Where's my hero!?

Dagen började underbart som jag tidigare skrev, eftermiddagen gick åt till att fixa det sista inför passet och sen lagade jag en ordentlig middag: pasta me skinksås ! Mumma !

Vid 6 knallade jag ner till spinningsalen, peppad & nervös. Första problemet kom direkt då inte musiken ville starta trot att den fungerade hur bra som helst förut -.- Såå vi blev försenad ca 10minuter. Vilket ledde till stress då barngympamammorna hade en tid att passa. 

Så vi skippade uppvärmningen då alla trampat på när vi försökte fixa musiken. Såå utan uppvärmning fick jag köra min första låt, gick väl sådär. Har lite svårt att vara sådär löjligt glad & peppande. Tycker faktiskt mest jag känner mig löjlig om jag ska vara ärlig. Ju längre tid det gick i passet desto bättre gick det iaf, tycker jag och så fick vi även höra på feedbacken som vi fick efteråt. 

Men tanken; vad i helvete håller jag på med?! Slog mig inte bara en gång,... 

Därefter var det dags för innebandyträning. Vi var 10-11 pers men eftersom folk var tröga så byggde vi liten sarg och körde på liten plan. Fick ställa om träningen som jag faktiskt hade planerat i huvudet. Gick väl sådär det med, men eftersom jag redan var lite smått nerstämd så kände jag mig inte så givande där heller,... 

Åh, suck och stön. Vad håller jag egentligen på med?! Vad är det egentligen meningen att jag ska jobba med?! Tacksam för svar,... 

Väl hemma hade jag typ behövt en kram och ord i stil med; ni var duktiga, ingen är proffs direkt. Men möttes av mitt tomma rum och tystnad. Har duschat, käkat varma mackor, myst i min onepiece och lyssnat på musik. 

Imorgon är det föreläsning med Kalle , vuxensimskola och på kvällen ska vi på konsert; Gavin degraw ! 

Men ikväll spelar jag; Och undrar var min hjälte är?!


// Hanna

Underbar start på dagen!

Klockan ringde vid 10, vaknade helt förvirrad och undrade vad jag hade för planer för dagen?! Kom relativt snabbt ihåg att även idag var studiedag och att jag inte hade nått planerat förrän eftermiddagen. 

Tog tilfället i akt & klädde på mig träningskläder & gav mig ut i det fina vädret ! :D Snön som glittrade i solskenet, knarret under mina supersnygga joggingskor ! Underbar start på dagen! :) Satte timer på 15min och vände när den ringde, lite segt gick det då jag sprang platt längs åkrar så totalt blev det 30min! :) 5min längre än i förrgår ! Det är såå härligt att springa :)) 

Tog sedan en lång dusch & avnjöt sedan en underbar frukost bestående av gröt, mackor & ägg ! :D Mums ! Nu väntar jag bara på att få besked av Mickan när vi ska träna spinningen inför kvällens PASS som vi ska hålla ! Aaah, lite nervöst men spännande ! :)) 

Innan dess har jag tvätt samt de nya kläderna att plocka in i skåpet ! :) Taggar till med kvällens spinningmusik till det ! :D Efter spinningen har vi innebandyträning, och jaa ännu denna veckan coachar jag men seeen tamtadam borde de va min tur !

Hoppas alla har en bra dag, för det ska jag ha ! :)

// Hanna

Antistilla & Uppsala!

Fick stiga upp utvilad & pigg denna måndag, när hände det sist?! Sjukt skönt iaf :) Startade dagen med en ordentlig frukost & hann med att plocka med lite saker innan det var dags att hämta upp Larsson och senare Törna för att åka till skolan Antistilla och informera om sportlovet :) Antistilla visade sig vara en jättemysig fin liten skola där hela min 7åringa simskolegrupp gick! Jättekul att träffa dom igen :)) Ungarna var jättesnälla, den ena klassen dubbelt så frågvis som den andra meen det gick bra och vi vara klara vid 1 :) 

Kastade av Larsson, & hämtade istället upp Strömmen & Mickan i Hemmesta. Hem, fixa lite matsäck och så iväg mot Uppsala ! :D Lyckades tajma färjorna så det gick smidigt :) Det tog väl dryga timmen att köra och vi hittade utan problem till Lager 157. Stället var tydligen mycket mindre än vad butiken var på flera andra ställen meen vi hittade rätt mycket fint ändå :) Fick med mig 2 par jeans, cardigan, kofta, sköna tjocka strumpor, underkläder, och en tröja till Tilda i födelsedagspresent :) 

Fortsatte sedan in mot centrum och hittade slutligen till Forumgallerian där vi spenderade flera timmar till :) Hittade jeans på rea för 79spänn!!! Linne för 39, stickad tröja för 60!! Fick även med mig mer underkläder, en ny plånbok från Monki och ett pannband som passar att ha nu när jag ska va duktig och jogga utomhus ! :D 

Avslutade sedan dagen med en fin middag på donken, orkade inte leta reda på nått annat när gallerian stängde. Styrde sen kosan hemåt, tröttna, nöjda & glada :) 

Får tacka flickorna för en underbar dag ! Imorgon väntar spinningövning för fulla muggar för 18.15 ska jag, mickan & yui hålla vårt första spinningpass ! :DDD Är taggad men nervös! Hoppas det går bra :D 

Så här såg vi förresten ut idag;


Jag, Sofia, Lisa & Törna ;) 

Nu ska jag göra mig iordning för sängen, 

// Hanna

You and me against the world

Min lördag startade otroligt tidigt, 07.40 ringde telefonen och jag vaknade upp hos Törna, så kan det gå :) Men hon har 2 sängar och de är 4 gånger så sköna som min. Masade mig hem vid 8 för att packa väskan, äta frukost och göra mig i ordning helt enkelt. Vid halv 10 kom Rebecca och dagens första destination var Hemmesta sporthall för att informera först 05orna och sedan 04orna om sportlovsträningarna. Söta tjejer minsann :) 

Därefter åkte vi på jobb, det visade sig att vår chef var sjuk och inte gjorde junisarna allt de skulle meen det blev en bra dag på ib-skolan iaf :) Dagens lek var banankull & barnen tycker den är kul! Själv tröttnar man efter att ha kört samma 15gånger,... Hur som helst så är våra knattar underbara, de ger så mycket tillbaka :) Fick idag höra att jag var den snällaste ledaren, aaw man smälter lite vill jag lova ! 

När arbetsdagen var slut fick vi sedan av höra av vår chef som orkat ta sig till hallen, men ynklig var han orsaken till varför en ledare slutat. Cancer var svaret, CANCER ! En 20årig, snart 21årig kille ! HAllåååå, jag fyller snart 20!??!?!? Detta är INTE rättvist! Jag vet inte hur det går, men killen är iaf positiv. Men ändå, det är inte rättvist nånstans ! Och jag, jag vet inte hur jag ska betee mig. Har inte träffat honom personligen sen jag fick nyheten i lördags men vad säger man liksom?! "Hej, hoppas det löser sig,." Nej skulle inte tro det. Kan inte göra annat än att hoppashoppashoppas han blir frisk snart ! 

Fick dock tränga bort tanken för att kunna njuta av kvällen. Träffade upp mina vänner i Nacka efter att ha köpt blommor till Steff och åkte för att äta middag. Hittade ett mysigt steakhouse på Söder! Supergo mat ! Därefter styrde vi kosan mot Hammarbysjöstad och Kulturama för att se min vänn Steffs klass musikal! :D Musikalen var super & alla sjöng otroligt fint ! :)

Det blev en superkul dag & mysig kväll, bortsett från nyheten givetvis... 

Däckade sedan i sängen framför filmen jag tänkte se ;) 

Söndag:

Idag steg jag även upp tidigare än vanligt, 09.15 närmare bestämt. Detta för att hinna duscha & fixa innan det blev dags för att åka till Hemmesta sporthall igen för att denna gången informera pojkar, födda 03. Det gick bra & sen hade vi mycket tid att döda, Strömstad och jag. Så vi åkte på sightseeing, för att se vart man kommer om man svänger höger istället för vänster vid Hemmesta vägskäl. Och vi insåg att det bodde en massa människor där, samt att det tydligen fanns en krog längst ute, men som givetvis var stängd för vintern. 

