Jag vet,

jag är sämst på att uppdatera ! 

Men hey, vad kan jag göra? 

Jag går i en awesome skola, med sjukt underbara människor och när jag inte är upptagen med det så spelar jag innebandy för det älskar jag och annars försöker jag hålla lite kontakt med dom där hemma också, speciellt han där söta ni vet (: 

Så jaa, jag kan inte göra mycket annat än att lova förbättring, vet att jag halkat efter nu meen lovar att ändra på det ! Senast på söndag, kanske redan imorgon ! 

Ikväll har jag varit på träning, blev gul/blå lagom tills dopet på lördag ! Detta dop innebär att förutom att jag borde göra klart kortet (som jag inte ens börjat med) såå sticker jag till Spånga imorrn efter skolan, lr efter vi vart i Grantomta och informerat ! Ska hjälpa till o duka, vika servetter, passa lite barn osv :) Kul ! 

Lördag är det sen dop & släkten hemifrån drar sig hit ! Prima ! Får träffa nästan alla (gissar att några har förhinder) utan att behöva åka färja ! Sweet ! :) 

Söndag sen umgås jag med mamma, för hon ska på kurs till Norrtälje på måndag. Om det inte är så att hon åker dit redan på lördag, det vet jag icke. Isf blir söndagen lugn, tvätta, städa osv. 

Soom present för att jag vart sämst på uppdatering bjuder jag på denna som jag läste just på fb, enjoy: 

Finland, detta underbara land! Tyvärr cirkulerar det ett antal fördomar om finnens vanor och ovanor, rykten och påståenden som saknar all verklighetsförankring. För att bringa lite ordning i tillvaron, kommer nu den ultimata sanningen som tränger djupt in i den finska folksjälen och kulturen

Alla finnar slåss jämt och ständigt!
Vi slåss inte jämt. Vi måste hinna basta och supa också.

... Varför bastar alla finnar?
Varför slösa på duschvatten, när man kan svettas bort skiten?

Finnar svär hela tiden!
I helvete heller! Perkele är ingen svordom, det är ett kraftuttryck.

Varför bär alla finnar gummistövlar och träningsoverall?
Man vet aldrig om det börjar regna på spjuttävligen.

Alla finnar är bra på backhoppning!
Nej, bara de som inte är bra på hockey, rally, Formel 1, längdskidor.

Varför emigrerade finnar till Sverige, om det nu är så bra i Finland?
Vi var tvungna att agera, så att vi inte skulle få ett u-land som granne. Dessutom ville vi dela med oss av våra kunskaper om hockey, mobiltelefoner, design, arkitektur.

Finnar dricker bara Koskenkorva!
Inte bara, vi dricker Finlandia, KOFF och Lapin Kulta också.

Finnar kan inte blanda groggar!
Jodå! Vegetarian mix: 8 cl Koskenkorva, lägg i en ärta, låt dra i fyra sekunder, ta bort ärtan, drick! White Christmas: 12 cl Koskenkorva och fem droppar tippex.

Är bastu och sauna samma sak?
Bastu är för svenskar, något där finnar byter om. Sauna är där finnar bastar.

Tolkas hur man vill, på återhörande  !

// Hanna

Veckan rusa fram !

Ja jag hänger då inte med alls ! Denna veckan har jag bara hunnit uppdatera en gång, visserligen hade jag kanske haft lite tid över för detta meen har varit så sjukt trött att jag inte orkat,. håhå 

Iallafall så började torsdagen med Anatomi, ett repetionspapper skulle fyllas i och jaa, jag behöver nog repetera själv. Hade en del som jag inte riktigt hade koll på, eller som ingen hade koll på såå vi chansa hej vilt ! 

Sen var det dags för årsmöte ! Både för skolans idrottsförening LIF och för elevkåren. Det mest spännande var valet av ordföranden, där lotten för LIF föll på HC:s Elin och i kåren blev det LIKA ! Galet, personligen föll min lott på Cissie då jag tyckte hennes tal var slående mycket bättre än Alexandras. Men det var min åsikt det. 

För egen del blev jag offentligt invald ikåren och på konstituerande mötet blev jag vald som kassör/ekonom ! Spännande ! :)) 

Sen var det dags för anatomi, igen ! Denna gång dock HLR, såg på en ûberpedagogisk film , för tröga människor ämnad om ni frågar mig ^^ Meen lite repetion skadar ju inte , så Anne dockorna fick sina omgångar ! haha 

Avslutade sen dagen med barnidrott, där hinderbana stod på schemat !

Efter maten slog vi Hannor våra kloka huvuden ihop för att försöka få ihop våra IKEA hyllor. Min skohylla var det inga konstigheter med förutom att ena benen var lite intryckt såå plastpluppen som skulle sitta där inte fick plats, borde eg åkt tillbaka o bett om en ny meen löste problemet genom att "tälja" plastpluppen lite såå nu har jag koll på min skor ! :) 

Sen fick jag lite bråttom till träningen som gick bra , riktigt bra ! Sköönt ! Väl hemma var det snabbt i duschen innan jag & brudarna hade lite temys o kollade på "Sol, bad o oroliga föräldrar" där vår klasskompis Emelie var med ! Kulkul :) 

Därefter var det dags för John blund ! 


Fredagen var det eg vandring för hela slanten meen ett gäng, där jag var med åkte runt till skolor & informerade om höstlovet samt satte upp lappar lite var stans ! :) Härligt att träffa en massa barn ! Dock var vissa lärare mindre trevliga -.- jessus alltså ! håhå, tycker synd om deras elever. 2min var allt vi behövde, ändå hade vissa inte tid för oss?! Det var på Hemmestaskolan, på skolan lär var dom istället jättesnälla hela bunten ! :) 

Sen var det bara TTF (klassmöte) och sen sluta vi ! Åkte och handlade , kom hem stressa i dusch, fixa maten (pastasallad med kräftstjärtar) och så drog vi på Kräftskiva som ett par i HC ordnat ! :) Kul kväll dock med lite väl mycket drama -.- Själv gick jag hem vid tolv eftersom jag skulle upp o jobba dagen efter. Men det får ni höra om senare ikväll, för nu ska jag göra mig klar för att fara o spela fotbollsgolf ! Jepp, förklarar senare ! 

Puss & kram 

// Hanna

It's complicated,...

