Joggingtur, ambulans, struvor & Mr Woodcock !

Ja sinni, ca 1h efter middagen tog jag mig i kragen o stack ut på en tur. Åh vad jag gillar att jogga här hemma i byn. Gamla grusvägar, slingriga skogsstigar och knappt någon asfalt över huvudtaget vilket knäna uppskattar ! En annan sak jag gillar är att precis när uppförsbacken känns som den aldrig ska ta slut meen du kämpar dig upp och sen går det utför o känslan av att du inte orkar försvinner lika fort som den kom, underbart ! Annat är det i stan, där blir man trött på att gnata meter efter meter längs den plana marken. 

Turen var en runda runt Verkholmen , ca 4km vilket kändes helt överkomligt, körde lugn takt o sprang runda på ca 25minuter. Helt lagom även fast pappa hävdar att man måst springa i minst 30min för att öka kondis, bullshit. Men målet kan väl vara att springa en sån runda innan sommaren är slut, måst bara hitta en, ogillar nämligen att behöva vända. Då är tröskeln till att springa kortare så mycket längre. Jag behöver utmana mig själv innan kondisen kommer ger jag mig alldeles för lätt annars så. 

När jag nästan var hemma, var redo för den ca 100m långa nerförsbacken hem igen så ser jag vad jag inte vill se, nämligen en ambulans. Jag ogillar att höra dem, men värre är det att se dom, speciellt hemma i byn. Den stod parkerad utanför byns ståtligaste hus, vet inte ens hur gammalt det är men där bor iaf byns äldsta invånare, vår kära granne Anna-Lisa. Tänker på henne o hennes familj o hoppas att hon snart får komma hem igen. Hon är över 90år men har ändå varit mycket pigg för sin ålder. Dessutom fyller hon o jag år på samma dag så hon är lite mer speciell för mig på det viset. Nej nu ska jag inte grubbla på det utan hoppas att hon snabbt är på benen igen istället !

Senare , efter jag duschat så lagade jag o mamma struvor, lr försökte iaf. Hoho inte blev alla särskilt vackra meen goda blev dom, och det är huvudsaken ! (: Drack även hemgjord mjöd för första gången iår, supergoott ! Därefter såg vi slutet på Talang och sen kom filmen Mr Woodcock, helt okej film som nog hade ett bra budskap. Nu börjar klockan närma sig 1 o det är dags för mig att sova om jag ska orka upp o åka till Eckerö imorrn o baka munkar sen blir det stugan för hela slanten ! 

Nattinatti !

// glassflickan ",

Ansökningar !

Åh vad jag hatar att fylla i ansökningar, det tar tid, man måste uppfatta allt rätt och så ska massor bifogas, vissa även bestyrkas, endel kräver referenser osv. Blääää ! Tur att man inte behöver göra det här såå ofta !

Nu har jag iaf kopierat x-antal intyg och betyg. Så den ena ansökan är i princip klar att bara fyllas i samt skickas iväg. Det jobbiga är dock att man även förståss ska ha gymnasiebetyget bifogat men det har jag ju inte än ! Utan det får jag först 4 juni, och då har ansökningstiderna gått ut. Detta innebär att jag måste skriva att jag kompletterar samt komma ihåg att göra det också så ansökningarna kommer jag inte kunna släppa förrän jag skickat in dom, vilket är sjukt mycket senare. Blöööö. 

Förutom att ha kopierat massor så har jag även skickat iväg referensförfrågningarna, så nu hoppas jag bara dom går med på det. Så nu skulle jag kunna börja skriva, meen så måste jag ju ännu ha det där personbeviset som jag inte ens vet vad är ! :S Från min studiehandledare fick jag inget vettigt svar heller. Ska mejla ams och fråga istället, dom kanske har bättre koll. 

En annan sak som jag inte vet hur jag ska göra med är adresskolumnen. I den ena (åländska) ansökan står det nämligen "HEMkommun, och HEMadress" jag är skriven i Sund men har bytt till tillfällig adress i Mariehamn. Vad ska jag då skriva!?! För jag kan iaf inte skriva adressen till Sund, då blir posten galen men hur ska jag göra med kommun?! Åh vad sånt härnt ska vara knepigt ! Gah, ogillar  ! Man blir ju tokig med mindre pga detta :S

Nej nu ska jag gå o äta middag, det vankas schnizel o klyftpotatis här ! Mums ! 

// glassflickan ",

I väntan på helgen !

Eller om sanningen ska fram har jag redan tagit helg ;) jag sitter ute i Sund o chillar ! (: 

Igår var jag som sagt o träffa Måns, evigheter seen! Mycket trevligt, kan verkligen prata om allt med honom. Sen åkte jag till Avancia & gymma med Jojji, kul med sällskap som omväxling :) Vi prata även om att fara ut o jogga nån gång, så ska verkligen se till att det blir av ! Det är såå mycket mer givande o jogga med någon annan, tycker jag som automatiskt pressar mig hårdare då , haha tävlingsmänniska!? Jodå ^^

Sen åkte jag till Autoservice o bytte bil, dvs lämna in min på servie o hämta hem syrrans. Åkte sen hem , hoppa i duschen o slängde i mig mat innan det var dags för möte på SALT. Mötena gick båda bra, även fast årsmöten nog är det tråkigaste som finns, bara allmänt snack o blabla. Blev dessutom utsedd till protokolljusterare på båda, jippiiiie, not. Nåja, inte är det så ansträngande, bara man kommer ihåg att fara dit d.v.s. ! ^^

Efter möten åkte jag hem o packade, bestämde mig för att redan ta helg o dra ut till Sund. For till syrran o lämna bilen, snacka lite skit med henne o Rosa som var där och sen komma mamma o hämta mig. Bestämde förövrigt att jag skulle komma till Eckerö o laga munkar med henne o Toffe på lördag (: Resten av kvällen gick ut på att försöka komma på hur jag sku få hit bilen, o lösningen kom (tro det lr ej systeryster) men från PAPPA ! haha otroligt men sant ;) Så han ska CYKLA , ja cykla in till stan o sen tar han med bilen hit :D Så jag slipper ta nån buss o liknande utan kan chilla här heeela dagen lång ! I like ! 


Imorse bestämde jag mig för att dissa allt vad alarm heter, vaknade självmant vid halv 1, hehe o tvingade mig då upp trots att jag drömde en fin dröm o hade bra kunnat legat kvar en stund till ! Jag laga frukost, läste tidningen o bestämde mig sen för att gå ut o chilla på studsmattan. Dessvärre blåste det , jag kunde nog ligga där ändå men inte direkt sola som jag velat då termometern visar på +21 ! Bittert. Sen så gick det inge vidare o ha datorn med heller, då man inte såg nått på skärmen,. inte meningen att ha den ute alltså, haha

Så istället började jag fixa i mitt ett gammalt litet blomland där lite blommor faktiskt kommit upp. Jag drog bort gräs och ogräs samt flyttade stenar o rörde om i jorden. Så nu är det bara o vänta o se  om det kommer upp nått mer, det fanns lite skott o liknande så chansen finns :D Sen kalkade jag även eftersom det fanns myror under ett par stenar. Lite gröna fingrar har jag nog ;) 

Nu har jag precis skrivit ut ansökningsblanketterna, duktiga jag ! Ska även leta upp betyg och intyg som ska kopieras och skickas med. Jag ska se till att få blanketterna inskickade under veckan även fast jag inte har nån panik, men skönt o få det överstökat ! Sen så ska jag även skriva inbjudningarna till studenten snart. Nog har man att göra alltid. 

Ihelgen är det som nog ingen missat valborg, även fast det känns konstigt då det var påsk förra helgen. Min valborg blir lugn, traditionsenlig o chill med familjen. Detta pga att de vänner jag hade velat fira med antingen jobbar eller är bortresta. Men jag lider inte, ska bli skönt o ta det lugnt :) Ikväll ska mamma o jag laga struvor, mjöden är fixad, imorgon ska jag baka munkar med min syster o resten av dagens spenderas på stugan. Vi ska röja o grilla korv ! ((: Och detta blir alldeles utmärkt för mig ! Dessutom är det mycket ekonomiskt också, vilket passar mig bra :) 

Jag vet att jag lovat inlägg om irland, o jag ska försöka fixa det ikväll ! Nu ska jag kika runt lite o sen försöka förstå mig på ansökningarna, pust. 

So long ! 

// glassflickan ",

Möte, kalas & detta händer idag: !

Igår var jag som sagt ut o jogga, ca 20min och duktigt vad skönt det är efteråt ! Jag gillar att jogga, o bara jag får upp kondisen ännu ett snäpp så kommer det bli ännu roligare ! Bara att fortsätta kämpa, de första veckorna är jobbigast. Efter jag duschat drog jag ner på stan för att handla o uträtta lite ärenden meeen butiken där patronerna skulle inhandlas hade slut på "våra" och kommer inte ta in mer?! :o Skiiiiitstil! Så nu vet jag inte hur vi ska få tag i dom, crap. 

Sen blev det att laga mat, Pestopasta med en massa frukt & grönt och baguettebitar. Mumma ! Och därefter blev det dags att styra kosan mot Klippan för möte. Vi planerade vårens, sommarens aktiviteter och det kändes som om vi fick koll på det mesta, var även upp på vinden o kika inför röjningen som vi ska göra där. Jisses vad bråte där finns !

Därefter åkte jag direkt till Jojji på kalas, trevligtrevligt (: Vissa hade jättebråttom medans jag och ett par andra stannade mot 22-23 tiden. Sen kom Jennifer till mig o hämta sin packning så nu har jag kunnat stuva undan väskan, d.v.s det ser inte lika råddigt ut , hehe sen tog jag natt alldeles för sent, igen. 


Idag tvingade jag upp mig lite för 11, hade bokat tvättstugan 11-12. Så nu har jag precis hängt upp tvätten, innan dess åt jag frukost och nu ska jag precis packa o ge mig iväg. Ska träffa Måns kl 1 för lunch/fika och sen iväg o gymma med Jojji kl 3. Sen är det raka vägen hem, slänga i mig mat och sen iväg på dubbelmöte, först vanligt styrelsemöte kl 17.30, därefter årsmöte 19. Just ja, jag har faktiskt hunnit diska lite också, duktiga jag ! :)) 

Nu måst ja sätta fart, tjingeling ! 

// glassflickan ",

Onsdag !

Borde det vara idag, trots att jag hela dagen igår hade för mig att det var söndag. Idag fick jag äääntligen sova ut, superskönt ! Så hittills har jag bara ätit, plockat lite (y) och käkat frukost. Så småningom ska jag dra till gymmet för att sen göra stadsärendena.

