 09 - hundra sååå vann hundra ! Men det var tajt och riktigt jämnt där. Första perioden var mållös, o sen ringde min bror o var förtvivlad då han glömt sina skoor ! Såå snäll som jag var åkte vi i racerfart o hämta mina NYA skor o for med dom till honom. Är jag inte föör snäll !? Han har nu använt dom mer än vad jag gjort ! ^^

När vi sen kom tillbaks ledde hundra med 2-0 ! Sen kom ett mål och ett till, ställningen blev 2-2 efter ca 10min spelade i andra perioden. Detta resultat höll sig matchen ut och det blev sudden ! En spännande sådan o vi hoppades lite på straffar, men efter ca 3min kom målet ! Och det blev HUNDRA som tog sig till final. Pro 09 fick iår igen se sig besegrade i semifinalen. Törni såg allt bitter ut efteråt ! haha ^^

När matchen var slut skjussa jag Julia på kalas & sen hämta jag upp Elin & Klingan en trip till Rökka ! ååh va gott det var ! :D Nu var precis mamma o Svante hit o hämta & lämna grejjer och jag ska precis sova ! Det blir TIDIG uppstigning imorrn för att plugga hela dagen lång, men såå kan det va :) Jag hade en mycket trevlig kväll, och såå behövlig ! 

Bara 1 prov kvar nu, bara 1 skrivning ! Dessa ord ska eka i mitt huvud imorrn så att jag orkar plugga ! (; 

Nu nörda spel, fixa lite & sen sova  !Nattinatt ! 

// glassflickan ",

11 - en bild på fritiden !

Min fritid består mest av innebandy, gym, vänner, familjen m.m. Men viktigast & roligast och bäst mår jag när jag får spela innebandy ! Så bildvalet var inte svårt idag ! ^^



Den här bilden har Cissie taget när vi var på träningsläger i Varberg sommaren -09 ! Mitt lag har västar och det är jag som är närmast hit (:

// glassflickan ",

4 av 5 !

Studentprov har jag nu klarat av , woohoo ! Bara 1 kvar nu ! Hääääärligt ! Matten gick helt okej, inte jättebra inte jättedåligt. Är helt klart godkänd iaf så jag orkar inte tänka mer på det nu ! (: Nu är det 100% hälsa som gäller !

Ska så småningom börja läsa, pust, meen ska kika runt lite på nätet o chilla en kort stund först. Jag får tydligen middagsgäst idag iform av min kära lillebror idag, trevligtrevligt. Synd att jag inte orkar laga något fancy ! haha

Efter middagen ska jag med Julia & kolla på herrarnas semifinaler ! Semifinalerna är Lemland - pågarna & sen pro 09 mot FC Hundra ! Jag vill se FC hundra & pågarna i final, det är dags för den yngre generationen att ta över nu ! Sen när jag kommer hem igen är det plugga som gäller, tjooohoo ! Inget nytt här inte,...

Nej om jag sku sätta fart nu då, hejjhejj !

// glassflickan ",

Lugn !

Det är vad jag känner mig, vilket är mycket konstigt eftersom jag har ett svårt prov imorrn, som jag egentligen inte är tillräckligt förberedd för. Men hey, vad kan jag göra nu liksom?! Ska precis just gå o sova, o ta med häftet och kolla lite teori & regler, så jag inte gör nå stora missar iaf. Men annars får det faktiskt gå som det går nu, jag bryr mig knappt ! ^^, Vilket troligtivs beror på att 1) jag har fått bra i alla andra prov & 2) jag ska troligtvis plugga i swe o då spelar provens resultat ingen som helst roll alls ! ^^

Men det är klart, roligare om man får bra förståss , meen det är inte tillräckligt motivation nu ! ^^

Annars så ringde Regina ikväll efter att jag kan kom från dansen, så nu är det jobbjobbjobbjobb som gäller för det ska va teater på Klippan ! Men hey, jag får fribiljetter iaf ! ^^, Och så tycker jag det är kul o jobba på Klippan, bra att ha erfarenhet att skriva in på sitt CV ! På tal om det så borde jag uppdatera det, kan ju nu skriva in lärarvikare också! Woopwoop ! (; 

Haha nej nu ska jag sluta svamla, nörda lite fb-spel och sen tuttisova ! Bäst resultat kommer det ändå bli om jag är pigg imorrn så (: 

Wish me luuuuck ! Nattinatt!

// Glassflickan ",

Joakim Karlsson, en man , en legend !

Vissa människor lyckas ibland göra något som inte riktigt var meningen men som blir historia. Detta är äkta innebandyhistoria ! Se & lär gott folk, se och lär ! 



Det kallas dålig tajming !

Jepp, än en gång passar rubriken YPPERLIGT ! För vet ni vad?? Jag har SJUKT ont i huvudet & jag ska ägna hela min dag åt att plugga, tjoohoo ! Wish me luck ! Usch vad jobbigt detta kommer att bli :( Eftersom jag vaknade med huvudvärk lät jag mig sova lite längre, i hopp om att den kanske skulle försvinna, men nej, det gjorde den inte. Så nu är jag mer stressad & har huvudvärk. Åh vad fantastiskt, eller så inte !!! ååh vad jag är trött på att plugga !!!

Jag läste förresten precis att studentexamensnämnden tövlat till det iår IGEN, denna gång i fysikprovet. Att det ska va såå förbannat svårt att översätta RÄTT från finska till svenska ! Ååååh, idioter !!! 

Nej nu ska JAG faktiskt ta en huvudvärkstablett, jepp JAG som är emot det ! Men hey, what to do!? Jag måste plugga, och jag kan inte plugga med huvudvärk. Detta kommer att bli en lååång dag,..
// glassflickan



10 - en bild som påminner om gamla tider !



Detta var lätt, ordet gamla tider förde mig tillbaks till högstadie & då passar det med en bild på mig & Malin då vi umgicks 24/7 på den tiden :)

Sista rycket !

För kvällen ska jag precis sätta igång med, men jag är totalt opepp. Svenska totala från lärarna har kommit också, jag började först tro att dom inte sku ge några resultat förrän alla prov var skrivna, vilket iof hade varit rätt schysst. För nu blir folk visserligen kanske jätteglada o lättade, medan andra dock kan bli besvikna o stressade över att överhuvudtaget bli godkända. 

Jag fick helt okej, detta är ju lärarnas bedömning så jag tänker inte ta ut nått i förskott men helt okej som sagt :) Blir det mitt slutliga så kommer jag nog vara nöjd ändå ! (: 

Skönt det iaf, att jag inte faila totalt, var ju lite osäker så. Nu är det bara matten & hälsan kvar, bara 2 prov ! åååh vad jag vill ha det över nu ! 



Glömde visst o publicera detta ! Nu har det gått 2h och jag har pluggat, inte särskilt effektivt docks , är trött så nu ska jag gå o lägga mig så jag kommer upp i tid imorrn, och imorrn är det en MYCKET tidig uppstigning som gäller för att jag ska hinna gå igenom allt,... Jag kommer troligtvis vara sjukt stressad och ännu mer stressad imorrn, så några särskilt seriösa inlägg lär det knappast bli, men säkert ett o annat där jag presenterar hur sjuukt stressad o nervös jag är ! haha

Nu sova ! Nattinatt ! 

// glassflickan ",

Mattemattematte & ännu mera matte !

Det är vad min dag har bestått av. Förutom det så har jag duschat & varit en snabb sväng o handlat. Whoohoo! Jag riktigt känner hur ni drar efter andan av mitt spännande liv ! (; Egentligen har jag inte ens tid att skriva detta, jag borde plugga ännu mera !!! Det jobbiga är att jag har nollkoll på vad som är viktigt i matten, för det vet ingen ! Föör denna kära studentexamensnämnd varierar sig förståss ! gaaah !

Hur som helst så ska jag alltså precis plugga lite till, sen laga & käka middag, räkna lite och sen dra på träning ! Jepp, det unnar jag mig ! Jag skippa faktiskt gymmet, för jag kände att jag inte hade tid. Men innebandyn skippar jag aldrig i livet  ! ;) På tal om det så har jag även bestämt att jag ska fara o kolla på herrarnas semifinaler på onsdag med mina kära julia som är hemma igen ! hehe innebandy går före skolan, alla dagar ! 

Annars så har jag rätt mycket planerat,  lika bra att skriva ner det så jag kommer ihåg o får grepp om allt: 

23.3. Matteprov
25.3. Hälsaprov --> klassfest !
26.3. Innebandyns dag ---> teaterpremiär !

29.3. Finska muntligt prov
30.3. Semifinal
31.3. Massage
1.4. Swe o säga hej då till Sara ! 

7.4. Finska prov ---> fara på NGD träning ! woopwoop ! Tror mitt knä borde vant sig tillräckligt nu för att jag ska kunna träna innebandy 2 ggr /vecka. Jag tar det försiktigt för att inte riskera nått, även fast det inte ska va nån fara !

Såå nog kommer jag ha o göra efter detta också, meen heey ! That's just awesome ! ((:

Nej nu kallar matteböckerna igen, måste rusa ! 

// glassflickan ",

9 - du och någon klasskompis !



Eftersom jag redan lagt upp en bild på mig, Selinda & Nette sätter jag nu inte upp nån bild på dom även fast dom är mina fina klasskamrater. Istället väljer jag denna från klassfesten i 1an & klasskamraten till vänster är Linnéa :)

// glassflickan ",

Först prov, sen shopping !

Det går faktiskt bra att plugga idag, jag fick snabbt svar av min mattelärare & jag fatta direkt vad jag missat, en konstig regel förståss -.- Nåja, nu kan jag den iaf ! Bra det ! ^^,

Meen gud vad mycket jag har kvar ! :O Usch o tvi vad jag känner att jag inte kommer hinna att gå igenom allt. Såå jag tänker faktiskt göra som så att jag repeterar och koncentrerar mig på det som jag faktiskt är bra på i matten. För det känns liksom mer värt att reptera sånt jag kan men har glömt än att börja med sånt som jag är rätt kass på men jag ska försöka hinna med så mycket som möjligt iaf ! Nu känner jag iaf att jag kan allt som har med polynom & 1a grads ekvationer att göra ! Tjoohoo ! 

Jag ska alldeles snart packa o sticka in till stan ! Ska se på Bones och sen läsa klart hälsa boken o sen sova. Jag har förresten beslutat mig för att jag ska unna mig att beställa hem lite kläder när jag avklarat proven ! Och så ska jag ta tag i och lägga upp grejjerna på marknaden också, ska göra det först kanske så känns det bättre o beställa sen ! ^^, Men unna mig saker det ska jag, för detta är förbanna inge kuul alls ! Åååh vad jag längtar till fredag kväll!



Delar av detta kommer jag med största sannolikhet att klicka hem ! (:

Nej nu måst jag sätta fart om jag ska hinna me till 9 ! Hejjhejj !

// glassflickan ",

Ny header !

Eftersom det var såå fint väder ute idag, så gav jag för det första mig själv lov att gå ut en stund istället för att plugga ! Bar undan pulkar, snöskottare, sparkkälkare o annat som jag ansåg att det var dags att ta bort ! ^^, Sen tog jag även bort kransen från dörren, den barra rätt bra ! haha 

För det andra så fick jag en sjuuuk längtan till sommaren & värmen ! Därför bytte just bild på headern :) Visserligen var förra bilden också tagen en sommar, men denna är mer somrig ! (: 

Nu ska jag plugga lite mer matte, tjjoohoo ! 


(klicka !)
// glassflickan ",

Företagscupen !

Bättre sent än aldrig ska ni nu få se lite bilder från företagscupen! (:































Avslutar med en bild på turnerings lätt bästa spelare: Sanna ! ((:

// glassflickan ",

Pluggpaus !

Åh vad det ordet låter bra ! hihi riktigt smakar bra på nått vis ! ^^, Idag är det sjuuukt fint väder o jag sitter inne o pluggar, skitkul, verkligen ! Blääää ! Men jag har iaf läst 3/4 av hälsaboken. Sista delen sparas till efter middagen. Nu är det matteplugg som gäller, men stötte just på problem så skickade precis iväg ett mejl till min mattelärare o frågade hur jag skulle lösa det!  ^^ Det är inte så stort problem, för jag får 2 av 3 termer rätt. Men förstår verkligen inte var dom får den sista ifrån. Nåja, hoppas på snabbt svar av henne! :)

Angående matten så kan man säga att den är indelad i 10 delar. Jag har avklarat del 1, nästan 2an. Tjoohoo ! Nog vet jag vad jag har framför mig imorrn o tisdag. För då är det 100% matte o ingen hälsa som står på schemat. Eller jo lite hälsa, ska ta tag i begreppssidorna. Tjoohoo ! Så kul att plugga ord, eheh nee men bra att göra ändå. Så det är planen ! Sen är det verkligen råplugg på hälsan ons-tors. Förresten så blev vår semifinal flyttad till nästa vecka, sköönt! Då slipper jag vara död o stressad på den ! (: Istället kommer det vara en utvilad o pigg Hanna som spelar den ! Awesome !:)) Meen sen om jag kan hålla mig ifrån o se dom andra, njaa hmm,. hehe ^^ BORDE göra det, men hey, det handlar om innebandy ! Vi får väl se hur stressad jag känner mig o så beror det också på hur bra matteprovet gick ! :)

Nej nu ska jag kika runt lite innan jag tar tag i matten igen ! Prata förresten just med mamma, o jag slipper hämta dom från Eckerö ikväll ! Nice ! Mer sömn till mig ! ;) Imorrn är planerna gymma & plugga matte & hälsabegrepp ! I know you're jealous ! ^^, 

// glassflickan ",

8 - en bild på din vardag !



Detta är förtillfället min vardag, den består inte av mycket annat. Jo träning också, men även den har fått ge lite vika nu pga de här proven ! Oh well, jag har inte mycket kvar nu ! Whoopwhoop ! 

// glassflickan ",

A sucker for love !