Undrar varför alltid allting ska vara så komplicerat?! ställde en enkel fråga, men jag fick inget enkelt svar. 

Här trivs jag som fisken i vattnet men ändå längtar jag till din famn, att få höra din stämma, att få känna din värme. 

Det är komplicerat men samtidigt finns det ett strå av underbarhet i det. Ogillar ovissheten, gillar hoppfullheten. 


(weheartit)
Men ett svar på frågan hade ju vart tacksamt,... 

P.s. en update om det sensate dyker troligtvis upp imorgon, ikväll snurrar tankarna tillräckligt ändå,..d.s.

// Hanna

Redan lillördag !

Jessus vad tiden rusar iväg ! Jag hinner inte med :o Hittills har iaf veckan varit grym & helgen som kommer är jag taggad inför ! Livet leker helt enkelt ! 

Imåndags började vi dagen med ett fyspass med PP. USA:s alpin landslags fysträning ! Från 80-talet visserligen meen grymt bra var det ! Sjukt jobbigt meen härligt ! Mycket ben, mest lår & så mage ! Enkelt program som man ej behöver redskap till, sånt gillar jag ! Ska köra 1pass/veckan nu föör det var grymt bra träning för mina knän ! (: 

Måndagen fortsatte med betéende, intressant ! Därefter idrott, orienteringsteori = grymt intressant ! Lärde mig massor samt repterade gamla kunskaper ! (: Sista timmarna var anatomi, vilket visade sig vara dålig planering föör det var inte nån som orkade med det den tiden på eftermiddagen, håhå kämpigt var det ! 

Efter skolan var det dags för gympaträning med Hanna & Lisa ! Grymt roligt var det ! Körde rondater, halvvolter (klara nästan själv :DD), flickisar, volter osv ! Skitkul ! :)) En gång gymnast, alltid gymnast stämmer nog rätt bra för grymt roligt var det ! Ska verkligen försöka vara med på de träningar som tjejjerna håller i ! (: 

Kvällen blev sen lugn, åt middag och kika på film, lite sing star & sen var det dags för sängen ! 
Tisdagen var en spännande dag, vi hade inte fått mer info än att gymnastikförbundet (som är skolans huvudman) skulle komma och hålla idagen. Och vilken dag ! 4 träningspass blev det, och herrejessus vad kul det var ! :D 

Min grupp började dagen med hip hop, roligt ! Fortsatte med E-fit, galet effektivt fyspass ! Påminde lite om gårdagens fys såå det kändes bra i benen ! 

Efter lunchen var det dags för nya tag, gymnastik var vårt 3 pass & galet kul det med ! Har hittat tillbaks till spänsten kände jag föör varje handstående var stabilt & bra ! Härligt ! Körde mycket basic meen även kullerbyttor som blev volter för oss mer erfarna ! 

Slutligen avslutades dagen att alla körde afro power dance ! Jag som gått på det hemma på gymmet innan och tyckt att det var sådär hade inte såå höga förväntningar meen kul var det ! Skönt att få släppa loss lite :) Bättre skoldag får man leta länge efter, hoppas vi har en till snart ! ;) 

Efter en välförtjänt middag fick jag , Aron & Sofia bege oss ut iskogen & eftersom en karta med 5 kontroller skulle ritas & läggas ut.. Roliga läxor ! :) 

Därefter hade jag äntligen tid för lite återhämtning och för första gången var jag nöjd med att vi hade sen träning, dvs 20.30-22. Fick vara i nya hallen så det var kul ! Annars gick träningen sådär, var lagom mör i benen meen som tur var körde vi mycket genomgångar av frislag och annat, passande !

Hemma stupade jag sen i säng rätt snabbt, 5 träningspass, över 6h träning ! Gaaaalet ! :D 
Idag var jag inte lika snabbt upp ur sängen meen vid 6 var jag uppe ändå eftersom jag lovat både den ena och den andra att gå på Combat passet som började 06.30 ! Som tidigare nämnt är inte morgonträning något för mig egentligen meen jag vill ju prova iaf. 

Combat i säg är nytt för mig, även fast ingen av övningarna är svåra isäg tar det ett tag innan man kom in i det tycker jag. Men det var rätt kul ändå ! Dock inget som kommer bli en vana för mig, morgonträning är verkligen inte min grejj ! 

Allmänt om nya pass så ställer jag själv rätt höga krav på instruktören för att jag ska va nöjd, gillar aktiva som berömmer mycket och verkligen ser alla i rummet. En nybörjare är alltid en nybörjare, spelar ingen roll om det är en 5årig knatte på sin första fotbollsträning eller en kvinna på 40 bast som går sitt första zumba-pass ! A & O är att få uppmuntran , känna att man är välkommen & får vara med trots att man passar galet, missar mål eller inte gör en enda rörelse rätt. För om en nybörjare inte trivs blir det aldrig något annat än en nybörjare som slutar hemma i soffan med en påse chips (för att överdriva aningens ^^) 

För min egen del är det alltså väldigt få instruktörer som jag verkligen gillar, hemma var det Maria ! Att missa ett body jam pass fanns inte på kartan i våras ! Nu ihöst får jag klara mig utan, och det är sjukt tråkigt. Varje pass, oberoende om jag & Anna (som jag gick med) kom dit trötta eller energiska gick vi alltid därifrån sjukt nöjda med ett leende på läpparna ! För på Marias pass går det inte att va annat än nöjd efteråt, hon är en grym instruktör ! Got to love her ! Så jaa, trodde aldrig att jag skulle säga detta men jag saknar Avancia. Jag, Hanna Beatrice erkänner härmed att jag faktiskt saknar ett gym ! För 1år sen trodde jag aldrig att jag någonsin skulle göra det ! håhå

Tur att Anna lovat mig att vi ska gå o jamma när jag har höstlov ! Hoppashoppas det inte krockar med nån innebandy träning med gamla laget. Även fast jag stormtrivs här så ser jag fram emot ett höstlov på hemmaplan med förhoppningsvis jobb, jam & innebandy ! Sweet ! 

På dagens schema stod drama, vi började med vila och jag var inte långt ifrån att somna, hehe fortsatte sedan med att berätta om namnskyltarna vi målade förra veckan, intressant o höra vad alla hade att säga ! 