Sen kanske Jennifer kommer hit efter sin del av packningen och sen lär väl klockan vara slagen för middag innan jag styr kosan mot Sund. Dagarna går nog åt även fast jag är ledig. Egentligen borde jag ta tag i och göra alla dom sakerna som jag planerade att hinna med nu under min lediga tid meen om jag känner mig själv rätt såå lär det knappast bli av. Istället kommer jag att chilla de dagar jag är ledig o sen då jag jobbar vara irriterad över att jag inte gjorde mer när jag var ledig, haha meen sånt är livet ! 

Nu ska jag leta upp gymkläder ! 

Update, är sjukt trött, ögonen vill bara falla ihop :S så det blidde inget gym, nu ska jag istället ta mig ut på en kort joggingtur för att försöka piggna i. Förstår inte var tröttheten kommer ifrån?! Sov ca 10 h inatt ! :S

// glassflickan ",

Allt och inget !

Jag känner att jag slösat bort en hel kväll, efter dansen har jag gjort nada, niet, nothing at all ! Jag har inte ens slötittat på tv, istället har jag funderat hit och dit och blickat framåt. Nu just känner jag att Lillsved skulle vara perfekt till hösten ! Studera innebandy på heltid, inte mig emot ! Iof är det inte bara innebandy, och sen hur mycket egen träning har jag inte fått fram. Men hey, det är en skola i sthlm, innebandylandets huvudstad. Nått lag måst ju villa ta emot mig (a) haha det ska nog ordna sig ! 

Hur som helst så var orsaken till att jag läste på om utbildningen igen var för att kolla när ansökan skulle vara inne. Vilket först var i mitten av maj, meen skulle jag vara klok så skulle jag försöka få iväg den snarast. Jag har iaf redan gjort en början och mejlat ams och frågat en sak som jag undrar över på blanketten (Y) Nu gäller det att kopiera betyg och lite övriga intyg. Håhå, men det skulle faktiskt vara skönt att få det överstökat ! Då är det bara o vänta o se sen (: 

Imorrn är planen att: 

-Fixa färdigt Jojjis present + kort
-Städa akvariet
-Gärna slänga i en tvätt
-Ner på stan o köpa skrivarpatroner + ram
-Gymma
-Packa upp & reda upp

Inbokade tider är: 

-Suf möte 18.30
-Kaffekalas hos Jojji 20.00. 

Innan mötet ska jag till Sund med patrner o skriva ut lite saker. Så nog lär ju dagen gå, varför jag nu fortfarande sitter upp kan man ju fråga sig, klockan är halv 1. Nu ska jag krypa till kojjs, nattinatt ! 

// glassflickan ",

Kalla mig konstig,..

Men jag går inte under frasen "borta bra men hemma bäst" jag älskar att vara på resande fot, se nya saker, nya platser, nytt folk och har så gott som aldrig haft hemlängtan. Sån är jag, därför blir jag ofta lite lätt deppad när jag kommit hem från en underbar resa, längtar tillbaka till platsen, hotellet, vill umgås med gänget , nästan t.o.m. tillbaks till det icke så fina Community centret. Så what to do?! Det var Irland för denna gången, det ska definitivt bli en nästa !

Nu just har jag för ett tag sen kommit hem från dansen, som inte ens var kul idag?! :S Vet inte om det berodde på att jag var allmänt sliten, trött o hängig eller nått annat, är iaf nollpepp på uppvisningarna som jag ev kan vara med på ihelgen, det är så inte likt mig ! Fast det beror iof mycket på att jag inte kan ett par av danserna bra, och även fast jag sagt det otaliga gånger så har inte min danslärare tagit tid att antingen visat mig personligen eller att vi skull gå igenom den hela gruppen. Sånt ogillar jag. Det var faktiskt inte mitt fel att jag var skadad i höstas!!! Det är faktiskt inte kul att fortfarande känna sig efter, pisspisspiss. Annat är det med innebandyn, där är det som att tiden stannat på nått vis ! Kände mig ringrostig ca 1-2 träningar, sen var jag tillbaka igen ! <3 Men nu har vi ju då uppehåll , och jag har inte varit smart o kontaktat / bara dragit på det andra lagets iaf torsdagsträningar. Bra drag?! Not. Måst höra om Elin ska dra dit på torsdag, sku va nice !

Nog om det, en annan sak som gör det mindre kul att komma hem är det icke existerande varma välkomnandet, det känns som jag bra hade kunnat vara borta 1år utan att nån sku ha reagerat, sånt är ju också fantastiskt kul. Jag såg det inte förut, när jag själv var "förhållandeblind" men damn det stämmer ju ! Självklart finns det undantag, men det är verkligen MÅNGA som har pojk/flickvän som bara umgås med denne o bara ibland har tid för sina vänner. När jag själv var inne i ett förhållande så tyckte jag likt många att dom som ansåg det bara var ensamma/avundsjuka osv men så är det inte ! Jag är inte bitter, jag har inget problem med att vara singel, gillar det för stunden men nog är det ju otroligt att vissas liv verligen kretsar kring bara en person. 

En annan sak jag funderat/irriterat mig på då och då, känner att detta blir lite av ett klagoinlägg så kan lika gärna fortsätta är folk som bara har tid att umgås med "gänget" , d.v.s ett visst antal personer som hör dit. Att man inte tar sig för att umgås och lära känna nya människor utan nöjjer sig med "gänget". Personligen förstår jag det inte alls, varför vill man inte lära känna nytt folk?? Varför bara umgås med samma människor? It beats the hell out of me. Personligen umgås jag med mycket olika människor, inte ett speciellt "gäng" jag har inte behov av att höra nånstans utan vill kunna göra som jag vill, välja vem jag är med osv. Jag har flertalet nära vänner, vissa känner knappt varandra vilket jag ibland kan tycka är duktiga skönt , spec om det uppstår någon typ av konflikt med någon, alla har dispyter ibland (undanber mig kommentar som: " Jag bråkar aaaaaldrig med mina vänner, bullshit) och då behöver man inte sitta hemma o sura utan kan vända sig till nån annan. Nu menar jag då inte att man inte ska ta itu med konflikter utan att det kan vara skönt att ha någon som inte på något vis är inblandad att vända sig till. Så man slipper få någon inklämd (dvs en tredje kompis som de bråkande båda vänder sig till, sånt är sjukt jobbigt för den inklämda). 

Det är klart att det är roligt att ha vänner kvar sen ungdomstiden osv, själv har jag ett par gånger växt ifrån vänner, vilket jag anser är helt naturligt. Men folk förändras, mognar olika snabbt, byter intressen osv. Jag ser inte pointen att "tvinga sig att umgås" bara för man "aaaalltid" varit vänner, det är ingen mening med det. 

Håller du med? Inte? KONSTRUKTIVA kommentarer är kul (: dvs inga onödiga skitkommentarer. Nu känner jag att det räcker, men skönt att få lätta på hjärtat ! 

Nu ska jag försöka mig på att göra något konstruktivt innan sängen kallar, nattinatti ! 

P.s. Jag utlåvade ett inlägg om Irland, det kommer !

Tillbaka på holmen !

Är jag efter en skitkul resa med en aningen jobbig hemresa (a) men så hade vi skitkul på puben också ;) hihi ska berätta mera om resan & lägga upp bilder ikväll, nu är jag nämligen barnvakt och jag ungen börjar bli aningen rastlös !

Nu ser vi nämligen på film och innan dess har vi varit ute o plockat blommar o hoppat på studsmattan för första gången iår ! Nice ! (: Tyvärr så blåser det också, igår var det supersommarväder i sthlm, +22 ! Nu längtar jag till sommaren ! 

// glassflickan ",


Irland nästa !

Båten går om 1½h, jag håller i skrivande stund på att packa det allra sista, Jennifer kom precis också ! Åh vad jag ser fram emot denna resa ! :D Jag har ingen aning om jag kommer kunna uppdatera nått där, beror på om det finns en dator på hotellet o just ja, mamma sku ha paddan med ! (aka Ipaden) nå vi får se, ni lär ju märka :) 

Annars så önskar jag alla en GLAD PÅSK ! :) 

Over and out ! 

// glassflickan ",

Ny musik !

Ikväll har jag äntligen tagit mig tid till att rensa o fixa ny musik till Ipoden ! Nu kommer båt, buss och flygresan bli såå mycket kortare, det känner jag på mig ;) haha annars så gick mötet bra, det var t.o.m. riktigt kul emellanåt ! Vackert så ! (: Efter mötet packade jag o Jennifer väskan, mamma var hit en snabbis o sen även Svante så nu är fiskis i Sund över påsken, saknar honom redan ! haha nää men lite tomt är det när jag är så van med att ha honom på bordet här bredvid ;D

Desto mer har jag inte hunnit med, redit upp liiiite granna iaf, hehe och nu kom precis syrran så ska strax hoppa i säng ! Imorrn ska jag bara packa det sista och sen fara, tänker inte stiga upp nå tidigt heller, det kommer bli en lång dag, lika bra att vara utvilad ! (: 

Nattinatti !

// glassflickan ",

Kryssningen !

Blev lyckad ! Och varför skulle den inte bli?! För om man tar ett gäng glada blivande studenter o sätter dom på en båt med pensionärer en vanlig tisdag i april så kan det ju inte bli annat än succé ! ;) dessutom fick vi mycket god mat ! Massa mat ! Det enda minuset var väl att vi inte fick köpa något gott att dricka före vi vänt i Stockholm o var påväg tillbaka, men man kan inte få allt ! haha killen i Tax freen var ju schysst iaf, även fast vi klaga på de svenska skitreglerna ! haha :)

Vi åt och drack, umgicks, chilla & dansa ! En toppen kryssningen helt enkelt, även fast en del av gänget valde att ta natt tidigt. En annan stupa i sängen först efter 5 men var ändå inte trött vid uppstigningen halv 8 ! haha behöver jag säga att jag slocka direkt när jag äntligen kom hem sen!? Sov till halv 2 ungefär ;) haha jag kunde nog ha sovit längre också meen måste man slutföra sina uppdrag som Påskhare så måste man ! hihi sötaste Jennifer kom med mig o åt mat vid 2, frukost & kombinerad lunch kan man väl kalla det, hehe sen drog vi en vända på stan, till faster med Caspers påskägg o till kirran med ett ägg åt Julia ! (: 

Nu är jag hemma igen o borde packa, eftersom jag kom på att jag har ÅUF - möte ikväll också, hehe det hade jag visst förträngt lite lätt sådär ! Nåja, vi ska ju inte va borta alltför många dagar så nog ska det väl ordna sig ! (: Nu börjar jag bli hungrig igen, ska ta o kika i kylskåpet & sen försöka packa lite granna ! Imorrn drar jag till Irland, och det kommer bli awesoooome ! So long, suckers ;) 

// glassflickan ",

Dagen före dagen !