Därefter var det tillbaks till hallen och informera 04. Hann sedan med lite tårta hos Snabben innan Ekvallen blev vår destination. Strömstad hade förväxlat tiden så vi fick stressigt men det blev bra ändå! Jag körde uppvärmning för alla medan Tove & Strömmen fixade klart ! 

Vi valde idag att dela upp dem i 3 grupper, istället för 2 som förra gången och på förslag av mig la vi till en lek station så att barnen var 20min badminton, 20min tennis & 20lek. Leken improviserade jag och det blev askul ! Hade minst lika roligt själv :D Fick även själv vara med och springa ! Tjoohooo! :))

Väl hemma styrdes kvällens planer upp, skönt att ha vänner som fixar det ;) Fick även veta en annan nyhet innan jobbet. Nämligen att en kille hemma på holmen tagit sitt liv. Ingen som jag stått nära men ändå fruktansvärt hemskt. Varför en massa hemska nyheter nu?!?! :( 

Planen blev att gymma först meeen hamnade hos Törna och så hann Adam som var på gymmet gå och låst blev det. Detta vände jag dock om till något positivt och for ut och jogga istället.  Japp, jag joggade ! I hela 25min! :O Minns inte när det senast hände ! Och det var såå skööönt ! Hade månen som sällskap, det knastrade av snön under skorna , benen var lätta och sommarmusik ur ipoden. Ljuvligt ! Hoppashoppashoppas på bra besked nästa måndag ! Isf ska här joggas rejält :D 

Därefter blev det en snabb dusch & sen iväg och handla med Niclas, Becca & Brookelle :) Fick sen med oss Mickan hem som kom med bussen! :) 

Vi handla middag och det blev hamburgare & fruktsallad till efterrätt ! Supergott och trevligt sällskap :)) Verkligen kul att laga mat tillsammans :) Blev sen i ghettot resten av kvällen och missade tyvärr kladdkakan mina vänner åt i en annan stuga. Men så kan det gå ibland, man kan inte vara överallt ! :)

Nu pratar jag med min kära vän och kollega som fått cancer. Han verkar må bra med tanke på omständigheter och jag tror mig ha fått honom att skratta :) 

Imorgon är det måndag, vi har eg studiedag meen vi ska ut och informera om sportlovet på skolorna. Eller jag har iaf bara 1 skola, och det är halv 1 :) Sköönt att få sova lite ! I lördags steg jag upp 8, igår runt 9 och imorgon 10 är planen. Lugn nertrappning :D På tisdag är vi helt lediga eftersom vi styrde alla skolor till imorrn (y) Då ska jag förbanna sova ;)

Efter skolan så styr vi kosan mot Uppsala & Lager 157 (http://www.lager157.com/) & hoppas på att hitta nått fint ! :) 

Nu sova, nattinatti! 

// Hanna

The World's Greatest!


<3 

Världens bästa klass , och låten är vår:

http://www.youtube.com/watch?v=WgcovIu3k9o

"Ingen är för liten för att göra en insats"

Det har varit tyst ett par dagar, har haft bättre dagar sen min nergång i onsdags. I torsdags började dagen med SPM, våra broschyrer/foldrar om sportlovet var äntligen klara ! Sköönt ! Så räknade ihop antal som vi ska ta med till våra skolor. Men vi har valt att dela upp skolorna och då blev det så att jag, Tove & Törna bara ska besöka en plutteskola med ca 60 elever ! :D hihi fint det ! :) Satt även och försökte oss på att få ihop transporten. Ett jäkla meck det alltså,... 

Till lunch fick vi ärtsoppa & plättar, vilket i vanlig ordning blev sallad & plättar för min del. Vi hade kårmöte och fick äntligen lite creds för arbete jag la ner på lilla elevträffen. Diskuterade framtiden och vad vi vill göra med våra pengar osv :) Ska även byta ordförande om 2 veckor ! Så åker Alex ner som vice och Cissie blir ordförande ! Bra det, då blir det mer framförhållning ! :D 

Sedan var det dags för skridskoåkning så jag skjussa dit mina vänner & fick sedan lov att åka in och rösta ! Har nu gjort mitt, nu får vi se vad resten av befolkningen tycker. Är iaf nöjd över att båda gubbarna tycker att finskan är viktig ! :) och kan prata svenska med ! Kom sedan lagom tillbaks till rinken för att hämta hem folket. Var en snabbis & handla och sen 17.00 hade vi bestämt spinningträff ! Min gamla spinninggrupp är nu glömd pga dålig närvaro, en hjärnskakning och brist på intresse såå nu är det jag, Mickan & Yui som kör ! Blir nog asbra ! :D Satt där i 1h 45min och fixade med nya låtar osv ! Blir asbra ! :D 

Därefter körde jag lite gym. Men var trött i benen samt osäker på låret såå blev kondisträning! 5cross + 2cykel x2 i hög hastigthet ! Sen löpbandet i 40min! växlade 5min gå, 5 jogga och ökade hastigheten med 0,5 efter varje. Såå skönt ! Och benen & knät svarade bra ! Inga problem alltså ! :D Avslutade sedan kvällen med att titta på när gänget spela volley, innan jag kom på att jag ej ätit middag än. Uuups, men så kan det gå ! :) blev en sen middag framför biggest looser ! Efter en grym träningskväll! :) 

Fredagen inledde vi på bästa sätt, 45min spinning med Ida ! Steg upp både för att det är skönt att morgonträna men även med en baktanke om att få lite extra tips till spinningpasset ! 

Sedan hade vi föreläsning med Kalle hela dagen om föreninskunskap ! Super intressant ! Började med att redovisa alla våra föreningar & vår lockade mycket folk ;) Sedan hade vi ett "fejkat" styrelsemöte och mycket intressanta diskussioner ! :) Avslutningsvis visade han upp en overall som svenska gymnastikförbundet hade förra året när de var utomlands. De hade nu ett gäng över och vi har nu möjligheten att köpa dem billigt ! Det står visserligen SWEDEN med stora bokstäver men en grym löpjacka för 100kr säger jag inte nej till ! :D 


Här syns byxorna & t-shirten, byxorna ska jag nog ha meen t-shirten skippar jag nog. Om det inte är så att jag får en ändå eftersom jag antog mig att ta upp beställningarna :) Nice med billig löparjacka hur som ! Ska såå börja springa ute så fort jag får & snön försvunnit ! meen först hoppas jag på många skidturer ! :D 

Efter skolan sen ringde jag runt till en massa tränare/ledare för knattelag som vi ska besöka och informera om sportlovet. De visade sig att de flesta som stod som kontaktpersoner inte skulle träna sina lag ihelgen, håhå men vi fick komma o hälsa på alla slutligen iaf :) 

Därefter drog vi på oss skidorna, jag , Törna & Niclas för att åka lite ! Och ååh va roligt det var ! Drog dock ut lite sent då det började skymma snabbt meen 10varv runt idrottsplatsen blev det för mig ! De andra tyckte det var trååkigt att bara åka runtrunt så de stod mest och prata. Meen 10varv gav mig några km iaf. Ska åka till riktigt spår nästa vecka förhoppningsvis ! :) 

Sen åkte vi & handla mat samt köpte hem middag. Resterande av kvällen spenderade jag hos törna, planerade hinderbana & såg på film, vilket resulterade i att jag somnade och sov hos henne. Såå kan det gå ;D 

Idag har det varit en fullspäckad dag, men det berättar jag nog om imorrn, detta blir hur långt som helst ändå ! 

Just ja, orden i rubriken sa Kofi Annan imorse (läs i lördagsmorse) under en intervju. Mycket kloka ord !

Nattinatti ! 

// Hanna


Mitt i veckan !