Sen var det orientering, som jag missade början av eftersom jag & Rebecca träffade Figge för att snacka om innebandyskolan som börjar NU på lördag ! Aaah, tagga ! :DD Ska bli sjukt kul ! Även fast det kommer ta en massa av min fritid så ser jag sjukt mycket fram emot det ! För vad kan vara roligare än att lära 5-8åringar spela innebandy?! Inte mycket ! :D Härligare jobb får man leta efter ! :))

Joinade sen mina buddies Sofia & Aron o vi hittade alla kontroller utom en, och den var en svår kontroll att tyda från kartan, svårt det där med cirklar som visar höjden, inte lätt inte lätt. 

På lunchen hade jag dubbla möten, gick finfint ! Det går framåt med funkisveckan och ihelgen kommer ett p-04 innebandylag till skolan och föräldrarna ska underhållas. Blev ju lite dubbelbokat där meen Sofia är snäll & tar mitt med föräldrarna på lördagen så kan jag fara på ib-skolan ! Sweet ! På söndag sen hjälper jag till med aktiviteterna ! :) 

Efter lunch vid halv 2 stack jag, Sofia, Hanna & Tove iväg för att fara till IKEA ! Med oss påvägen fick vi Lisa som skulle in till stan. Vi andra styrde kosan mot Barkarby. Första stoppet blev IKEA, fick med mig en massa bra saker, t.ex: 


Fast inga ljus & ljusfat, för det fanns inte dom blå :(, blev små söta palmer istället för de där växterna men fick lite annat jox med istället ! T.ex. en platta att ha datorn på när man har den i famnen, påslakan, underslakan, lite slevar, galgar och annat bra ! :) Var duktig o impulsköpte inte såå mycket ! 

Därefter blev det shopping, jessus alltså ! Var runt i en massa sportbutiker och jag efter middagen som blev på Mc Donalds blev det även en runda på Sthlm Quality outlet ! Med mig hem fick jag 3 par skor (vår, höst, vinter), 2 mjukisbyxor och sockor ! Allt på rea dock ! (Y) Bilder kommer ! Hittade dock inga handskar, tydligen för tidigt?! 

Hur som helst så hade jag en awesome eftermiddag med brudarna ! Nu är det dags att göra sig ordning för sängen, imorgon är en ny spännande dag ! 

Nattinatti ! 

// Hanna

En helg med stort H !

Har haft en awesome helg ! :D I fredags kväll lagade vid mat jag & Hanna, sen var vi och handlade med Niclas & Rustan och därefter blev det sing star för hela slanten ! Sov sen hos Hanna eftersom hon var ensam hemma o inte ville sova själv ^^

Ilördags steg vi upp vid 8 nått, för att åka med Mickan & Moa till Orminge och därifrån ta bussen in till sthlm. Gick en runda på stan, kirra doppresent till Hilma, en mössa & fleece, lite sommarreakläder från H & M (a) och en smörkniv från Lagerhaus som det stod "Sluta smöra" på ;) haha 

Efter en asgod lunch på "John Chris" (nytt favoritställe !) tog vi spårvagnen ut till Djurgården för att spendera eftermiddagen på Grönan ! :D Åkte en massa berg & dal banor , även den nya twister ! Gick lustiga huset och en massa annat ! Utmanade även varandra i lite spel, i min duell mot Mickan vann jag med 3-2 i matcher & en guldmedalj runt halsen fick jag ;) Den tävlingen gick ut på att kasta bollar i hål, började i det största, träffa du öppnades nästa osv. Skitkul ! Försökte mig även på att vinna en Mc Queen bil till Casper som Ulrika & Ted försökte med sist meen inte lyckades jag heller :p Emil från klassen joinade oss en stund också, kul ! :)

Vid 18-tiden tog färjan tillbaka mot slussen, såg halvmara löpare och tyckte alla att det skulle va skitkul ifall vi skulle råka få syn på Tove (klasskompis som sprang) , vi snacka om det hela vägen upp över bron & vem får jag inte syn på i massan sen då ?? Jooo, TOVE ! :D hahahaha både vi & hon reagera helt överraskat meen det gav henne lite extra energi mot målet så det var bra ! :)) 

Tog sen bussen till Lisa, duscha & fixa oss, käka HEMlagad pizza med grabbarna, drack lite osv :) Vid 11 drog vi in till stan till en nattklubb vid namn Lobby som Ludde skrivit upp oss på lista ;) dansa & hade en kul kväll med gänget ! 

Efter om och men var vi hemma hos Lisa vid 4 och slocknade vid halv 5. Söndagen gick åt till att handla, käka chips, titta på Sune´s jul, tvätta , äta middag, hämta Sofia, lite singstar, städning & sen var den dagen slut :p 

Idag har varit en bra måndag, men det tar vi imorrn! För nu ska denna trötta tjejjen dricka sitt te, kolla på SATC och sen sussa sött ! Imorrn är det gymnastikdag & träning ! Woopwoop ! 

// Hanna

Something about this and that,..

Fredag eftermiddag, har städat och fejjat och nu börjar det likna nått ! De allmänna utrymmena i huset alltså, är "bara" rummet kvar då, meen har iaf plockat all tvätt i ikea-kassen o det lyfte rummet något vettlöst (y) haha meen måste få ordning o reda nu ! (: 

Tänkte dra det senaste dagarna lite kort, onsdagen skulle ha bestått av en förmiddag av bara drama meen pga att halva klassen måsta inhibera (vuxet ord !) sin paddling såå fick vi bara 2h drama där vi fick ligga ner o vila och sen spendera resten av timmen till att måla en namnskylt som beskrev oss själva. På min hamna vatten, sol, finlands o ålands flagga typ om jag minns rätt :) Sen fick vi ha idrott med IP A (IP= idrottspedagog) , blev basket & core träning ! 