Dagen har förlöpt på bra, jag har uträttat en massa ärenden, spelat fiol för ett par dansflickor, skrivit ut & fixat noterna inför resan, fixat p-95 lagfoto, hämtat kläder från Sund och även städat bilen ! haha det ni ;) 

Fick även middag i Sund, nice ! Sen var jag även o lämna klingans klubba så nu har jag inte många "måsten" eller ärenden som inte rör resan att tänka på, sköönt ! 

Nu har jag precis packat nästan klart o ska småningom hoppa i sängen ! Imorrn är det KARONKAkryssning ! Och jag ska ha kul med mina vänner ! (: 

Om jag överlever kryssningen så hörs vi på onsdag eftermiddag ev, kommer hem på morron men lär sova ett par timmar kan jag tänka mig ! haha 

Just ja, glömde helt bort att säga att min underbara Jennifer ska vara snäll o skjussa mig till hamnen imorrn, såå snällt ! Tusen tack vännen ! Vänner ställer upp för varandra o det gör verkligen min Jennifer för mig & jag ställer upp för henne ! Jag har skjussat henne till Geta, hon har skjussat mig till Saltvik, jag har skjussat henne till hamnen, nu skjussar hon mig ! Vad skulle jag göra utan min Jennifer?! Puss vännen ! <3

Nattinatti ! 

// glassflickan ",

Monday morning !

Jag kom mig inte till stan särskilt tidigt igår, jag hamna och se först på Mästarns mästare & sen valet ! Och jaaa, vad ska man säga?! Sannfinnländarna +15%, sjuuuuuukt ! Nu landets 3 största ! det är otroligt & helt sick ! Precis som sverigedemokraterna i Sverige kom nu Sannfinnländarna i finland ! Crap, crap , crap ! 

Nåja, inte mycket man kan göra än att konstatera fakta. 

Idag har jag än så länge bara käkat frukost & slängt i en maskin tvätt, nu ska jag precis gå o hänga upp den, sen dra ner på stan o uträtta ärenden. Ska även ringa Selinda eftersom det blev så sent igår. Sen ska jag spela lite fiol eftersom jag ska o spela till GHS halv 3. Ska även leta upp lagbilden på Svantes lag och sen skriva ut o plasta den i GHS för att sen fara o lämna den till Adam. På tal om GHS så fick jag lön därifrån här för nån dag sen, najs ! 

Imorrn är det KARONKAKRYSSNING, och på torsdag sticker jag till IRLAND ! Woopwoop ! :DD

Nu borde tvätten vara klar såå, over and out ! 

// glassflickan ",

Tournament & kalas !

Det blev ingen uppdatering igår, väl hemma efter att ha spenderat i princip hela dagen i GH var jag alldeles för trött. Matcherna gick helt okej, åtminstone de 2 första. I den sista hade vi förlorat 1 spelare samt blivit alldeles för trötta vilket visade sig på resultattavlan. Men nog är det konstigt, att hur mycket skott och anfallsövningar vi gör på våra träningar så ska det ändå vara sjukt svårt för våra anfallare att göra mål ! Det är ju helt otroligt ! Det måste vara en mentalspärr lr nått liknanade, sjukt iaf. Resultaten blev 0-3 (sjukt orättvist, 0-0 efter första, sen 2 fucking självmål, en boll studsa på elins klubba i mål, en annan i nåns fot tror jag, damit.!) andra 2-3, bitter förlust. Den tredje 0-6?! Nått sånt iaf. Det var kul iaf, gillar att möta nya lag ! Och ett par fina runda blåmärken rikare är jag, tur ändå att inte serierna är igång sommartid, då skulle jag inte våga visa mig utomhus ! ^^

Men vi var då långt ifrån sämst, ett lag, behöver nog inte nämna namn förlora med 0-8, 0-18 och 1-18. Och nej, dom var inte fulla ! haha

Hur som helst så gillar jag stämningen på turneringar, det är nått speciellt på ett vis jag inte kan förklara ! (: När vi hade spelat klart hängde jag kvar och såg på herrarnas matcher, dom var lite duktigare o vann alla ! Därimellan var jag och Adam hem till honom och kika lite på den sjukt spännande SM-finalen, som tyvärr Storvreta vann. Gläder mig iaf åt att det var åländska Hannes Öhman som stod för mycket i den matchen, som måste avgöras på Sudden straffar efter 7-7, mållös förlängning och oavgjort i de första straffarna. Det hade nog varit magiskt att vara där, även fast fel lag vann. 

Våra herrar var alltså jätteduktiga o vann samtliga matcher och tog sig vidare till kvartsfinal, hur det sen gick har jag inte hunnit kolla än men kul att dom gick vidare, som enda åländska vidare dessutom !

När jag äntligen kom hem åt jag en välförtjänt middag, bakade en rulltårta och bänkade mig sen i soffan för att se att en av mina favoritfilmer, 27 dresses kom på tv. Vilket gjorde att jag ju måste hålla mig vaken även fast jag gång på gång höll på o somna ! ^^

Idag har jag bakat havrekakor, fixat påskbakelser & deltagit i min brors släktkalas. Men efter 2½h gav jag upp, har en halvdålig dag och orkade inte sitta o vara "fake-social" längre. Jag har en "vill bort från Åland NUNUNU" dag idag, en mindre bra alltså. Tur att det är Karonkakryssning på tisdag & sen sticker jag till Irland på torsdag ! Så har inte tid med o va bitter ;) 

Nej nu är klockan 6 och jag hoppas verkligen alla gäster åkt för nu vill jag ha maaat ! Är hungrig som jag vet inte vad, sen får vi se hur länge jag stannar här innan jag åker in till stan igen. Ikväll har jag inga speciella planer förutom att jag ska fara o lämna Selindas halsduk & finskabok till henne så fort hon kommer till stan igen, var sjukt länge sen jag såg henne ! Ska bli såå kul att fara på kryssningen med mina fina brudar på tisdag ! längtar ! 

Nu ska jag gå ner o kräva mat, haha försöka iaf ! 

Heippa !

// glassflickan ",

Hos finfina Jennifer !

Sitter jag nu ! (: Dagen har gått i ett kör, först jobb 10-15.15, jo jag skulle ha slutat 14 men såå blev det inte. Sen hem & hämta fiolen o iväg dit ! Därefter var jag med jennifer o shoppa gardiner till henne innan det blev dags för mera fiol följt av middag @ kotipizza !

Därefter hade jag ju tänkt att åka hem o baka meen då min bror , kalasinnehavaren är borta och mina föräldrar på Indigo, jepp på Indigo så blidde det inget, istället passade jag på att umgås med min kära vän Jennifer ! hihi Vi har handlat, skrattat, käkat glass o kollar nu på Talang, lr jennifer är förtillfället i duschen. Såå då passar jag på att uppdatera er lite ! :))

Snart ska jag skjussa jennifer på jobb o sen packa in mig o alla mina miljoner saker i bilen för att sen åka till Sund. Imorrn är det Tournament som gäller, ni hittar mig i Godbyhallen bland alla snygga svenska pojkar ;)) hihi so long amigos !

// glassflickan ",

Turen, tjäna pengar & en superduper god middag !

Åh vad härligt det var att springa ! Den blev en tur förbi begravningsplatsen, upp till sjukhuset, ner via sjukhusrondellen och så tillbaka genom Klinten. Nån som läser kanske fattar ungefär ! haha ^^ Turen tog ca 20min och det var alldeles lagom att börja med (: Nu ska jag kontinuerligt spring ett par 2-3 gånger i veckan ungefär ! Här ska byggas kondis ! 

Sen åkte jag hem o duscha, slängde i mig en banan o sen åkte jag till bettans ! Jag tog beslutet att plocka ner de få grejjerna jag hade kvar, kändes inte värt att ha dom kvar när jag kommer få stressigt imorrn o definitivt inte har tid att fara dit på lördag. Meeen nöjd blev jag, hade hoppats på över 50€ och fick hela 68,90 ! :DD Då ska man dock komma ihåg att jag betala 30€ i bordshyra innan. Så vinsten blev 38,90€ ! :)) Och det får man nog räkna som mycket godkänt ! (: Fottisskorna som inte blev sålda ska upp på marknaden.ax och ett par plagg ska jag prova lägga upp på modemarknaden.net ! :p Sen ska jag även påminna mamma för sjuttioelfte gången att hon ska ta in mitt sminkbord så jag kan lägga upp även det på marknaden.ax Sen ska jag även ta ett snack med mina päron, o övertala dom att sälja bort diverse möbler och andra grejjer vi inte behöver på auktionen isommar ! För om det är nått jag inte vill, är att ha ett fullproppathus med tuusen grejjer att reda upp den dagen jag inte har mina föräldrar vid min sida längre. Och jag VET att båda mina föräldrar är sjukt dåliga på att slänga saker, som efter krigsbarn växte dom upp under lite knappa o osäkra tider vilket troligtvis är en av orsakerna. 

Dessutm såå är det säkert loppis på Klippan i sommar igen, o då kan jag sälja de sista prylarna! Inte märks det att jag gillar att TJÄNA pengar nästan lika mycket som jag är bra på att spendera?! hehe

Sen åkte jag o handla & köpte INGET onyttigt ! Istället blev det en massa frukt ! :D Jag är INTE ens sugen på chips, underbart ! När jag väl kom hem laga jag världens godaste middag, nära nog iaf ! Det blev piccolo pesto pasta med tomat, äppel och vindruvor och även baguette till det ! Hitta superbilliga förbakade baguetter så slog till ! Och ååh vad gott det hela ble mumma ! Och så enkelt ! ((: 

Nu är klockan kvart över 8 och jag hade tänkt vara på gymmet nu, meen min hals gör lite ont :S :/ så satsar på en innekväll, ska dricka varmt & diska & reda upp lite istället. Sen ska jag på kvällspromenad med jeffe ! :) Kanske jag sku flytta mig från soffan nu då, hehe 

Over and out !

// glassflickan ",

Jobbat, nu jogga !