Har haft turen och ha sköna onsdagar i ett par veckors tid. Börjar med drama där vi idag hade första "15min musik" redovisningen. Detta går ut på att en i klassen får 15min att med hjälp av att spela upp låtar berätta lite om sig själv, hur man vill :) Ludde var först ut idag och han spelare 3 låtar och berättade om 3 händelser i hans liv, mycket intressant ! :) 

Fortsatte därefter med massage, fick helkroppsmassage av Rebecca ! Wunderbaaar ! Älska massage ! <3 Efter lunchen sen var det dags att åka till badhuset. Börjar känna mig hemma där nu efter 7 simskoleeftermiddagar och 1 heldags jobb ! :) 

Och simskolan med de vuxna va super ! :D Hur rolig som helst ! Och personerna, ca 20pers var underbara människor ! :D kommer ha askul varje gång ! :)) Lärde 2 thatländskor att simma, i princip från grunden :) Kändes bra! När jag jobba med en thaitjej kom en afrikan fram och undrade om inte jag kunde lära honom sen ! hihi kuuul :D Älskar verkligen att vara i vattnet ! :)) Avslutade sen med lite ruschkaneåk & bubbelpoool ! :D 

Ikväll var middagsmaten riktigt kass, ursäkta språket men att döpa om falukorv till medelhavskorv och tycka att det är en "wow" middag är faktiskt INTE okej ! 

Var trött men masade mig sent om sider till gymmet. Var där 1½h och körde. Sista halvtimman själv och lyckades dra till nått i låret igen, det var iaf irriterat så kunde inte slutföra alla övningar. Körde lite mage/rygg/armar istället tills jag var helt slut. Skönt det, för nu är jag less på rehaben. Det gick segt idag, och låret hjälpte ju inte precis till,... Bara 1 vecka, 5 dagar kvar nu ! KÄMPAAA! 

Har även varit duktig och ringt en massa idag: 

Ringt & avbokat tandläkare, check !
Ringt & bokat prevtid på min födelsedag, check !

Ringde även och gratta skruttungen som fyllde 7år idag ! Tilda min systerdotter alltså ! Hon var nöjd & gla iaf, den lilla stunden hon hade tid och prata med mig :)) Ska se till att fira henne när jag kommer hem :)

Ska även försöka få in en klipptid när jag åker hem och så hoppas jag bli bjuden på fin middag av familjen ! :D 

Annars så har vi SPM imorrn, där sportlovet ska fortsättningsvis planeras och sedan studietid och eftermiddagen består av skridskoåkning. Hoppas fan dom ändrar till skidåkning ! Annars protesterar jag & åker in till stan och röstar istället! Så det så ! 

Pratar iaf med finfina Jennifer nu & myser i min onepiece! Saknar den bruden alltså ! <3 Men strax ska jag sova, nattinatt !

// Hanna


Tisdag!

Det blev ingen morgonträning imorse heller, nytt försök imorgon! Har dock valt att inte tvinga mig upp om jag inte känner mig motiverad, blir så värdelös träning ändå då. Lika bra att sova & träna fullt kvällstid då istället ! :) 

Dagen började hur som helst med fysiologi. Pratade mycket om puls, maxpuls, slagvolym, pulsspann etcetc. Mycket intressant nog :) Fortsatte sedan med beteende, kom fram till att jag är en "genomförare & ordninssam" en. Hmm, stämmer nog bra det. Hade 11-12 på dem och sen bara ett fåtal på sammanhållare och nytänkare. Hmm. Varje fråga hade två alternativ och du svarade det ena. Vet att jag är mycket för regler, tider , organisering osv. Vilket alltihopa är bra men behöver nog jobba på att få in lite nytänk och sammanhållning också ! :) Diskuterade kring detta ämne resterande av lektionen :) 

Därefter hade vi första passet "Föreningskunskap" med en föreläsare från gymnastikförbunder, Calle Myrsell heter han :) Mycket intressant snubbe & vi pratade om hur organisationen förening-förbund-distriktsförbund-riksförbund fungerar samt vad som krävs för att starta en förening och saker kring det. Mycket roligt ! :) Fick sedan i uppgift att "starta en förening" komma på namn, ändamål, stadgar, loggo osv. Ska redovisas på fredag ! :D 

Vi kommer träffa Calle ett par halvdagar nu veckorna framöver för att sedan avsluta med ett studiebesök på Idrottens hus-stadion. Idrottens hus i Solna besökte ju min innebandygrupp redan när vi hade en utbildningsdag med Sthlms innebandyförbund så kul att få se något nytt ! :)

Ikväll har jag gymmat, körde andra halvan av styrkan + intervall pass 1, ska köra 3an troligtivs på torsdag. Därefter halv 8 var det dags för innebandyträning med skollaget ! Vi var ca 15 pers, riktigt kul ! Ska bli askul att få spela med sen :) Det såg redan mycket bättre ut än förra träningen, kul med framsteg ! :)) 

Imorgon står drama & massage på schemat, wunderbar ! Därefter har vi första simskolegången med vuxengruppen kl 14.00! Spännande ! :D 

Nu sova, nattinatti !

// Hanna

Dagen & framtiden!

Måndag morgon, seg morgon. Det blev sent igår. Kände mig inte så trött efter x-antal powernaps som togs under söndagen. Blev därför uppe länge framför datorn, mindre smart. Meen blev lite klokare angående mitt dataköp iaf ! Har nästan helt bestämt mig men väntar nog nån månad till :)

Dagens innehåll var: Spinning x2, skidåkning & massage. Helt bra dag faktiskt ! På spinningen jobba vi på vårt pass som vi ska redovisa nästa vecka torsdag! Fick ihop en helt okej spellista och körde igenom låtarna lite snabbt. På lunchen hade vi möte om simskolan för KAS/SFI. Samma invandrare som vi hade aktiviteter för innan jul :) Den drar igång på onsdag och det känns riktigt kul! Spännande att jobba med vuxna :)

Därefter hade vi SKIDÅKNING på schemat ! Inte den bästa platsen, hopplösa spår men oj så roligt det var! Helt fantastiskt roligt faktiskt :) Jag stod över lekarna utan stavar då jag insåg att risken att falla var rätt stor. Körde istället på själv och sedan med sällskap av Yui varv efter varv runt idrottplatsen. Fick väl ihop nån km och kul var det ! Speciellt för Yui då det var hennes första åktur ! :D Och hon var superduktig! :))

På vägen tillbaka från idrottplatsen valde klassen att åka vägen ner, inte så brant men en bra lång backe iaf. Dessvärre hade vi då inte gått igenom någon skidteknik så att bromsa är ju inte det lättaste. Detta resulterade i ett par fall varav ett som visar sig vara rätt allvarligt, kommer till det senare ! Hann gå hem med skidorna innan massagen satte igång! Idag stod armar & händer på schemat och det var intressant och skönare att få än vad jag trott :) Inte så fasligt tung dag alltså ;p

Jag hann med att styra upp bokningssystemet av spinningen innan middagen som jag fick på mig att göra, håh nå det var lätt fixat iaf ! Är dock nu även nyckelansvarig, hmmhmm. Bara i 3 veckor iaf, hoppas jag ! :)

Ikväll har jag gymmat, valde ta första halvan av styrkan & köra andra intervallpasset som jag inte gjort på väldigt länge. Och sååå skönt var det att springa igen ! Åh, älskar verkligen att springa ! Born to run!

När jag precis lagt mig i sängen ikväll så ringde grannen & undrade om de fick låna min bil för att ta den tidigare omskrivna fallet vid skidåkningen till sjukhuset. Givetvis svarade jag JA och undrade även om hon ville ha sällskap men de var redan 2 + den skadade som åkte så det räckte. Fick precis ett samtal till om att de kommit fram och att hon blivit inskriven. Nu är det bara vänta och se vad som händer.

För att tala om olyckan så åkte tjejen framför mig nerför backen, tappar balansen & ramlar med huvudet BAKÅT. Hon jämrar sig och jag skyndar fram. Först verkar det "bara" vara svanskotan men hon inser sen att det även gör ont i huvudet. Hon kände sig dock inte illamående eller svimfärdig.

Senare ikväll i hallen (innan gymmet hängde jag där en stund) kände jag en stor bula bak på huvudet hennes. Sa åt henne att dricka vatten och ta det lugnt samt säga till om det förändrades. Nu när jag fick första samtalet mådde hon illa och kände sig förvirrad.