Idrotten ledde till stress meen efter mycket om och men, en islängd lunch på ett funkismöte och en herrans massa springade var det dags att ge sig ut på hajk ! :D Ryggsäckarna packade, humöret på topp och bra (mulet men inget regn) väder ! Mitt humör drogs dock ner snabbt när inte folk kom i tid, inte kunde bestämma hur vi skulle gå osv. Som tur var hade jag Jimmy i min grupp. Jimmy är en vän alla borde ha, orkar lyssna på gnäll och får en på bättre humör sen när man gnällt klart ! ^^

Vår utsedde kartläsare visade sig inte vara så duktig såå vi gick en herrans omväg och istället för att gå längs sjön blev det iskogen och längs en landsväg (:O) haha såå det kan gå ! Fick en massa motion iaf och kom slutligen fram ca 1h försent ^^, Blev att hitta byggplats direkt och så sätta upp vindskyddet ! Därefter matlagande och så en efterlängtad middag ! :)) 

Efter maten var det dags för lite lekar , körde exempelvis Sardinburken (omvänd kurragömma), en gömmer sig (jag fyllde tydligast tidigast på året såå fick gömma mig!) och sen om man hittar den som gömt sig ska man sätta sig ner där på samma ställe :) 

När nästan alla hittat mig började det regna såå vi gav upp o skena till vindskydden. Och gissa vad, inget regn in ! (y) Sweet ! Senare blev det korv (hade egen åländsk med (y)) & marshmallows grillning framför lägerelden samt lite sånger ! Såååå mysigt ! Hade även havet i bakgrunden och både viking, silja och birka drev förbi. Kände mig nog som hemma :) Älska havet ! 

Vid 23-24 nån gång gick vi i sista gänget och sova, fast låg o snacka o skratta ett bra tag till ! Sov rätt bra mellan Jimmy & Rustan. Lite trångt meen helt ok :) Dessvärre snarka Rustan under natten -.- såå alltför mycket sömn blev det ju inte meen det dög ! (: 


Vid 7 när klockan ringde för att frukostgruppen skulle upp var jag helt bra pigg & steg upp ! Hann njuta av tystnaden vid havet innan alla kom upp, underbart ! Efter frullen blev det allemansrätten gestaltad av min grupp o sen äventyrshinderbana och "fånga nappen" (bild kommer !) innan det blev dags att vända kosan hem igen :) 

Trötta, slitna men glada gick det snabbt att gå hem, ca 1h och 15min, hälften av tiden dit alltså ^^, Hann duscha o fräscha till oss innan lunchen med :) Fick våra böcker som vi beställt och sen sluta vi för dagen ! (: 

Spenderade eftermiddagen lugnt hemma, var iväg på möte till Värmdö IF angående höstlovet också, lite klokare blev man (y) 

Fick sedan verkligen tvinga iväg mig själv till träningen men är glad att jag kom iväg ! För träningen gick bra & nu är det klappat o klart att jag ska spela med Värmdö ihöst-vinter ! Ska bara skriva på nästa träningen så är det fixat ! (måste dock kolla upp övergångsreglerna meen borde ej va problem) :D 

Efter träningen fick jag fara till Nacka o ta hem Niclas & Rustan som var strandade där eftersom Luddes bil ej gått igång såå stackrarna hade fått ta taxi dit ! Runt 600kr hade det gått på :o Såå snäll som jag var åkte jag dit o hämta dom :) Visste inte var idrottsplatsen låg meen körde mot Nacka, irra runt lite eftersom Tove ej visste exakt, Matilda och Ted ej svarade :) Meen sen ringde Niclas & det visade sig att jag var ca 500m ifrån ! haha :D 

Dagens goda gärning gjord iaf (Y) Vi hade planer på att dra ut till hajkplatsen o skrämma A-klassen meen vi orka inte såå det blev sängen istället :)


Idag är det fredag, barnidrott, beteende och ttf (klasstimme) har stått på schemat ! Allt helt ok :) Inget mer o säga om det :) Efter skolan var jag med o fick igång Luddes bil, sen har jag o Hanna tittat på Sunes jul ^^ och jag & Rustan har som tidigare nämnt städat ! Har även pratat med Nicke om övergång såå har mejlat Svenska innebandyförbundet o frågat för att va säker och så pratade jag lite med mammsen också :)

Nu ska jag fixa lite till, hänga upp en plansch & plocka undan lite grejjer o så :) Sen dra till Hanna för att laga middag ! Blir lugnt meed lite sing star & filmmys ikväll ! Skönt ! 

Nuu har ni fått det senaste, himla långt blev det ! Lovar att bjuda på bilder någon annan dag !

på återhörande ! 

// Hanna

Utkast: Sept. 13, 2011

Det blev pump igår, och åååh så jobbigt det var ! Men himla skönt efteråt ! Ska nog gå på 1pass/vecka. Är lite lättare att ta mig på pass än gymmet iaf. Sen blev det innebandy med grabbarna så jaa, var lagom mör sen ^^ Hann även planera höstlovet lite, lutar mot kryssning och det hade ju vart himla kul om kul gäng kommer med :) Även fast jag då inte tycker det är så överdrivet kul att åka båt direkt ^^

Idag började dagen mycket tidigt, 7 steg jag upp :o för att vara på frukosten halv 8 & sen vid ladan 8 ! Lite över meen inte grovt försenad iaf ! :)

På morgonpasset fick jag springa runt o kolla att allt funka, dela ut resterande namnlappar, info om ändringar osv. Galet ! Men det funka ! (: Vid halv 10 var det min tur att leda barn ! Gruppen var en bra blandning och namnet blev "Kebabkött" haha ungar o deras fantasi ! Have to love it ! 

Mina kids var grymma o klarade alla stationer utan problem ;D 12 var det dags att säga hej då & gå på lektion. Hade hajk förberedelse o sen info med vaktisarna om brandsäkerhet o lite sånt. 

Sen tog jag med mig lite brudar till Hemmesta för att handla innan middagen. Efter maten var jag grymt trött så det blev sängen med datan i famnen o jag trodde seriöst att jag skulle somna :O Hade turen äntligen vara samtidigt inne på fb som Johan så hann prata lite med honom innan jag trots min trötthet valde att gå o spela badminton. Särskilt mycket badminton blev det inte men desto mer lek ! :D Dansa fågeldansen med vår japanska Yui & Hanna då den låten kom och såå gjorde jag HALVVOLT igen med hjälp av Hanna & Raffe ! ååh, ska såå kunna göra det själv innan jul ! :D 

Det blev alltså ingen innebandy meen det kändes inte värt eftersom jag var så trött, efter badmintonen var det dags att packa väskan och sen sova. 