Jag känner mig redan rätt hemma på jobbet, haha konstigt men sant ! Och skönt är det ! (: Anna kommer jag jättebra överrens med och det går bättre o bättre o kommunicera med thaitjejjerna, det blir nog bra det här ! (: 

Nu har jag inte tid att sitta här, ska iväg o gymma , o sen till Bettans o reda upp ! Därefter måste jag o handla , hehe nej förresten, jag tänker inte alls fara o gymma nu, det får bli ikväll istället. För NU tänker jag fara ut & jogga i det finfina vädret ! ((: Så det så ! :D

Älskar dagens väder ! 

// glassflickan ",

Bodyjam !

Var skitkuuuuuul ! :DD Att jag inte tagit mig tid till det förut, har att göra med att bodyjam är på onsdagar, onsdagar har jag tidigare iår spenderat i baltic (a) meen nu ska det bli ändring på det ! :D Nu ska jag verkligen gå alla onsdagar som jag kan ! :D Maria är dessutom en jätteduktig instruktör, sku lätt kunna dansa för henne ! (: 

Sådär generellt så är Bodyjam mera dans än vad zumba ja till o med vad AfropowerDANCE är, haha ^^ Iallfall mer sån dans som jag gillar (: 

Innan var jag ju på middag för att fira min bror, vi åt på Wirrans & det var som vanligt supergott ! Det känns som att jag nästan varit i Thailand idag, då de flesta av mina kollegor pratar thai o sen Wirrans ! haha :)

Sen så blev brorsan nöjd med presenterna också, bra det ! (: 

Nu har jag precis käkat och hade tänkt vara lite aktiv o spela lite fiol meen klockan har runnit iväg, crap. Jag tror det blir en tidig natt istället för att försöka med att orka diska eller nått sånt, lika bra så jag är pigg på jobbet imorrn ! Efter jobbet ska jag gymma, sen plocka bort från Bettans, mamma tyckte nog att jag sålt så bra att jag kunde förlänga meen jag har ju inte så mycket kvar såå det känns rätt onödigt. Dessutom har jag inte tid att plocka bort på lör, vilket innebär att jag bara förlänger till dagen efter vilket säkert inte är värt pengarna, inte för att jag vet vad det kostar att förlänga men. 

På kvällen ska jag spela fiol, ev fara på NGD träning, dom vill säkert inte ha nå "extra" imorrn då det är Tournament på lördag meen ska höra om nå andra från laget far, då far jag också o "stör" ^^ 

Nu tog "Sos international" slut och nu börja efterlyst, det ska jag INTE se på utan istället gå o tuttisova ! Jobb imorrn igen, 10-14 ! Finfina tider såhär ibörjan, mina arbetskamrater jobbar 8-15, dom tycker jag har det jättesoft ! hihihi dom är lite roliga dom där thailändskorna som jag knappt kan prata med, men det löser sig väl kanske så småningom ;D

Nattinatti !

Svante 16 år !

Idag har jag då jobbat, och det gick bara bra ! Fick jobba med Anna istället för Warini och det var sköönt för Anna pratar svenska ! hihi och så var hon bra på att visa och förklara såå jag tycker faktiskt jag har det mesta under kontroll redan, häärlapärla ! :)) Timmarna gick sjukt snabbt också, hann knappt blinka ! 

Sen drog jag via Bettans o fixa, och har sålt ännu mera ! Finfint ! Men jag plockar nog bort allt imorrn kväll, tror inte det lönar sig att betala för bara nån enstaka dag. Ska prova lägga kläderna som blir över på modemarknaden o se ist ! För det är ju gratis :p Sen kan jag säkert sälja prylarna som blir över antingen på markanden.ax lr slänga/ ge till emmaus/tilda lr nått ! :)

Meeen dagens nyhet är väl att min lillebror, som dock inte är så liten längre blir hela 16år idag ! Jisses, börjar känna mig gammal ^^ såå GRATTIS HATTEFNATTE ! Borde kanske slå in sista presenten då, haha ^^ Om 2h är det middag med familjen på Wirrans , mums ! Sen är det Bodyjam på Avancia som gäller ! :) 

Nuu bjuder jag på en bild på bror min:



Denna är nästan 2 år gammal, och han var alltså 14 år och fortfarande liten & oskyldig ! Inte som nu ! haha :D Nu ska jag diska & städa lite då jag slipper laga mat idag igen ! hihi :D

Over and out ! 

// glassflickan ",

Jobb som gäller !

Imorrn ja, idag och ikväll har jag förutom stadsärenden på förmiddagen inte åstadkommit mycket. Istället för att diska, städa osv såå gick jag på lång promenad med fina Jennifer & Acke ! Härligt ! ((: Sen hängde vi hos jennifer en stund innan vi for ut o åt ! :)

Sen hann jag bara hem o snabbt städa lite innan det ringde på dörren o där stod mamma, pappa & en byggare. ÄNTLIGEN ska badrummet renoveras, badkaret ska ut, nytt kakel ska upp o en dusch o så småningom även en tvättmaskin in ! Härlapärla ! :)) Dock hade byggaren mycket nu meen senare i vår borde det ske ! Vilket är najs :))

Därefter stack jag på Zumba, andra dagen i rad med Tanja ! Gillar hennes pass, man lär sig inte låtarna direkt utan man kan gå kväll efter kväll o ändå lära sig mera ((: 

Men zumban tog musten ur mig, resten av kvällen har jag inte gjort mycket alls, sparat krafterna tills imorrn ;) hehe Nu ska jag precis äta lite, diska lite och sen sova mycket ! Imorrn är det jobb som gäller, o jag vill vara pigg ! :D Är lite nervös meen jag tar det som en positiv grejj, för då skärper jag mig desto mera ! ((: 

Imorrn är det jobb som gäller då, o sen fyller även min lilla lillebror hela 16 år ! :o I mina ögon är han inte så stor ;p så det blir att fira honom med familjen, tror vi sku ut o äta!? Najs ! :) Annars har jag ÄNTLIGEN passligt att åka på Bodyjam med Maria, ska äntligen få prova det ! ((:

Hejjhejj ! 

// glassflickan ",

Alandia bolagen, röstat, Bettans & modemarknaden !

Stadsbesöket gick bra. Hon vi prata med på föräkringsbolaget var vettig och förstod vilka utgifter jag haft pga skadan. Så nu måste jag bara skriva ut kvitto över att jag betalat ett par räkningar och sen sku jag få ersättning, vilket antagligen inte är såå mycket men bättre än inget iaf. 

Sen var vi och rösta, såå nu har jag sagt min åsikt för valet ! Nu är det bara o vänta o se vem som vinner då :) Därefter for vi en sväng till Bettans, o positivt överraskad blev jag då massor sålts ! :DDD Åh va roligt ! ((: 

Genom en blogg jag läser, ettuddanamn.blogg.se så hitta jag till modemarknaden.net ! Whot :o visste inte att den fanns, och att den dessutom var åländsk?! hahaha tänk vad man missar :D Men det är iaf en sida där man gratis får registrera och sätta upp klädannonser ! Så dit kommer nog plaggen hamna som inte säljs på Bettans ! (: Perfekt ! Med lite tur kanske jag blir av med allt :D haha hoppas kan man ju ! (: 

Nu ska jag ta itag med mitt hem, diska ska jag göra, städa akvariet och sen även plocka & städa. Woohoo ! But she has got to do what she has got to do,... 

Det är ingen dans ikväll, så det blir zumba för mig istället ! hihi

// glassflickan ",

Slutliga finska resultatet !

Fick jag idag, eftersom jag igår mejla o fråga om jag behövde komma på finska utgivningstimmen som är idag. Det behövde jag inte, utan fick resultatet direkt ! Jag fick precis vad jag behövde, en 7 ! Det roliga var också att jag var otroligt jämn, 7+ i provet, 7 i förhöret, 7- i muntliga och sen 16 av 20 i hörförståelsen. :D Jag är supernöjd, för jag behövde inte få mer än 7 ! Varför anstränga sig mer?! Nu får jag 8 i finska , och det är jag absolut nöjd med ! :D

Nu ska jag precis byta om o springa ner på stan o möta mamma, vi ska till försäkringsbolaget o snacka om ersättning för min skadekostnader. Sen ska vi (lr iaf jag, vet inte om hon gjort det redan) och förhandsrösta ! Därefter är det Bettans som gäller ! ((: 

Vädret är mulet idag men efter mina stadsärenden ska jag bara diska & städa så det spelar inte mig nån roll :p

Nu dra ! 

Hejjhejj ! 

// glassflickan ",

Riktigt mör !

Det är vad jag är efter att idag har avverkat ett gympass på ca 1h, en träningsmatch 4x15min samt ett pass zumba på 1h. Detta blir med min matematik ca 3h ! Pust, nog känns det i kroppen alltid. Men jag gillar det , för jag är en träningsmänniska ! Även fast 3 pass/dag kanske är lite i överkant, även för mig ^^

Jag har även hunnit med att hälsa på Julia & se att hon levde, tycker så synd om na. Men jag hoppas operationen går helt perfekt & att hon sen blir helt återställd igen, det förtjänar hon ! (: 

Matchen då? Den var kul. Vi spela mot Optinova, laget bestod av killar i åldern 25-30 kanske?! Vilket ja, säger sig självt lite grann. Men deras lag bestod av en handfull duktiga killar, resten var newbies som på sin höjd kunde springa o skjuta lite grann. MEN, dom hade Fjäder i mål, och han är bland Ålands duktigaste o IF Fram herrars ordinarie, så att. 

Vi spelade bra, hade förståss massor av chanser men fick inte in så många. Vi förlora alltså, då dom hade ett par skitduktiga killar som satte ett par snygga mål. Men det var kul, och jag gjorde ett helt awesome byte ! Fick beröm av cochen & resten av laget, helt underbart var det faktiskt ! Det enda som hade kunnat blivit bättre var om Johanna hade satt bollen i mål när jag passa henne rakt framför målet, men man kan inte få allt. Jag är iaf nöjd med min prestation ! (: 

Facit av matchen var annars en boll i huvudet, samt ett bollmärke på låret i 3D förmat (jepp, det står ut som om det var 3D, haha) men som sagt, kul & lärorikt ! Gillar att spela mot killar, dom spelar faktiskt renare, inte lika fult som tjejjer ofta gör. Men så finns det ju undantag förståss. 

Sen skjussa jag bara hem tjejjerna & stack på Zumba med Tanja, gillar Tanjas pass, dom är mycket dans ! (: Men idag var det tungt, pga matchen nog ^^ 

Nu är jag trött, har precis kollat klart på "En unge i minuten" och ska nog småningom sova. Imorrn ska jag till försäkringsbolaget med mamma, diskutera ersättning för alla grejjer som har med min skada att göra. Sen ska jag även städa och till bettans och fixa o kolla :) På kvällen är det Zumba som gäller igen då vi inte har nån dans pga att de har annat för sig på RK-gården. Just ja, RÖSTA ska jag också göra ! hihi ^^

Lagom chill dag , skönt för sen är det jobb ons-fre och sen innebandyturnering i helgen ! 