En olycka är alltid hemsk och jag hoppas att det inte är nått farlig. Men i och med detta har jag än en gång tvivlat på mitt karriärsval, om jag någon gång haft nått. Jag känner en inre drivkraft att göra en riktig insats för människor, och skador "fashinerar" mig. Jag springer alltid fram om det händer nått och jag kollar på House och anser det vara himla intressant. Borde jag tänka om, igen?! Orkar jag läsa ett basår, och sedan flera års studier till läkare?! Eller är det något annat yrke inom vården som är rätt för mig?! Ska jag inte syssla med planering, organisering av idrottsevenemang?! Gaaaah, jag blir tokig ! Hur som helst hoppas jag att min klasskompis snabbt blir bra igen, jag själv får grubbla vidare.

Nattinatti !

Helgen !

Hela fredagen kändes som helg, då vi spenderade hela förmiddagen i Gustavsberg på skridskor, för de allra flesta då. Men jag börjar bli van, men snartsnartsnart är jag tillbaka på banan igen ! :D 

Hade ttf i ett omklädningsrum och efter lunchen var vi således klara för dagen ! Passade på att vika in tvätt som blivit liggande medan vi väntade på Lisa :) Åkte sedan iväg för att handla inför helgen, kolla rean på intersport och så lite drickbart också! :) Hittade "crosscountry-ski" strumpor på rea samt sport-bh ! Bara vettiga saker ! :) 

Kvällen ägnade vi sedan åt att förbereda inför lördagen samt spela ALIAS med kompisarna från grannhuset :) Slötittade även på en film och hade en sms-fight! ;D Mycket rooligt :)

Lördag, Lilla elevträffen !


Inledde dagen med frukost/lunch. Kändes lite väl maffigt med riktig lunch till frukost meen serveras den 11.30 en lördag så blir det så :) Sen hade vi berättartimme. Förra årets IP klass med årets. Alla presenterade sig, och så berättade "gamlingarna" om va de jobbar med nu och vad som var roligast här under året och lite sånt :) Intressant och kul ! Tittade även på en massa fina bilder! 

Efter fikat så passade vi på att ställa iordning "bunkern" aka vår festlokal medan de andra svettades i kapp med LIF-aktiviteter ! Vi fick snällt ringa Rolle , vår vaktis på hans lediga dag då snacks till kvällen var inlåst hos en tjej som åkt från skolan utan att ge de till oss,.. men snäll som han är vår vaktis så räddande han dagen! :D 

Blev serverade en fancy middag & fortsatte sedan med kvällsunderhållning i gympasalen som hölls i av kåren, eller rättare sagt jag & Pära från Kåren samt min egen underbara crew! Åh, underbara vänner jag har ! 

Efter avslutad 6-kamp fortsatte underhållningen på eget håll, vi började i hus 3. Chillade, snackade osv. Därefter drog vi till Östra villan, där jag blev kvar bra länge då fina Robin tog fram gitarren och förgyllde kvällen ! Shit alltså, den killen kan han ! Samma kille som jag tidigare länkade till som spelade på vår julavslutning ! Allsång, fin sång av Robin och fina människor ! Mysfaktorn var hööög ! :)) Sedan började kvällen bli lite dimmig, var visst en sväng till festlokalen en snabbis och sen därifrån hade vi tydligen efterfest hemma hos oss. Summa sumarum en riktigt bra kväll :)

Idag är det söndag. Söndagar brukar jag bara ta det lugnt & vara ledig men inte idag inte. Min vän Jimmy är i Thailand och idag skulle han, Strömmen & Tove börja jobba på "Racketskolan" Aktivitet för 7-12åringar som vill lära sig tennis & badminton och röra på sig :) Riktigt kul var det , lite förvirrande bara ! Kul även att ett av mina gamla simskolebarn var med :) 

Därefter förtjänade vi god söndagsmiddag så vi åkte & tog med oss pizza hem ! Ikväll skulle gänget spela badminton så vi hamna i hallen även fast jag inte spela pga risken att hoppa och hamna snett med knät. Istället latja jag & Lisa med en fotboll. Och det mina vänner, var SUPERROLIGT ! Åh vad jag saknar att kunna vara med på allt skojj! Snart så, bara 2 kämpar veckor kvar i gymmet förhoppningsvis ! 

Har även beslutet att inte träna någon innebandy med Värmdö även om jag får OK på min födelsedag. Detta av flera orsaker; 

1) Lagom till slutspel av säsongen fungerar inte i ett lag jag knappt spelat in mig i, och tar hellre vara på tiden på Lillan än bara träna med dem faktiskt. 

2) Få möjlighet att göra massa annat ! Lära mig spela tennis, få spela innebandy med vännerna här och fotboll, basket, ja ALLT ! You name it ! Jag vill göra allt ! Sen vill jag även finna tid till gymmet så att jag fixar utförsveckan ! 

Så där har ni det, svart på vitt :) 

Avslutade sedan kvällen med att se på "Så ska det låta" med brudarna ! Fastna får denna gamla fina låt, & säger med den godnatt: 




My life is a rollercoaster!

Ja de 2 senaste dagarna har minst sagt varit omtumlande. I onsdags inledde vi dagen med drama i nya "grupp 3" Istället för att ha 1 klass och en paralellklass så går jag nu i 1 klass som är uppdelad i A & B ( de ursprungliga klasserna) men även ibland i grupp 1,2,3. Håhå men fick helt okej grupp 3 även fast jag gärna bytt dit Törna och kastat ut en annan! Menmen, man kan inte få allt. 

Tillbaka till dramat så hade vi en mysig stund där vi alla skulle skriva något som ingen i gruppen visst om sig själv på en lapp. Sedan lästes lapparna upp och man skrev ner man trodde vem som hade gjort/varit med om det. Slutligen gissade vi sedan och folk har då gjort otroligt konstiga grejjer :p 

En i klassen hade pissat i en husvagn, en annan lyckats bryta benet på inte en utan två motspelare när denne spelat fotboll (vid 2 olika tillfällen och inte med mening bör tilläggas) Ja jessus, en annan har varit mobbare och en tredje skriver dikter :) Jag själv skrev att jag tagit guld i FSSM, finlandssvenskaskyttemästerskapen i löpskytte ! 2003 var det, jisses snart 10år sen ! :o DÅ hade jag kondis ! 

Därefter hade vi massage och jag fick helkroppsmassage av Rebecca, sjukt skönt ! På lunchen kom sen en nergång i min berg- och dalbana. Vi hade elevkårsmöte och insåg att INGEN gjort nått och att allt var oplanerat och kaos inför helgens "Lilla elevträffen" (ett evenemang där förra årets elever kommer tillbaka, berättar hur de gått för dem och blir underhållna av oss) 

Lagom kul också att vi var 2 av 8 på plats, resten sjuka eller borta. Visst, man kan inte rå för att man är sjuk men FRAMFÖRHÅLLNING mina vänner! Detta borde planerats länge sen ! åååååh, hatar när det inte händer nått när man låter någon annan ta ansvar ! 

Sååå lagom munter var jag efter det meen med stöd av mina fina underbara vänner som lovade hjälpa mig planera aktivieter för 3-4h så blev det lite bättre. TUSEN TACK BRUDAR! <3 

Eftermiddagen spenderade vi sedan med att jobba med sportlovet och planera lördagen. På kvällen gick vi till spinningssalen och körde igenom låtar som vi skulle redovisa till spinningen, tog visst fel på dag. Därefter körde jag gym & det gick kanonbra ! Det gick sjukt , jävla awesome bra ! Klarade hur mycket och gaaah super ! :D Så där åkte jag upp igen. 

Idag är det torsdag, inledde dagen med SPM (Sportsmanagement) som idagsläget innebär sportlovsplanering. Vi sammanställde transportlistorna, gick runt och kollade hur många kylar, frysar & ugnar vi har till vårt förfogande och mycket annat. 

Därefter hade jag dagens första möte, kring sportlovet närmare bestämt 24h lägret där vi berättade hur vi tänkt med olika ansvarspersoner osv. Sen hade vi studietid och jag ägnade den åt att söka upp innebandyföreningar på Värmdö som vi ska informera om våra träningar vi har på sportlovet, mejlade dem osv. Fick sedan vara med och bestämma att vi har påsklov även skärtorsdagen ! Så det blir lång helg + en hel vecka ! :D Sugen på både utomlands och London för att träffa Julia, hmm. 