Jag har sett på film ikväll igen, "The proposal" närmare bestämt. Jag har sett den förut meen åh va jag gillar den ! (Ja , den också ! ^^) Det finns så sjuukt många bra fina kärlekskomedier (: Så nu är jag alldeles fylld av tankar om romantik ! Denna filmen är faktiskt rätt kul också, för från första början hatar dom varann. Och som han så vackert sa i slutet: "Jag brukade hoppas på att du skulle bli påkörd av en taxi eller bli matförgiftad". Att gå från det till att älska varann är ju bara helt otroligt ! Men hey, kärlek börjar ju med bråk, eller?! ^^

Nu undanber jag mig kommentarer som: "Sånt händer ju baaara på film, det där är såååå överdrivet". Det kanske det är , men det tycker inte jag :) Jag tycker det är så fint att se, när två personer tillslut hittar varann ! Det ger mig hopp om att jag kommer att hitta min drömman en vacker dag ! Haha oj va löjligt det där lät meen äh, strunt samma ! :) Bara för att få säga "aaw o naaw" lite mer så var jag just in på "we <3 it" hihi så alla bilder nedan kommer därifrån !









Sista bilden bara älskar jag ! Och den är ursprungligen från vackrast.se men jag har haft den på min dator rätt många år nu! ^^,

Nej nu ska jag faktiskt sova, imorron väntar ännu en dag fylld av plugg, plugg & åter plugg ! Men hey, det är snart över ! Nattinatt !

// glassflickan ",

Mattegeni !

Det är vad jag faktiskt, tro det eller ej känner mig som idag ! Och det mina vänner är AWESOME ! :)) Jag har räknat nu i STRÄCK i 1½h, visserligen i sällskap av min bror såå alla minuter var inte effektiva men ändå. Det roliga var att jag bl.a. klara 2 uppgifter som var OMÖJLIGA häromdagen ! hihi meen jag har mycket kvar ännu. Dessutom har jag läst 1/4 av hälsa boken. Ska läsa 1/4 till efter maten och sen mera matteplugg. Sen tror jag att jag faktiskt unnar mig o ser på film & äter en god fruktsallad innan dagen är slut ! Men tidigt i säng ska jag, så jag utan problem orkar upp i rimlig tid imorgon o kan fortsätta! :)

Det känns bra nu, det är bara 2 prov, och om 6 dagar är allt detta över ! Ångesten kommer släppa, jag kommer ha en massa fritid o inga krav ! Åååååh va det ska firas på klassfesten ! ((: 

Förresten så kolla jag o Svante på "The boy in the striped pyjamas" igår. Och som alla filmer som handlar om 2VV så är det hemskt o sorgligt men något som verkligen alla borde se. 

Det är hemskt att det ska gå så långt att din son hamnar i det du utsatt en massa människor för innan du inser hur hemskt det är vad du håller på med. Då har det definitivt gått föör långt ! 



Hjärtgripande, som alla andra 2VV filmer. Schindler's list är en film som jag inte klarar att se utan att gråta. Den ska jag nog se snart igen, det börjar bli längesen. För om nån människa varit smart, så är det Schindler !

Nu ska jag & min junis till lillebror laga mat ! Pasta carbonara på vårt sätt ska det bli ! Vi har inte lagat det förut meen det blir nog bra föör vanlig skinksås kan jag ju iaf få till så !^^

// glassflickan ",

7 - någon i din släkt !



Denna har nått år på nacken men ack så söt hon är ändå (: Detta är min kusins barn Sigrid ! :) Jag har för övrigt 9 kusiner & 5 kusinbarn :)

Helt slut !

Känner jag mig, men det är inte så konstigt med tanke på att jag knappt haft en lugn stund hela dagen. NEJ det är inte lugnt att sitta o skriva prov, det är ansträngande !

Skrev alltså prov från 8.45-13.15 typ. Jag hann åka hem , snacka me selinda & sen var det bara o hoppa i duschen innan jennifer kom o hämta mig ! Från 15 har jag varit på Alandica. Spelat och käkat, hehe det vanliga när det kommer till fiolen alltså.

Nu är klockan 9 o jag sitter hemma o lodar. Var o handla för en stund sen, bunkra upp med FRUKT o även lite B & J glass (A) För att orka igenom denna helgen som mest kommer bestå av pluggpluggplugg & åter PLUGG ! Såå, nu kan ingen ha missat det. Egentligen så skulle jag kunna packa in mig o fara till Sund direkt meen Svante är inte hemma o det innebär ingen brasa som innebär att det är KALLT ! Hujj, ogillar ! Så tänker åka så vi kommer hem samtidigt. Får väl kanske ta mamma & pappas säng ikväll ändå så jag inte fryyser ihjäl ! För det går nämligen snabbare att få det varmt på bottenvåningen (: 

På tal om annat så SNÖAR det, och jag ogillar detta starkt ! Jag som nästan trodde att våren äntligen var påväg, haha tjeena va,... Dessutom hoppas jag på skitväder (mulet & tråkigt EJ sol) ihelgen faktiskt, för det går liiiiiite lättare o plugga då... 

Nej om jag ska ta o reda upp lite här innan jag far då (ye right),. nä men kika runt lite på nätet ska jag göra innan jag tar mig i kragen o packar o drar ut till skogen. 

Hejjhejj ! 

// glassflickan ",

Lack of inspiration !

Jag är sjukt trött o har NOLL inspiration alls. Det känns duktigt bra det bara är engelska imorrn, för eftersom hörförståelsen inte gick så bra som tänkt så kommer jag ändå inte få bättre betyg än vad jag redan har så det är liksom skit samma. Jag hade egentligen velat skippa provet, men jag lovade mamma att skriva det iallafall. Snäll som jag är så lyder jag, men enbart för att det är HON som betalat för det ^^, Och skulle jag inte skriva det såå skulle jag antagligen undra " tänk om " . Vilket är orsaken till att jag skriver om det för första början. 

Men nu är jag sjukt trött, har noll inspiration till att plugga och tänker just gå o lägga mig faktiskt. Det känns som det smarta valet. Något säger mig att min panna är lite föör varm, men jag vill inte att den ska vara det så jag ignorerar det helt kallt och går o lägger mig istället. Om jag känner att jag verkligen har feber & att den "efterlängtade" förkylningen som jag gått o väntat på nu kommer att bryta ut så kommer jag bryta ihop. Detta är tillräckligt stressigt för att jag ska behöva vara förkyld. Men jag väntar tills imorrn innan jag tänker inse något. Imorrn känns det förhoppnings bättre. Imorrn ska jag må ypperligt bra o ha braa med inspiration ! 

Nej nu, ska bara kolla finalen i landskampen första: Hejja Norge ! och sen bädda ner mig. 

Efter provet så jaa, vet jag inte hur mycket tid jag har för jag vet inte hur länge jag kommer skriva det. Men knappast längre än till 1. Och då har 2h på mig att ladda om till att spela fiol resten av dagen,. tjoohoo. Jag känner redan nu att jag kommer vara lagom mör då jo,.. håhå

Nu börja det ! Nattinatt !

// glassflickan ",

Proffs !

På att sätta en maaassa tid på annat ja , det är jag ! Jag var nästan 2h på gymmet idag, nästan 2 h ! Jag brukar vara max 1½. Men jag känner bra att det tagit i baklåren idag, hääärligt ! Jag behöver verkligen satsa o bygga upp ordentliga muskler nu ! För som jag tidigare nämnt vet jag inte riktigt hur det ska gå isommar. För det första så jobbar jag ju, o jag tror INTE att jag kommer orka ta mig till gymmet så många kvällar under sommaren faktiskt. Nej det kommer aldrig gå. Regniga kvällar o dagar som jag är ledig går det nog meen jag har svårt att se mig på gymmet en fin sommarkväll. Sommarkvällar vill jag faktiskt spendera med fina vänner (: 

Nog om det, nu har jag precis ätit middag: korv & stuvade makaroner ! Mums ! Dock får jag inte mina makaroner lika goda som pappas :( Damit ! Han säger dock att det bara beror på att jag inte lagar lika stor mängd o att det är avgörande, menmen. På tv är det ett program med Paolo Roberto som ska laga mat med sina italienska fastrar :p rätt kul faktiskt ! Meen jag borde ju plugga,... vill inte,... vill inte,... 

Jag tänker iaf bara plugga engelska ikväll, ska verkligen försöka koncentrera mig på lite grammatik. Duktiga jag ! Det känns faktiskt bara dumt o försöka mig på matten eftersom det KOMMER sluta med irriation. Det är istället helgens problem, och jag har inget annat val heller. I helgen pluggas det mattemattematteeee ! Men imorgon blir det ingenting. För först skriver jag prov i typ tuuuusen timmar igen, sen när jag är klar där så är det fiol resten av kvällen. Visst skulle det vara bra att plugga en stund imorrn kväll, men jag tror inte det kommer att ske. Det är nog bättre att gå o sova efter en heljobbig dag o ta nya tag på lördagen. 

Jag vet att jag i troligtvis alla de senaste inläggen nojsat om mina prov me heey, detta är min blogg & proven är förtillfälligt det som jag tänker på 24/7. Har ni skrivit studenten så fattar ni, är ni allmänt smarta såå fattar ni jag menar t.o.m. jennifer förstår ju ;) hihihihi . DETTA är jobbigt, det är svårt och det tar på krafterna. Men jag lovar att inte nämna ett ord om dom sen , bara antingen ge glädjande eller ett besviket besked hur det gick (: 

Så nu vet ni det, ifall ni undrat om jag nån dag ska nojsa om nått annat :p mest synd är det faktiskt ändå om jennifer, för det är nog hon som får höra mig klaga mest ! ^^ 

Nej nu ska jag nörda mig med lite fb-spel o annat ! 

Ciao , som paulo just sa  !

// glassflickan ",

6 - en person som du saknar !



Min gudson, som jag troligtvis inte får se förrän i sommar :o För efter dom varit här på julen så brukar dom inte komma förrän på påsken, o iår är jag bortrest över påsken ! Meen med lite tur så kommer dom kanske nån helg i maj eller framförallt till min studentdimission som iaf är i början av juni :)

Charmigare, goare, gladare och snällare lilleman får man leta efter ! Min gudson är verkligen charmtrollet nr 1 och han får mig alltid på bra humör :) Är så stolt över att få vara hans gudmor ! <3

// glassflickan ",

Ny dag med nya tag !

Man kan ju iallafall försöka ! Nu är klockan 1 och jag har varit uppe sen 10. Jag har hunnit med frukost , läst klart första hälsabooken (!) och nu har jag precis käkat lunch ! (y) (: Dessutom försökte jag även ringa o boka massage, då mitt presentkort går ut snart meen då kopplades jag bara till en telefonsvarare. Meen dom sa att dom skulle ringa upp iaf ! 

Nu ska chilla en stund, försöka hitta motivation o sen plugga lite engelska grammatik, tjoohoo ! Men det är iaf inte att läsa tusen sidor, så det kanske går bra. Sen ska jag bege mig till gymmet ! 

Nu precis just så ringde dom från massage nu ! Så nu har jag bokat tiiid , tamtidamtidam ! :D Ser såå fram emot det ! Jag var riktigt supernöjd när jag sist var dit så, fast nu skulle jag få komma till en annan massör eftersom hon var jätteuppbokad o jag vill inte ha tid först i slutet på april ! Meen det blir säkert bra också (: Hon sa att det var bra att gå till olika för att se vem som passar en bäst osv (: 

Så nu har jag ännu en kul sak o se fram emot ! Nicenice ! Jag hade först tänkt fara på Afropowerdance ikväll meen jag skippar det o gymmar istället. Så får jag mera plugg-tid ikväll, tjoohoo ! Men det är bara det här kvar nu, jag måste orka ! Dessutom har jag en förmåga att kämpa ordentligt om jag har tillräckligt många "morötter" att kämpa föör ! :))

Jag hittade även här för nån dag sen ett annat presentkort jag glömt att jag haft, det är från byggis och det fick jag som stipendium förra året ! Och det går också snart ut, hehe meen inte förrän i slutet av april så jag ska nog dit o kika nån dag ! Mamma sa att dom nog sku ha nått jag behövde/villa ha till lägenheten o hittar jag inget får jag pengar av dom istället så sku dom ta presentkortet (:

Förresten så fick jag "röstkort" till riksdagsvalet på posten idag, känner mig riktigt vuxen faktiskt ! ^^ För rösta ska jag ! Men måste kanske kolla upp VEM o inte bara välja en random siffra (; Meen valet är inte förrän i mitten av april. Så detta är ännu en grejj jag får ta itu med efter proven ! Det börjar känns som jag har mycket att göra " efter proven" men hey, dom är prio 1 nu ! Så är det bara (: 

Nej nu ska jag kolla runt lite innan jag sätter igång med pluggandet igen ! Btw så är det skiiitväder idag, grått o trisst men det passar mig eftersom jag måst plugga ! Är liksom liiite lättare då än när det är strålande solsken ! ^^

// glassflickan ",

Sund, möte och mera plugg !

Jag åkte som sagt till Sund en sväng, hämta engelskaböcker o kläder som jag ska sälja på bettans bl.a. sen kom Svante me mig in till stan för han sku på träning så jag släppte av honom o åkte på mötet. Som idag gick riktigt fort ! Vi hade inte så många ärenden och så var det flera som var borta , bl.a var vår verksamhetsledare var sjuk så där uteblev mycket info, men inte mig emot ! Skönt när det går snabbt ibland ! :)

Sen åkte jag o handla, så nu slipper jag göra det imorrn (y) och sen jag kom hem har jag bara ätit lite o nu ser jag på SOS International. Känner mig lite små trött så ska bara se på det här och sen bädda ner mig & förståss plugga lite innan jag tar natt. Imorgon måste jag stiga upp ÄNNU tidigare så jag hinner plugga ÄNNU mer. Pust,. Ska även hinna till gymmet imorrn så det gäller att stiga upp nån timme tidigare,...

Fick svar av chefen också, och dom håller tillfälligt på o renoverar så det verkar som jag ska börja jobba senare, men inte mig emot ! Sku va skönt o va ledig nån vecka nu efter proven, det känner jag att jag kommer behöva ! Har planer på att som tidigare nämnt ha bord på bettans en vecka & tjäna lite cash o dessutom verkligen gå igenom, rensa o slänga onödiga saker som jag har hemma i Sund. Jag har ingen orsak att göra det egentligen, mina föräldrar har tack & lov inga planer på att flytta meen det sku va skönt o få det gjort (: Jag tror nämligen att jag har mycket som jag skulle kunna göra mig av med faktiskt.  