Internet och jag var inte vänner i förrgår kväll såå postar detta nu som tur var sparades som ett utkast,.. rapport om gårdagen samt hajken kommer lite senare ! Är trött ihela kroppen men hajken var galet mysig & kul ! :) Nu ska jag vila lite innan det är dags att åka iväg på innebandymöte ! 

Tjingeling !

// Hanna

Back to reality !

Ja, måndag idag då. Var trött när jag vakna och är tröttare nu. Pust,. har hunnit med idrott, olika stationer körde vi. Typ kasta basketboll, kullerbytta o rulla medicinboll på sidan, hopprep osv :) Skön start ! 

Sen hade vi beteende, snacka om barns utveckling, intressant men inte tar man inte mycket när man är trött inte,. Därefter skulle vi förbereda inför imorrn, jag o Samson skrev en lista på 25saker, tidsfördrivslistan och sen kolla vi runt där stationerna ska vara imorgon ! :) Blir nog bra bara inte regnet öser ner ! 

Att vi var ute iskogen o lalla ledde till försening till anatomin meen det gjorde faktiskt inte så mycket, jisses vad tungt det är att hänga med och försöka förstå när man är trött. Nåja, fick oss många skratt iaf då det inte bara var jag som var trött ;D 

Nu måst jag byta om för ska möta Sofia om 5min, ska käka middag och sen är det pump klockan halv 6 ! Lovade att komma med, hade egentligen tänkt mig en joggingtur ikväll meen näsan rinner lite och vill va på topp imorrn såå jag struntar i det tror jag. Sen är det kortspel hos mig som gäller ! Och så isäng TIDIGT ! Samling 08.00 imorrn ! Kommer bli en härlig dag bara vädret är på vår sida ! (: 

Nu måst jag kila ! 

Saknar de fina <3 

// Hanna

Tillbaka på Lillsved !

Efter födelsedagsfika med Sara och en trög båttur, som gick lite snabbare när jag fick sällskap av Perkka påbörjade jag vägen tillbaka till Lillsved. I Väddö trakten började det regna och efter Norrtälje, mitt på E18 öste regnet ner, kul att krypa fram i ca 50km/h.,.. hade inget annat val så 2½h tog det att ta sig hit. Fick även sammanlagt vänta ca ½h på färjorna (vaxholm-rindö, rindö-oxdjupet). Meen så är det att va skärgårdsbo ! håhå 

Nu ligger jag iaf i min säng, ack så liten den känns efter helgen. Tomt är det i den också :o Frysen är iaf laddad med finsk korv & åländskt hemvete ! Och med mig har jag PS 2 och sing star + en massa annat ! :D Borde få klart fixat rummet nu så ska ta lite bilder o lägga upp :) Även bilder från helgen kommer. 

Kände knappt någon saknad innan jag åkte hem, men nu saknar jag mina finisar där hemma massor redan :S <3 

Nåja, bara man kommer igång igen så brukar det lösa sig ! Får ju träffa alla finisar här imorrn iaf :) Börjar dagen med idrott, sen beteende, förberedelse inför barndagen o avslutar med anatomi ! (: 

Nu ett avsnitt SATC o sen sova ! 

Puss & kram , 

// Hanna



Hemmahelg !

Jag har haft en superbra helg :) Ifredags när jag äntligen kom hem blev det bara o byta om snabbt för att sen hinna va en snabbis hos Sanna innan det blev Kino! Jennifer, Tessa, Sanna, Sara , Johan och jag ! Nästan alla mina favoriter ! :)

Kino var dock rätt slött, rätt lite folk meen fick ju va lite social o sådär iaf ! :) Vid halv 2 drog vi hem, jag o Johan.

Lördagen började med film, Bridesmaids (inte lika bra som förväntat tyvärr) sen promenad hem från lotsen med sällskap :) Härligt väder var det ! Sen kom mamma o så åkte vi o handla, korvkorvkorv & svart bröd var viktigast för mig ;)

For hem o hämta pappa för att fara på middag till golfbollen, superduper gott ! :D Wienerschnitzel ofc ! ;) Sen garnera jag mammas tårta o så kom det lite gäster ! (: Trevligt !

Vid halv 9 räckte det med kalasande o jag o brorsan återvände till staden i min pärla ! Släppte av brorsan o åkte till Johan för att kika på film, Win win ! Bra var den ! (:

Idag vaknade jag redan vid 8, jessus vilken bra dygnsrytm jag fått ^^, Fick kladdkakassmet som frukost ;) o senare även mer vettigt förståss ^^, Spenderade dagen med att se på när Johan baka & fixade ! ;) För att sen hjälpa till med städningen eftersom han skulle få släktbesök då hans pappa fyller år idag ! Grattis !

Det gör även Dan & Melissa så stort grattis till dom också ! :)

Nu är jag i Sund, ska precis käka sen lunch o sen blir det stan o fika med Sara ! Sen är det lite chill hos brorsan som gäller om inte Jennifer är istan innan jag tar båten hem igen,..

Har lite bilder som ni kan få se ev imorrn!  :) Jag är supernöjd med helgen , och visst saknar man de närmsta här hemma mer när man träffat dom meen inte mycket att göra. Har som tur är en kul vecka iskolan att se fram emot!

Mer om det imorrn !

Hejjhejj !

// Hanna

Soool !

Skolan är slut, solen skiner & jag packar för att dra hem över helgen ! :)) 

Datorn lämnar jag hemma, lär ångra mig på båten på söndag kväll meen det får jag helt enkelt bara överlev. 

Hoppas alla har en toppen helg ! 

Och jaa, jag kom mig upp på spinningen imorse, det var tungt men skönt !

På återhörande, 

// Hanna

Taggad inför helgen !

Ja hörrni, blev en riktigt bra dag det här ! :D Efter lunch hade vi idrott, multigolfbanan skulle testas & trots att regnet smattrade och mattor flög hit o dit såå kom vi alla i mål och jaa, ja förlorade. 

Sen var det barnidrott med Ulle, kulkul ! :) Körde hinderbana o lite lekar o sånt ! 

Efter maten spela vi "Så det kan låta" igen, denna gång körde jag i par med Raffe & vi ägde ! Nästan iaf, lyckades chansa till oss en massa iaf :D haha fett kul ! 