Nattinatti ! 

// glassflickan ",

Jobbet, en vissling & studentklänningen !

Åh vad allt går bra nu ! ((: Var o träffa chefen vid 10, fick följa med runt o hälsa på en massa folk, se de nya sviterna, o rummen ! :) o inte skulle jag säga nej till en natt i sviten precis ;p sen fick jag nyckel , skåp o så visa hon mig städcentralen o lite allt möjligt :)

Sen snacka vi lön o arbetstider och allt lät mycketmycket braa ! ((: Och nu ska jag dit o jobba ons-fre med Warini, hon som är "bäddledare" typ, chef under min chef så att säga :) Känns bra att redan nu få lära mig hur det funkar ! Sen kommer jag börja jobba som på riktigt i maj vilket passar mig ypperligt då jag är upptagen och bortrest i princip resten av april ! Shit vad tiden går fort, det var ju just 1april ! :O

Jag var på jobbet ca 1h och sen gick jag till posten eftersom jag fick en lapp på posten att mitt ellos paket kommit ! :))) När jag sen kom tillbaks till bilen så var det nån som busvissla, nyfiken som jag är titta jag där ljudet kom ifrån o då var det byggarbetare som börja vinka uppe på en ställning, hahha ojoj ^^ men lite kul var det (; 

Nu har jag precis käkat lunch (mickes mat, mumma !), hämtat tvätten o provat klänningen har jag också gjort ! :DD Och den passar bra & är snygg, även fast den är lite annorlunda än vad jag tyckte den såg ut meen jag är nöjd ! :) Nu är det bara skor kvar, o inbjudningskort som ska skickas ut ! :D

Om en stund ska jag till Avancia o sen o hälsa på Julia ! Sen ska jag reda upp lite, diska o plocka o sen är det träningsmatch som gäller ! (:

// glassflickan ",

Träningsvärken & så böcker !

Helt & hållet ! Sköönt ! Och jag känner inget i vänstra låret som jag ev trodde var sträckt, hallelujah ! Nu hoppas jag att jag INTE känner någonting i det imorgon heller, för då kan jag helt o hållet konstatera att jag INTE har sträckt låret, vilket verkligen skulle vara helt otroligt underbart ! :)) 

Det var bara det jag ville tillägga som jag glömde i förra inlägget, nu kallar sängen ! Förresten är jag sjukt sugen på att leta upp och läsa fler böcker av en författare som jag läste en superbra bok av förut. Nämligen Karin Alvtegen, ska nog kika om bibban har hennes böcker ! Boken jag läste förut heter "Skam", jag har för mig att det ska finns någon som heter "Svek" o.s.v. Det som var speciellt med boken var att den var otroligt fängslande, den handla om flera olika personer som sen kopplades samman av olika orsaker. Åh jag gillar såna uppbyggnader på böcker ! 

Boken som jag senast läste, "Skymningsbarn" så handlade om 3 olika personer, helt olika men med samma problem. Det som är så drivande är att man måste fortsätta läsa för att snabbt få reda på vad som hände sen med den ena person, eftersom hon växlar och berättar om de olika i tur och ordning. 

Så lite lästips delar jag med mig av såhär på kvällskvisten ! 

Nu måste jag googla på fler böcker av Karin Alvtegen, hihi ! 

Nattinatti ! 

// glassflickan ",

Te, bones & kondis !

Sitter o avnjuter en kopp te framför tvn där Bones rullar. Jag är trött, fundersam o aningen uttråkad men ändå nöjd, vet inte hur det kan gå ihop riktigt men. 

Det gick bra o jobba, skönt att det var sista gången, det tyckte faktiskt alla ! haha :D Meen här är det ingen rast o ro, ska träffa min nya chef imorrn ! Äntligen ! Jag skulle vilja få lite koll på när jag ska börja jobba samt arbetspassen. Det är såå svårt att planera framåt när man inte vet när man ska jobba,.. 

Efter teatern så åt vi middag nästan hela gänget, som Micke Björklund lagat ! Och såå gott var det ! Mums ! Fick även med mat hem, det blir bra lunch imorrn ! Och såå sjukt gott bröd, nästan så att jag sku villa fråga efter receptet (a) fick iaf mycket med hem, har precis ätit lite ! hihi 

Morgondagens planer är att jag efter mötet med chefen imorrn äntligen ska hämta tvätten, hehe liiite sent meen så var det skitväder förut o nu har jag varit i Sund. Sen efter lunchen är det gym som gäller. Därefter ska jag & hälsa på Julia ! :)) Sen är det träningsmatch kl 18.

En annan sak jag kan berätta är att jag verkligen försöker skärpa mina matvanor nu, t.ex. inte äta mycket chips & godis o så har jag bytt ut varm choklad till te. Varför jag försöker detta är för att jag vill komma i samma form som jag var innan jag blev skadad för ca 7 månader sen. Så fort all den sista isen försvinner (vilket borde vara vilken dag som helst !!) så ska jag börja jogga ! Jepp det ska jag ! Lika bra att börja nu, när det fortfarande är 2månader kvar till sommaren, vilket innebär att jag borde ha en skaplig kondis då som jag kan bygga vidare på. För det är sjukt jobbigt att ta upp joggningen mitt i sommaren, värmen gör det sjukt mycket jobbigare. 

Detta är alltså inget försök att gå ner i vikt lr liknande, även fast jag lagt på mig nått kilo pga skadan men jag vet att dom försvinner genom att jag börjar jogga igen. Jag gör alltså det här för att få en bra kondis igen, samt må bättre. För det gör man om man kan låta bli en massa transfetter o annat skit som faktiskt finns i chips. Men det kommer att bli svårt, för jag älskar verkligen chips ! haha godis har jag inget problem med att klara mig utan, visserligen är jag sugen på choklad ibland meen nu var det länge sen jag åt det ! däremot är det värre med chips, pommes frites o annat salt ! Men jag är svag för det, duktigt ! Men jag har klarat hela helgen ! Ska försöka att inte äta chips på vardagskvällar, o bara lite på helgerna men förståss försöka undvika det ! :) 

Så nu har jag skrivit ut det också, är lättare att följa saker man bestämt sig för om andra vet om det :)

Nu är Bones slut o jag ska bara kika runt lite på webben o sen ta tidig natt ! Skulle vara skönt o vara pigg på mötet klockan 10 imorrn :)

Nattinatti !

Finaler & jobb !

Igår var det full fart hela dagen, och när jag äntligen kom hem såå var jag sjukt trött o orkade knappt göra någonting alls, därav ingen uppdatering. 

Hur som helst så var det ju finaldag igår, och jag är nöjd med vinnarna i 2 av 4. I årskurs 5-6 finalen vann Heartbreakers (Sund) över Finström United med klarar 5-0 ! (y) Sjukt duktiga killar, speciellt Felix ! 

I 7-9 finalen vann KHS över IF Fram P-95 (brorsans lag) med 3-0. Matchen var sjukt jämn och bara brorsans lag hade lyckats få mål så hade matchen kunna gått hur som helst, men otur hade dom måste jag säga. 

I hallen träffa jag Ewe, kul länge sen sist ! Och hon var dessutom coach för sundskillarna, då Frank är sjukskriven efter en knäoperation, men nog var han där ändå ;) haha han är en av mina förebilder, helt klart ! (: 

Senare var det dags för damfinalen, som blev en riktig jämn o spännande match tillslut då IBK hämtade upp ett 1-4 underläge till 4-4. Sen gjorde GIB mål när bara nån minut återstod, men med 2 sekunders marginal kvitterade IBK till 5-5 vilket innebar förlängning, den såg vi dock inte utan vi for o hämta brorsan som jag hade skjussat på träning & sen åkte vi o käka ! (: Slutlige vann IBK, damit ! -.-

Därefter var det dags för dagens viktigaste match, herrfinalen mellan FC Hundra & Lemland. Första perioden var mållös, andra perioden kom avgörandet. Lemland fick hastigt 2 snabba mål o ställningen stod 2-0. Sen kom upphämtningen, FC Hundra lyckades göra 3 mål & skrev slutsiffrorna då även den tredje perioden blev mållös. FC Hundra tog ner Lemland från tronen dom suttit på i flera år, äntligen säger jag bara ! Wooohooo ! :D

Förresten så blev det brandlarm under dagen, -.- NÅN hade tryckt på knappen, idioter ! Som "tur" var hände det tidigt under dagen, under en semifinal mellan två årskurs 5-6 lag. Hade varit värre om det hänt senare, då hallen var mer fylld. Nåja, vi fick stå ute runt 10min o sen gå in igen, inte mer med det. Det dumma var dock att det tog en evighet innan folk fatta att det var brandlarmet som tjöt, haha illa ! Efter matchen var det bara att skjussa hem ligan, snabbt äta middag o sticka på jobb. Usch, börjar bli lite slitsamt nu faktiskt, tur att det är sista föreställningen om 40min ! 

Det gick bra o jobba dock, förutom att Pontus som sku hjälpa mig i garderoben inte gjorde det -.- snaark. Nå idag är Svante med iaf, skönt !  Igår kväll sen såg jag på slutet av körslaget med mamma o sen gick jag nästan direkt o la mig isängen, vakna dock av mess vid 3-tiden meen det är ju kul att folk hör av sig iaf (: Somna ändå om o missa messen som kom senare så :p 

Idag steg jag upp vid 10 :o och har städat lite med mamma, plockat ihop lite mer grejjer som ska till Bettans vid behov o nu ska jag gå o fixa mig färdig för jobb. Sen har vi avslutningsmiddag med mat lagad av Micke Björklund, nice ! :) Sen när vi kommer hem igen ska jag baka kakor till mammas marthatanter o därefter sticka till stan ! :)

Förresten skiner solen & det blåser inte lika mycket som igår, hääärligt ! Nu är nog äntligen våren här :))

// glassflickan ",

Innan natten tar vid,...

Glöm att jag skrev att detta sku bli en fin dag, vädermässigt iaf. Först sken solen, sen blev det mulet vilket ändå är godkänt meen sen börja det snöa/snöregna?! Usch, fy o blä ! I ren protest ska jag byta till sommardäck imorrn ;p haha nä men på riktigt, så ska jag faktiskt göra det ! Eller pappa ska göra det åt mig (a)

Förutom vädret har dagen varit bra, zumban var kul & noll känning i knät, bara av denna förbanna träningsvärk -.- sist jag var på zumba såå fick jag ju ont i knät, då förstod jag verkligen inte vad det berodde på menmen. Sånt är väl livet antar jag. 