Förresten så är det nog första onsdagen på sjuukt länge som jag INTE varit i baltic ;p

// glassflickan ",


Matte (n), hälsa (y) !

Om blogg.se inte haft sin störning som de hade för nån timme sen som gjorde att man inte kunde logga såå hade ni fått läsa ett riktigt irriterat & frustrerat inlägg då för jag HATAR matte ! Önskar nästan att jag skulle ha valt att skriva finska istället, taskigt att man MÅST välja ett av dom ju,..

Så matteplugget går kortfattat: Skit ! Istället har jag pluggat hälsa och ätit en massa skit, hurray ! Hälsa plugget går iaf bra, för det mesta är intressant. Egentligen skulle jag vilja skita i allt vad matte heter o plugga helhjärtat bara på hälsan, men det går inte. Nu börjar klockan närma sig 4 o jag ska småningom börja laga mat, jepp har ätit tillräckligt med skit idag såå ingen burgare här inte, istället blir det potatismos & fiskpinnar, mumma! 

Men innan dess ska jag läsa ett kort kapitel till i hälsaboken, har inte mycket kvar i första boken nu ! Och den är tjockast ! Ska ta mig igenom andra boken också innan denna veckan är slut och sen är det repetionsboken som gäller dagarna innan ! Jeppjepp, önskar dock att jag sku ha mera tid, för när man väl kommer igång så är det ju intressant ! (: 

Nu har jag precis duschat & jag känner mig som en ny människa ! Härlig känsla det efter att jag degat i soffan o försökt plugga hela dagen. 

NU läsa , sen laga mat och därefter sticker jag till Sund en snabbis innan mötet ikväll som ni säkert kan gissa återföljs aaav: mera plugg ! Ååh, älska studentproooov ! Not,...

Heippahejj ! 

// glassflickan ",

5 - en bild som du aldrig lagt upp !



För att vara säker på att jag inte lagt upp bilden förut, valde jag en riktigt gammal bild ! (: Denna är från Skolcupen i fotboll i 6an ! :) Kommer inte ihåg placering meen jag håller ju i ett pris så tippar på rätt bra iaf ! ;D

En pluggdag !

Det är vad jag har, och jag behöver såå ha det också ! Usch vad jag börjar känna mig stressaaad ! Nu har jag iaf avverkat 1h hälsaläsning, och om en kvart är det matte som gäller och sen börjar jag om igen. Kul va!? Skulle det bara vara hälsan skulle det kännas okej meen matten är ett stooort stressmoment ! Gaaaah !

För att nämna något positivt såå boka vi äntligen flyg till USA igår ! Dessutom kommer vi att mellanlanda i Kanada också ! Woopwoop ! :DD Och idag har jag varit duktig o mejlat både Bob om när vi kommer samt min chef inför sommaren om mina resedatum! Hoppashoppas jag får arbetsschema snart ! Skulle ju vara såå mycket lättare att kunna planera sitt liv dåå ! Nåja, ska vara glad att jag har jobb iaf :)

Annars idag händer inte mycket, det är fint väder så i nästa paus ska jag dra mig ut på en promenad ! Och ikväll är det ÅUF-möte som gäller. Och det måste jag fara på eftersom jag redan missat 2 av 2 detta året,. Dessutom ska jag hinna till Sund en sväng också, och hämta lite saker samt snacka med far & bror ! Tror det blir middag på grillen för att vara så effektiv som möjligt ! (; 

Sen hoppas jag mötet är KORT så att jag hinner plugga mer ikväll. För imorrn måste jag försöka plugga engelska och på fredag skriver jag sen engelskan. Åååh vad jag inte orkar,... 

Nä nu ska jag nörda Frontier-ville på facebook en stund innan jag plockar fram matten ! 

// glassflickan ",

Helt otroligt !

Jag var för första gången & körde precis mitt eget program på gymmet idag, och det var sjuuukt mycket tyngre än vad Lillemors ! hahahah helt otroligt ! Men sköönt är det ! (: Jag ska verkligen bygga muskler nu under våren, för jag vet att jag kommer ha mycket svårt att orka ta mig till gymmet isommar. Helst skulle jag vilja hitta bra övningar som man kan göra hemma, skulle va enklast. 

Nu sitter jag o kollar på Doctors, det var på tv när jag kom hem. Och det handlar bl.a. om att barn blivit utbytta på BB och den som gjorde utbytet var den enes PAPPA eftersom hans baby var sjuk. Heeelt sick att folk kan göra så?! :O Hur kan man bara byta bort sitt eget barn bara för att den är sjuk?! :O Det är något jag inte förstår. 

NU ska jag alldeles strax plugga matte, jepp, matte ! Blää, men jag måste. Sen måste jag även plocka lite, diska osv innan mamma o Elisabeth kommer hit. Sen måste jag ju även packa eftersom jag spenderar natten i Sund. 

Det var allt för nu, häjjhäjj !

// glassflickan ",

4 - en bild på dig & en vän du inte varit med på länge !



Jag vet att det står EN vän meen nu är det såhär att jag varken varit med Nette eller Selinda på sjuukt länge :o Men det har blivit så när vi inte går i skola längre ! Meen bara proven är över så ska jag nog se till att vi ska ha gossip-marathon nån dag ! ((: Vad säger ni om det??

// glassflickan ",

Upp med tuppen !

Enligt mina mått mätta en ledig dag iaf ;) haha klockan är nu 11 och jag har redan ätit frukost ! Ska bara kika runt lite innan jag ska plugga 1 timme. Därefter ska jag gå till Avancia o gymma. Sen blir det merameramera plugg. Blöööh vad jag inte vill men jag MÅSTE. Jag har inget annat val om jag vill bli student ivår, o det ska jag bli ! 

Nu först blir det 1h hälsa, efter gymmet ska jag plocka fram matteböckerna (åååångest!!!) Men jag ser fram emot att fara till gymmet idag, för jag ska köra EGET program ! (:

Nej nu vet ni vad ska jag plugga faktiskt, snaaart är det över ! 

// glassflickan ",

Keep me in your heart for a while,...

Älskar verkligen den här låten, såå fin ! dessutom har den "töntsöte" sångaren Warren Zevon en fin röst också !

Shadows are falling and I'm running out of breath
Keep me in your heart for a while

If I leave you it doesn't mean I love you any less
Keep me in your heart for a while

When you get up in the morning and you see that crazy sun
Keep me in your heart for a while

There's a train leaving nightly called when all is said and done
Keep me in your heart for a while

Sha-la-la-la-la-la-la-li-li-lo
Keep me in your heart for a while x2

Sometimes when you're doing simple things
around the house
Maybe you'll think of me and smile

You know I'm tied to you like the buttons on
your blouse
Keep me in your heart for a while

Hold me in your thoughts, take me to your dreams
Touch me as I fall into view

When the winter comes keep the fires lit
And I will be right next to you

Engine driver's headed north to Pleasant Stream
Keep me in your heart for a while

These wheels keep turning but they're running out
of steam
Keep me in your heart for a while

Sha-la-la-la-la-la-la-li-li-lo
Keep me in your heart for awhile x2


Keep me in your heart for a while <3


Enkel, fin och underbar ! Kan lyssna på den om och om och om igen ! ^^, NU har jag faktiskt varit duktig o diskat en stund igen, fint det så har jag inte ett berg som väntar på mig imorrn ! Nu ska jag lyssna på låten x-antal ggr till, läsa lite bloggar och sen lägga mig i sängen och läsa 1 kapitel i hälsaboken. Sen tar jag natt ! 

// glassflickan ",

Benhinnor, gym, plugg & planer !

Det tar på o skriva prov hela dagen, var helt slut på träningen ! :o Men ack så häärligt att få spela ! Jag har inte känt nått i mitt knä på sistone, (Y) Meen däremot har jag känningar i benhinnorna :( Jag tror & hoppas att det är pga löpbandsträningen såå jag ska chilla med den nu och hoppas på att snön försvinner så jag kan jogga ute istället! Jag känner ändå att jag har hyfsad kondis, har orkat bra på matcherna ändå så ! (: Vill inte göra benhinnorna mer upprörda än vad dom är. 

Imorrn ska jag till gymmet igen, det har varit dåligt med det på sistone meen imorrn är det dags igen ! Ska för första gången köra EGET program ! Eller egentligen är det mina "favorit" övningar från förut :p Har tänkt skriva ner och göra ett seriöst meen det får bli efter proven är över. NU ska jag köra det jag kommer ihåg, och tycker är "roligt" för att jag ska kunna ta mig dit överhuvudtaget ! (: 

Så imorgon är det pluggapluggaplugga (ska stiga upp SENAST 10) både hälsa & matte ska det bli ! Sen ska jag då som sagt till gymmet också och sen efter middagen kommer mamma och så ska vi kolla på USA flyg ! Nice ! Sen är det dans som gäller, med vikarie dock eftersom Erica stackarn har opererat sig och sen åker jag till Sund för imorrn ska mamma och Elisabeth sova här. Ska även diska och reda upp så det ser bra ut (; Och bädda åt dom !

Så därför ska jag så småningom gå och sova också, är sjukt trött ! Kunna inte sova igår, sjuukt jobbigt ! Vakna massor av gånger också,. så ska ta igen det inatt !

Förresten var mamma hit en snabb sväng ikväll & jag fick en fin blå/genomskinlig vas som hon fyndat ! Såå fin ((: Börjar nästan få många nu ! haha meen det är bra o ha ((: 

NU ska jag se klart på Familjen annorlunda, sen diska en vända innan det blir sängen! Nattinatti !

// glassflickan ",

3 - en gammal bild på dig själv !



Jag har inte så många gamla bilder på datorn (alla på extern hårddisk) men denna är gammal och jag är med på den iaf! Till vänster har ni min syster Sofi & vi sitter i farfars famn <3 Förresten diggar jag mina kanintofflor (;


5h !

Så länge satt jag och skrev prov idag, kul? Näää ! Gick det bra? Det hoppas jag. Så nu vet ni det (: Uppgiften jag valde hade ingen material, bara en fråga. Så det är jättesvårt att veta om jag skrev om rätt saker, men sen så tycker inte jag att dom kan vara så stränga angående det när man knappt fick några instruktioner?! Nåja, det återstår att se. Över är det iaf ! Tjoohoo! 

Nu har jag bara 3 prov kvar, varav det ena bryr jag mig inte alls om eftersom jag tror att det ändå inte kommer gå bättre än sist, så lägger inte ner desto mer energi på det. Det som jag däremot borde lägga energi på är matten ! Ååh vad jag hatar att den stressar mig ! Hälsan känns so far okej, men jag har ju nog fortfarande mycket att läsa ! Är aningen avundsjuk på dom som har realprovet denna veckan o matten veckan efter, så skulle jag också velat ha det för då hade jag haft dom mer spridda och haft lättare o plugga. Nåja, inget jag kan ändra på ändå. 

Efter provet åkte jag till Ålands Lås för att köpa en ny "sprial" typ, till dörrlåset. Väl där såå fick jag reda på att dom slutat tillverka det där låset för bra många år sen ^^ meen han hade en gammal likadan, hel sprial som jag fick helt gratis ! Fint det ! 

Nu snacka jag precis med mamma & hon var stressad, som vanligt ! Och jag som endast borde plugga inkommande helg är nu "barnvakt" till min lillebror eftersom mamma åker till Berlin på onsdag & pappa ska på ett skidlopp till Norge i helgen. Tjoohoo! Dessutom får vi besök av en Symfoniorkester från Stockholm också. 

Men åh vad jag längtar tills proven är över, alla prov inklusive finskan för dååå är jag friiiiiiiiiii ! Åh vad härligt det ska bli, ser sjukt mycket fram emot det ! Lagom tills dess borde även snön smält bort tycker jag, så att jag får börja jogga utomhus. Och då kan jag fullt fokusera på att få KONDIS ! ^^ Skulle ju va härligt att ha det fram till Tournament, som visserligen är en cup med korta matcher men ändå (: Kul att ha ett mål iaf ! Efter det kommer det nog bli trögt med motivation, ska höra om vi inte kan styra ihop en Mixcup också. Det skulle vara trevligt :)

Förresten så fick jag en försenad födelsedagspresent från mormor igå, cash ! Alltid najs ! tacktack ! NU borde jag antingen plugga, diska eller något annat konstruktivt. Men jag har knappt nån ork alls. Ikväll är det träning som gäller & det ser jag fram emot ! 

Tjingeling !

// glassflickan ",

27 dresses !

Är en film som jag , av tips från Meli köpte idag ! Kommer inte ihåg när jag senast köpte en film faktiskt ;P men hey, dyr var den inte heller ! (: Köpte även en av mina favoritfilmer, "The wedding planner". Såå fin ! 

27 dresses var en helt sjuuukt fin film ! Precis en sån film som jag verkligen gillar ! På min topplista nuförtiden är utan inbördes ordning helt klart:

-P.S. I love you
-A walk to remember
-27 dresses
-The wedding planner
-Crossroads 

Jaaa, alla är tjejfilmer ! Såå där har ni min "flick-sida" ifall ni tvekat på om jag har nån (;

Och säkert hör nån till dit som jag bara nu inte kommer ihåg namnet på :) Är rätt dålig på att komma på titlar på filmer, så när jag & Jeffe var inne på Filmhallen idag så rekommenderade Meli massor av filmer och jag hade faktiskt sett de flesta, trots att titeln i många fall först inte sa mig nått ^^,

Nu borde jag kanske egentligen vara lite seriös och förbereda mig inför imorron, men hey. Hur svårt kan detta vara liksom!? Jag tycker bättre om att skriva essä än textkompetens alla gånger ändå. Jag hoppas bara på att det finns 1, ja bara 1 rubrik som verkligen passar mig ! För då kommer jag inte ha svårt att välja (: 

Annars så har jag faktiskt redan plockat fram burkar ^^, Ska småningom skölja vindruvorna och sen är det inte så mycket mer att göra med maten. Ska plocka fram sköna mjukiskläder också ! Så lite har jag och göra innan klockan blir 21. Då ska jag se på Bones, sen ska jag kolla igenom instruktionerna för essä-provet och därefter sova. För bäst resultat kommer det att bli om jag är pigg när jag vaknar (: 

Meen tillbaks till filmen då, se den ! Den var sjuukt fin, även fast jag vid ett tillfälle bara vill bitchslappa lillasystern ! I många fall kände jag även igen mig i storasystern (huvudrollen). Jag har också svårt att säga nej, jag går ofta med och ställer upp o gör saker som jag inte alltid vill göra. Och ja, jag borde lära mig att säga nej ibland, och göra det jag vill göra. För jag har ett eget liv, och det ska styras och ledas av MIG och ingen annan, så det så. Så fort studentprovsstressen är över (om 2 veckor !!) så ska jag faktiskt göra saker som JAG vill göra, för min egen skull. Inte bara göra saker för att andra ska bli nöjda. Jag menar nu inte att jag ska bli känslokall och inte ställa upp och hjälpa mina vänner och familjen osv meen jag ska lära mig att det är okej att säga nej ibland. Det är okej att inte ha tid att ställa upp för alla andra hela tiden. Det ska vara okej. 