Därefter var det badminton , åååååh va roligt det var ! Hade glömt det ! Sjukt fantastiskt roligt var det ! :) Körde dubbel med Robbie mot Erik & Hanna ett tag och sen blev det hård Hanna kamp ! 5-4 i matcher blev det slutligen till mig ! Men lovar att fröken Hanna kommer vilja ha revansch ;) 

Sen lite volley på det ! Har även planerat helgen , alla mina favoritbrudar ska ut imorrn ! Galet kul att Sara & Sanna går isamma klass nu så att det lärt känna varann ! Kommer bli sjukt roligt ! :D Har dock ingen aning om vad jag ska ha på mig meen det löser sig väl kanske. Skulle iaf få kolla i Hannas garderob imorrn så kanske jag hittar nått kul där ! (: 

På lördag sen är det lite ärenden som gäller, banken & elgiganten är viktigast. Sen har jag lovat J att städa o fixa eftersom han sku ha kalas för sin pappa på söndagen :) Födelsedagsmiddag för mamma på golfbollen och sen blir det nog staden igen ! Söndag ska jag packa ihop de grejjer som ska med till Sverige , fara till Djurvik o hälsa på fiolgänget och kanske en sväng via faster om jag hinner. Därefter sätter jag mig alldeles själv på båten för att återvända till Lillsved & mina underbaringar som finns här ! :))

Så ser helgen ut, gissar att det blir knappt med uppdatering men den som lever får se ! 

Nu måste jag dock göra mig redo för sängen, spinning imorrn 06.00 ! Gaaalet ! :) Sen lite skola o så bär det ooo ! 

Hoppas vi ses i dimman imorrn ! 

// Hanna

Torsdag förmiddag !

Vaknade även imorse av regnet som smattrade mot rutan, nog känns det som att hösten kommer smygande alltid. Dagens schema är iaf chill, började med anatomi imorse, lite repetions uppgifter så inget nytt att försöka få in i skallen utan istället fick man försöka se vad som riktigt fastnat ! ^^ , Sen hade vi innebandymöte med Finn, fick lite info om det enda o det andra. 

Nu har vi studietid, irriterande att ha det mitt på dagen faktiskt. Tiden är till för plugg/kärnämnen men jag har varken något att plugga på eller något kärnämne såå lite störande är det faktiskt. Meen jag har iaf utnyttjat tiden till att slänga in en tvättmaskin & skrivit lista på saker att ta med hemifrån ! :) 

Nu tänkt jag försöka få upp lite fler bilder på väggarna och sen är det lunch ! Går på samma gång via tvättstugan & slänger tvätten i tumlaren. Just ja, borde byta om till idrottskläder också.. 

Jeppjepp, ingen tid att sitta stilla längre ! 

Morsning, korsning !

// Hanna

Mitt i veckan !

Är det nu för det är redan onsdag idag ! Dagarna verkligen rusar iväg ! :) Herrejessus säger jag bara ! Dagen har iaf varit bra. Eftersom det inte blev nått vindskyddsbyggande igår eftersom Rauno var hemma o vabbade såå fick det bli imorse istället. Regn, våt skog och blåst. Mmmmm ! Men det var inte så farligt faktiskt ! Riktigt roligt o mysigt emellanåt :) 

Vi lyckades bra med att få upp skyddet & tillslut lyckades vi även få fyr på elden så att vi kunde avnjuta lite varm choklad kryddad med skogens alla härligheter ! haha men mysigt var det ! (: 

Väl hemma vid halv 12 var jag rätt blöt , trots att jag inte känt av mycket under vistelsen i skogen. Klockan 12 var det funkis-möte. Vi ska ha funktionsnedsättnings (funkis) vecka iskolan så 2 elever/klass ska vara med o bestämma o vara lite värdar/värdinnor osv. Super intressant ! (: 

Klockan 13 var det adidas tajm, en herrans massa jagande efter rätt storlekar men tillslut bestämde jag mig för att beställa påtok för mycket kläder ^^ meen svårt att låta bli när vi fick allt -40% ! :O Får trösta plånboken med att jag kommer kunna ha kläderna relativt länge :)

Sen åkte jag, Sanne & Rebecca in till Gustavsberg. Anders hade bett oss komma in för noggrannare undersökning och min dom var: inget allvarligt, du får träna från o. med imorrn bara du gör det med huvudet ! (y) Sweeeeet ! Var nervös när jag låg där ett tag, för ont gjorde det när han klämde hit o dit meen tydligen ingen fara :) Skönt ! 

Vi hann även med lite shopping såå nytt regnställ, check, present till Sara, check ! Och slutligen världens godaste & billigaste yoghurt från Lidl ! Det var yoghurt med ett litet sidofack med chokladpuffar typ. Supergott, dom kan dom där tyskarna ! 

Kvällen har vart lugn, trots inbjudan till fotboll såå nu är Ludde aningen besviken meen man måste känna efter o göra det som känns rätt ! Jag, Hanna & Sofia spela "Så ska det låta" och sen blev det film hos Niclas :) Trevlig onsdag ! 

Imorrn står anatomi, möte med Finn (innebandylinjen), idrott o barnidrott på schemat ! Rätt nice ! Hoppas vädret är ok, är lite små trött på regnet faktiskt. 

Sen är det innebandy på kvällen om inte knäet strejkat under idrottslektionerna d.v.s. På fredag åker jag hem över helgen ! Ska bli omtumlande skönt men konstigt ! Måste verkligen skriva lista på vad som ska tas med o göras ! Annars lär jag ju glömma sjuttioelva saker ungefär så :p 

Nu borsta tänderna & sen kolla in de 4 brudarna i storstan  !

På återhörande ! 

// Hanna

+ & - !

Ja, vad ska man säga. Dagen har vart upp och ner. 

-

Jag hade ont i knät när jag vaknade
Kunde inte spela volleyboll
Kan inte träna ikväll

Mittemellan hamnar dagens inställda friluftslivstimme. Skönt att slippa gå i en blöt skog när man har ont i knät. 

+

Gymmade 1h då vi fick "egen träning" på schemat istället för friluftsliv
Vann 5 IFK-biljetter
Hittade tid att skriva ner gårdagens os-grenar
Knäet känns bättre
Fick dagens skratt av Raffe 


Så summa sumarum har dagen varit helt okeej hittills :) Nu är klockan 6 & jag har 1½h tid att döda innan vi åker till träningen, ska visa upp knäet för Anders o så. Så nu ska jag vika tvätt, lyssna på musik o göra ett födelsedagskort till mamma ! :)

Fast först ska jag diska ! 