Fiolen gick även den bra, kul med ny lärare som undervisa på helt annat sätt ! (: Därefter bar det av på jobb då, och bra gick även det. Bara 2 föreställningar kvar nu, sen är det slut ! Kommer sakna gänget faktiskt, har lärt känna flera nya människor o vi har haft riktigt kul ihop ! Ikväll satt vi kvar säkert närmare 45min efteråt o bara snacka :) 

Nu ligger jag då i sängen, ska strax sova för imorrn är det fullspäckat schema, igen. Måste stiga upp redan vid halv 9 ! :o Tur att jag är trött nu då iaf, så jag får sova o inte ligga vaken o vrida o vända på mig hela natten. För imorrn är det finaldag ! Då avgörs det VILKA som är Ålands bästa inneabandylag ! (: i samtliga serier då alltså (:

Däremellan ska Svante på träning o jag ska via bettans en sväng, o hoppas på att nått redan sålts ! ;D nä men ska o titta över bordet iaf. Ett redigare bord ger ett bättre intryck ;p och dessutom är det mycket lättare att titta på sakerna om man slipper leta efter dom ! haha

Sen när herrfinalen är slut är det raka vägen hem, slänga i sig lite mat och sen på jobb igen. Eftersom jag jobbar i Sund spenderas nätterna här, är enklast så, o billigast med tanke på bensinpriserna ! haha o så är det skönt med miljöombyte o att få maten serverad :)

Nu ska jag bestämt sova, för om inte jag vaknar imorrn är det 4 innebandyspelare som inte kommer in till sin finalmatch, och det vore ju illa ! 

Nattinatti ! 

// glassflickan ",

Fredag !

Är det idag och ingen snöö nånstans (nästan iaf) solen sken alldeles just också ! Det blir nog en bra dag ! :) Jag kom precis hem från Bettans, var det med grejjorna sååå nu hoppas jag att alla ska köpaköpaköpa av mig ! (: hihi

Annars idag såå ringde det på dörren vid 12-tiden, trodde det var mamma, vem annars oanmäld liksom?! Men det var två tanter från Jehovas vittnen soom villa bjuda in mig till nån högtid, blabla ^^ Artig som jag är tog jag emot lilla broschyren o lyssna på dom, men tacka vänligt men bestämt nej till nå kataloger. haha 

Nu ska jag just precis öva lite på fiolen, kan va dags då jag har lektion om ett par timmar ! Sen är det ZUMBA som gäller, dock med Irene, gillar Tanja bäst såå har bokat 2 pass med henne nästa vecka ! hihi :D Meen avancias hemsida fungerar inte, meen jag tror tiden var halv 3, brukar ju va det på fredagar?! Jag kör på det iaf ! (: 

Så Zumba 14.30-15.30 och sen fiol 16.40-18. Däremellan ska jag packa för helgen samt få mat i mig. Sen bär det av på jobb !

Trevlig helg ! 

// glassflickan ",

2 veckor kvar !



Om exakt 2 veckor sticker jag till IRLAND, och staden Gort ! Googlade Gort o denna bilden kom fram, vad tycker du jennifer? ;) Ser sjukt mycket fram emot att få resa iväg ! Har inte varit längre än till Swe på över 1år, sjuukt länge för att vara mig ! :)

På tal om resor såå sitter jag o kolla på Semesterduellen, meen ska just stänga av, (A) och inser att jag är en blandning av familjerna så att säga. Den ena vill bara sola & bada vid poolen, o den andra gillar att fara runt o se saker, o väljer resemål låångt borta ist för gran canaria typ. Inget fel på crancan meen inte vill man ju åka dit gång på gång heller. Såå jag är en blandning, gillar att sola & bada förståss meen vill även se mig lite omkring o så gillar jag att fara till nya platser ! :)

Vad föredrar DU? 

// glassflickan ",

Bus ute, mys inne !

Ja hujj va det kommer ner där ute, regn alltså, tack o lov o inte mer snö. Såå nu önskar jag att all snö är borta imorrn ! ((: Av denna orsaken såå har jag inte hämtat tvätten, för den är i torkrummet i GRANNhuset, jepp vi har gemensamt i samma bolag och jag ger mig INTE ut i detta skitväder ! Såå det så :)

Men denna storm var väntad, hade motvind HELA vägen till gymmet, o sen när jag sku hem hade min & andras cyklar blåst omkull o blöta var dom också. Men jag hann iaf hem innan det bröt ut totalt här för nån timme sen, skönt det iaf ! 

På gymmet gick det inge vidare, lr delvis. Mitt högra lårs lårmuskel har jag sjuk träningsvärk i , alternativt sträckt. Hoppas på det första ! Såå vissa övningar trodde jag låret skulle spricka, fick koncentrera mig på baklår, vader och mera mage och rygg istället. Strecha ORDENTLIGT sen också så får jag se. Försvinner smärtan var det värk, kvarstår den har jag sträckt låret, det har jag nämligen gjort förut så jag vet hru det är. Det känns lite som det är sträckt också :/ crap ! Men jag tar inte ut nått än iaf, väntar o ser. 

Till middag blev det lasagne idag igen, meen den var ju sjuuukt god ! Men nu är den slut, min alldeles egna lasagne, haha :) Sen dess har jag försökt pussla ihop helgen, fixat allt klart som ska till bettans , diska och fixat lite i badrummet. Om jag skulle ta o dammsuga och spela lite fiol till så känner jag mig riktigt duktig ! (: 

Nu sitter jag o hjälper Julia med kryssningen, ååh va folk trögar o inte kan svara om dom ska med eller ej. Meen Hanna fixar ;) haha har fått 2 av 5 som ej hört av sig att göra det så lite nytta har jag iaf gjort. 

Usch, hoppas verkligen att det regnar klart ikväll, vill INTE bära grejjerna till Bettans i sånt härnt väder precis. Nå det kanske är mitt minsta problem för morgondagen, fast det underlättar om det inte regnar.
Jag försöker för fullt få helgen att gå ihop, men jag har föör mkt saker som dessvärre sker samma tider ! -.- det är just typiskt alltså ! 

Fredag: Till Bettans, köpa tupla till klippan, zumba 14.30-15.30. Fiol 16.40-18.20. Skulle eg va på jobb 18-22, men har ringt o bett om att få komma till halv 7 istället så är på fiol till 18 då. Höra om Julia är hemma ska jag också göra, o försöka träffa henne en sväng isf. 

Lördag: Svante har samling 10.45. Sen är det innebandy som gäller hela dagen, även skjussa Svante fram- och tillbaka på träning däremellan. Sen är det jobb 18-22. 

Söndag: Här är mitt problem, jobb 13-17 + avslutningsmiddag. Fiolkonsert 15, genrep nån gång där före också. Hur jag än vill såå kommer jag inte hinna, måste försöka snacka med mina arbetskamrater imorrn kväll o se om jag kan slippa jobba på söndag, meen det är sista föreställningen, fullbokat --> fullt upp = Crap!

Nåja, vi ser väl om jag överlever, haha sen är det slutjobbat på Klippan för den här gången iaf ! Skööööönt ! Nu börjar jag på Arken istället ! Vackert med avlösning meen Arken nu på våren är ju bara inhopp, först fulltid isommar. Det passar mig ypperligt, då har jag ändå tid att träna, chilla, städa, reda upp, ja göra allt vad jag tänkt göra nu när jag är ledig :)

Nä hörrni, nu ska jag njuta av en Breezer framför 2½men innan jag sätter i gång o spelar fiol ! (:

// glassflickan ",

Äntligen !

Wooooooooohoooooooo ! NU är jag HELT klar med lusse, har INTE ett endast litet förhör kvar ens ! Tjobedobedooooo ! Ni fattar inte hur underbart det ääääär ! :D Finska provet idag gick faktiskt rätt bra, blir DUKTIGT chockad om jag inte får det betyget jag vill ha i tentamen ! Bara o vänta o se nu, borde inte ta så länge tycker jag ! (: 

Så ja, nu då!? Nu är klockan halv 12, och jag ska precis CYKLA ner till citylivs o handla lite snabbt, sen lunch, hämta tvätten och CYKLA till gymmet. Jepp, även fast det regnar (duggar). Idag ska jag ta tag i detta, inget mer bilkörande i onödan ! Jag bor faktiskt så centralt så att jag gott o väl kan cykla dit jag ska ! (: Dock så är det liite lite luft i ena däcket, meen det ska nog gå ändå, är bara lite jobbigare o cykla ! haha måst se till o få in en pump från sund. För nu kan jag inte skylla på att det är för kallt längre, hehe 

Annars idag så ska jag prova- och prismärka kläder för imorrn får jag bordet på Bettans ! Tjobedobedoo ! (: 

En annan sak som är mindre bra är att jag har min ena vårjacka i sund, jag har 2st varav den ena tål mer vind och regn, och jepp det är den som är i sund. Crap. Nå det duggar bara nu iaf, så jag lär väl klara mig ändå. 

Nej nu börjar jag bli hungrig, tjingeling ! 

// glassflickan ",

Sista rycket !

Vet jag att jag haft som rubrik förut, nu menar jag det verkligen ! Har precis varit till Kantarellen med jennifer, chips & cheesballs. This is it ! Efter imorrn är jag frifrifrifrifriiiiiiiiiiii ! Och det ska jag fira, på nått sätt. 

Önska mig lycka till nu, efter detta kommer jag INTE klaga över plugg på minst ett par månader, det lovar jag ! 

// glassflickan ",

Hallå, var är du?!

Jag söker min motivation, jag har bara 1, ett ynka litet prov kvar och tror ni jag orkar läsa? Nä. Jag fattar inte vad det är med mig, min motivation är spårlöst försvunnen, inte ens en liten gnutta finns kvar alltså, allt är putsväck. Synd det för jag hade nog behövt få ganska bra i provet, kan inte förlita mig bara på hörförståelsen o förhöret. 

Nåja, klockan är bara kvart över 5 än, kanske den hinner dyka upp. Förresten så var jag just o sku slänga i en maskin & JAG hade bokat tid 17-18. Men när jag kommer till tvättstugan såå ligger det en tvätt i,. jag väntar en stund, en bra stund faktiskt meeen det kommer ingen såå jag gick till torkrummet, hämta en tvättbalja (som jag tror är husets, den är alltid där) och tog ut tvätten o la den i baljan. Är jag hemsk? Får man göra så?! Sen skynda jag mig att lägga i min tvätt o springa hem , hehehe nää inte riktigt, men nästan. Men den anonymes tvätt (ingen hade bokat på HELA dagen innan mig) mår nog bättre av att ligga i baljan istället för i tvättmaskinen, intalar jag mig. Åh vad jag vill att vi ska renovera badrummet o sätta in en egen tvättmaskin ! 