En sista kommentar om filmen bara: filmen blir ju inte direkt sämre av att journalisten "Malcolm/Kevin", journalisten är sjuuukt snygg ! haha filmen är en mycket bra "chickflick" men den är inte bara ytlig, den har ett djup, ett djup som jag gillar i filmer. Se den ! Den är bra (:

Nu ska jag kika runt lite på nätet och sen leta fram svenska böckerna. 

Häjjhäjj ! 
// glassflickan ",

Det kallas dålig tajming !

Och det börjar bli en vana i mitt fall. Som om jag inte haft det förut iår såå har jag ännu en gång fått det. Jag skriver studentprov dessa datum i mars: 

14,18,23 och 25.

Den 23 mars ska jag spela innebandysemifinal ! Kommer vara laagom mör efter att ha våndats med ett matteprov hela dagen. Som om inte detta var nog såå har jag fått inbjudan till Öppet hus på en skola som jag tvekar 50/50 på att gå om nått år och deeeeen är på kvällen den 24 mars ! Passande, inte sant?! Gaaaaaaaaaaah !

Tur är iaf att jag inte ska börja skolan i höst, faktiskt inte ens söka dit såå hoppas dom har öppet hus årligen samt att jag har passligt att åka då. 

Det var bara det jaag vill säga, häjj !

// glassflickan, hon med DÅLIG tajming !

Sweet sunday !

Det här med att gå o lägga sig i rimlig tid är inte så dumt hörrni, nu är klockan halv 12 och jag är uppe och har redan ätit frukost ! Så brukar det inte va ^^, Det blev ingen film igår, den jag hade laddat ner färdigt funka inte?! Och den som var påväg hade 8% kvar, som jag visserligen vänta på meen sen orka jag inte se den iallafall!  ^^

Jag såg dock slutet på Legally blonde 2 som gick på tv, hade jag varit uppmärksam hade jag sett på hela för jag har aldrig sett den förut. Bara 1an och den gillar jag skarpt ! Härlig film det, girl power ! 

Nu sitter jag och slökollar på tv, ska precis skriva en handelslista (vuxenpoäng !) och sen åka och handla. Det är studentprov som gäller imorrn & maten är ju det viktigaste ;) Ifall ni inte visste det ! ^^,

Vid 1 ska Malin & Myran komma hit och kolla på en innebandyklubba, Myran har ingen och jag har många ^^, Och sen vid halv 3 kommer mamma direkt från båten. I övrigt är dagens planer plugga och förbereda inför morgondagen. Jag hade tänkt gå en liten promenad för att mjuka upp musklerna lite grann, har en sjuk träningsvärk från matchen i fredags ! Men såå värt det !



Egentligen borde vi dock vunnit veckans matcher , så då skulle vi haft 14 poäng istället. Gapet mellan oss & IBK borde inte vara så stort som det blev men hey, det tog oss vidare ! Det spelar nämligen ingen roll om man slutar 2a eller 3a så ! Men 4 så är man ute, och det blev vi INTE ! ^^, Woohoo ! Dom har dock glömt att uppdatera antalet omgångar, vi & hik spela sista omgången i fredags meen dom uppdatera bara poängen?! Oh well, doesn't matter !

Nej, nu ska jag skriva listan & sen åka och handla ! 

Häjjhäjj !

// glassflickan ",

2 - en bild på någon i din familj !

Svårt att välja en bild på någon i familjen, då jag har 5 pers o välj på. Meen jag gjorde det enkelt, valde en random månad, öppnade ett random albulm & det blev albument över min lillebrors 15års dag. Så då blev det en bild på honom. Som i MINA ögon då inte är 15, föör det innebär ju att jag börjar bli gammal, hehe och det är jag ju inte :o Nej Svante är fortfarande 11-12 i mina ögon och kommer så förbli ! ^^



Och denna minsting har fööör snälla systrar som gav honom denna sjuuuukt dyra tröjan i present ! Och dessutom köpte (JAG!!!) den i Spanien ! Guuud va bortskämd han är ! Men så är det kanske inte superenkelt att ha o göra med 3 storasystrar heller, vad vet jag ?! ^^

Massor av blommor !

Är både vad jag själv och alla duktiga vokalistbarn fått idag ! Fick först en blomma av syrran som tack för att jag hämta dom från Långnäs och körde dom till Eckerö o sen en bukett ikväll på vokalisten :) 

Så nu har jag ännu en grejj att lägga till meritlistan: jurymedlem - check! Och kul var det ! Härligt gäng var vi också, med dålig humor ! hoho inte lätt när man ska försöka skriva en snygg motivering. 

Fast denna var rätt fin, även fast den inte ordagrant användes ;D Den är inge kul om man inte ser stavningen & personens efternamn ihop så: 

Ett berg av schön sång. Var på förslag till fröken Schönberg ;D hohoh då förstår ni nivån ! Meen det gick annars bra att bestämma vem som sku få pris samt motiveringen, vi kom överrens rätt fort :) 

Men måste säga att jag blev förvånad över "Publikens val" trodde faktiskt lilla söta tjejjen som sjöng Räddningspatrullen (med piff o puff ni vet) som sku få det meen det föll på 2 söta SUNDSkillar med attityd istället ;)

Efter vokalisten styrde jag kosan mot stan, närmare bestämt Select ;) Har kvällen räddad ! Men innan jag kopplar av med film & chips såå ska jag faktiskt plugga ! Jepp, hann inte med så mkt som jag velat tidigare då Tilda & Tess kom tidigare o stannade längre än förväntat. Såå nu ska jag läsa lite som allergier, könssjukdomar o annat skoooojj ! Sen ska jag mysa, ska se om vad Jennifer hittar på om hon vill komma o mysa med mig kanske ;D

Hihi nuuu rooopar hälsaboken på mig, 

Nattinatt !

// glassflickan ",

1 - en bild på dig själv !

Jag har inte sådär jättemånga bilder på mig själv, då jag helst står BAKOM kameran o inte framför. Har inga nån som helst bra närbild så det får bli denna: 



Bilden är tagen för ett par år sen, 07 kanske?! Det var hur som helst sommar och vi var i Nyland (län i Finland, minns inte närmare bestämt var) Minns du Sofi? Iaf för att fara på mammas kusins bröllop och på dagen åkte vi runt o tittade och hamnade vid havet där jag "lekte sjöjungfru" (: 

// glassflickan ",

En bildlista !

Nu har jag läst ca 1h om depression, artros, ryggproblm, hjärt-och kärlsjukdomar, självmord och massa annat. Det är rätt intressant, men det är jobbigt att läsa i sträck. Därför har jag nu ca ½h paus ! Sen ska jag läsa klart det sjumilslånga kapitlet om sjukdomar som vi finländare lider av, mycket positiv läsning, noot. Men intressant är det som sagt iaf. Och bara jag tar mig igenom detta såå kommer det handla om sömn, träning och annat som är ännu roligare enligt mig ! 

Till rubriken då såå har jag snubblat över en lista på flera bloggar, som jag tänkte försöka mig på att göra:

1 - en bild på dig själv

2 - en bild på någon i din familj

3 - en gammal bild på dej själv

4 - en bild på dej och en vän du inte varit med på länge

5 - en bild som du aldrig lagt upp

6 - en person som du saknar

7 - någon i din släkt

8 - en bild på din vardag

9 - du och någon klasskompis

10 - en bild som påminner om gamla tider

11 - en bild på fritiden

12 - en bild från i somras

13 - en bild som gör dig glad

14 - en bild som du alltid skrattar åt

15 - den nyaste bilden på dig själv

Jag kommer att lägga alla dess bilder under kategorin: Bildlistan. Detta gör jag lite för att komma mig för att lägga upp bilder på bloggen, jag är ju inte sådär väldans bra på det nej. 

Nu ska jag surfa runt lite innan jag fortsätter läsa om hur viktigt motion o bra kost är, som om jag inte visste det redan liksom?! haha :)

Tjingeling ! 

// glassflickan ",

Change of plans !

NU var det meningen att jag egentligen skulle vara på Vårdö. Men när jag vaknade imorse kände jag mig allt annat än pigg o pepp på det. Efter lite funderingar med mig själv , så konstaterade jag att jag än idag är lite småförkyld. Har varit det jag vet inte huur länge nu, så jag vågar inte chansa o fara iväg hit o dit och sen vara däckad på måndag då jag ska skriva andra delen av svenskan i studenten. Så därför blev jag hemma istället.

Så jag ska istället ägna dagen åt att PLUGGAPLUGGAPLUGGA ! För det behövs, indeed. För ca 1h sen ringde syrran och sa att hon hade en sak till mig för att jag hämta dom från långnäs förut så dom skulle komma via en sväng lite senare, trevligttrevligt. Sen blir det alltså Solbacka och därefter tänker jag chilla, förhoppningsvis pluggar jag mera. Man kan ju hoppas. Jag ska iallfall se till att inte vara uppe för länge så att jag stiger upp vettig tid på söndag för att sedan orka upp på måndag. Lite rörigt kanske meen ni lär väl fatta :)

NU ska jag sätta fart, så att jag kanske kan unna mig en paus nån gång senare idag, efter att ha läst typ 1 miljon sidor. Snart är iaf allt över, det ska bli superduper skönt ! Men de närmasta dagarna kommer jag behöva ägna åt att plugga, massor. Så jag lär väl tjata på det ganska mycket, meen efter den 25 mars är jag friiifriiifrii ! (bortsett från finskan) så dåå ska jag nojsa om nått annat istället, höhö

Hoppas alla får en fin dag !

// glassflickan ",

Semifinal nästa !

Yepp för ikväll spela vi oavgjort mot HIK, och det räckte alldeles utmärkt ! Även fast det såklart alltid är roligare att vinna ! Efter 3 perioder spelade stod det 1-1 och vi jublade som bara den ;D föör det räckte alldeles utmärkt för oss ! ;D Sudden blev sen också mållös, fast vi hade bra många chanser ! Meen eftersom det inte spelade nån roll såå blir sudden inte alltför seriös heller, ett par felpassningar osv. Men deet gör ingenting alls föööööör vi ska spela semifinal ! :D wooohoo ! 

Dock så ska denna semifinal spelas den 23 mars. Den 23mars skriver jag mattstudent o den 25 hälsastudent. Uups ! hehe meen jag tänker INTE låta det stoppa mig ! JAG ska spela semifinal ! SÅ det så! ;D Det kan dock vara bra som morot för att jag ska ta tag o plugga., för det är nått jag borde göra ! 

Så nu har jag inte tid att sitta här o svamla mer, hoppa i duschen ska jag göra, sen packa & dra till Sund. Pappa villa tydligen ha MIN bil imorrn ! Noooooo, jag vill INTE köra pickis ! Crap ! 

Nej om jag skulle sätta fart nu då kanske,. imorrn ska jag vara på Stormskär redan 9.30 ! :O Och sen därifrån blir det antagligen DIREKT till Solbacka för att sitta i juryn på Lilla Vokalisten ! Imorrn kväll chillar jag känner jag,. helt klart ! 

Hoppas alla får en fin helg ! 

// glassflickan ",

Stort TACK !

Innan jag kommer till vem/vilka jag vill ge ett stort tack till såå tänkte jag bara meddela att idag är en mycket bra och effektiv dag ! Lagom till att solen nu kommit fram så har jag redan hunnit göra följande: 

-Städa akvariet !
-DISKA ! 
-PLOCKA ! 
-Gärna dammsuga
-Fixa Lillemors kort


-Plugga hälsa & matte !
-Gymma !

Och så småningom ska jag iväg o gymma ! Woopwoop ! Förståss såå är det ju pluggandet som blivit lidande, meen jag SKA läsa en stund efter gymmet & före middagen och sen efter matchen ikväll. Jag bara måste. 

För att komma fram till dagens rubrik så har jag precis skrivit klart texten som jag ska skriva ner i Lillemors kort. Men samtidigt som jag skrev det så kom jag på att det är ett par till personer som förtjänar ett tack. Personer som både direkt och indirekt stöttat/hjälpt mig genom dessa 6månader. Personer som lyssnat, sporrat o fått mig att jobba extra hårt på gymmet. 

Lillmor är förståss den person som hjälpt mig allra mest, i kortet som hon ska få är det redan tryckt tack tuuuusen ggr, men det räcker inte. Förutom det så ska denna texten skrivas ner: 

Jag spelade match i onsdags, men jag  spelade bara en period (15min + sudden death 5min).

Det går knappt att beskriva känslan jag känner när jag vinner en närkamp, hinner först fram till bollen, när jag är stark nog att dribbla förbi spelare efter spelare och får höra min tränare ropa ”Bra Hanna !". Då är känslan av lycka total och den är bland de bästa känslor man kan få känna.

Detta hade jag aldrig fått uppleva igen om det inte varit för din skull. Utan din hjälp och ditt stöd hade jag aldrig orkat gå till gymmet.  Men jag har gjort det, dag ut och dag in och jag ska fortsätta göra det. För nu vet jag att det går att komma tillbaka, det går att bli starkare, det går att bli ännu bättre.

Stort TACK !

Förutom Lillemor så är det som sagt ett par till personer som förtjänar ett tack: (ingen speciell ordning) 

*Malin Pussinen, som indirekt genom sin blogg hjälpt mig att orka kämpa vidare. Malins korsband gick av ett par månader innan jag skadade mig och hennes otroliga vilja och kämparglöd att komma tillbaka smittade av sig på mig. Malins skada var värre, men hon såg ändå ljusare på vardagen än vad jag gjorde. DÅ insåg jag att jag måste ta tag i rehaben på allvar. För om Malin tog sig tillbaka , då skulle jag också klara det. Malin har en riktig vinnarskalle, har hon satt upp ett mål så tar hon sig dit, no matter what. Det beundrar jag ! Önskar ibland jag var lika psykiskt stark som vad hon är. 