På lunchen hade jag möte nr 2, innebandy. Gick bra, vi redogörde vad som kommer att komma, och så bestämde vi träningstider, dagar osv. Givande !

Hoppade sedan på möte nr 3 , Lilla elevträffen. Fick knapp respons för att JAG tack vare mina vänner funnit orken att planera nått, tack för den,... 

Därefter hade vi , jag och Törna kort möte med Ulla om det vi kollade upp tidigare på dagen, antal ugnar osv som vi kommer ha tillgång till. Fick sedan skynda mig till spinnigen och hamna i en bra grupp med Cissie, Tove och Boris ! Alla var superduktiga och själv tyckte jag nog det gick bra :)) Kul var det också ! 

Men sen, skulle vi snacka lite och så fick vi reda på vilka grupper vi ska sätta ihop passen med, alltså hela 55min. Där kom en ny dal, kul att han gör vissa grupper där alla individer är "drivande personer" som verkligen jobbar och andra hamnar i grupper där man typ får göra allt själv,. Som om inte det räckte fick vi även reda på att vår lärare som vi går denna kurs med är BORTREST när vi ska redovisa, hur seriöst känns det då?! Och pricken över iet kom när man säger en kommentar och blir "nerhuggen" direkt. Kuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuul! Därefter hade vi massage och den timmen gick inge vidare pga spinningens avslut, kul jag som gillar massage,.... 

Detta resulterade i att jag gick hem och bara ville ligga under täcket hela kvällen meen fick orka och ta mig till middagen och sen även upp till hallen för att hålla i innebandyträningen tsm med de andra ledarna. Kul även där att jag och Granen får ta allt fast vi sagt att vi vill vara passiva och de övriga som jättejättegärna ville göra detta inte tar ansvar allls,.... Meen innebandy är innebandy och jag älskar´t ! Blev faktiskt på bättre humör, mycket tack vare granen ! Han är bra han :) 

Gick sedan till gymmet och hade en askul stund med grabbarna ! Körde halva styrkan och sprang sen första intervallpasset ! Mycket skööönt ! Nu ligger jag i sängen och ska strax sova! Imorgon vet jag ej om jag kör nån morgonträning eller ej, ställer klockan och så avgör jag då. 

Ett avsnitt house blir det nu innan jag får sovsällskap av John Blund ! Imorgon hoppas jag på 0- dalar, annars kommer denna berg-och dalbana att gå sönder. 

Peace out & creds till alla som orka läsa !

// Hanna

Tisdag !

Dagen hade en seg början och nu håller jag på och somnar men däremellan har jag haft bra med energi ! Första lektionen var fysiologi och jag fick sitta på sidan och se på när klassen körde slut på sig själva i beep/yoyotestet ! I vår ska jag också göra det !!! 

Därefter hade vi spinning , vi satt i små grupper och spelade upp våra låtar för de andra. Inte så mycket träning alltså och träsmak hade jag som sjutton! 

Efter lunchen begav vi oss till Gurraberra och hockeyrinken ! Skrinning stod på schemat och undertecknad fick stå på sidan och hjälpa till och knyta skridskor, massera onda fötter, langa grejjer osv. Var ute 1½h och det var skönt med frisk luft ! Men himla trist att inte få vara med :( 

Väl hemma igen var jag & Törna duktiga och planerade sportlovs transporten lite ! Skönt att få en början ! Ska nog ha det gjort innan nästa vecka är slut ! 

Nu ligger jag & slöar i sängen innan jag ska bege mig till gymmet ! Är bara 2 veckor & 6dagar kvar tills jag fyller 20 & samma dag ska jag göra hopp/sluttesterna för mitt knä! Inte länge kvar, helt galet ! :o 

Magen värker till och från, värre efter jag ätit men känner mig inte illamående. Kanske ska ringa pappa, han brukar ha svar på det mesta :)) 

Nu byta om & sen gymmet ! Efter gymmet ska jag fila på 3spinningslåtar som jag ska köra inför 4-5per imorrn! Spännande ! :DD 

// Hanna

Magont!

Söndagen blev toppen, fick till ett helt okej gympass med alla möjliga övningar som jag kunde komma på som inte tog på benen! Det slutade med 1h rätt bra träning ! :) 

Hann även tvätta och söndagskvällen spenderades i soffan med Sofia, Tove & Lisa efter en lång och härlig dusch ! Avslutade sedan kvällen med att leta reda på spinninglåtar , vilket gick fort med hjälp av ipodens gamla "gymmet" spelningslista (y)

Idag är det måndag och jag kickstartade dagen med att besöka gymmet tsm med Sofia & Tove ! Och en massa annat folk ! Vilket resulterade i att crossen var upptagen och jag fick nöja mig med cykeln. Men körde spinninglistan och det gick då hvyens ! 35min blev det totalt ! Skön start på dagen ! 

Efter frukost var det sedan dags för spinning, då vi trodde att vi skulle redovisa våra låtar meen där hade planerna ändrats och ett spinning-pass stod på schemat ! Greeat, jag som redan hade träsmak i stjärten ! Menmen, passet var omväxlande och hade bra musik så det gick super ! :)) 

Sedan hade skolan stormöte, där vi tar upp saker som rör alla och man har möjlighet att säga saker till hela skolan! Betéende lektionen efter lunchen höll på att få mig att somna och det blev ju inte bättre än att vi avslutade dagen med massage ! Åh, älskade massage ! Såå skönt ! 

Innan middagen drog det till i magen, gjorde lite ont men tänkte inte mer på det utan åt helt okej ändå. Nu är klockan 20.00 Har haft ont i magen sen jag kom hem från middagen så har ej vågat gå till gymmet. Vetekudden ligger på magen men vettetusan om det hjälper ! :S 

Suck och stön, varför kan inget få gå bra?! Känner inget i låret efter dagen, sköönt ! Men då kommer magen och ställer till det istället,. Ska nog googla lite för att komma på vad det kan vara ! Har iaf bara ont, inget annat har än så länge skett och det känns inte som det kommer hända något annat heller men... 

håhå blir väl film & bädda ner sig, inget vits att ligga uppe och man ändå inte kan göra något vettigt så... 

Hoppas ni mår toppen ! 

// Hanna

Söndag!

Är den dagen på veckan där jag helst vill göra precis vad jag känner för, när jag känner för det :D Började därför dagen med att njuta av att jag inte behövde gå upp vid någon speciell tid men vid 12 började ändå magen kurra så då kände jag att det var dags :p 

Har nu avnjutit en härligt lugn söndagsfrukost samt kollat på skidtävlingar på tv, vill också ha snö & kunna åkaa ! Vi har ca 2cm , på vissa ställen -.- däremot är det fruktansvärt halt ! Usch och blää,... 

Dagens planer är gymmet, lite cross för att känna efter i låret som känns lite spänt och sen armar, mage, rygg & rumpa ! Jag behöver såna pass, där jag använder benen så lite som möjligt ! Efter en första awesomeness vecka så bröt ju alltså låret ihop (för att dramatiskt överdriva) såå nu ska jag tänka om, igen. 

Måste göra en veckoplanering över min träning. v.2 (minus idag) resulterade i 2 hela styrka, 2 uppdelade, ett intervall 1 och 1 crossintervall. Jag borde gjort 3 intervall (ett var planerat till idag), 3-4 styrke. Men nu har vi spinning på schemat också, vilket resulterat i att mina styrkepass blir lidande pga att benen redan är möra när jag kan köra igång. Hmm, tåls att fundera på! 

Nu tänkte jag iaf slänga ihop tvätten & byta om till träningskläder! Så får jag tvättat under tiden jag tränar ! Och det låter alldeles hyvens i mina öron! 

Tjingeling! 

// Hanna

112!

Rubriken har inget med någon olycka att göra, don't worry! Men jag kommer till det sen ! 