Over and out, 

// Hanna

Moneymoneymoney !

Blev förresten riktigt glad när jag logga in på internetbanken idag ! Hade fått både studiestöd för aug-sept & augustilönen redan ! Sweet ! :D Och väldigt passande eftersom Adidas kommer till skolan på onsdag ! (; 



Det blev en bild på svenska kronor, även fast pengarna jag fått idag på kontot står i euro ! Meen detta är numera min vardagsvaluta så därför passa det bra ! Och så var det en av de första bilderna på google (; 

// Hanna, som tillfälligt känner sig rik !

En helt vanlig dag på Lillsved !

Måndag idag då, veckorna rullar på himla snabbt här på Lillsved må jag säga ! Dagen började med att jag fick oväntat besök av Hanna imorse, trevligt eftersom jag inte sett henne sen i fredags eftersom hon vart hemma över helgen !

Vi började sen dagen med fysiologi, rätt intressant :) Mycket prat om att hitta en balans mellan träning, mat, sömn och de andra viktiga sakerna i livet. Fick nog lite att tänka på ! Gjorde en bra & kul övning så att alla, även stolpskottet skulle fatta ! Den gick ut på att vi fick 4 ballonger varpå vi skulle rita oss själva på den ena, och sen 3 viktiga saker på de andra. Mina saker blev : innebandy, vänner/familj/Casper/Tilda och sen Lillsved på den sista. 

Sen skulle vi lyckas "jonglera" med alla ballonger i luften samtidigt, vilket verkligen inte var lätt ! Vilket bra symboliserade hur svårt det kan va att hinna med allt i livet. Sen fick vi välja bort 1 ballong & då gick det sjukt mycket lättare ! Bra övning ! :) 

På lunchen hade vi kårmöte och sen var det dags för Skogs-os ! :D Vi blev indelade i lag och mitt bestod av: 


Jimmy, jag, Tove & Sanne ! :) Foto: Moa

Tävlingen gick ut på att vi först fick en lista på redskap vi skulle tillverka och hitta i skogen, t.ex. pilbåge, golfklubba, spjut, badminton racket, bowlingklot och käglor osv. Det enda materialet vi fick var 2m snöre och 1 rulle tejp. Det fick vi 1h på oss att göra. 

Sen drog tävlingarna igång och de var sjukt kul ! :D Mitt lag, Elit vann de 2 först tävlingarna och sen kom vi i mitten på några , nån vinst till och detta resulterade i en 2a plats även fast vi nog förtjänade att vinna ;) haha 

Men riktigt kul var det ! Måste skriva ner det så att jag kan komma ihåg det o köra en lättare variant kanske på en gympalektion med högstadie om jag får vikariera under mitt höstlov :) Får se helt enkelt ! 

Hade faktiskt kameran med så bjuder på ett par bilder: 


Yui, Moa, Aron & Emil ! 


SvankarN Aron !


Tove ! :D 

Efter os var slut blev det ett ofrivilligt vattenkrig mellan mig & Niclas, det slutade såhär: 


Ojoj, vänta bara tills jag får chansen att ge igen ;) haha

Efter middagen hade jag sen tänkt hänga med Sofia på pump meen ändrade mig o drog ut o stavmarscherade med Hanna istället ! :) Vid 7 var det sen fotboll i hallen, men efter ca ½h fick jag en känning o höger knä :/ Emmelie frågade om jag ville hänga me ner till gymmet så det gjorde jag. Perfekt tajming hade hon ! Så var där ½h, och behöver nog leta fram lite gamla papper o köra lite knästabilitet känner jag mån & ons får det bli. Så det så ! Ska smörja med ice power ikväll o hoppas att det bara var en "varningsklocka". Håll tummarna !

När vi gymmat klart blev det tårta hos Hanna & sen dess har jag duschat o käkat. Även överfört bilder som ni ser ! Var länge sen jag var så snabb ;D 

Nu ska jag bara kolla runt lite , sen blir det att borsta tänderna o krypa till kojs, en ny dag med nya prövningar väntar imorrn ! Först anatomi och beteende sen friluftsliv på em o så avslutar vi kvällen med innebandy i NYA hallen i Hemmesta ! Sweet ! :D 

Over and out, (finns fler bilder på fb inom kort !)

// Hanna

En söndag, helt enkelt.

Jaa, åkte och handla vid 11 tiden med Sofia, Ludde och Aron. Blev Brisak, Rusta, Inter sport och slutligen Ica ! Fick som vanligt med mig massor hem ! Men framför allt det viktigaste, galgar och sänglåda ! Även födelsedagspresent till mamma, en pall som man kan förvara saker i, skit praktisk !, en badrumsmatta , en plansch med NY skyline som motiv och en massa småsaker :) Så nuu, äntligen mina vänner kan jag känna att jag har rummet på grejj ! Ska ta en matta, duderö-lampan o en blomma hemifrån så får det vara bra sen ! :) 

Så när vi väl va hemma vid 2tiden roade jag mig med att hänga upp en massa kläder på galgar, sätta ner handdukar, lakan i sänglådan, satt upp en massa foton på anslagstavlan och även lite på väggen ! Härmade min "sambo" Camilla o la en filt över den hemska orangea fåtöljen o hela rummet fick ett stort lyft ! Blir nog fint tillslut ! :) 

Har även tvättat o dammsugit ! Duktiga jag :) Pratade även lite med världens bästa Sara !

Nu ikväll var jag ut på en 30min skön joggintur, 0-känning i låret ! Sweet ! Riktigt skönt var det också ! Var i onsdags o idag. 2ggr/vecka är minimum om jag ska ta kunna ta utmaningen med pappa i maj ! Shit alltså, måste snart anmäla oss :O gaaalet ! 

Dessutom fick jag en impuls o sökte lite högskoleutbildningar :) Det är idrott o hälsa jag vill jobba med, o gärna få in barn i det hela. Så vi får se :) har iaf hittat en intressant utbildning , dock finns den bara i Umeå ! håhå man kan inte få allt :D Meen mer säger jag inte ! Så än så länge får ni va nyfikna ;) 

Nu ska jag borsta tänderna & sen krypa ner i sängen ! Imorrn väntar fysiologi & sen skogs-os på eftermiddagen ! 