*Mitt lag, som både direkt och indirekt fick mig att kämpa ännu mer. Både deras vinster & förluster fick mig att kämpa ännu hårdare samt frågan: Får inte du komma tillbaka snart? Det hjälpte mig massor, och jag är så otroligt glad att jag har så fina tjejjor i mitt lag.

*Niclas Söderlund, min gamla tränare & vår förenings "boss". Han har stöttat o förstått mig när jag beklagat mig/ berättat hur gärna jag vill komma tillbaka. Han har också skadat sitt knä, så han förstod precis. Dessutom var han med på den träningen när skadan skedde. Han är och kommer alltid vara en förebild för mig. Han har skadat sitt knä flertalet gånger, men alltid tagit sig tillbaka. Han är stark !

*David Johansson, en vän som också varit knäskadad. Han har, likt Nicke funnits där och lyssnat när jag tyckt allt kännts hopplöst. Han har lyssnat, stöttat och varit ett stort stöd för mig. 

*Jennifer Schönberg, min fina vän som har axeln skadad. Vi har tillsammans kämpat på gymmet, och utanför. Tillsammans har vi stöttat o peppat varann. Hon är en underbar vän som jag aldrig vill förlora. Hon har lyssnat och hjälpt mig igenom detta helt otroligt mycket bara genom att finnas där. Vi har upplevt massor tillsammans & hon finns alltid där, no matter what.

Som ni märker så har alla (förutom de i mitt lag, men de delar min passion för innebandy) som hjälpt mig förstått mig så otroligt bra, tack vare att de också är/varit skadade. Det är en helt annan sak att kunna berätta hur det känns för någon som verkligen vet hur det känns. Någon som verkligen förstår, o inte bara låtsas. För hur mycket man än försöker så vet jag att det är svårt att sätta sig in i någon annans situation när man själv inte är/ har varit där. 

Det kan hända att jag glömt någon nu, men dessa är de personer som verkligen brytt sig, verkligen lyssnat och verkligen hjälpt mig. Och ALLA förtjänar ett STORT TACK ! Egentligen borde jag ge dom alla något mer än detta. Men det är en början iallfall, och jag har verkligen försökt att tacka alla ordentligt. Tacktacktack, ni betyder alla väldigt mycket för mig <3 

Nu ska jag byta om & sticka till gymmet, cya ! 

// glassflickan ",

En bättre dag !

Vädret suger, det snöar o är grått o mulet. Men egentligen är det bra, för jag har en massa att göra idag ! Och jag har ENERGI för det också! Ingen huvudvärk såå långt ögat kan se ! Den är spårlöst borta & det är awesome ! Den försvann relativt snabbt, lr så kunde jag bara somna trots den. Låg o vred o vände mig till åtminstone halv 11, för då fick jag sms. Men innan 23 sov jag nog, sjukt skönt ! Så därför vakna jag även klockan 8.15 imorse ! ^^ Meen jag somna om och vaknade kvart i 10 o steg upp just efter det. 

Nu är klockan snart 11 och jag har redan ätit frukost (y) Undrar när det sist hände en dag jag var ledig!? ^^, Ska precis städa akvariet, sen diska en stund innan jag tar mig an hälsaboken ! (: Jag har en hel del att hinna med idag såå det är lika bra att börja. Smarta jag kom ju INTE ihåg att avboka zumban igår, så jag får lov att åka till Avancia till den tiden, meen jag tror bara jag tar min zumba lapp o gymmar ändå ^^ Passet är ändå inte fullbokat såå jag förstör ju inte för nån annan direkt. Tror det blir så (: 

Fick förresten svenska folkhögskolekatalogen igår, och det är bara Lillsved som har en idrottslinje med Innebandy inriktning, så dit kommer jag att söka ((: + H & R här hemma. Längre än så har jag inte kommit :) För jag tänker inte söka osteopatlinjerna iår eftersom dom har anmälningsavgift. Då kan jag ju lika gärna bara söka det året jag vill in :p

NU ska jag sätta igång, hoppas min energi håller hela dagen ! 

// glassflickan ",

Värre än värst !

Jisses vad jag komparerar hela tiden ;D höhö kan ju ha o göra med att jag inte för såå länge sen skulle kunna göra sånt på finska ! ^^,

Det enda jag tänkte säga var: jag har en sjuhelvets huvudvärk som INTE går bort !!! Nej, jag har inte tagit nån värkmedicin, för jag tror inte på sånt. Nu menar jag inte att jag är 100% anti värkmedicin, utan att jag bara håller mig borta från dem om jag verkligenverkligen inte behöver den ! Vilket inte är särskilt ofta. 

Jag tror på att världens bästa medicin är SÖMN, vatten + mat  ! Så det så (: Sköter man det så kommer man långt ! Jag fick lite extra energi här för en stund sen, innan värken vände ! Såå funderade ett tag på att diska, plockade i ordning i köket osv meen vet ni vad,. jag ska precis alldeles just HELT frivilligt gå o sova ! Jepp, klockan är kvart i 10 och jag ska göra det ! Hoppashoppas att jag kommer kunna somna snabbt, för att ligga sömnlös med huvudvärk är INGE kul alls.

Nu hoppas jag istället på att vakna relativt tidigt imorrn o INTE ha ont i detta förbaskade huvud. Huvudvärk är förbanna 10000000 ggr värre än träningsvärk, annan värksmärta. Det enda som jag av egen erfarenhet är värre är när man VRIDER sitt knä. DET är den värsta smärtan jag någonsin upplevt. Den går inte att beskriva faktiskt. 

För att avsluta med något positivt såå snacka jag med en gammal vän ikväll, spontant från hans sida (: Sånt är kul, det ger lite extra på tillvaron :) Speciellt ikväll när det känns bara allmänt crap,...

Nu se finalen på landskampen, hejja Norge ! Sen SÄNGEN ! Nattinatt !

// glassflickan "/

Trött, tröttare, tröttast, Hanna !

Ja usch vad trött jag är idag :O Och jag förstår inte riktigt varför :S Jag gick o la mig vid halv 12 ungefär igår, och somna direkt ! Så jag sov minst 7h ! Sen har jag jobbat 8.30-13.30 idag och deet tog på pga att jag har haft en förbannad huvudvärk mer eller mindre hela dagen :S Dessutom va ungarna, speciellt en viss tjej som jag hade 2 lektionerna sjuuukt nojsiga idag ! Inte alla, men 8orna !:O Jisses alltså. Det är nått jag lärt mig iaf, 7:or är snälla o medgörliga, 9:or är chill och 8:or nojsar ! Inte alla, men det räcker med att NÅN börjar såå hakar alla på,. bööh. Skulle INTE vilja ha 8or 6lektioner/dag. Jag har haft 2 och det har varit fullt tillräckligt !

Detta resulterade i att jag efter skolan , var helt förbanna slut :O Huvudet dunka. Jag åkte direkt till Sund för att hämta en religionsbok som jag lovat att Maria ska få låna, och sen stanna jag bara en kort stund, mata katterna o sen satte jag mig i bilen för att köra in till stan igen. Jag brukar inte tycka att det är trögt, långt osv från mamma & pappa till stan meen idag var det sjukt jobbigt att köra ! Mina ögon villa bara åka ihop o trött var jag samtidigt som huvudet dunka ! Jag villa baara komma fram !

När jag väl kom hem hade jag direkt tänkt lägga mig o vila en stund, men hamna förståss framför datorn, as usual ! Meen vid 4 var det kört :S Jag var helt förbanna slut ! Så jag lade mig i sängen för att vila, huvudet dunka o kroppen skrek efter sömn ! Men jag förstår inte varför :S Hur som helst så blev det ingen kort utan en 2h vila ! :O Vaknade vid 6 och var alldeles genomsvettig :S Jag trodde ett tag att jag eventuellt hade feber också, men jag tyckte inte att det kändes som det och smarta jag har fortfarande INTE införskaffat en termometer än. 

Nu har jag ätit middag, kyckling strimlor & ris, huvudvärken är kvar men jag känner mig iaf lite piggare. Skönt är att jag är LEDIG imorrn ! Har ingen annan tid än matchsamlingen kl 18 att passa ! Såå skönt ! Ska trots det verkligen gå o lägga mig i TID. Och hoppas på att denna trötthet o huvudvärk är min kropps sätt att säga att jag behöver sova mer, trots att jag tycker jag skärpt mig på sistone ;S 

Men bara för att jag är ledig så innebär det inte att jag har saker jag MÅSTE göra:

-Städa akvariet !
-DISKA ! (har varit superlat/trött varenda dag på sistone, så disk har jag HELA tiden! )
-PLOCKA ! Lägenheten börjar se ut som ett bombnedslag nästan ! 
-Gärna dammsuga
-Fixa Lillemors kort & en liten present
-Plugga hälsa & matte !
-Gymma ! 

Detta innebär att jag inte heller kan ligga o dra mig hela dagen, så en tidig natt ska det bli ! Matchsamlingen är 18. Får jag lite extra energi ikväll, (haha man kan ju hoppas) så ska jag plocka/diska lite ! För jag MÅSTE göra nått , nu !

För nästa vecka sätter proven igång ! Visserligen har jag "bara" svenska o engelska nästa vecka men veckan efter såå smäller det ! Och det innebär att jag bara MÅSTE ta tag i pluggandet ! Jag har iaf fått lägga det sista av finskan efter proven, sköönt ! 

För som det ser ut nu så ligger jag grymt mycket efter i mitt pluggande ! Eller efter o efter, men efter i mitt planerande iaf ! Och helgen är så gott som fullbokad,. damit,..

Fredag matchsamling 18, så matchen börjar kanske halv 7, 7!? Och tar säkert 1h att spela. Efter matchen åker jag till Sund och borde då plugga nån timme. På lördag ska jag vara 9.30 ute i Vårdö för att ta del av Leaders utbildningshelg, som egentligen börjar på fredagen och rimligtvis hade jag kunnat vara där från 12.30 och framåt ett par timmar, men jag pallar inte att köra fram o tillbaka för nån timmes skull. Det tar 45min från mamma & pappa dit, det innebär att det tar en evighet till och från stan. Det är inte värt det helt enkelt. Egentligen skulle jag inte orka dit på lördagen heller, men måste man så måste man. 

Programmet på Vårdö slutar ca 14.30. Då åker jag till Sund, förhoppningsvis pluggar en stund, äter middag för att sedan vara på Solbacka 17.30. Vokalisten börjar 18.00 och jag hoppas den håller på alltför länge. Sen blir det tidigt i säng för att orka upp o plugga på söndagen ! Och på söndag är det full fokus på essä som gäller, för den skriver vi på måndagen ! Sen är iaf svenskan helt klar, sköönt ! Därefter är nästa drabbning på fredagen, onsdagen och fredagen igen. Jo jag kommer ha att göra dessa dagar framöver, helt klart ! 

Dessutom är semifinalen nästa vecka, som vi KOMMER att spela för vi ska vinna imorrn! Såå där är ännu en grejj att hinna med. Just nu känns det som att jag håller på o drunknar i allt som ska göras. Det kan ha o göra med att jag är trött o huvud fortfarande inte känns 100%. Så därför hoppas jag på en lika effektiv dag imorrn som det var igår. 

Nu är klockan 8, och snart kommer Maria efter boken. Känner jag mig själv rätt såå kommer jag sitta o se på 2½men i en timme nu meen sen ska jag tvinga mig själv till att diska en stund ! Jag bara måste ! 

Hoppas ni andra får en fin helg, jag vet inte hur mycket jag kommer hinna uppdatera meen ni lär ju märka. För att orka med allt har jag iaf jättebra musik. Har laddat ner fina låtar som fina Miina sjunger ! Bl.a Utan dina andetag, du är aldrig ensam och ett par till. Den bruden kan verkligen sjunga så att man berörs ! (: 

Nej om jag skulle lägga ifrån datorn en stund nu då, och slökolla på tv iväntan på Maria. 

Häjjhäjj ! 

// glassflickan ",


3-3 !

Blev kvällens resultat mot serieledarna som bara förlorat 1 match på hela säsongen ! Såååå det är ett mycket bra resultat, som vi dessutom vände från 1-3 ! Fast vi gjorde första måålet också ! woopwoop ! Synd är dock att vi inte fick in ett till mål, för vi hade sjuuukt bra chanser ! + att vi då sku va helt klara för semifinal ! Det skuu också va rätt najs ! ;D

Jag spela sista perioden, lagom bra för jag orka bra igenom o var INTE helt slut efteråt ! Dessutom gick vi in i sista med underläget 1-3 ;) hihi känns braa ! :D Inget mål bakåt när jag var inne ! Sen såå hade jag ett skott på mål också ;P hihi

Men nu är det nya tag på fredag som gäller, vi klarar oss med oavgjort, dom måste vinna. VI ska vinna, helt enkelt ! ;)

Nuu ska jag packa min väska för imorrn, o sen tuttisova  ! Imorrn jobbar jag från 8.30-13.30 ! woopwoop ! Fint med pengar ! Imorrn har jag fler seriösa timmar också, mindre kul ;p haha nää men det känns ju bättre om man gör nått när man får bra betalt ;D 

Sen ska jag köra ett styrkepass på gymmet o sen ska jag chilla järnet imorrn kväll, känner att jag förtjänar det faktiskt ;D 

// glassflickan ",

Checkcheckcheck !

Det känns som denna dagen kommer bli mäkta effektiv ! Listan är redan lång och klockan är inte ens 5 ! 

-Jobbat, check ! 
-Kollat provtider, check!
-Vikt & hämtat tvätt, check ! 
-Tränat, check !

Kvar att göra: 

-Vika in kläder i skåpen
-Diska
-Laga middag

-Spela maaaaaaaatch ! För jag fick just veta att våra motståndare har DUKTIGT dåligt med folk ikväll, ååååh vad jag vill vinnaa!!!! :DDD ÄR så sjuukt taggad nu ! 