Dagen började segt med att jag steg upp vid 9-tiden, fortfarande opepp. Lagade mumsig matlåda i form av pestopasta & fruktsallad ! Mumma ! Fixade även till fin frukost ! Till sällskap hade jag husets minsting (inte åldersmässigt , för det är jag utan ansvarsmässigt) som hör och häpna både diska & torkade bordet efter sig OCH frågade om vi inte skulle göra ett nytt städschema?! Imponerande ! :D Funderade en halv sekund på att rita ett kors i taket ;) 

Kom iväg i bra tid och hastigt & lustigt hade vi planerat dagen ! Fint när man har 30min tid till jobbet ibland ! Väl framme var vi ont om folk men vi jobba bra ! Byggde banan snabbt & barnen var snälla & gulliga :) Riktigt kul & jobba idag trots låga förväntningar :) 

Efter jobbet kom dagens äventyr. Destination: ambassaden , uppdrag: förhandsrösta i presidentvalet ! Utan problem hittade jag dit med hjälp av min vän gps:en. Fick även se var SVT & sveriges radio håller till ! :) Det var även superenkelt att hitta rätt och alla var trevliga och jag har fått min dos finska för ett tag framöver ;D Röstningen gick alltså hyvens ! :)) 

Uppdrag 2 var att hitta hem igen, krångligare väg genom stan ville gps:en ta mig på men vi hittade ut tillslut ! :) Måste uppdatera stackaren som inte vet om de nya vägarna :p  Till middag blev det att ta hem thai-mat likt alla övriga lördagar men hör & häpna så var det nog sista gången på bra länge! Eller så mår jag bara lite illa :S vill iaf inte äta det på bra länge! Kvällen blev lugn, har spenderat den hemma med min sambo Strömstad och vi har sett på Gladiatorerna och delar av nyheter och annat ! (: Skönt med lugn helg! 

Just ja, 112 skulle jag komma till! Det är summan på antal blogginlägg jag hade olästa på bloglovin när jag logga in, dessa + samtliga på Julias (http://juliaslondon.blogspot.com/) blogg! 

Nu börjar ögonlocken kännas tunga så det är nog dax att stänga dom! Imorgon ska jag & Strömstad till gymmet, känner fortfarande av det dumma låret så lär bli lätt cross & sen armar, mage & rygg då. Bra med omväxling men jag har ju inte tid med att vara småskadad ! Men måste klara spinningen så får snällt hålla igen på det egna. 

Nattinatti !

// Hanna

Tillbaka i verkligheten!

Och har äntligen fått internet påfyllt (Tack törna!) Har nu avklarat 1 vecka iskolan och vi har hunnit med endel ! :) 

I måndags jobbade vi på Gustavsbergsbadet, samma badhus som vi hade simskola i förra hösten. Vi fick göra allt från städa, vara badvakter, stå i kassan, diska etcetc. Helt okej annorlunda första skoldag ! Däremellan klämde vi in skridskoåkning och ett kort spinningspass också! :) Var på badet 8h och landade helt slut i säng vid 9 , halv 10 !


Tisdagen , första riktiga dagen! Startade dagen med idrott med Rauno (en av 3 lärare som vi har mest)! Vi hade stationsidrott, en plan volleyboll, en styrka & en innebandy ! Körde mest styrka men 1 eller 2 5-minuters pass innebandy slank också in! Och det gick hur bra som helst ! Även fast jag körde gå-innebandy mest ;) Men jag kunde vara med på en hel idrottslektion igen ! UNDERBART ! :D 

Därefter hade vi fysiologi och pratade kring människans underligheter! Följt av pulslektion där vi fick testa pulsen gåendes, gåendes med armar & jogg ! Och tamtadam jag kunde jogga utan problem ! Visserligen bara 6min meen det är bättre än inget :D Pulsen var helt ok med tanke på att förkylningen sitter kvar! Fick sedan sluta tidigare eftersom våran kära klassfröken PP var sjuk, tråkigt för honom men härligt med kort dag för oss ! :D Gick & hämtade en hel hög med post, däribland presidentvalsröstningskort & min ZIPERALL !:D 


Och jag älskar den ! :D 

Så spenderade eftermiddagen i denna och tittade på HOUSE-avsnitt ! Hur mysigt som helst ! :) Efter middagen blev det sen gym, ett styrkepass! Kändes bra att köra trots förkylningen! Den är tillbaka på "irriterande varför får jag ej bli helt frisk" stadiet igen nu! Avslutade sedan kvällen med att hjälpa personalgruppen med deras jobbiga arbete, att sätta ihop arbetsschema !

Onsdagen startade jag med intervaller på crosstrainern ! Så skönt att träna på morgonen bara man kommer sig upp :) Idag var alla på plats iskolan igen (halva jobba på badet måndag, resten tisdag) och vi hade friluftsteori kring skidor & stavar, pjäxor & vallning ! Mycket intressant och givande ! :) Vill att det ska bli snö NU så att vi kan få åka ! 

Hade även sista dramalektionen helklass innan grupperna görs om, lite trisst men samtidigt bra att de gör en förändring då detta inte fungerar. Min klass har fungerat bra, det är paralellklassen som haft problem, därav sammanslagning & ny gruppindelning! Vi pratade mycket om min klasskompis Cissies skada och så fick alla berätta om en "bild" en speciell händelse som de kom ihåg från jullovet. Jag valde julgodisbakandet hos min syster med alla syskon! Hur mysigt & kul som helst :) 

Eftermiddagen spenderades sedan åt sportlovsfixande och sedan en sväng till Hemmesta eftersom min kära goa vänner ej fått sina skridskor slipade under lovet. Kvällen förgyllde jag med gym ! Fick t.o.m. med min vän Törna, och det händer inte alltför ofta ;) Sedan sov den tösen hos mig eftersom en som hon bor med fått magsjuka :S Så vi hade en mysig pratstund , skavfötters innan vi fick besök av John blund !

Torsdag startade vi med sportlovsplanering! Känns som att det mesta är under kontroll, vi har fått arbetsschema som den duktiga personalgruppen fixat till , så nu kan min grupp fixa transportsceham, men det är då ingen lätt uppgift men det ska vi fixa under nästa vecka ! Sedan hade vi studietid men jag hjälpte till med foldern om sportlovet och vips var det lunch ! 

Därefter stod 2 x 80min spinning på schemat ! Första passet analyserade vi varandra för att hjälpa varann att få bättre teknik! Jag fick bra beröm, behöver dock öva upp coren lite så att jag blir helt still! Andra passet körde vi ett riktigt spinningpass med en tjej från HC. Har kommit fram till att spinning är rätt kul ändå, nu när man vet mer om teknik och sånt och bra är det för vi ska ha många pass framöver och slutligen bli instruktörer ! :D 

Hann duscha snabbt innan middagen & fick sedan köra ett halvt styrkepass för att hinna med "Blackminton" som är speedminton (googla) men i mörkret ! Ascoolt och en aktivitet vi ska göra på sportlovet och jag jobbar med det på fredagen ! Blir nog asbra ! :D 

Därefter körde jag korta intervallpasset innan jag tog natt ! (: 

Det ledde till att jag idag fredag var tung och trött i benen efter spinning, styrka & intervaller och skippade morgonens spinning, kanske tar igen det på tisdag då Ida bestämt att köra 2morgonpass i veckan ! Idag stod massage på schemat HELA förmiddagen fram till lunch ! Första timmen fick jag massage först av Rebecca & sen av Jimmy! Alltså helt sjukt skönt ! Har verkligen saknat massage lektionerna ! Grymt skönt! Efter fikat fick jag sadla om till massör istället och första gången prova på att massera rumpa, vader & baklår ! Gick överförväntan, gällde bara att vara professionell och inte tänka på vad man eg höll på med :p haha 

Efter lunch hade vi klasstimme och vi fick en massa information ! Allt från nya gruppindelningarna till vårterminsplanering och lite allt möjligt däremellan ! Avslutade med att ta en klassbild till sportlovsfoldern, hoppas den blev bra ! :) 

Bestämde sen att köra ett kort gympass som dock blev ännu kortare då jag kände av en smärta i låret. Kanske en sträckning, kanske bara lite överbelastning. Valde iaf att avbryta och gå hem. Åkte sen och handla inför helgen! 