Nu hoppas jag bara tvätten är borta när jag kommer o att det inte finns ett argt meddelande som väntar på mig, hehe

Tillbaks till motivationen, den finns ingenstans ! Puts väck, bortblååst ! Studentproven tog verkligen all min kraft med storm så att säga, lämna inget kvar. Dessutom har jag en hemsk träningsvärk idag, olidlig nästan. Det är väl smällen man får ta när man inte varit på gymmet på länge, antar jag. 

Kanske jag sku ta o göra ett nytt försök, har jag bara börjat läsa sjuttioelvatusen ggr ungefär och inte kommit särskilt långt. Det går bra de första minuterna, när jag tycker att jag förstår det hela, tills jag ska repetera det jag just läst, o får fel på vartenda exempel, typ. Nå det är väl bara att prova igen, igen o igen. Tillslut måste ju nått fastna iaf.

Over and out ! 

// glassflickan ",

Samtal från chefen !

Den här dagen är inte mycket att hänga i granen, vädret suger och jag måstemåstemåste plugga, vilket jag faktiskt gör också ! Inte jättemycket kanske meen jag gör det iaf ! 

Men jag blev just på bättre humör, fick samtal från chefen ! Som erbjöd mig ännu mera jobb ! :DD Så nu ska jag träffa henne på måndag och så ska vi diskutera mera och jag ska börja jobba snart ! :)) Detta innebär att jag kommer ha 3 olika sysslor på Arken i sommar, och det gillar jag ! Skönt med variation ! :DD När jag sist var o prata med henne så var det städare & bäddare hon erbjöd mig och jag sa att jag var öppen för båda , skönt att få variera liksom och nu ska jag även jobba som bastuvärdinna ! hihi värdinna riktigt, låter fint i mina öron ! ^^, 

Dessutom hade hon superbra tajming, eftersom jag från början skrivit att jag kunde börja jobba 1.4 meen nu har det redan gått en tid, och jag har varit ledig och har sista finskan imorrn. Så jag kan börja när som helst, o behöver inte krångla nått ! Fint så ! (: 

För jag har faktiskt inget emot att få börja jobba nu, halva dagarna gör jag ändå inge vettigt och jag kommer nu ibörjan ändå inte jobba fulltid såå att tjäna lite extra pengar redan nu är inte dumt alls ;) Skitbra faktiskt, för då kan man shoppa utan att få dåligt samvete för att man slösar pengar ! haha nää men ska faktiskt vara lite sparsam nu, så jag kan shoppa på Irland o i USA sen istället ! (y) :D Hoppashoppas att studentklänningen som jag beställde passar, för jag vill såå att den ska göra det ! För den var jättejättejättefin o helt underbar & dåå har jag bara skor kvar att införskaffa ! Sen är det bara inbjudningskorten kvar att fixa, ska ta tag i det nästa vecka hade jag tänkt. 

Nu ska jag ta o försöka lära mig lite flera finskaord o sen prismärka lite grejjor ! 

Ha en bra dag, trots detta tråkiga mulna väder ! 

// glassflickan ",

Dags för sängen !

Klockan är just över 12 och jag ska gå o lägga mig, med min ångest. Ångest över att jag bara har imorrn på mig att plugga på ett sjukt jobbigt prov, finska d.v.s. Men jag tänker inte gräva ner mig genom ord som " om jag bara börjat i tid, dåå hade det gått bra" utan jag tänker gå o sova, och ta tag i situationen imorrn. För om jag börjar plugga nu såå kommer jag inte förstå så mycket o bara bli mer stressad. Jag har HELA långa dagen på mig imorrn, jag kommer fixa betyget jag vill ha, jag kommer att göra det ! 

Det gick bra o jobba ikväll, det var bara ca 50pers så allt gick riktigt snabbt o smidigt. Hade t.o.m. tid att se slutet o skratta lite jag med ! Fint så ! 

NU sitter jag o ser på America's got talent, ska bara se detta sista dansnumret o sen sova. Pigg o glad ska jag plugga hela dagen lång ! Sista planerade pluggdagen, skööönt ! Emellanåt ska jag prova och prismärka kläder, så får jag även det gjort ! (: Det är planen, och jag ska fixa det ! Så det så ! 

Nattinatt ! 

// glassflickan ",

Bra dag !

Har jag idag, solen skiner & jag håller dagens tidsplan ! Fint det ! Fick på posten en lapp från Tekniska verken häromdagen att dom sku göra nått som medförde att vi sku få strömavbrott under den tiden och när den tiden inföll sig hade jag precis käkat frukost o passade sen på att äntligen läsa igenom alla reklamgrejjer om valet som trillat in. Jag har nu nästan bestämt vem jag ska rösta på, måste bara kolla upp vem kandidat 1 och 4 och 5 är så jag nu inte missar nån ännu bättre kandidat ! :) För rösta ska jag, detta är mitt första val o så är jag av åsikten: "röstar man inte kan man inte klaga sen heller" tror det är mamma lr pappa som sagt det nån gång och det har fastnat i skallen på mig ! Och sant är det ju ! (: 

Senare åkte jag till gymmet och det gick bra o gymma ! Visst märktes det att det var ett tag sen sist meen styrkan fanns kvar, uthålligheten var det liiiite sämre med , hehe ! Ska gymma ordentligt fram till sommaren nu, o sen se hur det blir. Efter gymmet åkte jag till Sparhallen & handla till Klippan, fick lite blickar härifrån o därifrån meen hey, det kan jag ta ! Blickarna kom då eftersom jag hade 2 flak läsk o 2 lådor trip som drog uppmärksamhet ! Haha om folk verkligen tror att jag ska ha det själv får dom väl göra det, jag bryr mig inte ! ^^

Nu har jag lasagnen i ugnen, mm det doftar gott ! Undrar varför jag inte lagat det förut?! För lat antagligen, men det tar inte så mycket tid egentligen, själva tillredningen går på mindre än ½h och sen hinner man ju göra annat under tiden maten är i ugnen. Ska göra makaronilåda nån dag också, det är också gott ! (: 

Förresten fick jag mess från Bettans bod idag, fååår bord nästa vecka ! Woopwoop ! Yesyesyes ! Den veckan som passar mig ypperligt ! Bra tajming måste jag säga, o dessutom har jag ju alla prylar färdiga, ska bara skriva dit bordsnumret och det tar inte alltför länge att märka kläderna ! Fint det ! (: Såå hoppas jag sen att alla går o köper så jag blir riiiik, haha nää men målet är att inte gå back iaf ! Hur som helst så ska det bli skönt att bli av med gammalt som jag inte har nån användning för. Ikväll är det jobb som gäller, och sen FINSKA plugg ! Måstemåstemåste ! Prov på torsdag, och jag känner mig inte direkt förberedd. Det är sista provet på åtminstone ½år, kanske t.o.m. ännu längre beroende på. Såå det är bara att ta sig i kragen o göra't helt enkelt ! 


Nu har jag käkat middag & lasagnen blev superdupergooood  ! :)))

Och mer hinner jag inte skriva föör nu ska jag byta om och sticka på jobb ! 

Hejhej ! 

// glassflickan ",

Nöjd chey !

Idag har jag dansat 1h, spelat match och varit på promenad med Jeffe efter min cykel ! Det känns bra, mitt knä klarade av det och det gör inte ont nu utan "känns" bara lite, svårt att förklara men det gör inte ont alltså men jag känner av att det är lite överansträngt kanske, lr underansträngt egentligen då jag inte varit o gymmat på länge. Det ska bli ändring på det imorrn, imorrn ska jag dit ! 

Matchen var kul, och jämn mestadels. Vi fick första målet, sen var det 1-1 länge. Därefter fick dom 2-1 och sen ett par mål till. Men matchen var jämn, dom (läs Adam) skjuter bara jävligt bra. Men det var kul att spela mot dom, fick trycka till brorsan också så ;) haha 

Efter matchen kom mamma & min gudmor via och vi beställde äntligen min (förhoppningsvis) studentklänning ! Hoppashoppas den passar bra ! 5-6 dagar sku det ta att få den såå snart vet jag ! (: Annars får jag väl ta en trip till Åbo kanske o be syrran gå på klänningsjakt med mig ?! (: 

Senare ringde jag fina Jennifer o vi bestämde (lr rättare sagt hon var snäll o kom med när jag fråga) på promenad efter min cykel, den har stått i mitt ex-s cykelförråd i vinter meen nu är mitt raceåk hemma igen ! haha skaa försöka vara duktig o cykla nu, o inte bara ta bilen överallt ! Precis som vi svängde ut från Jennifer såå ringde hennes mormor o dom villa få skjuss från sjukhuset såå vi vände och åkte och hämta & skjussa hem dom. Dom är allt trevliga dom, så rara så ! Dom är vad jag önskar vara när jag är i den åldern, hahha och dessutom har jag aldrig haft en morfar heller, o min mormor bor inte på Åland såå jag gillar att "låna" dom lite av Jennifer, Rasmus & Wilma :)

Nu är klockan just över 12 o jag ska precis gå o sova, Regina ringde tidigare ikväll o meddelande att hon fått magsjuka såå jag ska fara o handla läsk, trip osv imorrn. Förutom det ska jag även skaffa månadskort & gymma , plugga finska (måstmåst orkar inte nu ,..) , handla då och sen ska jag laga en tidig middag, LASAGNE ! köpte en kit med plattor o kryddor idag när jag var o handla, börjar såå och sen nån gång ska jag nog bara köpa plattor o ha kryddorna hemma ! hihi meen det ska bli kul, har inte lagat det sen högstadie på HK:n ! ^^ Måste variera mig, är såå trött på maten jag brukar laga så, hehe 

På Klippan ska jag vara senast 18 och påvägen ska jag till Mattssons o handla kaffe, och sen till Regina och hämta pengarna. Detta innebär att jag gärna ska åka från stan senast kvart över 5. Vilket betyder att jag ska ha middagen klar halv 5. Borde kanske kolla nu redan hur länge lasagnen ska vara i ugnen, hmm bra idé ! 

Just ja, fick äntligen hälsaresultatet ! Blir minst M, kanske E med lite tur såå jag är nöjd ja  ! :D

Förresten är min fina Jennifer alldeles för underbar:



Du är guldvärd honey !  <3

Nu sängen, nattinatt ! 