Så innan min nyvunna energi försvinner pga att jag sitter o slöar såå ska jag plocka in kläderna , diska och sen börja laga mat ! Har inte så bråttom med maten eftersom vi har match först halv 8. Man vill ju ha MEST energi då så (: 

// glassflickan ",

En ängel !

Är precis vad jag blivit kallad för idag, hihi (: Snäll som jag är såå har jag svårt att säga nej när det är kris och rubriken på mejlet jag fått var " panik", såå nu ska jag sitta i juryn för lilla vokalisten iallafall ! Men hey, det är lite av en dröm som blir sann ! Dessutom har jag ändå inget bättre för mig (:

Idag har jag jobbat ! Och det har gått finfint ! (: Snälla elever o en kort dag ! Idag blir det lite värre, jag har en längre dag och mer o göra ! Meen det ska nog gå bra :) Ser fram emot det iaf ! Riktigt kul o jobba är det iaf, och inte bara sitta hemma o ha ångest över att man inte pluggar ;D då kan jag ju lika gärna göra nå vettigt under tiden ! ^^,

Trots att jag bara jobba från 8.30-12 såå känner jag mig helt slut ! :O Såå därför sitter jag o chillar innan jag ska ta mig till gymmet. Kör på jogg idag, eftersom jag känner att det är kondisen som behöver mest jobb inför jaa både ikväll o för fredag ! ^^ Nästa vecka blir det mera styrka ! Sen hoppas jag verkligen på att snön ska försvinnaaa snart så att jag kan få börja jogga utomhus ! Föör det är lite annorlunda än på löpband , och så är det mycket härligare att springa utomhus ! Längtaaar ! 

Nu ska jag äta lite frukt, känner mig lite slö trots att jag ätit en ordentlig frukost & lunch?! Weird ! Nåja, lite frukt gör nog susen ! (: Sen sticker jag till gymmet ! 

Sen taggar jag inför matchen ikväll, jag vill såå spela, men jag borde nog inte ändå. Hoppas på BRA med folk upp för då är det lättare att sitta på sidan , även fast det ALDRIG är lätt. Tro mig, jag vet. 

Förresten så har jag varit duktig o svängt via skolan o kollat provtiderna o dessutom hämtat o vikt tvätten !

NU frukt, sen gymmet ! 

Häääjj ! 

// glassflickan ",



Blåmärken & skrapsår !

Det är vad min kropp kommer vara/ är täckt av imorrn, lovley ! Meen heey, jag är skadfri & happy ändå ! Det var på dansen märken kom meen det är helt okeej för det är så sjuttsingens kuuul ! :DD Annars så borde jag vara lite duktig och förbereda det sista inför imorrn nu, meen insåg att jag bara har 1 seriös lektion att hålla ! hehe lyx ! 

Första timmen är tyska, den enda seriösa ! (: och där har jag inte såå mycket att göra, så länge inte bandspelarn strejkar ! Annars såå borde jag bara kolla upp såå att jag kan svaren till hör-och läsförståelsen ! ^^

Andra timmen såå ska dom ha prov (y) och tredje så har dom lästimme ! ((: woopwoop ! Blir värre på torsdag då jag ska ha tuuuusen finskatimmar ! :O hehe meen bra att jag får chilldag imorrn såå jag "kommer in" i det hela ! (: 

Nu ser jag på House, sen ska jag lyssna igenom hörförståelsen, läsa läsförståelsen, packa väskan & sen blir det sängen ! 

Wish me luck !

// glassflickan ",

Den blomster tid nu kommer,...

kanske ni inte tycker är en så passande sång meen för mig är den mycket passande ! Jag var ju som sagt och träffade Lillemor idag, och med henne gjorde jag mina sista knätest. Resultatet blev OTROLIGT bra ! Jag är härmed friskförklarad från min skada ! Jag är SKADEFRI ! Därför tyckte Lillemor att jag bar kunde sjunga denna avslutningssång idag, för nu är jag klar med "Lillemors rehabskola" och det känns sjuuuuukt bra ! 

JAG , Hanna Beatrice Lindholm, är efter skadan som skedde den 30 aug 2010., idag, 6månader och några dagar senare, dvs den 8 mars 2011 är jag äntligen skadefri ! Det är såå otroligt att jag knappt kan tro det ! Då främst eftersom jag känt smärta de senaste dagarna, men det är ingen fara. Det är troligtvis bara mitt knäs sätt att visa att det är ovant med de nya belastningarna osv. Ingen fara alltså ! Och jag som var rädd för att behöva börja om igen, hohohoo snacka om att man INTE ska ta ut nått i förskott ! 

Nu har jag precis firat med att slänga in tvätten i maskin, och käkat en fastlagsbulle ! ((: Nu ska jag chilla fram tills det är dags att hänga tvätten och sen är det 1h plugg som gäller innan middagen ! 

Ikväll är det dans kl 20 och innan dess är det middag, mera plugg och så förberedelse inför imorrn som gäller ! Häärligt ! åååh vad underbart allt känns just nu ! Inte mycket som kunde göra det bättre ! :D Dessutom fick jag inget förbud för att spela match heller, meen jag ska va klok o inte spela imorrn utan vänta till fredag istället ! Om det nu inte råkar vara så att vi har dåligt med folk imorrn, men det tror jag inte vi har. 

NU surfa runt lite, hoppas ni andra också har en alldeles underbar dag ! För det har jag ! :D 

// glassflickan ",

Ont i halsen,...

Detta blev en annorlunda, märklig morgon. Jag var inte trött när jag vaknade, och kunde enkelt stiga upp när klockan ringde, härligt ! Mindre härligt är dock att jag hade ont i halsen :( Eller rättare sagt jag har ! Jag brukar kunna ha lite ont varje morgon, pga att det drar lite i mitt sovrum meen det brukar släppa rätt snabbt ! Nu har jag druckit 2 koppar varm choklad mee det släpper inte :( Jag har INTE tid med detta ! Bläää,.. som om jag inte hade nog med problem. Meen på tal om problem såå känner jag ingen smärta i nått av knäna ! Vilket är bra nyheter ! Meen ska ändå noggrant o grundligt prata om att jag haft ont med Lillemor, det måste jag. 

Jag försökte vara duktig o gå o tvätta direkt när jag vakna, meen såklart var det en tant där och hon hade bokat från 9.30-12 ! Vem tvättar såå länge?! :O Jisses,. så nu bokade jag från 14.30-15.30. (: Tycker det är mycket skönare att tvätta lite nu o då istället för att ha ett berg som kräver 4-5 tvättar sen. Spec då jag inte har egen tvättmaskin,. vilket är aningen jobbigt ibland, men hey. Det kunde vara värre (: 

Nu försöker jag få i mig frukost, men det går tröögt,. inge kul när man har ont i halsen. Men ägg har jag fått i mig ! kokade i min nya ägg-kokare o ägget blev perfekt, precis som jag vill ha det ! Awesoome ! hihi :)) Ska precis koka gröt också, vill inte ha kall yoghurt när jag har ont i halsen. Ogillar smörgås då också såå dagens frukost blir ägg & gröt. 

Klockan 1 ska jag va på Avancia, därefter ska jag snabbt ner på stan & köpa hälsa-preppboken & fastlagsbullaaar ! För det är ju fastlagstisdagen idag ! det glömde jag juu köpa igår såklart,. morr.. hihi :) Sen tvätta dåå och under tiden PLUGGA ! Sen middag, mera plugga & därefter tanssitanssi ! (: 

Nu koka grööt, förresten så skiner solen idag ! Fiint det ! 

// glassflickan ",

Pain is temporary, quitting lasts forever !

Skam den som ger sig ! Jag åkte på innebandy, hade en svag känning av smärta under uppvärmingen men gissa vad? den försvann ! :D Jag genomförde HELA träningen och det var sjukt kul! Vi var bra med gäng och vi spela MASSOR ! Åååååh vad jag älskar innebandy! Det går knappt att beskriva känslan när man vinner en närkamp, hinner först fram till bollen, dribblar förbi spelare efter spelare ! Det är så otrooooligt kuul! Jag o Jossan tacklades på bra idag ;) haha meen det är härligt att det finns dom som vågar ta i även på träningarna ! Och jag vann de flesta kamperna ;) 

Nu känner jag av knät, det gör inte direkt ont men jag känner av det. Så jag ska ta ett ordentligt snack med Lillemor imorgon. Jag har iaf avbokat morgondagens zumba eftersom jag ändå har dans på kvällen. Ska verkligen skäpra mig och GYMMA nu istället för att köra en massa Zumba, även fast det kanske är roligare ibland ;P hehe

Nej så imorrn är det träning/snack med lillemor och sen ons-tors blir det gym. Ena dagen styrka andra dagen jogg ! På fredag ser jag hur det känns, troligtvis ett lätt pass eftersom jag SEN på kvällen ska spela MAAAATCH ! Det är kanske inte så smart, det vet jag också. MEN jag behöver få göra det för att orka köra vidare på gymmet. Sen såå är det ju kanske semi som gäller då ! hihihi skulle vara såå kul om vi tog oss dit ! :D Allt hänger på fredagens match, och vi SKA vinna den !

Sen är det full fokus på Tournament 16-17 april. Tills dess SKA jag vara ännu starkare o ha ännu bättre kondis. Älskar att ha mål att kämpa fram till, allt går såå mycket lättare då. 

Nu ser jag på familjen annorlunda, älskar det programmet ! Även fast jag ALDRIG själv kommer ha såå många barn tycker jag det är otroligt härligt att se att det finns folk som klarar av det, jag är mäkta imponerad ! (: Mina favorit familj är Madde &,. hmm va han nu heter,. familjen som har 2 tvillingpar och sen inte såå gamla barn, minns inte vad dom heter. Men det är dom unga iaf (: Efter det SKA jag läsa hälsa, måstemåste orka igenom de 2 korta kapitlen jag har kvar för dagen. Sen blir det sängen (: Känner mig redan trött så det är sköönt. Hatar att inte va trött, det går så trögt att somna då ! 

Imorrn ska jag hinna med att både plugga & tvätta innan jag ska träffa Lillemor klockan 13. Så jag ska va isäng senaste 23 ! Skönt att få rutin, och det behöver jag för att orka upp till jobbet ons-tors ! (:

Nej nu håller jag på o somnar, ska se klart på tv o sen lägga mig i sängen o plugga, sen är det nattinatti som gäller. Sköönt ! 

// glassflickan ",

Ice power <3

Ja hörrni vad säger man, bryt ihop och kom igen?! Glöm det jag skrev tidigare, det gör ont, mycket ont ! :( Jag åkte på zumba som sagt, och efter ca 15min kände jag en svag smärta, inge allvarligt så jag fortsatte i mycket lugnt tempo, väldigtväldigt lugnt. Nu gör det ont, riktigt ont och jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till. Efter träningen var jag o köpte ice power ! Ice power har hjälpt mig många ggr förr, och just nu känns mitt knä som is , lr nää det gör det inte. Men det kyler svalt & skönt i varje fall. 

Jag tänker inte gräva ner mig innan jag vet säkert. Ikväll är det innebandy, och jag åker och provar värma upp. Har jag ont redan då stiger jag av. Hur som helst såå tänker jag inte bara sitta o vänta. Prova, känna efter och sen se. Det känns smartare. Gör det lika ont ikväll är det smärta och vidare behandling jag kommer prata om med Lillmor imorrn. Det som skulle vara min sista koll, sista gången innan jag sku va fri... 

Med vad kan jag göra?! Har jag ont ikväll, ringer jag pappa. Efter morgondagens möte med Lillemor blir det isåfall att ringa Erkki. Har jag ont tänker jag göra nått åt det , jag tänker INTE sitta o gråta. Får jag sen reda på att dessa 6 månader inte varit tillräcklig, att det fortfaranade är trasigt, då kan det vara dags att bryta ihop och komma igen. Men innan jag vet nått kommer jag inte att tänka mer på det. Nu ska jag snart försöka plugga istället, för att få tänka på något annat.

// glassflickan :S

Zumba !

Usch vad jobbigt det var o stiga upp imorse, steg upp för bara ½h sen ! ^^ Så det blev en liten frukost, då jag inte vill ha den i halsen under zumban ! Dessutom har jag lite tjockt i halsen :S Har så INTE tid att bli förkyld ! Nä, så det skiter vi i ! 

Dagens bästa är att jag INTE har ont i vänster knää ! Tjoohoo ! :DDD Kan dock inte ignorera att jag hade det, måste prata om det med Lillemor imorgon.

NU sticker jag iväg på zumba, och sen far jag o handlar ! 

Hejjhejj ! 

// glassflickan ",

Måndagsplaner !

Klockan är lite över 12 o egentligen borde jag nog sova, börjar äntligen känna mig lite trött ! Jag har iallafall bestämt mig för att fara på Zumba imorrn, det är lunchpass o bara 45min långt. Åker jag själv till gymmet stannar jag dubbelt så länge. Så satsar på ett enkelt, kul pass istället ! Förhoppningsvis känner jag inget i knät imorrn, OM jag mot förmodan gör det så åker jag , testar försiktigt och går det inte är det bara att fara därifrån. Inte mer med det. Så blir det ! 

Det är bra att passet redan är klockan 12, för då har jag en orsak att stiga upp ! haha Efter passet ska jag åka o handla , sen är det plugg som gäller ! Minst 2 lektioner (dvs 2 läspass x 45min) måste tvinga mig själv för att det ska bli av känner jag. Inge kul när det är så meen what to do?! Proven närmar sig även fast jag inte läser. Jag ska läsa minst 2 kapitel i första hälsaboken ( ca 40 sidor kanske) ska börja lugnt såå kanske det inte blir så jobbigt. Sen ska jag börja plugga matte också ! Måstmåstmåst ! 

Sen är det innebandy 18-19.30 och sen kommer mamma o så ska vi gå igenom det sista inför ons-tors då jag vikarierar henne (: Mamma är mer nervös än vad jag är ;p Jag har inte så många lektioner ändå eftersom 2 timmar så ska jag bara övervaka prov och sen har dom läsvecka i skolan denna vecka ! Awesoome, för då kan jag läsa ut min bok jag håller på o läser ! Och det skulle vara bra, för då kanske jag har mer motivation till att läsa hälsa istället :P Får iaf inte börja på nån ny bok ! Det får ske sen när proven är över (: 

När mamma åkt såå ska jag försöka plugga lite till, vi har fått instuderingsfrågor till Hälsan så ska göra dom till kapitlen jag läst har jag tänkt ! (: Måste verkligen plugga nu, har bara 2½ vecka kvar till realen & matten ! Och före det ska svenskan & engelskan skrivas, inte för att jag pluggar på dom meen de tar ju tid att skriva dom ändå ! (: 

Nej nu blir det sängen, nattinatti ! 