Ikväll åt vi middag ett gäng tillsammans i hus 3 och sedan hade vi filmmys upp i aulan med tjockmattor att ligga på & filmen på storbildsskärm ! Det var bättre än bio ! Hur mysigt som helst :) Såg "The Dukes of Hazzard" & "Easy A" Båda bra filmer :) 

Nu är klockan tio i 12 och jag borde gå till sängs. Har förresten nu äntligen kommit in på min svenska internetbank nu efter många tappra försök ! :D Så nu kan jag äntligen betala sista delen av höstens hyra och slippa ha det hängandes över mig ! Hatar att va skyldig folk pengar , skönt att nu äntligen få det att fungera ! Nu ska jag bara lyckas överföra pengar från åländska till svenska bara ! Men det borde lösa sig :) 

Imorgon börjar innebandyskolan för terminen igen, är inte så pepp & har ingen planering. Menmen, blir nog bra bara vi kommer dit ! Sedan ska jag ta mig in till stan & ambassaden för att förtidsrösta i presidentvalet ! :D Kom på , men hjälp av en hint på fb att det ju är fullt möjligt att göra det ! Så då slipper jag åka hem den 22a och kan således vara med på "lilla elevträffen"  fullt ut samt spara pengar ! Låter bra i mina öron ! :) 

Har haft en intensiv , men bra första vecka ! Nu hoppas jag det rullar på i samma takt ! 

God natt ! 

// Hanna

På bättringsvägen!

Är jag minsann ! För igår låg jag i sängen 95% av dagen medan jag idag vilade / såg HIMYM ett par timmar för att sedan efter lite våfflor som mamma bjöd mig på fick jag en massa (om man utgår ifrån att jag igår hade 2% energi så var dagens 35% massor) energi ! :D 

Dagens to do var detta:


1) Ta ner alla julsaker, vill ej ha dom kvar när jag kommer hem nästa gång, check !
2) Packapackapacka! , check !
3) Avgöra vilka julklappar som blir kvar / ska tas med , check !
4) Plocka undan saker på rätt platser, check !
5) Packapackapacka! , nästan check !
6) Boka båten hem!, check !

Så jag måste ändå säga att jag känner att det går ät rätt håll! :) Efter en dusch kände jag mig som en ny människa och fick en massa gjort ! :)) Bokade ändå kvällsbåten imorgon då jag vill få en sista sovmorgon och förhoppningsvis bli helt frisk, samt hinna prova ut skidor, handla lite, dammsuga och njuta av snön ! Vet ju inte om det finns nån på skolan så lika bra att ta vara på den som nu äntligen finns här ! :)) 

Nu är klockan 11 så jag ska ta & bädda ner mig, se en film & sen sova ! 




Detta ska förövrigt införskaffas när jag kommer över på andra sidan havet ifall inte förkylningen gillar att jag tänkte börja hård träna när jag kommer tillbaka till skolan ! :D 

// Hanna

April - juni !

Fortsätter,...

APRIL: 


Det vankades finaldag i de åländska serierna & min brors lag tog silver ! Mitt lag slutade förövrigt 3a i serien!


Min lillebror fyllde 16 & vi åt thai på Wirrans för att fira det ! :D 


Vi var med i Tournament & jag , skadefri spelade ! :DD 


Vi åkte på Karonkakryssning! Väljer bild från dagen då folk var i skick ;)


Firade påsken på Irland med fiolen ! :D 


Hade underbara dagar & firade med en helt underbar pub-kväll! :D

I april började jag även jobba på Arken ! :) 


Firade en lugn valborg med familjen på stugan ! :)

MAJ:


Maj bjöd på underbart varmt väder !

Jag planerade studentfirande !


Åkte till Sthlm & firade att denna kille fyllde 3år ! :D


Åkte till Sthlm för att gå på Junibacken med dessa 2 som vi lovat 6-åringen i födelsedagspresent!

Satte mig även frivilligt i skolbänken 1dag för att ta Hygienpass, samt jobbade på Arken! 

JUNI: 


Tog studenten ! 




Blev firad 3-93åringar & hade en underbar dag ! :D 


Min bror gick ut grundskolan !


Åkte med familjen till USA på släktträff ! :)


Som ägde rum i Washington D.C ! 


Min syster fyllde 22 & det firade vi med middag på "The Cheesecake factory ! :D


Drog sedan vidare till NY ! Utsikt från "The Empire state building" :)

Central Park !


Lilla släktträffen utanför NY ! :) 


Väl hemma firade jag sedan midsommar med fina vänner ute i Lemland ! :) 


Dagen efter fick jag nyheten att Casper fått en lillasyster ! (:


Avslutade juni med att dra ut i skärgården med Jennifer! :) 



To be continued,... 

// Hanna

2011 i bilder!

Gjorde ju en lista om 2011 här innan det nya året började men tänkte försöka mig på att summera året med hjälp av bilder också ! :) 

JANUARI:


Avslutade 2010 med nyårsmiddag i Lemland hos Linus! Med var Belinda, Måns & Göran ! Mysig sistaminuten planering ! :) Fortsatte sedan hos Basse för att sedan efter raketerna avsluta på Arken! 


Det lyckade firande krävde 2 slöa dagar med sällskap av min fina Jennifer att återställa ! 
"Man tager vad man haver" 


Åkte på ABI-resa till Åbo ! Hade en förträffligt aprolig resa som innehöll allt från sittning, hårklippning & shopping & karonkaklännings letande ! Allt lyckat ! :D 


Tilda blev stor & fyllde 6år !


Emilia & Maria fyllde 19år & bjöd på lyckat kalas ! :D 

FEBRUARI:


Jag fyllde 19 & firade detta med mina fina vänner ! :) 


Vi hade lagfest & jag var nöjd & glad trots att jag fort. var skadad! 


KARONKAN ! :D Hade en apkul dag med att göra bort 1 & 2:orna,..


Och en underbar kväll ! :)


:) (Gick med Boijer men satt bredvid Koski! :)


På sportlovet tog jag bilen för första gången till Sverige för att hälsa på Sara & Måns ! :)

MARS: 

Stannade hemma från ABI-resa till Hesa för att jobba på Företagscupen! 


Vi hade SNÖ i mängder !


Jag var jurymedlem i Lilla vokalisten & fick denna fina bukett ! 

Mars innehöll även framtidsavgörande händelser, STUDENTPROVEN! 
Jag klarade dem utan problem och betygen bra ! :)) 


För att fira att vi klarat proven ställde vi till med klassfest ! :D 

Mars var även månaden som jag blev friskförklarad från min knäskada & spelade INNEBANDY igen ! :D

Bättre än igår!

Känner mig inte fullt lika risig och mer energi, +++ ! Lite störande är det dock att man ska va sjuk det sista man är innan man åker tillbaka, oh well. Ännu mer störande är det att det ÄNTLIGEN ligger snö på marken, och jag ligger inne. Hmm, är nog tillräckligt pigg för en liten sväng ut ändå & kasta en snöboll eller två ;D 

Dagens planer är hur som helst att försöka vila så att jag mår ännu bättre imorgon ! Och däremellan ska jag: 

1) Ta ner alla julsaker, vill ej ha dom kvar när jag kommer hem nästa gång
2) Packapackapacka! 
3) Avgöra vilka julklappar som blir kvar / ska tas med 
4) Plocka undan saker på rätt platser
5) Packapackapacka! 
6) Boka båten hem! 

Ikväll var jag bjuden att fira Lukas som fyller 21år idag, dessvärre åker jag inte och firar honom då jag inte vill vara skyldig till att ha smittat ner hela kalasfolket. Tråkigt men det ansvarsfulla beslutet. 

Tror jag börjar dagen med ett avsnitt HIMYM ;) Har kommit till säsong 7, d.v.s. den som går i USA nu , spännande ! :DD

Tjingeling !

// Hanna

Sicko kiddo!

Kärt barn har många namn, right?! Hur som, har fallit under vågen och ligger nerbäddad hemma i mitt barndomshem. Dagen, som är röd o alla är lediga och alla butiker stängda har spenderats i sängen, sett på massor av HIMYM avsnitt, druckit varm saft & ätit glass med blåbär ! Kunde varit värre ;)

Hur som, i onsdags efter att vi städat & piffat i x-antal timmar gav vi oss ner på stan! Gick för att äta på subway men det var fullt med folk så gick en sväng till Clas ohlsson först, fyndade en superbillig stavmixer till syrran & fick se en man stjäla saker, hmm,.. butikspersonalen såg honom, sprang efter & ringde vakterna iaf ! Förhoppningsvis tog dom honom, det önskar jag att det gjorde iaf ! :) 

Efter mat i magen så fixade vi först en kamera till mamma som varit utan sin i ett par år då min syster fylleslarvat bort den, inteligent jag vet ;) 

Därefter fortsatte vi och kollade in rean på stan, som visade sig vara mycket mer urplockad, meen hittade trots det en fin topp! :) har fyndat 2 toppar & 1 klänning, håhå det var inte igår vill jag påstå !