// glassflickan ",

Dans ---> träningsmatch !

Kom precis hem o har slängt i mig lite frukt, ska strax hämta jenny & sticka på träningsmatch ! Förresten slog det mig häromdagen, att jag måsta tänka efter innan jag kunde berätta vilket knä som jag hade opererat, jag tar det som ett gott tecken ! ^^ Däremot värker det lite idag igen, har knästödet på nu o ser hur det går. Imorrn SKA jag till gymmet ! 

Hasta la vista , baby ! 

// glassflickan ",

Hatar huvudvärk !

Usch, tvi o blä ! Jag går o lägger mig med huvudvärk med förhoppning om att den ska vara borta på morgonen men nej, den är kvar ! Bläbläblää ! Dessutom är jag lite småförkyld igen, ogillar även det ! Så det blir inget gym idag heller, har dans 16-17 och sen innebandy 18-19.30 så det räcker nog till ändå. 

Klockan är just 1 och jag har hittills bara hunnit äta frukost o chillat vid datorn, häärligt. Jag hade tänkt fara o hälsa på fina Julia på sjukhuset idag meen jag känner mig så risig nu just så tror inte jag kan pigga upp henne då direkt. Måste dessutom hinna plugga finska och fara o handla samt äta "lunch/middag" innan dansen som börjar 16. Föör orka laga nån seriös mat vid 20 kommer jag knappast orka, o samtidigt måste jag äta ordentligt innan om jag ska orka med allt. Men vi har inte vanlig innebandyträning utan träningsmatch ! Och det orkar man alltid (; haha

Nej nu måste jag nog ta o klä på mig och sen sticka o handla. 

Dagens väder suger, men jag hoppas gårdagens o nattens regn gjort så det knappt är nån snö kvar, det skulle pigga upp denna trista gråmulna dag ! 

// glassflickan ",



Söndag kväll !

Även idag gick det bra o jobba, vi har haft ca 120 gäster båda dagarna nu, pust ! På tisdag blir det iaf mindre, sköönt ! Efter teatern åkte jag hem o hämta min lillebror & så åkte vi o åt middag på Knallen ! :)) Mamma hade planerat att vi sku äta rester alternativt laga kyckling & ris meen eftersom mor & far var på TRE-rätters middag tyckte faktiskt jag att vi också var värda att äta ute ! (: 

Sen lämna jag av brorsan hemma o styrde kosan mot stan, men här har jag inte gjort mycket. Chillat och varit en snabb sväng till Select med Jennifer , hehe meen jag köpte INGET faktiskt ! Ska faktiskt skärpa mig nu, och inte äta mycket chips o sånt. Unna mig dock just en skål daimglass när jag upptäckte att jag faktiskt hade glass hemma ! hihi

Nu ser jag på Bones, och sen kommer söndagsfilmen. Får se om jag orkar se på den, känner mig jättetrött o så har jag en svag känsla av smärta i knäet (satan!!!) , hoppas bara att det är pga att jag jobbat så mycket. Imorrn är det dans 16-17 och sen träningsmatch kl 18 mot junisarna. Innan dess är det gymmet som gäller, jag tänker ta denna känslan av smärta som en varning, jag FÅR inte strunta i gymmet bara för att jag blivit skadefri, jag måste fortsätta. 

Annars har jag inte så mycket planerat, jo plugga måst jag göra för det gör jag knappast ikväll mer. Tröttheten och huvudvärken tar över. 

Förövrigt funderar jag mycket på min framtid , på gott o ont. Funderar man för mycket blir man knäpp men samtidigt är det ju bra om man kommer fram till nått. Fick reda på att Sara kommit fram välbehållen också, känner mig utval ! haha meen sköönt att höra ! 



Nu börja söndagsfilmen, nattinatt ! 

// glassflickan ",

Det fick mig att tänka,...

Det gick bra igår, killarna dök upp & skötte sig och allt rullade på fint, lite trubbel med en rad som blev överfylld, trots att den EJ bokats så, troligtvis nån tant som satt sig fel -.- Nåja, det löste sig i varjefall ! (: Och teatern var bra, och riktigt kul ! :)) Jag tycker alla som än inte sett den definitivt borde åka och se den ! Den är definitivt värd pengarna ! (: 

Efter föreställningen kollade vi på film här hemma, "Nanny diaries" en fin film som fick mig o tänka på min framtid och vad jag ska göra ihöst. Det ledde till att jag kom att kika på Volontärresor meen dom är ju sjukt dyra?! :o Jag fattar ingaaaa varför man ska måsta betala MASSOR för att få åka o GRATIS hjälpa till?! Beats the hell out of me. För om jag åker vill jag stanna ett par månader, och det kostar en hel del, crap. 

Precis som jag höll på och skrev detta, fick jag en snilleblixt & har nu skickat iväg en ansökan, hihi meen vart, varför och till vem kommer jag inte säga ännu ! :D haha

Nu har klockan hunnit bli mycket, väcktes av mamma halv 10 då Regina kom för att hämta pengarna från igår och om mindre än 2h ska jag vara på jobb igen ! Wooohoo ! Men jag ska försöka slippa att jobba ikväll, så att jag kan fara till stan och plugga och reda upp lite i lägenheten, det behövs verkligen. 

Idagsläget lutar det mot att jag tänker lämna ön till hösten, men man vet ju aldrig vad det blir , det får framtiden utvisa. NU ska jag iaf äta frukost ! Tjingeling ! 

// glassflickan ",

Hälsaresultatet, hallå var är du?!

Jag håller på o går i taket, NÄR är det tänkt att vi ska få hälsastudentprovsresultatet egentligen?!? Vi har nu väntat 1 vecka och max 1 vecka ska man måsta vänta  ! NU får vi tidigast reda på det på måndag, gaaaaaaaaaaaah ! Jag gjorde flera försöka igår via telefonen för att få se resultatet! Och jag undviker verkligen att använda internet på telefonen eftersom jag inte vet om den ansluter till det gratis som fanns på båten o bussen eller till nått annat som kostar massor?!?. Samhälla resultaten kom redan i onsdags, och det är bara Casén, 1 person som rättar dom ! Hälsalärare finns det 3 av !

Åååååååååh vad enerverande detta är ! Dessutom läste jag i tidningen att det hade varit nått fel i hälsaprovet, språkfel ! Gaaaaaah! Men vi som skrivit provet skulle naturligtvis kompenseras, jaha, men hur?! Högsta betyg , tack !

Nej nu ska jag hoppa i duschen och hoppas på att irritationen släpper samtidigt.

Läste förresten just mejlen och såg att jag fått en högst opassande lektionstid för fiolen nästa vecka !! Jag har ALDRIG spelat på lördagar, och inkommande lördag passar verkligen INTE alls ! Får jag nu bara till svar att jag ska byta med nån själv kan jag ju lika gärna lägga ner, det blev ju bara strul förra gången ! Ååååh vad allt ska gå käpp rätt åt hel... nuu dåå ! Crapcrapcrap !

Dessutom skulle jag INTE varit ansvarig ikväll, jag sa att jag kunde hjälpa till LITE eftersom jag ändå sku dit o kolla teatern meen nej dåå passar alla andra på att INTE ha tid ! gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah !

Usch, blä o fy. Jag hatar att det alltid bara är samma få personer som ställer upp när det ska jobbas ! Nästa gång tänker jag säga blankt NEJ och skita i om det inte löser sig, så det så !

Nej nu , en applåd till alla som orka läsa detta klago-inlägg. Nån gång ska va mitt första ! Pust, nu duschen !

// glassflickan ",

En toppendag med Sara !

Igår var jag som sagt i Stockholm med Sara o vägen dit fick jag sällskap av Kevin (Josefin Kevin) på båten & bussen ! Trevligt ! :) Väl i Stockholm hann jag med att shoppa lite smycken, jaa ni läste rätt på Åhlens medan jag vänta på att Sara skulle komma in till stan. Det blev örhängen (pärlemor i 3 olika storlekar, mina gamla är ju försvunna !!) , sen blev det armband som var på 70% rea och slutligen ett jättefint halsband , en blomma & jag bara måsta ha det ! :))

Senare blev det även ett par shorts, skor & ett linne från H & M , en munkjacka från Stadium lr intersport?! minns inte och sen en kofta från Cubus ! Tror det var allt :) Skorna och shortsen hade jag ändå tänkt beställa så det blev inte såå mycket extra :) Dessutom köpte jag 2 påskägg o 2 dekorationer som min gudson & systerdotters ska få.

Förutom shopping hann vi även med att luncha på Kungshallen (nytt favoritställe !!), fika på Åhlens och gå runt och kika i Gallerian och bara chilla och snacka skit ! :) En riktigt toppendag ! Jag förstår inte hur meen min väska blev jättetung och det tog på mina axlar, men det löste sig. Vid 4-tiden var vi rejält trötta o valde därför att sätta oss ner o fika (:

Bussresan hem sov jag mestadelen av tiden och väl på båten kände jag mig jättehängig o tror jag kanske var lite febrig såå jag åt lite och sen satt jag bara o vila hela vägen hem.

Idag vaknde jag vid 12, behövde inte skjussa Svante på innebandy så fick sova ut och idag känner jag mig pigg igen, så ingen förkylning här inte, sköönt ! Jag hade nog velat sett Svantes semifinal meen eftersom jag kände mig så risig igår valde jag bara att vara hemma. Det är innebandy kl 16 idag också, en vänskapsmatch mellan två gamla lag till minne av innebandyproffset Sebba Södergård som avled hastigt förra året i en ålder av 45år. Jag hade velat åka o se den, men jag avstår för att vara på topp ikväll istället. Det är teater igen, och jag ska jobba & se på den och JAG är ansvarig för kvällen, crap. Det kommer bli svårt att njuta av teatern, kommer bara att vara nervös. Hoppas verligen junisarna som ska hjälpa till dyker upp såå jag kan instruera dom och sen förbereda i köket istället. Då slipper jag vara sååå nervös !

Nåå förhoppningsvis ska det gå bra, jag har iaf Julia & Maria med samt brorsan som jobbat förut så. Sen ska jag komma ihåg att ta pengarna med därifrån, åååh ogillar ansvaar ! hehe sen sover jag nog här inatt igen o åker till stan imorrn på dagen ! Då står finskaplugg & städning på schemat, jag lääängtar ! NOT !

Nu ska jag försöka göra nått annat, jobb om 3½h ! Wish me luck !

// glassflickan ",



RSS 2.0