// glassflickan ",

Fortfarande i Sund !

Det blir inte alltid som man tänkt sig , det stämmer rätt bra in på min dag. Jag vill egentligen inte skriva detta, för står det skrivet så är det sant föör jag har lite ont i mitt vänstra knä :( Tyvärr kan jag inte längre kalla det för en känning för det gör ont :( Så nu har jag beslutsångest inför morgondagen. Till gymmet ska jag, frågan är vad som är bäst att välja att prova: 

1. 45min Zumba som jag har bokat
2. Styrka
3. Jogg
4. Köra kombinerat styrka & jogg

Jag skulle vilja zumba, för det är kul. Styrka är alltid bra meen jag skulle vilja prova jogga o se vad som händer. Skulle det inte vara innebandy imorrn skulle jag nog zumba för det är på förmiddagen o sen på eftermiddagen/tidiga kvällen köra styrka/jogg. NU kan jag inte bestämma mig. Men det lutar mot att Zumban försvinner. Jag har inte 100% koll på bokningsreglerna, när man senast måst avboka osv meen jag tror jag har nån timme till iaf på mig att bestämma mig. Ska kolla upp det dock, så det inte blir nå strul. 

Imorgonkväll är det innebandyträning, och dit åker jag iallafall , får se hur mycket jag kan träna. Skitskitskitskiiiiit vad jag hatar dettaaaa ! Meen jag tänker inte gräva ner mig o gråta än. På tisdag ska jag träffa Lillemor, sen får vi se vad som händer. För det gjorde ont på promenaden, jag småjogga 2-300m för att se och det gick nog bra, men jag kände av knät hela tiden. Det gjorde iallafall inte mer ont efter de lilla ja jogga, tur det iaf. 

För att inte gräva ner mig pga detta såå har jag precis tagit igen en massa fina nyheter om mitt favorit innebandylag WIC. Dom leder serien med bra marginal och det är braa ! Har inte engagerat mig i dom så mkt denna säsongen pga min skada, det har varit lättare att låta bli. Men nu när det närmar sig slutspel tar nyfikenheten över ändå ! I höstas var det jobbigt att läsa om innebandy, oavsett om det var förlust eller vinster. Det enda jag följde med var VM. För hallå, VM är Vm  ! haha meen nu känns det helt okej. När jag fått börja komma tillbaka. Så jag hoppashoppashoppas detta INTE är allvarligt nu. Men jag tänker prata om ALLT på tisdag med Lillemor. Vad jag tränat, hur jag tränat, vad detta beror på , vad jag ska göra nu. T.o.m. be om fler TUNGA styrkeövningar om hon tror de kan hjälpa. Och då hör ni ju själva hur mkt jag INTE vill att detta ska vara nå allvarligt. 

För att inte bara vara ledsen kan jag även berätta att jag gått igenom ons-tors lektioner med mamma idag. Mest chill meen lite måst jag nog läsa, så jag inte ser ut som en frågetecken sen ;p Men ska iaf till skolan nu snart bara mötet mamma är på där slutar. Ska även prata med andra lärare nu ons-tors och säga att jag är tillgänglig i princip hela april-maj så kanske jag kommer få jobba massoooor. Hoppashoppas ! Dessutom , bara studentproven är över såå börjar jag ju hoppa in på Arken i april-maj för att sedan jobba där heeela sommaren ! Wunderbar ! På tal om det såå skulle jag ju mejla min blivande chef o berätta att jag behöver vara ledig på karonkakryssningen ;D hehe ^^,

Och så fort jag fått schema därifrån, ska jag sen planera våren har jag tänkt. För jag & syrran ska ju på äventyr med vår lilla charmis till systerdotter. Borde så småningom börja planera det tror jag ! ^^ Men jag ser fram emot det, det kommer bli kul ! Dessutom väntar även en Irlandsresa över påsken och så ska jag ev. till Österbotten i maj o hämta mormor ! haha såå hon är här över min student som även den närmar sig med stormsteg ! Måste såå ta tag i o läsa på proven NU ! 

Om ca 1h borde mammas möte vara klart, då åker jag dit och sen vidare till stan. Ser på Bones, diskar lite förhoppningsvis, måste även städa nån dag snart,... och sen sover jag tidigt ! Har mycket som ska hinnas med imorgon såå ha en fin söndagskväll ! 

// glassflickan ",

Plats 1940 !

Jag är stolt över min pappa, han kom på 1940 plats av ca 14-15000 (har ej hittat exakta uppgifter) som startade. Min far är snart 60år, och han förbättrar både tid & plats iår trots att han inte direkt blir yngre. Men bästa resultatet han gjort var 2003-2004 tror jag, minns inte. Duktig är han och han är en av mina förebilder i idrottens värld , helt klart (:


Eftersom dom iår hade en kamera som man kunde följa via webben på målgången så satt vi o försökte se pappa, jag trodde jag såg honom, sen tyckte mamma o svante att det var en annan som var pappa. haha men det spelar ingen roll, han kom i mål på plats 1940 efter att ha skidat i 5h och 40min. 

För min del blir det inget Avancia idag, väljer istället att precis just gå ut på en längre promenad istället o se hur det känns. Jag har bokat Zumba kl 12 imorgon, om jag ska ta bort det avgör jag ikväll sen. Ev. avbokar jag o far o springer istället, vi får se. 

NU ska jag ut o gå i solskenet ! 

// glassflickan ",

Vasaloppet !

Är vad jag sitter o ser på just nu ! Det gör jag VARJE år o orsaken till detta är att min käre far skidat detta lopp 10 gånger, i skrivande stund är han mitt upp i sitt 11 lopp. Han är duktig min gamle far :) 

Även fast jag ALDRIG sett honom på tv , så ger ENVISA jag aldrig upp, hehe meen det är inte bara därför jag ser på det hela heller, det är rätt kul faktiskt ! :) Och loppet har hamnat på min "to do before I die" list ! Den börjar iof bli rätt lång ;D Och dessutom är den inte heller skriftlig, hehe, borde kanske göra det?! ^^

Pappa har kommit så långt som till Evertsberg, meen det var länge sen så han borde snart komma till Oxberg (: 



I täten är "som vanligt" Brink, Aukland, Ahrlin och Resak,.. undrar vem som vinner ! (: Dom är strax i mål! Jag hoppas på Aukland, för han är inte svensk (; Haha

Annars så funderar jag på att så småningom åka till Avancia, o springa lite lätt, testa knäet. För jag känner fortfarande lite smärta i vänster knä :( Måste fara o kolla hur det går ! Men först ska jag se vem som vinner Vasaloppet 2011 !

// glassflickan ",

Nattsudd !

Om jag vore smart såå skulle jag ha stängt av datorn innan filmen var slut, för då hade jag inte orkat sätta igång den igen, så smart var jag inte. Istället såå ligger jag nu (iaf i sängen (y)) och funderar på det ena och det andra medans jag lyssnar på de fina tonerna av Warren Zavon o den underbart finfina låten "Keep me in your heart for a while". Bara älskar den, enkel, lätt förståelig och bara underbar. (: 

Vad funderar jag riktigt på då? Joo, allt möjligt. Ikväll har mamma och jag kollat upp flyg till USA. Äntligen ! Nu lutar det mot att vi flyger den 9 på eftermiddagen, 14.10 från stockholm, mellanlandar på Island och flyger vidare vid 16 tiden för att sedan lokaltid landa 19.00. Fast flygtiden totalt är 10h ! Håhå, det kommer att bli en tung men såå underbar resa ! 

Förövrigt så har jag gjort en seriös funderar kring mitt liv ikväll, haha lr jaa,. så seriös man är när man egentligen är jättetrött o slut ^^, Men jag har iallafall funderat lite granna o kommit fram till både bra o mindre bra saker. Kortfattat såå tänker jag nog söka en massa skolor till nästa höst, även fast jag är nästan 180% säker på var jag kommer hamna, dvs stanna kvar här. Vilket jag ibland tycker är en jättebra idé av 2 orsaker: 

1. Jag kan satsa helhjärtat på innebandy <3 ett år ! 
2. Det finns en 1år utbildning här som jag vill gå.

Andra dagar, längtar jag efter att komma till en ny plats, "början om från början", komma bort o se nått nytt. Och sen den eviga frågan, kommer jag att välja rätt? Kommer jag att kunna ta rätt beslut? P.g.a. att jag har en fruktansvärd beslutsångest (främst med saker gällande framtiden) såå söker jag alltså till ett x-antal skolor i höst, mest också för att se om jag överhuvudtaget kommer in ^^, För kommer jag in en gång, borde jag ju kunna komma in en till, om jag vill (: 

Så vad håller jag då just nu på med? Joo, söker utbildningar som jag tänker söka till. Söker till allt som är intressant, ser var jag kommer in o avgör sen. Verkar lättast så ! ^^

Får väl se när jag kommer isäng, inte alltför sent förhoppningsvis. Kan ju alltid fortsätta en annan dag (:

// glassflickan ",

Mysig lördagskväll !

+

= En superdupermysig lördagskväll ! (: till sällskap har jag min lillebroooder ! 

Nu börja filmen igen, hoppas alla andra också har en fin lördag ! 

// glassflickan ",

Trött = glömsk !

Kom på att jag glömt o berätta ett par saker (: Idag medans jag jobbade såå var ju mamma på loppis och den blev lyckad för vår del (: Sammanlagt sålde vi skit för ca 30€ (y) Av det var mina grejjer för 6,50€ :p meen gav ju egentligen bara riktigt skitgrejjor dit, föör vill spara de "lite finare/värdefullare" sakerna till o ha o sälja på bettans (: 

Och på tal om att tjäna pängar såå ska jag jobba nästa vecka ! Ska leka lärare ons-tors (: Najsnajs ! 

Nu funderar jag på att se vad min kära moder o broder har för sig, för här tänker jag då inte sitta o uggla ! 

Morsningkorsning !

// glassflickan ",

Aptrött !

Ja det är vad jag är ! :O Har spenderat dagen i godbyhallen , från 8.30 - 17 ungefär, finalen flyttades fram såå slapp därifrån lite tidigare iaf. Förutom att det emellanåt var kaos o att JAG fick allt ansvar för protokollen, uppdateringen av tabellerna osv, dvs jag sku ha kontroll på ALLT. Dessutom fick jag även hoppa in i seket emellanåt ! Men jag ska inte klaga, det var nog mestadels kul (: 

Meen trött blev man, i skallen ! Hoho vad det slira på slutet ;D meen så kan det vara ! Jag och Petra borde iaf fått pris för de som är bäst på att vara OPARTISKA i sekretariat, hohoh ^^

Har en massa bilder på kameran också, som jag kanske lägger upp nån dag (: 

Vann gjorde iaf Sanna & bönderna ! (hette egentligen ÅPF) Stoort grattis ! Se o lär, det gäller att ha en tjej i mål för att vinna (; haha annars såå var mina favoriter ÅMT, som vanligt ! haha gillar såå jörgen o c:o ! Härligt sköna snubbar som spelar SCHYSST ! Och så var ju Petra mee där också , storspelarn ! Icke att förglömma ! ^^

Även jeffe var ju me o speeela, meeen det gick inte såå jättebra för dom, meen dom borde ha fått vunnit med Holmbergs ändå , det var dom vääärda ! :)

Seen blev jag ju utsedd att få dela ut medaljerna också, haha :p och seen fick jag med en hem också, Krille tyckte att jag sku ha en ^^

Förresten såå har jag, tack vare Petra vääärldens godaste glass hemma ! Föör Petra villa fara till Mattssons o köpa B & J och deeet säger man ju bara inte nej till, såå jag har kvällen räddad (; haha för jag är som sagt aptrött, såå gör nog inte mkt annat än chillar ikväll ! Föör imorgon ska jag traditionsenligt sitta bänkad framför tvn ett par timmar o önska att jag seeer pappa på tv ! Fast han iår igen INTE villa skida meed en stor fet fin ålandsflagga fasttejpad på ryggen,. skulle ju va skiiiiitasnyggt tycker jaaag ! haha ^^

Förresten så är min telefon död, o återupplivas imorrn när jag åker tillbaks till stan, är i Sund nu så (: På tal om annat så känner jag IDAG en svag liten smärta i mitt knä, OGILLAR skarpt ! Hoppas verkligen inte det är nått mer än bara en liten känning. 

// glassflickan ",

Fiol, loppis, tantvarning, m.m... !

Fiolen idag gick helt okeej, skönt med en lärare som är seriös ! Som inte bara säger " det där va bra" o går vidare utan som verkligen övar bit för bit tills det låter RIKTIGT bra. (: Seen hade det dock blivit en miss i kommunikationen mellan mig o Oscar :S Vet inte riktigt var det gick snett meen det blev ingen egen lektion för mig iaf, meen jag hade ju heller inte övat så det var inte så farligt. 