På kvällen blev det åter igen gymmet, andra halvan av styrkan & 2 intervallpasset ! Längre, och tyngre och utan pauser men jag fixade det ! Åh, härligt var det! 

Avslutade sedan dagen med att se filmen som min syster ALDRIG sett, P.S. I LOVE YOU! Åh, älska den! 

Igår fick jag stiga upp sjukt tidigt för att hinna med båten, var trött och fick inte mycket vettigt gjort på den. Irriterade mig över att kvinnan som stod och sjöng bara sjöng på finska samt att alla inte kan kontrollera sina barn. Jisses alltså,... 

Väl iland gjorde jag ärenden med mamma innan det blev middag på Wirrans ! Thaipeeps kan man lita på, alla andra hade typ stängt eftersom det var röd dag IDAG, inte igår,. suck,.. serviceminded?! Hell noo! 

Därefter gick vi & såg på bio, " The girl with the dragon tattoo"! Ni vet den eng versionen av "Män som hatar kvinnor" har man sett den svenska känner man bra igen sig , mycket är samma andra saker skiljer sig. 

Summa sumarum en spännande film! 




Jag var trött & kände mig hängig igår, men trodde att det bara berodde på sömnbrist. Idag vaknade jag upp med täppt näsa & kände mig risigare än risigaste. Dagens planer var att äntligen få klippa mig men dom fick jag skrota. Istället har jag legat i sängen, sett på HIMYM & käkat glass !

Åt precis middag, fick i mig nån minislice pizza så nu tänker jag återgå till HIMYM & hoppas att jag vaknar upp och mår strålande imorgon! 

Tjingeling!

// Hanna

Åbo!

Är nice, riktigt skönt att få se lite snö & att det är lite halt för en gångs skull! haha menar det faktiskt ! :D I måndags när jag kom så tittade vi på film & åt chips! :) Såg en iq-befriad en, The Inbetweeners" men kul var den ! :)



Igår var vi aktiva, trots en sen start  på dagen! Åkte hemifrån vid halv 2 till Mylly (köpcentrum) där vi spenderade ett par timmar på mestadels rea-shopping ! Fick bla. med mig slalombyxor + glasögon, långa linnen, strumpisar, tossor, underkläder, träningskläder, kofta, klänning och världens mjukaste tröja ! :) mihi älska rea !

Efter en smoothie drog vi vidare till IKEA! Handlade mest till Sofi & Petes lägga men jag fick även med mig mina blårandiga ljus, äntligen ! De har varit slut de 2 senaste gångerna jag varit till IKEA så! Fick även fler matförvaringsbehållare. Såna genomskinliga i plast ! Älskar dom! Hatar att ha en massa kartonger i skåpen :p 

5h senare var vi hemma & avnjöt en god sen middag vid 7-tiden ! Just ja, hann även med att göra mig ännu fattigare genom att beställa en ONEPIECE! Från ziperall så en fejk meen superfin! :D Love it ! 

Eftersom vår dygnsrytm var så störd redan fortsatte vid med att gå till gymmet till 22 och träna 1h! haha Körde halva styrkeprogrammet & första INTERVALLÖPPASSET ! Åh, underbart var det ! :D 

Avslutade sedan kvällen med att äta varma smörgåsar & bygga ikea-möbler :) 



Idag grejjar vi i läggan, har satt upp gardiner, dammsugit, torkat ytor, satt upp saker i bokhyllor, piffat med blommor & ljus och röjt undan massa lådor ! :)) Snart blir det väl en sväng på stan i jakt efter kamera till mamma ! 

Imorgon åker jag hem igen! 

Hade !

// Hanna

@ Isabella!

Är precis var jag befinner mig, var på havet vi är har jag ingen aning om för när jag tittar ut ser jag bara mörkt vatten och skymten av utedäcket man inte får vistas på :) 

Hur som helst, denna dagen ett liv spenderas mesta här på båten. Steg trött upp vid halv 12 efter att ha suttit uppe alldeles för länge med brorsan och skrattat ! haha det hela kom sig av att vi blivit inbjudna till ett 3-dagars bröllop i augusti ! och minnen kom tillbaka :D fantastiskt roligt! 

Hann med att äta frukost, duscha, packa och sen iväg då! :) Har redan spenderat 2h och 1 kvart. Innebär att det bara är typ 3h kvar då. Menmen, musiken & tangon har slutat nu så jag är nöjd :) 

Har hunnit med att försöka registrera mig på "universitetsansökan.fi" , läst en massa bloggar, fikat, tittat på HIMYM avsnitt bla. Har även googlat "defragmentering" som är något jag behöver göra på min dator ! Har stora planer på att rensa min dator och innan nästa höst sälja denna för en billig penning och köpa en mini! Är så mycket lättare om man kan ha med den i handväskan istället för att måsta släpa på en stor och tung datorväska. Så det är planen! Hade först tänkt höra om bidrag till den till 20-års present men där tänkte jag önska mig bidrag till systemkamera istället ! :D 

För just nu är ny minidator, systemkamera & onepiece högst på min "önskelista" varpå jag tänkte försöka beställa onepiece nu i dagarna med syrrans hjälp, hon som har kort man kan beställa med (A) :D Men visar ingen bild förrän den är påväg ! 

Nu bör jag rensa datorn lite, eller kanske kika lite mer HIMYM (a) har ju flera timmar kvar :D 

Försöker även lyssna på en fin låt, en låt som en elev på skolan sjöng på julavslutningen, men internet här är så trögt att det inte vill fungera, men här är den: 




// Hanna

2012!

Ja mina vänner, nu är det nya året här ! Och det blev ett lyckat firande ! :)

Gick till Sara vid 5, dukade och sen rullande det in folk :) 12 pers rymdes vi & äta i Sara lilla lägenhet :) Till förrätt fick vi Toast skagen som Fiffi gjort (y), varmrrätten var tacos & slutligen efterrätten av Sara :D Vet inte om hon hade något namn på den men den var supergod och innehöll bl.a. jordgubbar, maränger, vit choklad och grädde ! Mumma ! :D 

Vi hann även med att utse "årets,.." där jag blev årets olycksfågel ! Detta året vill jag INTE bli skadad ! Andra titlar var: årets par - Belinda & Linus, årets skägg - måns, årets arbetsnarkoman - Perkka m.fl. 

Utöver detta bjöds det på dansuppvisning, tillbakablicka från året och en massa skratt! :D 

Vid 23 tiden åkte vi ner mot centrum, stämplade in på Kino och gick sedan till Miramarparken för att se på årets fyrverkeri ! 


Bild från 2010, nyan.ax

Efter fyrverkerierna blev det dagens andra nyårsrus, detta til Kino! Fick fint slinka förbi kön och slå oss ner med varsin kall ! Härligt ! :D 

Kvällen bjöd sen som sig bör på toppar & dalar , mycket dans, skratt, goda drinkar, fina vänner! :) Kvällen avrundade jag med en promenad genom stan med trevligt sällskap! (: 

Idag har jag inte gjort mycket vettigt, sovit länge, umgåtts med Sara & hjälpt henne ställa allt tillrätta. Nu är klockan 10 och jag funderar på att dra på en rulle & sova! Men först sit-ups givetvis! 

Hade ett lyckat nyårsfirande, tack alla som var med ! (: 

Imorgon sätter jag mig på båten till Åbo för några dagars vistelse hos syrran & Pete i deras nya lägga! Ska hjälpa till och inreda, packa upp, träna & förhoppningsvis shoppa också! :) Skönt att komma ifrån lite nu när jag varit hemma så länge :p 

Här är förresten en bild från nyårsruset där jag syns i mitten av bilden med blå jacka: 


:) 

// Hanna

RSS 2.0