Fridens, 

// Hanna :)

Falskt alarm !

Ja hörrni, inte verkar det som mitt lår är sträckt i alla fall ! :D haha på fredagsmorgonen hade jag helt glömt bort att jag överhuvudtaget haft ont innan Rebecca fråga mig vid frukosten hur det var med det :p haha sweet ! 

Iförrgår, fredag hade jag först datatimme, gick igenom skolans dataprogram "First class" , där vi har tillgång till info, material, webbmejl osv. Lite som lusses webbmejl & wilma kombinerat ;D 

Därefter var det paddling ! Och åååh va kul det var ! :D Helt sanslöst roligt ! Var ute ca 1½h och paddla i grupper runt en ö :) Fick dessutom beröm för att ha en bra teknik så det var extra kul ! :) 

Efter paddlingen var det fredagslunch, tacos & glass till efterrätt, där och då avstyrde jag och Sofia kvällens tacomysplaner ;D Nån måtta får det vara ! Efter klasstimmen sluta vi och jag gick ner till bussen för att invänta min systers ankomst ! (: 

Jag visade henne runt , vi satt och pratade vi stranden, chillade och så. Inte vet jag vad man "borde" göra när man inte setts på 2månader men det gjorde vi iaf :) Sen blev det bråttom för att Sofi skulle hinna med båten, vilket hon dock ändå inte gjorde. Planering är a & o syster ! ;)

Kvällen spenderade jag mest med Sofia men till middagen fick vi sällskap av Rustan, Erik o Niclas. Trevligttrevligt ! Sen drog grabbarna o kolla på fotbollsmatchen medans vi stanna kvar och kollade på SATC istället ! Myys ! (: 



Igår, lördag blev det tidig uppstigning, fast vad gjorde det när jag ändå vakna o var pigg vid 8?! :O Undrar vad som hänt med mig ! Steg upp, gjorde mig färdig, åt och tog sen 10bussen in till stan :) Det var en o annan hurtig tjejmilare på o liite avundsjuk blev jag nog allt. Nån gång ska jag också springa den ! 

Väl istan hade jag lite otur men kom tillslut fram till dagens mål , Gröna Lund och kunde leta upp dagens sällskap: favorit gudsonen & C:o ! :) Shit vad länge sen jag var på gröna lund, det måste nog sägas ! Men ååh va kul det var :D Även fast det blev mest barngrejjer för Casper så var det ändå kul ! Minns inte när jag senast var på ett nöjesfält faktiskt, en herrans massa år sen måste det nog bli ! (: 

Ulrika & jag hade planer på nya Twister men kön var ju sjuukt lång så det fick bli "gamla" berg o dalbanan istället men det räckte bra till ! haha , märktes nog att det var ett tag sen sist ^^,

Men summa sumarum så var det en jättekul dag ! :) 

Vi lämnade grönan vid halv 6,6 så jag bestämde mig för att ta 7 bussen så att ingen skulle behöva hämta mig från Hemmesta meeen det gick ju inge bra då bussen blev försenad o min anslutningsbuss hann åka -.- Meen tur i oturen var Niclas & Rustan ute med Luddes bil så jag hann handla lite på coop o sen kom dom o hämta mig ! :) 

Väl hemma vid 9 tiden åt jag sen middag och sen gick vi över till grabbarna för filmmys. Såg på "Catch me if you can" och riktigt bra var den :) Tror jag sett delar av den förut men kom ju inte ihåg hur den sluta så det spelade ingen roll :) Stupade isäng vid 1 efter en iskall 300m promenad hem. Hujj, hösten är nog här ! 


Idag är det söndag, klockan är 20 i 10 och jag har varit vaken sen 8 ! :O Fattar inte ! Ska stiga upp så fort jag skrivit detta och käka lite frukost, sen drar vi iväg och ska handla lite. Jag, Sofia och ev Ludde :) Jag har äntligen fått en stång i garderoben såå bara jag inhandla sjuttioelvatusen galgar så kanske jag får lite ordning ;D En låda att ha under sängen ska även med hem ! Och en kniv/gaffel/sked från intersport och så får vi se vad vi mer kan hitta på :) 

När vi kommer hem ska jag tvätta och ikväll tänkte jag bege mig ut på en lugn joggintur för att kolla låret, känns inget så borde va ok men ska ta det lugnt ivart fall (: 

Hoppas alla andra också haft en toppen helg ! För det har jag haft trots små missöden :)

// Hanna :)

Plötsligt händer det,...

Ja, när allt går bra och allt känns toppen är det såklart nått som ska gå snett. Inget jätte allvarligt denna gången dock som tur är. Enligt mina egna egna medicinska färdigheter så är det högra lårmuskeln som jag lyckats sträcka.

Och jag ordinerar mig själv med Ice power och en vilohelg från träning. Fick lov att ta fram doktorn inom mig eftersom pappa inte svarade i sin telefon :)

Men värre kunde de ha vart, förra året låg jag skitnervös i sängen denna kvällen eftersom operation hägrade dagen efter. Imorgon väntar bara en kort skoldag (data, PADDLING :D o info !), besök av syster och sen tacomys på kvällen ! :) 

På lördag väntar sen en tur till Gröna lund förhoppningsvis om vädret tillåter :) Ted, Ulrika & barnen ska åka dit så de undrade om jag ville hänga med o det lät ju huimla kul så det sa jag ja till :D Hoppas det inte regnar nu då sen bara ! :) Lördag kväll får jag se vad folket gör här på gården , på söndag  tänkte jag försöka dra med Sofia eller nån till siggesta en sväng eftersom dom har skördemarknad där ihelgen :) Kan va kul eftersom jag missar Ålands eftersom vi har match den helgen :) 

Blir nog en kul helg ändå, trots att jag inte kan träna så mycket troligtvis. Ska ändå ringa pappa, min privata idrottsläkare o rådfråga om antalet lugna dagar osv imorgon :)

Nu SATC som jag börjat titta om pånytt o sen sova ! Låret är svalt o skönt nu (Ice power <3), får hoppas det känns ok imorrn ! Vill inte missa paddlingen,...

// Hanna

RSS 2.0