Efter grupplektionen for jag hem, mata fiskis, packa, tog ut soporna (y) och sen åkte jag till Sund o käka middag. Sen gick största delen av kvällen åt till att prismärka och packa ner sakerna som mamma ska sälja på loppisen imorrn, såå alla som har tråkigt imorrn: LOPPIS på KLIPPAN i Sund 11-15 ! Välkomna ! Själv kommer jag dock inte sätta min fot där, haha det där lät kanske negativt meen det är pga att jag som sagt ska va i godbyhallen redan från 8.30 - ca 18.00. Pust, kommer va lagom trött efter dagen, meen mamma sku iaf bjuda på fin lördagsmiddag ! Najs att få bli bjuden 2 dagar i rad (Y) (; 

Så imorgon kväll händer det inte heller mycket, ska väl se vad frööken Schönberg tänkt göra kanske?! (: Men det är rätt skönt med lugna helger emellanåt, och sen beror det ju på vad man kallar lugn?! Kommer va rätt så slut imorrn kväll ändå (: Meen det blir nog kul ! Blir det dålig uppslutning av utfyllnadslagen (våra juniorlag) såå kanske jag t.o.m. får spela lite ! Hihi kaan ju hoppas iaf (A) 

Just ja, jag och mamma såg på "På spåret" ikväll, tantvarning redan där. Meen det värsta var ändå näär det var frågor om HÄSTAR, såå kunde jag BÅDA svaren, och ett av svaren kunde inget av lagen och veem jublar inte?! hoohohohoh, var länge sen jag kände mig såå tantig faktiskt ;p meen lite kul var det ju ! Kände mig duktigt smart o reta mamma för att hon inte kunde svaret hela vägen till Klippan ;) Vi var nämligen dit o dumpa loppissakerna samtidigt som vi hämta Hatte & Jacke. (: 

Nej nu ska jag bannemig sova, uppstigning oooom ca 7h ! :O Dessutom håller min telefon på o dör, vilket INTE är roligt ! Uups, beroende varning, skyller på att jennifer smittat mig (; laddaren är förståss istan o jag är som sagt i Sund,. damit ! 

En annan sak som förresten hände idag var att det knacka på dörren vid typ 11-tiden. Jag går o öppnar o där står vår granne o undrar om pappa är hemma. 

Hanna: Eh nää, han jobbar väl?!
Grannen: Nä han sa att han sku va hemma idag.
Hanna: Eh jaha?! Ja jag har inte hört att han sku va hemma. 
Granne: nåå men gå o kolla i vallaboden (aka min pappas "verkstad/förråd" där han alltid vallar skidor) iaf
Hanna: Går o tittar... o utbrister: pappa va gör du hemma?!? förresten så har du besök. 
Pappa: Vallar skidor förståss, o så går han o snackar me grannen. 

Nog känner man sig lyckad ibland alltså, hoho tur att det var en granne jag känt i evigheters-evighet iaf (; 

Orsaken varför pappa var hemma var att han & ett x-antal andra gubbar & ev gummor åker till Vasaloppet imorrn, loppet går på söndag o min pappa ska va med. Han var alltså hemma o förberedde skidor, typ tuuuusen par ! För tydligen finns det gubbar på 50+ som fortfarande INTE kan valla sina egna skidor, hoho

Det är inte första gången pappa är med utan på söndag blir det hans 11 lopp! Han startar i rad 3 o har start nummer 5860 (; Det brukar vara typ 14-15000 anmälda. Dessutom brukar pappa sluta kring 5-6000 plats av som sagt kanske 12000 som kommer till start. Nog är han allt lite duktig, jag är rätt stolt över honom (: 


Nej det är inte myror, utan skidåkare ! Så däär ser det ut när Vasaloppet är i gång ! 
Bild: google.

NU sängen ! 

UPDATE: hehe var visst väldit trött när jag skrev detta, min far brukar inte sluta 5-6000 utan runt 3000 plats ! :D

// glassflickan ",

Det håller !

Mitt knä alltså, jag körde som sagt 3 träningar igår, lite mycket kanske meeen jag känner INGENTING i knät idag ! Wooohoooooo ! :DDD Träningen med högstadiekidsen var riktigt kul, Nicke var borta så Anthon, jag och Elin agera tränare ! Några övningar, mycket spel och lite straffar ! (: ååååh va kul det var att spela igen ! Heelt fantastiskt ! :DD

Efter träningen såå hände det en grejj på vägen tillbaks till sen, hehe en lite pinsam grejj såå jag lämnar det med att säga att det fixa sig ! Och varför sku de inte med en sundsbo o en getabo i bilen liksom?? hoho pinsamt var det meen idag kan jag glatt skratta åt det ^^

Incidensen gjorde mig försenad vilket innebar att jag slängde i mig endast en banan efter innebandyn o före dansen. Meen dansen gick bra ändå (: Africanpowerdance var lätt, du behöver inte vara nån dansstjärna för att lätt hänga med. Härliga rytmer till trummor också, så det kanske jag åker på igen. För mig som är van att dansa och lär mig snabbt koreografi var dock rörelserna väldigt lätta, men vi dansa en helt ny dans till wakawaka t.ex. som var helt kul (: 

Såå jag skulle rekommendera africanpower till nybörjare, det är lättare att hänga med i än Zumba t.ex. Meen jag föredrar nog Zumba ändå (: 

Efter dansen åt jag en välförtjänt middag innan jag åkte ut till Sund för att tillbringa natten där. 

Imorse väckte mamma mig vid 10 och jag steg upp halv 11. Sov 11h ! hehe meen det behövdes nog efter den intensiva gårdagen. Idag har jag fixat loppisgrejjer, packat in andra grejjer som jag ska sälja på Bettans (bara jag kommer ihåg o gå dit o be om booord) och så var jag till skolan en sväng o kryssa en kurs (dvs ändra från vitsord till markeringen godkänt) samt rett upp hyttbekymret inför karonkakryssningen ! 

Så nuu har jag lite mindre att tänka på igen, hoppas nu bara folk fixar föräldrar till den, för jag vill inte ha me mina xD Om 1h ska jag på Zumba ! Därefter ska jag spela fiol hemma innan jag sticker iväg på gruppspel 16.30 (: Därefter ska jag slänga i mig mat, innan jag har egen lektion 18.40. När den är klar styr jag kosan mot Sund, efter att ha packat massor. För att hjälpa mamma o fara med loppissakerna o sen sover jag där föööör imorgon ska jag vara i godbyhallen från 8.30-18.00 typ. Företagscupen står på schemat & det är min förening som arrangerar den ! (: Det är alltid lika kul att se på folk som inte kan spela (; höhö

Neej om jag sku slänga i mig nått att äta nu då kanske, 

häjjhäjj ! 

// glassflickan ",

Taxi, finska, träning x 3 !

Inatt blev jag väckt, eller egentligen sov jag inte heller, kunde inte sova igen,.. iaf av att min syster ringde & var fast i långnäs :p hennes särbo/sambo skulle komma o hämta dom meeen hans bil hade fått nå fel på vägen dit såå nu var dom fast där allihopa, syrran, han & tilda alltså. Såå snäll som jag är steg jag upp 01.30 för att sätta mig i bilen o köra ut till Långnäs, plocka upp dem och köra dem ut till Eckerö (långt in i skogen !) för att sen köra hem igen. När jag kom hem visade klockan 03.30 ! Finfint,.. 

Trots detta såå var jag pigg imorse ! Finskan gick rätt bra, och jag känner mig inte trött & slut, beror kanske på det fina vädret vi har idag igen ! :))

Nu ska jag precis sticka till gymmet, sen skola 1½h, därefter hämta upp Elin, Adam & Oscar för att åka på innebandyträning meed högstadiekidsen, hehe ohyes ! :D 

Har hunnit med en bra lunch, resten av dagen blir väl maten lite lidande, beror på hur snabbt jag kommer från godby sen, sku villa hinna äta middag meen vill inte heller komma med maten i halsen till dansen,. Vi får se (: Har iaf packat väskan med dubbla träningskläder o ska slänga ner en massa frukt för att orka ! :D

NU drog jag ! 3 träningar idag, det är underbart ! Hoppashoppashoppas mitt knä inte sviker miig ! 

// glassflickan ",

Bitter & stressad !

Det är mycket just nu, jag har sjuttioentusen saker och tänka på ungefär, för att uttrycka det milt. Finskan imorrn, karonkakryssningen, vi har 2 matcher nästa vecka ! Och jag har bara varit på 1 träning sen jag blev skadad,.. Sååå bestämde hastigt o lustigt att jag ska fara på högstadieträningen imorrn! haha

Dessutom hade jag tänkt gymma imorrn, lr jag måst det eftersom det inte blev av idag. + att jag bokat afropowerdance imorrn,.. hehe 3 träningar är väl helt lagom?! Fast visst, dansen kan man ju helt göra som man vill, dvs chilla lr ta i ordentligt. Åker ju mest för att se vad det går ut på (:

Morgondagens schema: 

9.50. Finska förhör
ca 10.30-11.00 Lunch med Selinda
12.00 Gymma --> Hem, äta o & packa träningskläder
14.00 - 15.30 Hälsaprepp
16.00 - 17.30 Träning ! 

Middag sen då kanske?! 

19.00 - 20.00 Afropowerdance

Sen är det soffläge som gäller ! Nej just ja, sen ska jag ju till SUND ! Måste packa ihop loppisgrejjer o snacka med mamma :o Puuust ! Kommer vara helt förbannat slut sen, tur att jag inte har nått annat än träning o fiol på fredag :p

Och så håller vi tummarna för att det INTE gör ont i knäet mitt sen, okej?

NU plugga lite finska, orkar inte meen måste nog. Sen sängen ! Just ja, bitter skrev jag ju att jag var. Och det är jag, meen orkar inte ta upp det här nu, blir bara mer irriterad över det då. 

Nattinatt ! 

// glassflickan ",



Äntligen funkar det !

Har hela (tjaa ett par ggr iaf) försökt uppdatera meen blogg.se har haft nått fel?! Stod så på hemsidan och man kunde inte logga in, antar att jag inte är den enda som drabbats av det då. 

Hur som helst så har min dag bestått av FINSKAFINSKAFINSKA. När jag vaknade imorse hade jag ont i huvudet, och valde att bli hemma från prepptimmarna och sova istället. Sov lite väl länge meen lika bra att vara utvilad för att orka plugga hela dagen. Så det är vad jag har gjort, med undantag för lite små pauser, en halvtimmes promenad till Citylivs för att handla och nu har jag precis ätit middag. 

NU har jag inte tid att sitta här mera, ska plugga en ca 45min till och sen hämta Julia & åka till Baltic för att tillbringa ett par timmar där. Sen blir det mera plugg & sen sängen. (: Kul dag va? Nää, men har man finskaprov så har man,. blää. När det är över är det 100% fokus på träning & stundentprov, men dom är jag inte alls lika nervös för som morgondagens drabbning ! Wish me luck ! 

// glassflickan ",

Ingen vidare dag alltså,...

Jaa jag tog mig iväg på Zumba, Tanja hette ledaren & hon var grym ! Jag vill också kunna vicka SNYGGT på höften,. hehe även huvudvärken försvann ! Så efter zumban kändes allt lovande,. sen kom mamma & finskan. Tänker bespara er detaljer , det räcker nog med att säga att jag kommer behöva tillbringa ALL min vakna tid imorgon för den, o gärna lite till. Synd att det inte kommer bli så,...

Hur som helst så känns det inget vidare nu, det är stunder som dessa som det sku kännas bra att ha någon att luta sig mot o bara få känna sig liten o ynklig en stund. Men hey, it will be alright. :))

Det känns iallafall bra att ha tränat 2 ggr idag, ett joggingpass på 50min + zumba 65 min ! Dessutom promenad till o från Avancia. Nu är jag dock superduper trött. Funderar seriöst på att gå o sova alldeles just. Lika bra att sova bort allt, detta elände beror även troligtvis på att jag knappt sovit nått inatt. Iaf så hoppas jag på att det är orsaken & hoppas på en brightare morgondag  !

Och en stor medalj till alla som orkar läsa mina 2 senaste tragiska inlägg. Men hey, livet har mer än bara ljusa sidor. Ibland har man sämre dagar, och gårdagskvällen, sista timmen innan sängsdags var lite för fin för att va sann antar jag, även fast jag spendera den alldeles själv i min lilla lägenhet. Men med fint sällskap via datorn (: vi lämnar det såå så får ni va lite nyfikna ! ^^

Nu sängen ! Nattinatt !

// glassflickan "/

Just crap !

Jag har ont i huvudet och det gör ingenting bra. Helst av allt skulle jag bara vilja krypa ner under täcket och sova nån timme, dessvärre går det inte eftersom jag har bokat zumba om 1h och 20min. Vilket i säg är jättekul, men det skulle kännas bättre om bara inte huvudet skulle väga 3ton,.typ... 

Jag vågar inte ta en powernap heller, då kanske jag inte vaknar sen?! :O Såå min plan är att chilla här, precis där jag sitter i 1h, för att slippa bli irriterad på en massa småsaker som annars stör mig när jag har ont i huvudet. Och efter zumban kommer mamma hit för att plugga med mig, awesooome ! NOT ! Det måste göras, meen det skulle ju vara typ tusen gånger lättare om huvudet inte dunka. Med lite tuur såå försvinner den under zumban, man kan ju önska iaf ! 

Nej, nu ska jag sluta innan jag bara börjar klaga på nått (som sagt, det händer när jag har ont i huvudet)

// glassflickan "/

Mars !

Nu är det vår, iallafall om man följer månaderna, för idag är det den första mars. Meen förutom att det inte är så kallt idag såå är det inget annat som tyder på att det är vår, det är mulet o trist ute, blää. 

Men idag spelar det ingen roll föör jag har ingen tid att vara ute ändå. Nu är klockan halv 3 just och jag har varit vaken sen 7, eller egentligen till o från hela natten, sov inget vidare alls, de lilla jag faktiskt sov. Orsaken till varför jag varit uppe så tidigt är att jag skulle vara i skolan klockan 8 för prepptimmar, hälsaprepp närmare bestämt. Som visserligen är frivlliga meen vi fick direkt höra att alla som går på prepptimmarna får bättre resultat i provet ! Tjoohoo !

Efter lektionerna chilla jag me Selinda & Maria, åt lunch och drog sen till gymmet. Därefter tillbaks till skolan för ett möte som inte blev av, nåja. Nu har jag precis käkat lite och ska precis börja plugga, på finska ! Har förhör på torsdag, och jaa, det förhöret MÅSTE gå bra ! För då slipper jag oroa mig så mycket inför fortsättningen så att säga, vilket skulle vara sjukt skönt. Meen går detta piss såå gör det mig bara mer nervös inför allt som jag ändå har kvar. Nåja, är väl bara att göra sitt bästa och se sen, helt enkelt. 

Så nu ska jag precis sätta igång med finskan, sen ner på stan en hastig sväng & köpa hälsapreppboken & nått till middagsmat, är dock inte sugen på nånting!? :S Jobbigt ! 

Efter middagen är det sen dags för ZUMBA ! :D Och sen mera plugg, blää vill inte !

håhå, motivationen är lika med noll idag, inget vidare,...
// glassflickan ",

RSS 2.0